Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 3

Featured Replies

САЩ са демократична държава, а Русия е диктатура. 

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 92k
  • Създадено
  • Последен отговор

Чехите не с домати и яйца, ами с камъни трябва да замерят световните терористи.

Какво на майка си в кюлотите търсят в Европа и Украйна.

Наглите и безмозъчни янки са способни на всякакви гадости,  за да постигнат целите си.

Дано европейските лидери се осъзнаят, и прекратят безумствата на фащ и нато.

Не си прав. Имат доста ( милярди, време, очаквания и надежди ) вложени в Украйна, така че мисля че имат причина да пращат войски там, а доколко е морално, демократично това е друг въпрос.

За жалост така наречените от теб европейски лидери, отдавна вече не са лидери а само изпълнители на спуснати отгоре ( отвъд океански ) директиви...така че не очаквай много.

Почети малко, после лъжи.

Ако лъжа, то лъжа заедно с целия цивилизован свят. Въпрос на избор на гледна точка, не преча на твоя избор.

За разлика от повечето коментиращи съм чел. Не"малко".

Ами да бе погледал какви американци коментирам.

Че това е военен конвой, минаващ ПРЕЗ Чехия и Полша.

И да, радвам се, както и чехите и поляците и другите нормални държави.

Радвам се и защото сме членки на НАТО също, и на ЕС .

Тъкмо по горе се опитах да разбера от официални чешски сайтове.... и обаче нещо не намерих потвържение

Аз съм погледнал че е за преминаващи и то много добре.

А  кажи ми ти, според теб каква е причината да бъдат посрещанати като освободители от поляците и чехите.

Русия нещо ги заплашва ли поляците и чехите, натегачество ли... или нещо друго......за тези със яйцата и доматите там ми е ясно и е лесно обяснимо..

Няма лошо ..радвай се, аз пък се радвам че Русия ( Путин ) си защитава националните интереси, т.е. както би постъпил един истински държавен ръководител в една НОРМАЛНА държава.

Във официялните чешки сайтове едва ли ще намериш нещо. От бялата къща знаеш ли как ще се почувстват след това.

Не си прав. Имат доста ( милярди, време, очаквания и надежди ) вложени в Украйна, така че мисля че имат причина да пращат войски там, а доколко е морално, демократично това е друг въпрос.

За жалост така наречените от теб европейски лидери, отдавна вече не са лидери а само изпълнители на спуснати отгоре ( отвъд океански ) директиви...така че не очаквай много.

Е, ще си останат с вложените милиарди. Целта на фащ беше Крим за да разположат там своя база, и източната част на страната, богата на въглища и шистов газ, ама налапаха онова дето бързо расте.

А за евро лидерите си прав - и Меркел и Оланд са само послушни пуделчета на обонго.

Ако лъжа, то лъжа заедно с целия цивилизован свят.

Тоя така наречен от теб цивилизован свят за жалост използва твърде много цивилизовани средстав за постигане на империaлистическите си цели.

Ако лъжа, то лъжа заедно с целия цивилизован свят. Въпрос на избор на гледна точка, не преча на твоя избор.

Айде пък сега целия цивилизован свят?? Абе вие грандоманите дето сте "целия цивилизован свят "  нещо май май останалите мнозинството за нищо го нямате....  

Айде да питаме индийците, китайците, руснаците, пакистанците, иранците, иракчаните, сирийците,  и други големи нации и доста по древни от така възхвалените усейци, какво аджеба мислят за цивилизавоността на ФАЩ и запада първо , преди да се изцепвате  и изземвате цивилизоваността на целия свят ...

Ей това ви е пробелма на вас сорсоитките, както и на хамериканосите и запада ... вие се имате за цивилизовани, и за "целия " свят ... пфф  :nono:

А иначе демокрациото требе да го има ... дам, ама само за  някои, същото като с така плютото от вас при социализма, равни  ама някои много по равни... наглост и безочие повсеместно.... сега когато вие сте по-равните нещо се ви се услажда равността и готови със зъби и нокти да я защитавате ... нищо ново под слънцето, старото само дето още по зле .... 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Полски политик: Евромайданът беше спецоперация на САЩ и Полша

Кандидатът за президент на Полша и лидер на партията KORWiN, евродепутатът Янош Корвин-Мике счита, че евромайданът в Киев е дело не само на ЦРУ, но е и спецоперация на полските секретни служби.В интервю за полския интернет-портал Wirtualna Polska Корвин-Мике заявил, че евромайданът е операция на ЦРУ. „Да, но това беше и наша операция. Снайперистите са обучавани също в Полша. За това кой наистина стреля на Майдана, неотдавна писа Frankfurter Allgemeine Zeitung. Терористите застреляха на Майдана 40 демонстранти и 20 милиционери, за да провокират безредици. Истината накрая излиза на яве”

http://www.blitz.bg/news/article/331532

Тоя така наречен от теб цивилизован свят за жалост използва твърде много цивилизовани средстав за постигане на империaлистическите си цели.

Той не е наречен от мен, така е известен на човечеството. Няма да се хабя, да ти обяснявам разликата, не е сложно да я научиш сам, ако искаш.

Айде пък сега целия цивилизован свят?? Абе вие грандоманите дето сте "целия цивилизован свят " нещо май май останалите мнозинството за нищо го нямате....

Айде да питаме индийците, китайците, руснаците, пакистанците, иранците, иракчаните, сирийците, и други големи нации и доста по древни от така възхвалените усейци, какво аджеба мислят за цивилизавоността на ФАЩ и запада първо , преди да се изцепвате и изземвате цивилизоваността на целия свят ...

Ей това ви е пробелма на вас сорсоитките, както и на хамериканосите и запада ... вие се имате за цивилизовани, и за "целия " свят ... пфф :nono:

А иначе демокрациото требе да го има ... дам, ама само за някои, същото като с така плютото от вас при социализма, равни ама някои много по равни... наглост и безочие повсеместно.... сега когато вие сте по-равните нещо се ви се услажда равността и готови със зъби и нокти да я защитавате ... нищо ново под слънцето, старото само дето още по зле ....

Абе, спамър неприятен, ако го нямаше модела Designed in California, Assembled in China, китайчета и индийци още щяха да смятат ориза а'ла Мао три пъти на ден за върха на цивилизацията.

Поне не разказвай, че си в Англия, че за нормален човек изглеждаш нелепо. А най-добре, скрий се някъде и се лиши за известно време от форума, влияее ти зле на нервите, а на твоята възраст трябва да се пазиш.

Кандидатът за президент на Полша и лидер на партията KORWiN, евродепутатът Янош Корвин-Мике счита, че евромайданът в Киев е дело не само на ЦРУ, но е и спецоперация на полските секретни служби. ]

А малко преди тази операция на спецслужбите на Полша, аз застрелях Кенеди, летейки на летяща чиния от Зона 51.

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

Той не е наречен от мен, така е известен на човечеството. Няма да се хабя, да ти обяснявам разликата, не е сложно да я научиш сам, ако искаш.

Не се хаби...щот няма да можеш да обясниш разликата.

Не е сложно разбира се. Аз съм си я обяснил. И се споделя от доста хора от този така наречен цивилизован свят.

Една част от света претендираща да е по-цивилизована от останалите, се опитва да ( и го постига засега благодарение най вече на продажните политици ) :

1. налага безцеремонно своето мнение над останалите народи

2. ограбва природните богатства и да експлоатира чрез сила, заговори и други отработени цивилизовани прийоми останалата част на света.

и на всичкото отгоре най-нагло претендира за цивилизованост

Синдбад ти го е обяснил много добре по-горе.

Нямам нищо против тебе, ти си отстояваш твоята гледна точка която е...цивилизования свят ( ти си ги знаеш кои са )  има право да върши всякакви безобразия по света защото е демократичен и ценностнате им са...за чудо и приказ.

Със това разбира се не казвам че Русия е по-цвете от тях, но това просто не е оправдание на американckите империaлисти да се отнасят с останалите по този начин.

Странно.. Относно линковете ти как Чехия забранила да се хвърлят яйца и др поамериканския конвой под заплаха на 3 г. затвор, всички медии се позовават на ...

http://www.spbdnevnik.ru/news/2015-03-30/vlasti-chekhii-zapretili-grazhdanam-kidatsya-pomidorami-v-voeynny-konvoy-ssha/

Armadny Noviny.

Отворих сайта , и как ли не търсих, но такава новина не намерих.

НАмирам обаче :

http://www.armadninoviny.cz/ceskem-projede-konvoj-obrnenych-vozidel-strkyer.html?hledat=konvoj

Където никакви забрани за яйца не се споменават, освен няколко законови положения относно ангажиментите по осигуряване на натовски сили и др такива...

Другото което намирам , пак от същия сайт , е именно  приветствията и одобрението на чехите към американския конвой

http://www.armadninoviny.cz/ceskem-projede-konvoj-obrnenych-vozidel-strkyer.html?hledat=konvoj

А да.. други рускипропагандни сайтове, които и ти и др наши медии препечатват, пък се позовават на ИТАРТАСС или тв Звезда, които пък видиш ли се позовават на

http://www.wsws.org/

:)

А този сайт на "социалисти" дори се отказвам да го коментирам :) абсолютна загуба на време :)

Така че кой лъже, не знам.....

Постнах произволни 4-ри сайта от първите попаднали в Гугъл в отговор на твойте твърдения как са ги посрещнали чехите. Има много повече такива резултати, всичките ли са лъжа? Или пак почваме старата песен на нов глас, всички ваши линкове от Украински и всякакви други съмнителни сайтове които ви изнасят са достоверни, а всичко останало е лъжа.

Няма "ако". Отговорът е повече от достатъчно аргументиран. Сега ако ти е проблем превода...Обаче къде са твоите аргументи, че ФАЩ е "демокрация". Това че си чел много, не е аргумент. Може да си чел комикси, де да...знам си аз :)

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Аз съм погледнал че е за преминаващи и то много добре.

А  кажи ми ти, според теб каква е причината да бъдат посрещанати като освободители от поляците и чехите.

Русия нещо ги заплашва ли поляците и чехите, натегачество ли... или нещо друго......за тези със яйцата и доматите там ми е ясно и е лесно обяснимо..

Няма лошо ..радвай се, аз пък се радвам че Русия ( Путин ) си защитава националните интереси, т.е. както би постъпил един истински държавен ръководител в една НОРМАЛНА държава.

Във официялните чешки сайтове едва ли ще намериш нещо. От бялата къща знаеш ли как ще се почувстват след това.

Ами да - Путин заплашва съседите си , и те се чувстват несигурни.

Затова и приветстват с радост американските колони.

За яйцата и доматите вече казах.. не намирам потвърждение от чешските сайтове, на които "уж" се позовава руската пропаганда, и помолих най любезно ако греша, да ме поправите, къде е източника на тази "новина" , и дали е пореден руски фейк ?

Европата си живее на съвсем други обороти и съвсем други принципи, всички нормални демократични страни се тресат периодично от скандали, от обществени процеси и  все неща които са много , ама много далеко от простичкото ви "туземско " универсално определение за всичко - САЩ са виновни, те спускат директиви :)

А "туземско" не е обидна дума, а мое старо сравнение как туземците едно време са обяснявали всичко в природата - доброто със добрия бог, злото - с лошия бог.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Не се хаби...щот няма да можеш да обясниш разликата.

Не е сложно разбира се. Аз съм си я обяснил. И се споделя от доста хора от този така наречен цивилизован свят.

Една част от света претендираща да е по-цивилизована от останалите, се опитва да ( и го постига засега благодарение най вече на продажните политици ) :

1. налага безцеремонно своето мнение над останалите народи

2. ограбва природните богатства и да експлоатира чрез сила, заговори и други отработени цивилизовани прийоми останалата част на света.

и на всичкото отгоре най-нагло претендира за цивилизованост

Синдбад ти го е обяснил много добре по-горе.

Нямам нищо против тебе, ти си отстояваш твоята гледна точка която е...цивилизования свят ( ти си ги знаеш кои са ) има право да върши всякакви безобразия по света защото е демократичен и ценностнате им са...за чудо и приказ.

Със това разбира се не казвам че Русия е по-цвете от тях, но това просто не е оправдание на американckите империaлисти да се отнасят с останалите по този начин.

Експлоатацията на другите народи има дотолкова общо с цивилизацията, че е причина за нея.

Русия е записала в историята си премного агресия и "експлоатация", като единствената причина в последния четвърт век да бъде по-слабо активна е елементарният факт, че беше в нокдаун. Веднага щом се почувстваха малко по-силни, руснаците започнаха да напрягат анемични мускулчета, барем ги включат в световния ред. Е, няма. Втора такава грешка няма да допусне цивилизования свят.

Максимума, който виждам за тях е лидер на сегашния аналог на "необвързаните" страни, ама не знам как ще се разберат с Китай, който точи зъбки.

За другите линкове за вредите от санкциите http://banks.dir.bg/2015/04/17/news18888469.html

и как спадал износа ... само да ти напомня че

тези 35 % или повече са част от общия износ към РФ , който е 2.6 от целия български експорт

http://www.investor.bg/analizi/85/a/-kakvo-shte-zagubi-bylgariia-sled-zabranata-v-rusiia-da-se-vnasiat-hrani-ot-es-177704/

т.е. сепкулативно споменатите 35 % създават внушение едва ли не че експорта ни загива, а това е 35 % от 2.6 %

Разликата е огромна.

За туризма също - основния турист , бях цитирал официални данни  са - 52 % от ЕС , а дела на руснаци е 7 % .

така че отлива от 40 % руснаци, е както предния пример - 40 % от 7 %.

КАкто и да е...

ъъъ... ще те разочаровам  - чета от последните-  чешски, и официални български сайтове :)

Други супер ценни "аргументи" какъв съм "инвалид мирча" дали ще чуя ? :) и как се позовавате на тв Звезда, която на РИА новости, която пък на някакъв портал, цитиран от РТ... последния да затвори вратата...

То всъщност това е натуралната пропаганда - да заметеш следите на информацията, като я представяш достоверно цитирана от... от верига водеща към и от нищото ...

Първо едно уточнение- dir.bg не ги гледам много заради заради политиката им, еднаква като с повечето официални медии. Защита на официалната власт и политика до последна възможност. И чак когато вече няма накъде- от кумова срама публикуват по нещо от действителността, но максимално опростено и по възможност изопачено. Същите тези преди време начело с правителството ни успокояваха за отлива на руски туристи. Виждаш ли, имаме рекорден брой круизни заявки и с тези доходи туризма няма да усети нищо. Сега обаче се оказва, че круизите са кьорфишек, както очаквах още тогава. Както и Козлодуй примерно, и много други такива уж компенсации за нашата простотия. И щом се е стигнало до там да се публикуват такива неща в проправителствени сайтове, значи положението е много по- сериозно от това което ние си представяме. Така, че моля ти се- спести си финансовите анализи и опитите за омаловажаване на новината. Нарочно ви цитирах Дир-а, или сега ще кажете, че и той не е достоверен източник, и да престана да цитирам съмнителни сайтове  :)

Абе, спамър неприятен, ако го нямаше модела Designed in California, Assembled in China, китайчета и индийци още щяха да смятат ориза а'ла Мао три пъти на ден за върха на цивилизацията.

Поне не разказвай, че си в Англия, че за нормален човек изглеждаш нелепо. А най-добре, скрий се някъде и се лиши за известно време от форума, влияее ти зле на нервите, а на твоята възраст трябва да се пазиш.

Абе знаещи ми по всичко елементарен промит прокраварино и лицемер, ами ако го нямаше експлоатирането от запада щяха да видят прогрес и развитие на куково лято бе умник смешен.. за благата и приноса им в развитието на така лелеяния от теб десайнет било еди къде си в ФАЩ щеше само да си мечтаеш и тогава на други щеше да лижеш задника, понеже ти друго не умееш .. А тръгнал да ми говори за експанионистки скакалци западни като за великите цивилизатори на света и стожер на цивилизиваност... не Китай, ами и Иран щяха да са много по напред от така любимите ти краваро англосакси, които освен принципа граби не са знаели нищо докато не срещат другите цивилизации ...

Ходи се скрий, и не ми говори колко си значим в смешните си очички, и меркантилно интересчийски мнеийца, прославящи правото на силния само  откакто съществуват , и претендиращи това да е цивилизованост ... пффф .. смешник....елементарно неук егоистичен ганьовец с претенции за знаене .... че и претенции за правдивост и цивилизаионнен фенер водещ света .... да бе да....

П.С А за величието на любимите ти ФАЩ, не ще е вечно, запомни поне това от уроците на историята, и спада му се вижда от години... и така големите им мераци за доминиране тотално , скоро ще изчезнат като дим... буквално или преносно, остава да видим..

Не знам дали е"омаловажаване" , аз цитирам цифри, който иска да смята и преценява дали или не е важно, фатално или каквото си искате  :)

И да се върнем на темата - Освен САЩ, Канада праща помощ в Украйна

- нощни прибори, военно оборудване за логистика, медицински и др помощни неща за "осигуряване сигурността и отбраната на държавата си "

http://24today.net/open/381775

Гръцкия министърът на отбраната  Каменос заяви, че е "благодарен на Русия за защитата на гърците от фашистите в Крим".  "Гръцкото население на полуострова беше подложено на нападки от страна на фашисткото правителство на Украйна, присъствието на руските сили стана защита за гръцките семейства" - каза гръцкият министър.
 Русия действително спаси всички народности в Крим от престъпленията на украинската фашистката хунта,включително и кримските българи,които масово гласуваха за присъединяве към Русия!

Абе знаещи ми по всичко елементарен промит прокраварино и лицемер, ....... бе умник смешен.. з...... щеше да лижеш задника, понеже ти друго не умееш .. .......

Ходи се скрий, и не ми говори колко си значим в смешните си очички, и меркантилно интересчийски мнеийца, ....пффф .. смешник....елементарно неук егоистичен ганьовец с претенции за знаене .... .........

Уау.. какъв "цивилизован" начин на дискусия за "цивилизования свят"

"Гръцкото население на полуострова беше подложено на нападки от страна на фашисткото правителство на Украйна, присъствието на руските сили стана защита за гръцките семейства"

Странно.. как допреди анексията не бях чувал за фашистки издевателства над гръцконаселение ?

Докато обратното - всички религиозни и етнически общности сигнализират за масоо нарушаване на човешките права от т.нар. рашизъм.

За спрените медии, тормоз над инакомислещи журналисти и т.н..  дори няма да споменавам...

Дали това 'благо" изказване не е във връзка с новината за едни 5 млрд $ отпуснати пари от РФ на Гърция ?

Путин си купува наедро май :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Уау.. какъв "цивилизован" начин на дискусия за "цивилизования свят"

Докладва ли  вече... ко викаш, аа не, не съм се съмнявал :D .. тролските методи са познати ....мога да ти дам салфетки ако си се разсополил от реването.. както и на дружките ти по команда ..... салфетките са бол, не бой се ...

Докладва ли  вече... ко викаш, аа не, не съм се съмнявал :D .. тролските методи са познати ....мога да ти дам салфетки ако си се разсополил от реването.. както и на дружките ти по команда ..... салфетките са бол, не бой се ...

Едва ли ще повярваш, ама не съм :)

Едва ли ще повярваш, ама не съм :)

Само от любопитство за теб няма ли други теми в тоя форум или не са рентабилни ?

Докладва ли вече... ко викаш, аа не, не съм се съмнявал :D .. тролските методи са познати ....мога да ти дам салфетки ако си се разсополил от реването.. както и на дружките ти по команда ..... салфетките са бол, не бой се ...

Няма нужда са те докладваме, доказана и утвърдена система единица си за простак, никой няма съмнение.

Не си и много интелигентен де, ама това е професионално заболяване, не можем да сме много критични.

Гръцкия министърът на отбраната  Каменос заяви, че е "благодарен на Русия за защитата на гърците от фашистите в Крим".  "Гръцкото население на полуострова беше подложено на нападки от страна на фашисткото правителство на Украйна, присъствието на руските сили стана защита за гръцките семейства" - каза гръцкият министър.
 Русия действително спаси всички народности в Крим от престъпленията на украинската фашистката хунта,включително и кримските българи,които масово гласуваха за присъединяве към Русия!

КАкто си и мислех,  и това било поредна руска дезинформационна лъжа :

И еще одна новость от кремлевских создателей мифов об Украине. В опубликованном 17 апреля интервью в "Газета.ru" министр обороны Греции Панос Камменос, комментируя события на Крымском полуострове минувшей весной, якобы заявил, что “российские силы в Крыму защитили семьи греков (на полуострове, по разным данным, проживает от двух до четырех тысяч этнических греков.РС) от нападений фашистского правительства Украины”. В тот же день и этот российский миф был развенчан. “Мы получили заверения от посла Греции на Украине, что слова министра обороны Греции относительно Украины, опубликованные интернет-изданием "Газета.ru", не соответствуют действительности. Это очередной фейк российской пропаганды", – заявил спикер МИД Украины Евгений Перебийнис агентству "Интерфакс-Украина". Позиция греческого правительства остается неизменной – Греция осуждает оккупацию Россией Крыма. По словам Перебийниса, в данном случае мы имеем дело с очередной вопиющей дезинформацией со стороны российских СМИ, которые используют самые грязные способы и откровенное вранье, чтобы ввести в заблуждение мировое сообщество и отвлечь внимание от собственных преступлений, связанных с оккупацией Крыма и агрессией в Донбассе.

http://www.svoboda.org/content/article/26964950.html

Споменава се освен този фейк, а също и "сензационната новина" фейк  за две изнасилени момиченца от американски военни :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.