Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 3

Featured Replies

Ти още ли висиш в гнусния и гнил Запад, вместо да станеш доброволец в Новорусия?

Ми засега се справят и сами, дори са спрели да приемат ;) .... защо, проблем ли има  :ph34r:

П.С А и се пазя за Бг, когато се наложи да се поизмие от сорсоидки платени от ФАЩ .....  :clown:

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 92k
  • Създадено
  • Последен отговор

Прав си само затова, че нация и етнос са различни неща, т.е нацията съдържа една или повече етноси, а ги обединява държавата. Украйна е държава(колкото и да не ви се иска) и се намира на Европейска територия(а ти явно и не знаеш, че е най-голямата по площ европейска държава :D )

И затова масово населението от източните държави се изнася на Запад... :D

:D  Е, да де, бягат хората към геноцида си. :D

Англия и Франция не са ли  в Европа? Пък и нали нямаха вече поданици...

Северна Америка(САЩ) е държавата, която има най-голям брой имигранти на глава от населението :D

А това вече е върхът!

Мдам... те и руската и украинската мафии се пръкнаха от Запада...

Даваш ли си сметка колко фактологически грешки има в няколкото ти изречения? Колко неистини и неправилни постановки...

Е, важното е, че има и такива, които разбират, Мохини. Има светлина в тунела. :D

Иначе аз не виждам какво лошо има да се научи нещо ново, много любопитно и интресно, но ... хората сме различни...

Ето

разговор за Крим, за отношенията Русия-Украйна, за държавите и сегашните им граници, за пропуските на референдума за Крим(което го прави нелигитимен)

За който иска да научи нещо различно от това, което вече смята, че знае. :P

Спори се с аргументи.Ела след 3 години и ми припомни  какво си казала.Ще се изненадаш .Бъди здрава.

Благодаря за това видео!

Изключително ме впечатли, че този майор е успял да разбере какво всъщност става в Донецка и Луганска области, нещо повече-представил си е как чужда войска е влязла на територията на родния му Киргизтан.

Спори се с аргументи.Ела след 3 години и ми припомни  какво си казала.Ще се изненадаш .Бъди здрава.

О, аз не съм спорила с теб. Просто ти посочих фактологическите грешки, напълно аргументирано (извинявай ама какъв аргумент искаш да ти представя, за да те убедя, че Франция е в Европа :D  )

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Може на първи поглед да изглежда парадоксално , но избор имат САЩ !

Да си седнат на задниците !

Да проявят здрав разум за мирно съвместно съществуване , ограничавайки собствената си лакомия!

Абсолютно!

Някои спомня ли си онзи графит "Колумбе *бем ти откритието!" на сърбите?? Може и да се лъжа какво беше точно, но ще се радвам, ако някои постне картинката, че тогава не го запазих.

Благодаря за това видео!

Изключително ме впечатли, че този майор е успял да разбере какво всъщност става в Донецка и Луганска области, нещо повече-представил си е как чужда войска е влязла в територията народния му Киргизтан.

О, аз не съм спорила с теб. Просто ти посочих фактологическите грешки., напълно аргументирано (извинявай ама какъв аргумент искаш да ти представя, че де те убедя, че Франция е в Европа :D )

Имаш очи ,но не виждаш.Тези който предизвикаха конфликта за да има толкова бежанци.Това съм казал.Много малка си за да се опитваш да се присмиваш.Не ми отговаряй , Ясно е къде е Франция , но не ми е ясно защо ходиш по нервите на хората и предизвикваш да ги наказват .Кеф ли ти е.Е ми присмивай се .Каквото си посееш ,това и ще пожънеш.Не си ми приятна .Излъчваш , нещо което не понасям ,надменност.

О, аз не съм спорила с теб. Просто ти посочих фактологическите грешки, напълно аргументирано (извинявай ама какъв аргумент искаш да ти представя, за да те убедя, че Франция е в Европа :D  )

Първо трябва да го убедиш, че съществуват държава Франция и френска нация. И чак тогава, ако успееш, в което се съмнявам, да започнеш непосилната задача да го убеждаваш, че Франция е в Европа.

Браво на американците за това че са американци!

Новите еничари: бългамериканските тролове

wpid-usa-bulgaria1.jpg?w=1088

Гледам и не вярвам на ОЧИТЕ си!

Ех че не им се получи и плана сега така да се снимат и с Кримските деца ...

п.п. За всичко е виновен тоя Путин. Сега вече е РФ а дядо Иван както знаем от историята бие много през пръстите.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Първо трябва да го убедиш, че съществуват държава Франция и френска нация. И чак тогава, ако успееш, в което се съмнявам, да започнеш непосилната задача да го убеждаваш, че Франция е в Европа.

Мислех те за по умен.Много хляб има да ядеш ,докато стигнеш до същината на живота.Колкото до Франция.Трябва да се казва Арабска Франция.И ако , оше веднъж споменете Франция , ще ви тегля една.Не ми пука ,че ще ме накажат.

Ми засега се справят и сами, дори са спрели да приемат ;) .... защо, проблем ли има  :ph34r:

П.С А и се пазя за Бг, когато се наложи да се поизмие от сорсоидки платени от ФАЩ .....  :clown:

Тези ти думи ме подсетиха да споделя от друг форум следното проучване на група учени от Бъркли и Станфорд - психическото състояние предопределя политическата ориентация: http://faculty.virginia.edu/haidtlab/jost.glaser.political-conservatism-as-motivated-social-cog.pdf

След анализ на данните от изследване на 22 818 души от 12 държави те достигат до извода, че няколко психологически променливи предопределят дясната политическа ориентация. Това са страх от смъртта, догматизъм, непоносимост към неопределеност, тесен мироглед, ниска търпимост на несигурност, силна нужда от ред, йерархия и авторитет от последна инстанция, ниска интегративна комплексност, страх от заплахи и загуба, ниска самооценка. Затова консервативните идеологии поставят ударение върху съпротивата срещу промени и оправдаването на неравенството.

Ех че не им се получи и плана сега така да се снимат и с Кримските деца ...

п.п. За всичко е виновен тоя Путин. Сега вече е РФ а дядо Иван както знаем от историята бие много през пръстите.

А ето какво се случава на европейските деца.Изгледайте цялото публицистично предаване, базирано изцяло на документирани случаи и посочващи Европейски директиви как децата да бъдат възпитавани насила  против моралните устои.

Предаването не се препоръчва за хора с лабилна психика, но дава ясен отговор защо тази безумна мерзост не трябва да се допуска.И евала на руснаците.Там тая няма да я бъде.

https://www.youtube.com/watch?v=eES2U-MvxKc

Мислех те за по умен.Много хляб има да ядеш ,докато стигнеш до същината на живота.Колкото до Франция.Трябва да се казва Арабска Франция.И ако , оше веднъж споменете Франция , ще ви тегля една.Не ми пука ,че ще ме накажат.

Не е заради теб. В темите за религиите си имаме закачка с тази държава, в смисъл дали съществува или не съществува. Но аз съм съгласен, за да не те дразним да я заменим с Украйна. Тъкмо няма да сме оф топик.

Спокойно сега можем да говорим за Украйна, като за една държава, която се намира в суперпозиция по отношение на своето съществуване и по отношение на съществуването на нейна си украинска нация.

И няма смисъл да спорим и да се караме, защото всеки е прав. И това е логично.

Ние, които си мислим, че има държава Украйна и украинска нация сме прави, защото някои от нас са виждали тази държава на картата, а други сме ходили в Украйна и сме я виждали с очите си. За това за нас държава Украйна и украинска нация съществуват.

Другите, които си мислят, че държава Украйна и украинска нация не съществуват, също са прави, защото те са решили да вярват на определени хора и определени средства за масова информация, които уверено твърдят, че държава Украйна и украинска нация не съществуват. Че са измислени от гнилите западни средства за масова дезинформация. 

А ето какво се случава на европейските деца.Изгледайте цялото публицистично предаване, базирано изцяло на документирани случаи и посочващи Европейски директиви как децата да бъдат възпитавани насила  против моралните устои.

Предаването не се препоръчва за хора с лабилна психика, но дава ясен отговор защо тази безумна мерзост не трябва да се допуска.И евала на руснаците.Там тая няма да я бъде.

https://www.youtube.com/watch?v=eES2U-MvxKc

Боже, каква евтина помия.  :lol6:

Не е заради теб. В темите за религиите си имаме закачка с тази държава, в смисъл дали съществува или не съществува. Но аз съм съгласен, за да не те дразним да я заменим с Украйна. Тъкмо няма да сме оф топик.

Спокойно сега можем да говорим за Украйна, като за една държава, която се намира в суперпозиция по отношение на своето съществуване и по отношение на съществуването на нейна си украинска нация.

И няма смисъл да спорим и да се караме, защото всеки е прав. И това е логично.

Ние, които си мислим, че има държава Украйна и украинска нация сме прави, защото някои от нас са виждали тази държава на картата, а други сме ходили в Украйна и сме я виждали с очите си. За това за нас държава Украйна и украинска нация съществуват.

Другите, които си мислят, че държава Украйна и украинска нация не съществуват, също са прави, защото те са решили да вярват на определени хора и определени средства за масова информация, които уверено твърдят, че държава Украйна и украинска нация не съществуват. Че са измислени от гнилите западни средства за масова дезинформация. 

Прав си.Моят род е от Украйна от град Калуш.Прадядо ми е загинал при битка с казаците.После родът ми се изселва тук в България.Аз самият нося фамилията Калушев.Много глупости се изприказваха за Украйна.Но аз винаги съм се чуствал по близък с руснаците.В тях кипи живот и са хора с достойнство.Говоря за обикновенните хора.И имат ужасно голямо чувство за хумор.И Путин не е фашист и право казва ,че с украинците са един народ.А фашисти са онези политици от Украйна който се отказват от историята си .Сега искат и от вярата си.Да наредиш на цял народ да си смени религията си е чист фашизъм.

Редактирано от родина (преглед на промените)

Имаш очи ,но не виждаш.Тези който предизвикаха конфликта за да има толкова бежанци.Това съм казал.Много малка си за да се опитваш да се присмиваш.Не ми отговаряй , Ясно е къде е Франция , но не ми е ясно защо ходиш по нервите на хората и предизвикваш да ги наказват .Кеф ли ти е.Е ми присмивай се .Каквото си посееш ,това и ще пожънеш.Не си ми приятна .Излъчваш , нещо което не понасям ,надменност.

О, няма начин да не ти отговоря, защото отново фактологическа грешка :D - бъркаш ме с някого. Заради мен никого не са наказвали!

Нито пък съм се присмивала на някого. Аз и не докладвам даже :D

Недей да говориш през главата си и после да се сърдиш, че някой те поправя, което не е надменност, но пък щом ти изнася да съм надменна, няма проблем...

И кое е евтина помия?

Знаеш ли, Бадр... допреди да разбера за какви лъжи става на въпрос по руските канали и аз го гледах това предаване, но... за съжаление вече съм напълно убедена, че са постановки и всичко е с една единствена цел - наслояване на омраза към Запада и всичко западно.

Същото, което правеха американците в предишната студена война - изкарваха ни изроди, човекоядци и какви ли не(нас-от соц.лагера) и знаеш ли... имаше такива, които им вярваха напълно и без остатък.

Знаеш ли, Бадр... допреди да разбера за какви лъжи става на въпрос по руските канали и аз го гледах това предаване, но... за съжаление вече съм напълно убедена, че са постановки и всичко е с една единствена цел - наслояване на омраза към Запада и всичко западно.

Същото, което правеха американците в предишната студена война - изкарваха ни изроди, човекоядци и какви ли не(нас-от соц.лагера) и знаеш ли... имаше такива, които им вярваха напълно и без остатък.

Е хубаво че ти си убедена, но аз пък съм убеден в точно обратното.И в полза на моята убеденост говори не нещо друго, а решение на европейския съд в което се потвърждава, че родителите не могат да искат неучастие  на детето им в час по сексуално възпитание, а това е на 8-9 годишни момиченца да им се обяснява как се надява презерватив.

Ти ще ме извиниш, но тук няма какво особено да се дискутира.

Тези ти думи ме подсетиха да споделя от друг форум следното проучване на група учени от Бъркли и Станфорд - психическото състояние предопределя политическата ориентация: http://faculty.virginia.edu/haidtlab/jost.glaser.political-conservatism-as-motivated-social-cog.pdf

След анализ на данните от изследване на 22 818 души от 12 държави те достигат до извода, че няколко психологически променливи предопределятдясната политическа ориентация. Това са страх от смъртта, догматизъм, непоносимост към неопределеност, тесен мироглед, ниска търпимост на несигурност, силна нужда от ред, йерархия и авторитет от последна инстанция, ниска интегративна комплексност, страх от заплахи и загуба, ниска самооценка. Затова консервативните идеологии поставят ударение върху съпротивата срещу промени и оправдаването на неравенството. "

Това ли успя да роди русокосата ти тиквица само ? :D

Възможно е за десните това да е така, за твое съжаление, аз обаче съм с леви политически идеи, максимум центристко либерални .....  :ph34r:  май удари на камък и с това уж велико изследване  :D

Онези гадняри отвъд океана са си оставили костите в Европа заради 2 световни войни, започнати от самите европейци! И са успяли да спасят невероятно количество, откраднато и от немци, и от руснаци, ценно европейско изкуство!

http://bg.wikipedia.org/wiki/Отношения_между_Русия_и_НАТО

Ама ти май наистина си вярваш, спасили са го в Америка! 

Апропо, кво като живееш на Фландър фийлд?

1. Ти като не ми четеш писаниците, как ми отговаряш ?

2. Щом като спря напора на руската армия от югоизток, значи наистина е боеспособна. (или руската армия не е боеспособна), което си избереш  :)  :)  :)

ЕЕЕЕй ама тоз господин наистина си вярва. Да не си живял в Куделин?

Начи щом не гласувам за тиквата, начи не съм уред с главата?

Начи щом не гласувам за тиквата, начи не съм уред с главата?

Обратното е, ако гласуваш за тиквоча, си такъв :D погледни цитата, който гласува за десни партии, какъв е ... русокоска леко се пообърка , мислеше че съм за десните седерасти, герберасти и сие...  така и не знам защо , грешка в централния и процесор явно ....

Разбира се естествено.

Опитват се да те изкарат от равновесие. Както направиха с Благо и Миро.

А теб какво може да те накара да си откровен?  Писах - бандеровци все посягат и на невинни свещеници от православната църква!   Отговори ли ми нещо?  Пак ли Путин е виновен!?

И немците вече виждат накъде отива Окраината, към откровен фашизъм ... мдаам...

http://russian.rt.com/inotv/2015-04-24/Alles-Schall-und-Rauch-Kiev

http://alles-schallundrauch.blogspot.ru/2015/04/wie-man-einen-inlandischen-separatisten.html

213596_1_UkraineSuchplakat222_big.jpg

P.S Една интересна точка е - Инсценират мерорпиятия , където призовават за смъкване на властта и масови безредици   :D

А де,  майданутските маймуни да се арестуват веднага ...... както и Нюланд и сие .... мдааам .. бах ти сеперите гадни и подмолни  :ph34r: ( само дето, ще се арестуват  сами себе си първо, начело с парасенко ) 

Да, но това беше в предишната студена война. А в сегашната студена и в бъдещата гореща война вече са се поправили. Говорят само истината и може да им се вярва на 101%, нали :D

П.П. А тук добрите чичковци от Америка нещо много бързо започнаха да раздават шамари. Ако аз свия шамар на собственото си дете, стана тя каквато стана. Ама щом НАТО бие децата ни- нямаме думата.

Редактирано от upili (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.