Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 3

Featured Replies

Ти ме обвиняваш че съм "лъгал" и че неръждавейка да не бях, пак щяло да ми избие от срам :) Посочи какво съм лъгал, за да знам какво да отговоря.

Обратното означава празни приказки

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 92k
  • Създадено
  • Последен отговор

Каква украинска военна съпротива, бе началник? Хайде моля ти се не плямпай глупости, поне сме съвременници на украинската криза, а и беше преди година.

Нека говорим с малко факти. Защото в предния си пост аз представих позиция+факти, ти ми цитираш какво бил направил Путин. Казваш половината истина.

До днешна дата, по официални данни на украинското правителство, над 20 000 украински войници са дезертирали в полза на Русия. Пак по официални данни, други 700 000 украински граждани са напуснали страната, повечето в посока Русия.

Помня, че тогавашния президент Турчинов беше привел армията в "пълна бойна готовност". С оглед на горепосочените цифри, факти, хода на развитие на конфликта, психологическите, културните и социалните му аспекти, ти вярваш ли, че тази пълна бойна готовност беше нещо повече от блъф? Ти вярваш ли, че украинската армия, и по-специално нейното командване биха си позволили екстрата да воюват с Русия? Че нали повечето им генерали, полковници и подполковници са служили в Съветската армия, само допреди 25 години са били заедно с руснаците, а и възпитанието и школовката им е такава. 

Операцията в Крим (да, чу ме да казвам операция - ебати гадния, още по-гаден русофил съм!) беше блестяща поради няколко неща, поне според мен:

1. Не допусна сериозен военен конфликт и кръвопролитие

2. Извърши се в пълна тайна и беше като гръм от ясно небе за западните служби, и в специалност ЦРУ, които признаха това

3. Поправи една историческа грешка.

Дори ако се върнем в статута на Крим, преди т.нар. "анекс" или "присъединяване" - той винаги е бил със специално предназначение и особен статут, и за това са красноречиви двата договора между Украйна и Русия (1997 и 2010) за руските военни бази на територията на острова.

Днес се навършва, една година от трагедията в Одеса. Когато бандеровците изгориха живи, около 50 човека. А неофициално, се говори за много повече. И нищо не се казва по нашите 'свободни' медии. А ни занимават, с родената английска принцеса. Ето една интересна информация, за трагедията в Одеса.  Да си спомним и почетем паметта, на изгорените живи хора.

Десет дни преди трагичните събития в Одеса, е проведена тайна среща в Киев, ръководена от и.д. президент на Украйна Олександър Турчинов, на която е подготвена специална операция в Одеса (важно е да споменем, че лично Джон Бренан, шефът на ЦРУ пристигна в Украйна, за да ръководи операциите на Киев в Югоизтока, вероятно е той също да има пръст в събитията от 2-ри май). Сред присъстващите е и вътрешния министър Аваков, ръководителя на украинските секретни служби Валентин Наливайченко и главния секретар на службата за национална сигурност и отбрана на Украйна – Андрий Парубию. Скандално известния украински олигарх от еврейски произход Ихор Комойски също е бил консултиран по повод операцията.

https://alterinformation.wordpress.com/2014/05/20/8939841094/

В стил класическа съветска пропаганда. Време е да смените учебниците, другари, това вече не хваща дикиш.

Ахам.... а аз мислех че му викат друга гледна точка  .... А то според либералните любители на сорсоидите и сие, било  учебници които не отговарят на изискванията им за манипулация и пропаганда прозападна ..... 

Ще им кажа :D

P.S Което ме подсеща за днешната тиражирана новина по бг ( уж бг ) медиите, как Нафтогаза на Окраината съдела Газпром за към 16 милиарда , понеже Газпром бил нарушил европейските закони ? .... Мдам ...  и отдолу просорсоидки някакви се дерат от кеф и злоба как газпрома и раша сега щели да видят те хахахаха  

Новината е като цяло смешна до припадък, но е типичен пример за прозападна и проукровска  малоумна манипулацийка .....подобна на нечии тука ;)

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Участниците в Майдана и АТО са се побъркали...ето ви досиетата им.
http://tribunal.today/

Украинците продължават да лъжат за убити руски войници в Украина
http://gruz200.net/

Редактирано от hristoslav2 (преглед на промените)

Видно сл

Ахам.... а аз мислех че му викат друга гледна точка .... А то според либералните любители на сорсоидите и сие, било  учебници които не отговарят на изискванията им за манипулация и пропаганда прозападна ..... или манипулация ... 

Ще им кажа :D

Те цяла седмица и отгоре никакви ги нямаше тук в темата. Чак ми стана странно. Сега явно имат спуснати нови разпореждания и са в пълен комплект.

Каква украинска военна съпротива, бе началник? Хайде моля ти се не плямпай глупости, поне сме съвременници на украинската криза, а и беше преди година.

Нека говорим с малко факти. Защото в предния си пост аз представих позиция+факти, ти ми цитираш какво бил направил Путин. Казваш половината истина.

До днешна дата, по официални данни на украинското правителство, над 20 000 украински войници са дезертирали в полза на Русия. Пак по официални данни, други 700 000 украински граждани са напуснали страната, повечето в посока Русия.

Помня, че тогавашния президент Турчинов беше привел армията в "пълна бойна готовност". С оглед на горепосочените цифри, факти, хода на развитие на конфликта, психологическите, културните и социалните му аспекти, ти вярваш ли, че тази пълна бойна готовност беше нещо повече от блъф? Ти вярваш ли, че украинската армия, и по-специално нейното командване биха си позволили екстрата да воюват с Русия? Че нали повечето им генерали, полковници и подполковници са служили в Съветската армия, само допреди 25 години са били заедно с руснаците, а и възпитанието и школовката им е такава. 

Операцията в Крим (да, чу ме да казвам операция - ебати гадния, още по-гаден русофил съм!) беше блестяща поради няколко неща, поне според мен:

1. Не допусна сериозен военен конфликт и кръвопролитие

2. Извърши се в пълна тайна и беше като гръм от ясно небе за западните служби, и в специалност ЦРУ, които признаха това

3. Поправи една историческа грешка.

Дори ако се върнем в статута на Крим, преди т.нар. "анекс" или "присъединяване" - той винаги е бил със специално предназначение и особен статут, и за това са красноречиви двата договора между Украйна и Русия (1997 и 2010) за руските военни бази на територията на острова.

Спекулираш.

Да, имаше дезертьорство, имаше и бягство. Украинската армия , съставена от голобради момченца не бе подготвена за руските главорези, оттренирани в неедна гореща точка, като Кавказ например.

А именно такива подразделения бяха прехвърлени в Донбас.

/ вие ги наричате "доброволци" / :)

Отделно че състоянието , въоръжението , дисциплината в украинската армия бе под всякаква критика.

Да, това са фактите.

Спекулираш обаче и с другото -  по официални данни 1млн 500 хил са бежанците.

2/3-ти обаче бягат в другите части на Украйна, 1/3-та - в РФ. - по доклад на ООН

Странно е да представяш само едната цифра, не мислиш ли ?

аз наричам това твоето  "спекулриане"

За останалото - ами.. няма какво да ти отговоря, преди сам да изгледаш филма "пътя за Крим " ли се казваше...

Хайде изгледай го , и заповядай пак, защото само преповтаряме отдавна дъвкани неща.

А да.. а рупора на кремълската дезинформация лайфнюз и терориста Басурин, какво да ги коментирам ?

Последния , се сещам, имаше наглостта при обстрела на Мариупол по жилищни сгради, детски градини и пазари от руснаците, когато загинаха 30-тина мирни жители , та, същия този Басурин обяви че "обстрела е бил от западна страна" ....  http://glagol.su/2015/01/24/mariupol-obstrelyali-vooruzhennyie-silyi-ukrainyi-s-zapada-iz-sela-berdyanskoe/

т.е. спокойно обявява очевидното от записи, свидетелства и на  очевидци, и на експерти и дори на самите офицални руски власти, че ракетите дойдоха от изток, ама не.... според "опълченеца" - украинската армия сама се е обстреляла /от запад/

Толкова явни лъжи никога в никоя пропаганда не е имало.

И какво казвате трябваше да чуем ценно от него и от лайфнюз :) ? :) може би че слънцето изгрява от запад ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

И какво казвате трябваше да чуем ценно от него и от лайфнюз :) ? :) може би че слънцето изгрява от запад ?

Ще повярват !!!

Щом вярват на абсолютно нелогичното безумие, че Путин е превзел Крим за да предотврати разполагане на американски бази до Руската граница.

И на това декларират, че вярват все хора с претенции, че водят аргументиран спор. Единия дори твърди, че е военно училище завършил. Ама то и цивилните няма как да не разберат, че това е лъжа.

А някой дето претендира, че умее да мисли логично, да ми обясни, като как, превземането на Крим, може да предотверати разполагането на американски бази край руската граница ?

Ще повярват !!!

Щом вярват на абсолютно нелогичното безумие, че Путин е превзел Крим за да предотврати разполагане на американски бази до Руската граница.

И на това декларират, че вярват все хора с претенции, че водят аргументиран спор. Единия дори твърди, че е военно училище завършил. Ама то и цивилните няма как да не разберат, че това е лъжа.

А някой дето претендира, че умее да мисли логично, да ми обясни, като как, превземането на Крим, може да предотверати разполагането на американски бази край руската граница ?

:D .... 

Офф,,

Абе реджепоФФФФ, сега пак ли нещо те сърби ... ако те сърби, почеши се многознайко селски  ..... и комплексите си относно моите знания и образование, бих казал да си ги навреш знаеш къде ;)

И бих сменил репертоара на твое място, просто стана изтъркано и показва само селска малоумна злоба  .. 

Край на оффа ....

А днес се навърши една година от фашистките убийства в Одеса ....хората почитат паметта на загиналите ... не ще забравим, не ще простим ...

http://russian.rt.com/article/89249

Мир на праха им! 

има си обективни и субективни факти.. аз предпочитам да боравя с повече обективни, отколкото субективни пропагандни.

Ето ти обективен анализ на събитията в Украйна,откога са планирани и свързани с по-ранни събития.

Предисторията, възможните последици и шансовете за разрешаване на украинската криза

http://geopolitica.eu/actualno/1652-predistoriyata-vazmozhnite-posleditsi-i-shansovete-za-razreshavane-na-ukrainskata-kriza

......Друг важен момент, който навремето беше пропуснат от повечето анализатори е, че САЩ и Великобритания никога не биха позволили толкова тясно обвързване между Русия, континентална Европа и Иран, в чиято основа да е 50%-ната енергийна зависимост на ЕС от доставките на руски и ирански енергоносители. Тук е мястото да спомена, че в статията си Кристоф Леман говори за една своя среща с адмирал от НАТО от Северна Европа, състояла се още през 80-те години на миналия век, на която въпросният висш военен му е казал следното: "Американските колеги от Пентагона ми заявиха съвсем категорично, че САЩ и Великобритания никога няма да позволят на европейско-руските отношения да се задълбочат до такава степен, че да поставят под въпрос политическата, икономическата или военната доминация на САЩ и Великобритания на европейския континент. Подобно развитие ще бъде предотвратено с всички възможни средства, ако се наложи дори и с провокирането на военен конфликт в Централна Европа". Очевидно разпадането на Съветската империя не е променила основните принципи на тази доктрина и тя продължава да е актуална и днес......

Поражението в Сирия направи войната в Украйна неизбежна

....На срещата на върха между ЕС и Русия, провела се в Брюксел на 21 декември 2012, те не можаха да разрешат този проблем, като в резултат от това войната в Украйна наистина стана неизбежна, което означава, че от този момент нататък определени влиятелни среди в САЩ и Великобритания започнаха упорито да създават условията за старта на "войната от четвърто поколение" в Украйна. На 22 декември 2012 споменатият по-горе анализатор Кристоф Леман публикува на сайта си nsnbc ìnternational статия, озаглавена "Срещата между Русия и ЕС в Брюксел: рискът от война в Близкия Изток и Европа нараства", в която се посочва, че: "неочакваните действия на Украйна бяха възприети от енергийните експерти, с които разговаря авторът, като поредния опит на Киев, Вашингтон и Лондон да форсират разширяването на НАТО и да попречат на задълбочаващата се интеграция на руската и европейската икономики. Както ще стане ясно по-долу, това е свързано с агресивните опити за спасяване на петродолара"......

И още много цитати мога да извадя от статията,но горещо ти препоръчвам да я прочетеш,да допълниш знанията си,да добиеш ясна представа за политиката на демократична Америка.

И Путин да седи и да чака,така ли излиза според теб.Аз му се чудя на търпението и се възхищавам от неговите методи да мачка наглеците.

Приятно четене.

Редактирано от hristo58 (преглед на промените)

Отново добър анализ на Волгин. На всички е ясно, кой извърши преврата. Но каква е целта, или целите на този преврат, това е интересно.

Всички забелязаха знаковото отсъствие ня Съединените щати от преговорите в Минск. Нямаше как да не бъде забелязано това отсъствие, при положение че избухването на украинската драма се дължи именно на американските усилия и на инвестираните в Украйна милиарди долари.

Прочети цялата статия тук: Европейският съюз може да просперира само в съюз с Русия - Петър Волгин - Поглед Инфо

А защо трябва непременно да има американски бази до руската граница? Колко руски бази има в Мексико, Карибите или Канада, например? Колко руски бази има в страните граничещи със САЩ?

Това е стратегическа политика на велики сили. В случая едната велика сила, която победи в Студената война, 25 години си прави своеволия, разшири един военен съюз, който обезмисли своето съществуване след края на войната и съвсем естествено е Русия да реагира.

А защо трябва непременно да има американски бази до руската граница? 

Това е друг въпрос. 

Аз твърдя само, че е нелогично оправданието, че Путин бил принуден едва ли не да превземе Крим, за да предотврати по този начин разполагането на американски бази край Руската граница. 

А защо трябва непременно да има американски бази до руската граница?

Американска база в Крим не е имало, така че това е чиста спекулация. Но чисто хипотетично, разполагането на американска база в Украйна засяга единствено участващите страни - САЩ и Украйна. Това че Русия е "близо" няма абсолютно никакво значение.

Американска база в Крим не е имало, така че това е чиста спекулация. Но чисто хипотетично, разполагането на американска база в Украйна засяга единствено участващите страни - САЩ и Украйна. Това че Русия е "близо" няма абсолютно никакво значение.

Дето викаш те имат над 150 военни бази в цял свят че още една повече или по малко не би трябвало да им прави впечатление на Путин и ко. Утре може и в американското посолство в Москва да искат да си сложат понеже си ги засяга единствено само тях.

Дето викаш те имат над 150 военни бази в цял свят че още една повече или по малко не би трябвало да им прави впечатление на Путин и ко. Утре може и в американското посолство в Москва да искат да си сложат понеже си ги засяга единствено само тях.

Путин да не е станал световният арбитър който решава коя страна колко бази ще има?

Браво, браво.... съседите не ги засягало какво си правим в собствените домове , мдаам.... интересно, защо ли тогава дори в УК, ако си вдигам патардийка в моя дом, и веднага закона ме глобяват, и ми забраняват, дори заплашват със съд  ... нали е моя дом, какво ги засяга съседите шума а :D

С такова мислене доказваш само колко си елементарен ..... Да, имат право но доколкото това не е в ущърб на другите ... а база на NATO ( или по точно на ФАЩ ) си е нещо далеч далеч от добросъседството и добрите норми на поведение ....да не говорим за това че в същото време ФАЩ какъв вой надават дори при най-малкото споменаване например за военна база на РФ например в Куба, или Венецуела и така нататък.... 

Та пак вземи помисли либерале , какво е класически либерализъм, а не ФАЩ-ски фашизъм .......

Путин да не е станал световният арбитър който решава коя страна колко бази ще има?

Хич даже. Ама май сащ се вземат за световния полицай де решава къде да прави демокрация в суверенни държави и къде не, Те тия бази точно за това са.

Е да, това е запазена марка на ФАЩ ... съгласни сме с теб ... :D  Всичко останало се счита за агресивно поведение, и накърняване на техните национални интереси, и сигурност , във всяка една точка на света, особено където не могат да им бият шута със сила ....

Браво, браво.... съседите не ги засягало какво си правим в собствените домове , мдаам.... интересно, защо ли тогава дори в УК, ако си вдигам патардийка в моя дом, и веднага закона ме глобява, и ми забранява ... нали е моя дом, какво ги засяга съседите шума а :D

Домът ти суверенна държава ли е? А така. Не е. По-тъпа аналогия можеш ли да измислиш?

Домът ти суверенна държава ли е? А така. Не е. По-тъпа аналогия можеш ли да измислиш?

А ти по глупаво нещо не можа ли да кажеш?  или викаш социалните норми в общество, не засягат неща по големи от носа ти , и по широки от акъла ...или викаш либерализма вътре, не касае този навън... и те другите далече , не са същите като тези покрай мен .... понеже са чужди, а моите са си мои , и никой не може да ми каже как да се държа с другите, така както са ми казали да се държа у нас си ....а понеже моите ми държат сметка, те другите не могат ....

Да, хубаво е да се знае какво стана в Одеса

http://www.liveinternet.ru/users/5246401/post323544247/

Трагедията в Одеса продължава да е обект на безочлива пропаганда, особено от страна на тези, опитващи се да оправдаят или поне да омаловажат отвратителното престъпление на майдановския башибозук. Докато много от световните медии почнаха да говорят по-внимателно и безпристрастно за ставащото в Украйна, то тукашните „демократични“ активисти продължават да се извяват като първи подгласници  на Вашингтонските ястреби и превратаджиите в Киев.

Активно се разпространява този фоторепортаж:

http://napaki.livejournal.com/100072.html

който ни разказва историята как мирните поддръжници на единна Украйна са нападнати от въоръжени и озверели руски агенти. Видни протестъри разпространяват тези снимки с възмутени коментари като „това ли са ви мирните демонстранти” – безкрайно иронично на фона на умилението, което демонстрираха към идентични образи на Майдана. Липсват обаче неудобни снимки на „мирните” проукраински протестиращи като тази: http://videocdn.itar-tass.com/fit/816x458_7de8e174/tass/m2/uploads/i/20140503/3721785.jpg и тази: http://videocdn.itar-tass.com/fit/816x458_7de8e174/tass/m2/uploads/i/20140503/3721786.jpg И най-важното – изобщо не стига до палежа на профсъюзния дом и масовото убийство. Кадрите от събитията в Одеса на 2 май имат и съвсем различна интерпретация – провокация с участието на полицията, насочена към поддръжниците на федерализацията:

http://ontimer.livejournal.com/27218.html

http://legart.livejournal.com/1038377.html

http://hippy-end.livejournal.com/306597.html

Одеса – лъжи и съмнения

http://bezlogo.com/2014/05/%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B0-%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B8-%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D0%BC%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F.html

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.