Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 3

Featured Replies

Ситуацията пред Путин не подлежи на компромис - колко пъти да го обяснявам !?

Така е ! Плиткоумието не прави разлика между причина и следствие......Факт !

И се използва пак за пропаганда и заблуда .....подменя виновния !

Пък Путин никаква нужда няма от ръкопляскания !

Той си гледа държавата и според мен много добре се справя за сега....

Няма нужда да обясняваш. Путин не просто си гледа държавата. Путин иска хегемония - да царува над света, Русия му е малка!  ;)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 92k
  • Създадено
  • Последен отговор

Няма нужда да обясняваш. Путин не просто си гледа държавата. Путин иска хегемония - да царува над света, Русия му е малка!  ;)

Това ми дава сигурен повод да твърдя , че не разбираш ! :)

Хайде така да го кажа !

Природните закони или законите "божи" , особено днес в никакъв случай не позволяват еднолично управление на света .

По друг начин казано - в затворена система , каквато днес представлява света , това означава унищожение....

По трети начин - единство и борба между две страни с еднакви , но противоположни интереси ....

Да продължавам ли ?

Смисълът винаги е един и същ от гледна точка на всяка наука и знание.....! 

Все си мисля , че Путин е напълно наясно с нещата !

Съмняват ме тези от другата страна на конфликта.....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Да продължим, с цитати, от анализа на Ерик Денесе. Дето, няма такива знания, като колежката. :ph34r:

Причината е, че най-активните елементи в редиците на "революционното" движение бяха членове на крайнонационалистически и дори неонацистки организации като "Десен сектор", УНА-УНСО, "Свобода", "Тризъбец", "Белият чук" и т.н. (3). Те бяха добре подготвени и организирани, затова успяха да вземат за заложници дори полицаи, преминали специална подготовка. Тоест, победата беше постигната по насилствен начин. Тук е мястото да напомня, че въпросните групи нямат нищо общо с нашите европейски ценности, акцентиращи върху хуманизма, демокрацията и толерантността. Мнозина от техните лидери обаче станаха част от новата власт в Киев, възползвайки се (и продължавайки да се възползват) от подкрепата на Запада.

Ето защо зад наивната и често несамостоятелна позиция на ЕС лесно може да се види американската стратегия. След разпадането на СССР Вашингтон направи всичко за да измести на изток зоната на руското влияние чрез разширяването на ЕС и НАТО. Американските медии, следвани и от европейските, осъществяват мащабна пропагандна кампания, съзнателно очерняйки Русия и нейния президент.

Как ли, тези думи на автора, се връзват с твърдението, че Русия била изолирана от света? Дето и тук ги чета, от няколко човека.

Всъщност, еволюцията на американската политика би трябвало по-скоро да ускори дистанцирането ни от Вашингтон и сближаването на Франция с Изтока. На практика, САЩ са загрижени изключително за собствените си интереси и постоянно се опитват да играят ролята на "чирака магьосник" на международната сцена, макар че хитроумните им комбинации все по-рядко приключват с успех (Ирак, подкрепата за "Мюсюлманските братя" и т.н.). В противовес на това, след т.нар. "арабски революции" и началото на сирийската криза, Русия печели все повече съюзници по света, докато Франция бива подложена на все по-силна критика заради безразсъдното следване на опасната политика на Вашингтон.

http://geopolitica.eu/2014/broi3-2014/1615-ukrayna-obarnatata-naopaki-realnost

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Да продължим, с цитати, от анализа на Ерик Денесе. Дето, няма такива знания, като колежката. :ph34r:

Спомени ме в твой пост интригантско-спекулативно още веднъж. Моля те.

Какъв велик мозък е френският шпионин - критикува САЩ за нещата, за които ги критикува цял свят! Междувременно обаче човекът си прави бизнес именно от публикации на книги, в които надълго и нашироко обяснява широкоизвестни факти на недостатъчно образованите люде. Като гледам с какъв кеф му цитираш експозето, започвам да си мисля, че на теб тези неща не са ти били известни и неговите думи отекват като някаква "Еврика" в твойта главица!  :D

Това ми дава сигурен повод да твърдя , че не разбираш ! :)

Природните закони или законите "божи" , особено днес в никакъв случай не позволяват еднолично управление на света .

По друг начин казано - в затворена система , каквато днес представлява света , това означава унищожение....

По трети начин - единство и борба между две страни с еднакви , но противоположни интереси ....

Да продължавам ли ?

Смисълът винаги е един и същ от гледна точка на всяка наука и знание.....! 

Все си мисля , че Путин е напълно наясно с нещата !

Съмняват ме тези от другата страна на конфликта.....

Наличието на противоположни интереси означава само едно, баю. А именно, че една сила се чувства достатъчно могъща, за да предизвика статуквото, създадено от друга, да го събори и завладее.

Като Мечо Пух действа и Путин - колкото повече, толкова повече. Той не е тръгнал да освобождава света от владичеството на САЩ, колкото геройски и идеалистично да се опитват да го представят медиите му. А се опитва да постави света под владичеството на Русия. Има късмет обаче, че в момента на власт в САЩ са демократите. Ако бяха войнствените републиканци, кой знае какво щеше да бъде положението днес. Да стискаме палци баба Клинтън да спечели изборите.

Редактирано от мо_хи_ни (преглед на промените)

Гръцкото население в Крим винаги е имало тесни връзки с местните рускоезични населения. Имаме обща Църква, вярваме в едни и същи ценности и просто беше невъзможно гърците да не бъдат защитени от фашисткото правителство на Украйна.

Това заяви пред „Газета.Ру" гръцкият министър на отбраната Панос Каменос, споделяйки впечатленията си от срещата с руския патриарх Кирил.

Да, действително гръцкото население в Крим беше подложено на нападки от страна на фашисткото правителство на Украйна и присъствието на руски сили беше защита за гръцките семейства, казва Каменос.

От много години Гърция е приятел и съюзник на Русия. Ние заедно изповядваме православната вяра, имаме и обща история. В Русия живеят над 300 000 гърци. Русия ни подкрепяше в тежки времена, включително и по времето на кипърската криза, заключава гръцкият министър.

Да, ние членуваме в НАТО и ЕС и моето послание към тези организации е: трябва да си сътрудничим с Русия и да направим всичко възможно да паднат санкциите. Санкциите се превърнаха в катастрофа не само за Русия, но и за ЕС, казва Панос Камменос.

Той твърди, че „Гърция е готова да изпълни ролята на посредник между Русия и страните в НАТО и ЕС".

Източник: http://www.blitz.bg

Обоснови се.

`Ми обосновах се ! Не чете ли горният ми пост !

Путин за сега е активната и позитивна страна на конфликта .

Всички "божии" сили в света работят в момента за неговата кауза в конфликта...

За по-после ще видим (Дай Боже живот и здраве! :) )......тогава (ако прекали , прехвърляйки равновесието) нещата от само себе си ще се обърнат....

Казано просто :"Чуждото не искам , моето не давам !".

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Спомени ме в твой пост интригантско-спекулативно още веднъж. Моля те.

Какъв велик мозък е френският шпионин - критикува САЩ за нещата, за които ги критикува цял свят! Междувременно обаче човекът си прави бизнес именно от публикации на книги, в които надълго и нашироко обяснява широкоизвестни факти на недостатъчно образованите люде. Като гледам с какъв кеф му цитираш експозето, започвам да си мисля, че на теб тези неща не са ти били известни и неговите думи отекват като някаква "Еврика" в твойта главица!  :D

Нямаш проблем. Ще те споменава, винаги когато правиш бисери. С тази разлика, че не правя интриги, нито спекулации. ;)  Това са твой думи, аз само следвам казаното от теб. :ph34r:  А като гледам опита ти да провокираш, ми става ясно всичко.

Ще правя точно толкова забележки, колкото ми се иска, Духче. Не мисля, че един бивш френски шпионин има повече познания от мен. Той има завидно повече познания може би от средностатискическия французин, който рядко се интересува от въпроси, които не са свързани с Франция, но в никакъв случай не го усещам като човек, от когото бих могла да науча нещо ново и интересно.

П.П Натисна ли бутона Докладвай? ;):ph34r:

Допълнете си поста с линка, откъдето е цитата.

В противен случай поста ще бъде изтрит.

http://www.lentata.com/page_5717.html

Това е страницата.

Украйна под контрола на сатанински секти

19 Април 2015 | Игор Друз | |

190415A.jpg

Задачата на сатанистите е унищожаването на народа по какъвто и да било начин

Всеки образован човек, който се интересува от историята на окултните общества и секти, може лесно да се убеди, че Украйна се намира под властта на последователите на сатанинския култ, ако просто погледне това, което става в нея. Става дума за сатанисти и то не в преносен, а в най-пряк смисъл, тъй като там управляват адептите на дяволски секти.

Действията на режима на Порошенко, диктувани от западни кукловоди, с точност възпроизвеждат ритуалните действия на поклонниците на дявола. Това са масовите убийства на мирни и невинни хора, всестранното, включително и законово поощряване на хомосексуализма и блудството, които са важна част от окултните обреди, истеричната информационна пропаганда на ненавист към Църквата, към идеята за Светата Рус, масови погроми и палежи на православни храмове, обстрелвани от украинската артилерия.

При това киевската хунта обикновено нагласява най-страшните й престъпления да съвпаднат с датите на православните празници, за да издевателстват над тях и да ги осквернят, или пък с любимите цифри на сатанистите. Както е известно, всички окултисти са подвластни на нумерологията. За какво да говорим, когато именно при режима на Порошенко за първи път в историята на Украйна бе легализирана „църква на сатаната”! И това властите го направиха не кога да е, а на 6 юни 2014 г., т.е. на 6.06 - любимия ден на сатанистите, който те считат за ден на тяхната сила. В Украйна се възцари кървав хаос, както на времето беше предсказано от рогатия вдъхновител на безумните художници на Евромайдана

http://budiveren.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1164:2015-04-19-17-49-31&catid=91&Itemid=272

http://ruskline.ru/analitika/2014/01/15/umirayuwij_majdan2

Украинская артиллерия по ошибке расстреляла собственные позиции под Песками. У карателей десятки погибших и раненых сообщает «Red News»,

Украинская армия вновь показала низкий уровень боевой подготовки, а также отсутствие должной координации между воинскими подразделениями.
На данном участке линии соприкосновения позиции ополченцев и карателей максимально приближены друг к другу. Кроме того, в нейтральной полосе регулярно идут бои, что приводит к частым перемещениям войск. Возможно, это и послужило причиной ошибки украинских артиллеристов.

В итоге, украинских оккупантов накрыл огонь собственной артиллерии. Судя по всему, огонь велся минометной батареей. Каратели, не ожидавшие подобного обстрела, понесли тяжелейшие потери – десятки раненых и убитых. В украинских новостях, данный инцидент уже выдали за «нарушение перемирия со стороны террористов».  Така ли украинците ще воюват за Донецк и Луганск?    Остава сега убитите по погрешка и да ги погребат ...с почести като национални герои...    Отвратителна е тази война.

У карателей десятки погибших и раненых сообщает «Red News»,

Кои са тези ред нюз?!

http://obozrevatel.com/abroad/58149-putin-eto-gitler-rossiyane-myi-ubivaem-kak-v-moskve-lyudi-vyishli-za-ukrainu.htm

"Активисты вышли с плакатами "Путин - это Гитлер сегодня", "Россияне! Это мы убиваем и сажаем лучших! Одному такое не под силу!", "Нет войне с братской Украиной", "Пришло время крыс", "Мариуполь - это Украина", "Не может быть свободен народ, угнетающий другие народы" и т. д."

От протеста на 19 април в Москва

Превеждам за тези, които не говорят забранен руски

"Активистите излязоха с плакати "Путин е днешния Хитлер", "Сънародници! Ние сме тези, които убиваме и вкарваме в затвора най добрите! Сам човек не може да направи такова нещо!", "Не на войната с Украйна", "Настъпи времето на плъховете", "Мариупол - това е Украйна", "Няма свободен народ, който да угнетява други народи." и т. н."

Аха.Путин бил Хитлер, режима в Москва фашистки.И так далее.

Но ти ни превеждаш от протест в същата тази фашистка Москва.

Аз не си спомням по времето на Хитлер в Берлин да е бил разрешена и провеждана някаква форма на протест.

Също не си спомням по времето на Комунизма да е била разрешавана антикомунистическа пропаганда или политически действия.За обида към вожда - затвор.Ето това е тоталитарен режим

А тук насред Москва - Путлер, Хуйло и прочее простотии.И ти сър Реджи си добре информиран, никой нищо не е цензурирал, забранил и ти превеждаш.

Оставям  с впечатление, че не си добре запознат кое е фашизъм и кое не.

Очевидни са някои доста сериозни пропуски в обзора на господин бившия шпионин. Не знам дали ти е известно, но членовете на спец. службите във Франция не се радват на никаква популярност в собствената си държава, а са синоним на убийци, садисти и крадци.

Не мисля, че един бивш френски шпионин има повече познания от мен.

Тук си права френския шпионин няма повече, а много, много пъти повече познания от теб.Това далеч не е дискусионен момент.

Опитите ти с реторични аргументи да бъдат оспорени аргументите му говорят именно в тази посока. 

Редактирано от badr (преглед на промените)

Очаквам някакви провокации днес - все пак това е рождената дата на Хитлер.

Ох, болно ми е. Не съм очаквала възраждане на нацизма. :(  И още по - ужасното е, че Русия не  прави нищо, за да му се противопостави всячески, както и да спаси невинните хора в  източна Украйна. :(

А за Алгор нямам думи. трие ми постовете, предупреждава ме, въпреки, че нищо не правя. Пропагандата по нашите медии е пълна, хората вярват и докъде ще се стигне, не знам.  знам само, че не очаквах нацизма да се появи отново. Въобще кога ще живеем нормално без нацисти наоколо? :(

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Аха.Путин бил Хитлер, режима в Москва фашистки.И так далее.

Но ти ни превеждаш от протест в същата тази фашистка Москва.

Аз не си спомням по времето на Хитлер в Берлин да е бил разрешена и провеждана някаква форма на протест.

Също не си спомням по времето на Комунизма да е била разрешавана антикомунистическа пропаганда или политически действия.За обида към вожда - затвор.Ето това е тоталитарен режим

А тук насред Москва - Путлер, Хуйло и прочее простотии.И ти сър Реджи си добре информиран, никой нищо не е цензурирал, забранил и ти превеждаш.

Оставям  с впечатление, че не си добре запознат кое е фашизъм и кое не.

Тук си права френския шпионин няма повече, а много, много пъти повече познания от теб.Това далеч не е дискусионен момент.

Опитите ти с реторични аргументи да бъдат оспорени аргументите му говорят именно в тази посока. 

Е нали любимият аргумент е, че в Русия е някаква диктатура и цензура. Ти сега, направо го разби. :D  Там яка цензура. Даже, един колега се опитваше да ни покаже, че за потъналият кораб, нищо не се говорело. Щото се цензурира всичко. Пък сега, показват протести, в същата тази Русия, дето диктатура и цензура има. И интервюта с покойния Немцов. пак там направени. :D

Антимайдан. Специално са създадени за да излъчват анти - украинска пропаганда. Не бих им се доверявал.

Твоя си е преценката - аз ги чета всичките и така по-лесно достигам до достоверни изводи. А украинската пропаганда с какво е по-различна?     

Твоя си е преценката - аз ги чета всичките и така по-лесно достигам до достоверни изводи. А украинската пропаганда с какво е по-различна?     

С това, че не я четеш.

Е, освен това е и демократична

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

С това, че не я четеш.

Е, освен това е и демократична

Ти само същата четеш и затова си всестранно осведомен ли!?   Благодаря, пак ме развеселяваш...

Ти само същата четеш и затова си всестранно осведомен ли!?   Благодаря, пак ме развеселяваш...

Не, аз чета и руска и българска и западна. Това е разликата между нас. А ти четеш само руска и не придобиваш правилна представа. Предполагам, че гледаш и телевизията на Волен Сидеров.

Не, аз чета и руска и българска и западна. Това е разликата между нас. А ти четеш само руска и не придобиваш правилна представа. Предполагам, че гледаш и телевизията на Волен Сидеров.

Ти не четеш, а си търсиш източници, статии някакви, с максимално удобно на това, което искат от теб да прокараш по волята на господарите ти. До преди време, въобще не показваше знания по руски и такива източници не ползуваше. След като пропагандната машина на запада, си направи известен брой такива "източници" от нулата, или закупи някои по-стари, за да прокарва през тях дезинформацията, агентите на въпросната западна пропаганда, скоростно научиха и руски език и почнаха да цитират и този фейкиздат.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Аз всичко гледам - включително и Алфа ТВ.  А правилната ти представа всеки ден ме разсмива и аз съм ти благодарен за това.  Аз кога съм те развеселил - все пиша за гадости в тази гражданска война.   Година по-късно още ми е трудно да я осмисля като реалност.  За съжаление обаче войната е налице.

За съжаление обаче войната е налице.

И никак не е студена, поне за воюващите, а по волята на частните американски и израелски интереси се воюва навсякъде по света.

Е нали любимият аргумент е, че в Русия е някаква диктатура и цензура. 

Нали това се опитваме да ти обясним.

И никак не е студена, поне за воюващите, а по волята на частните американски и израелски интереси се воюва навсякъде по света.

А войната между Русия и Украйна се води по волята на частните интереси на Путин и хунтата му.

Нямаш проблем. Ще те споменава, винаги когато правиш бисери. С тази разлика, че не правя интриги, нито спекулации. ;)  Това са твой думи, аз само следвам казаното от теб. :ph34r:  А като гледам опита ти да провокираш, ми става ясно всичко.

П.П Натисна ли бутона Докладвай? ;):ph34r:

За разлика от вас, аз не го ползвам. Останалия спам просто няма смисъл да се коментир? Модераторите те помолиха толкова пъти да не коментираш личността да събеседницитйе си, но явно някои неща не се научават толкова лесно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.