Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 3

Featured Replies

Що иде да рече донякъде то няма полубременна жена ;)

И тъй като няма полубременна жена, следователно не съществува украинска нация.

Логично !!!

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 92k
  • Създадено
  • Последен отговор

Малко за разведряване на участващите  :) :

Че какво друго им остава. Да не си мислиш, че им е много приятно, дето ката ден им се налага да доказват, как Путин не е анексирал Крим и не е окупирал югоизточна Украйна ?

Едно си баба знае едно си Реджепка бае - като изкопана плоча - ако знае какво е това.

Реджо,ти да не си украинец бе мойто момче?Много ги браниш,или са ти дали някоя дебела сумичка в долари,та така се застъпваш за тях?Нещо си много съмнителен.Само такива клипчета търсиш и си се кефиш на тях,ама кой друг ги гледа?питаш ли се?Дано им се размине войната с Русия на тези твои любимци,че ако има война ти сигурно ще получиш инфаркт,сещаш ли се защо.Защото Русия няма достоен противник...

Колкото има македонска нация ,толкова и украинска.Сигурно има и белоруска нация.Те да внимават ,че Полша да не предяви и тя претенции за свойте територии .Сатанинският запад загива и няма да успее да заличи православието.

Колкото има македонска нация ,толкова и украинска.Сигурно има и белоруска нация.Те да внимават ,че Полша да не предяви и тя претенции за свойте територии .Сатанинският запад загива и няма да успее да заличи православието.

Спокойно, няма белоруска нация. И полска нация няма. Всичко е руска нация !

Или руски нацизъм. 

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

...Обяснява и защо всички славяноговорящи(включително и ние) разбираме руския, но руснаците имат огромни проблеми с разбирането на нашите езици. Това са интересни факти...

Кака! Тук голяма глупост изтърси! С нашия безпадежен български език, всички други славяноговорящи имат проблем. Ключът е не в татаро-финските гени (това е малко, като бялата дореста кобила), а в езиковите промени. Всъщност, руският е много по-близък до това, което наричаме старославянски (църковнославяснкият език е негова модернизация). С две думи, просто руският език е запазил архаичните си характеристики, докато българският се е отърсил оковите на падежите и се е модернизирал. Темата е интерсна и дебела, вземи една студия по сравнителна и историческа граматика и ще забележиш, как наречията и палатизациите играят в езиците решаващата роля, а не гените...

Езиковият фонд на даден народ не определя произхода му еднозначно, така както и генотипа не определя какъв език ще говори индивида. Това обяснява Кака, защо руснаците въпреки фино-татарския си произход (отново да си поговорим за бялата дореста кобила), никак не се оправят със Суомито ;)

А поляците, мразят руснаците, щото от Август II, та до 1918, държава Полша не е имало, а само етнически обособени територии в Русия и Прусия. Е за тфа я мразят... Абаче, струва ми се, като се правят на обидени, много бързо забравят кървавата си инвазия от началото на 17 век, когато полските хусари хазяйничат в Москва...

Разбирането за нация е въпрос на самосъзнание !

Това никак на пречи човек да знае и зачита общите си кръв и корени .

Примерно както е между семейство и род....

Има и безродници.....!

Казано е от древни времена  :

"Брат брата не храни ! Да му мисли който го няма !...." - това е истинска ценност надживяла Времето !

Е , сбили се двама братя , щото на единия плета му разграден към комшията от друг род , комшия който се разпорежда в чужд двор   ....!  :(

Сега става ли ясно защо старшия брат има право да брани своя си двор и рода си , пък малкия брат следва да се вразуми.... ?

` Ми ще яде шамарите и то с пълно право ! :)

Аз по-ясно , разбираемо и кратко не мога да изразя позицията си по темата !

Следва въпросът : 

Каква нация могат да бъдат американците , събрани от кол и въже преди само 200 години ?!

Следствието е - сбирщина от разбойници !

И държавата им такава - разбойническа !

Няма как да бъде друго !!!

На тях това им е цивилизационен проблем от как въобще ги има !

И това мира не им дава !

Ясно се вижда ! Стига само за малко да се загледа човек в световните , исторически процеси....!

Европа на времето , изгони хайманите си в странство . На гурбет ги прати в неизвестни земи....

Те пък се организираха в шайка...и се върнаха да си го връщат....! 

Т.е. в цялата тази история не само Русия е "целта на занятието" !

Европа стои в основата и сега ще си тегли последствията...!   :)

Никое село (светът) обаче няма да търпи , шайка разбойници да ги тероризира безкрайно.... :)

Бе толкова е простичко , ако човек си задава правилните въпроси !

Отговорите сами пристигат !.....    :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Измислената американска държава умира и затова с всички средства и начини се опитва да предизвиква хаос и военни конфликти..

Затова бяха всички тия "демокрации" в Ирак, Либия, Сирия, Украйна..Всичко в името на една хартийка наречена долар.

В безсилието и злобата си тъпите янки са готови да предизвикат дори война, за да запазят господството си. Жалко, че има продажници като порошенко, яйцето, турчинов и тимошенко, които са истинските виновници за това, което се случва и ще се случва в Украйна.

Само НАТО може да вразуми рашистите явно.

Те така иначе и извънземни да дойдат, ще ги изкарат че са православни и от руската нация

Измислената американска държава 

Айде сега ново двайсе. Американската държава била измислена.

Вие изобщо четете ли се какво пишете ?

Те такива като вас на времето казаха, че българската държава била измислена и бяха тръгнали да ни правят 16та република на Руската комунистическа империя

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Те така иначе и извънземни да дойдат, ще ги изкарат че са православни и от руската нация

Айде сега ново двайсе. Американската държава била измислена.

Вие изобщо четете ли се какво пишете ?

И белгийската, швейцарската, Австралия, Канада, страните от Южна Америка, Монако, Лихтенщайн, Люксембург, Македония, Косово - много са подобни примери. Но не са удобни на онези с националистични възгледи. 

Това обаче не означава, че след като тези държави са били признати и юридически ратифицирани териториално, са измислени! Те съществуват и де юре, и де факто. Същото беше и с Украйна, докато Путин не реши друго.

Ама вярно ли не се разбира какво казвам?

Не, не се разбира. Умишлено се изкривява смисъла на думите ти, защото не разбират какъв е смисъла на изследванията на генофонда. Има толкова много дупки в историята, свързани с преселенията на народите, а това е само метод, един вид помощен инструмент, който би могъл да внесе малко повече светлина по тези въпроси. Тъй като езикът и самосъзнанието не се влияят от гените, а от средата, в която живеят дадени преселенци и днес, след векове националистични пропаганда и лъжи, подправени и изгубени документи, е много трудно да се определи как точно са протичали различните исторически процеси.

Ако НАТО е Европа , Европа първо за собствения си задник да мисли , че да не я освобождават отново и за кой ли път...От Наполеон , от Райха , а сега и от САЩ ! :)

Ако НАТО е САЩ - нещата са ясни ! Описах ги по-горе .....

Ако НАТО е САЩ и Европа - пак Европа първо за собствения си задник да мисли , че тя ще вади за САЩ кестените от огъня... на собствена територия !  :)

Онези оттатък океана , боли ги чепът......ама не , че не ги боли де - от задната страна.....от към Аляска искам да кажа !  :lol6:

И ако някой изобщо подлежи на вразумяване , това не е Русия , а САЩ драги ми неразличителю !

И в същност техните олигарси....!

Той , народът на САЩ е като всеки друг народ по света....

На края и един съвет от добро сърце и разбиране !

Колкото и да демагогстваш - защитаваш незащититма кауза !

Той зорът ти тук на всички им е ясен.....да се правиш на умник !

Онези гадняри отвъд океана са си оставили костите в Европа заради 2 световни войни, започнати от самите европейци! И са успяли да спасят невероятно количество, откраднато и от немци, и от руснаци, ценно европейско изкуство!

Малко уважение няма да е излишно. Живея в центъра на Фландърс фийлдс, където всяка вечер се отдава почит на загиналите в първата световна война. Всеки ден тук фермерите са натъкват на бомби от първата световна. Често дори загиват на място! Никой в Европа не желае повече войни. Никой в Америка не желае войни. Американците и европейците си мислеха, че в лицето на Русия имат съюзник и партньор, докато Путин не започна съвсем да се видиотява. Затова и ситуацията в Украйна ги хвана неподготвени - никой разумен човек не можеше дори да си представи, камо ли да допусне, че Путин ще се изплюе на всички международни споразумения! Крайно време е да ви се отворят очите и че всякакво европейско или американско присъствие в Украйна бе само удобен предлог за Путин, за да осъществи грандоманските си апетити.

На теб как са ти промили мозъка на запад просто не е истина.  Кой си оставил костите не разбрах само ?

Започнати викаш от европейци !!! Я пак кой ги подпука американците че се включиха във втората световна като им запари по д-то ?

За 65 години имат над 30 войни моме тия мирилюбиви хора но с Русия ще им бъде последна ми се струва и ще се кротнат за винаги.

И много против тия руснаци на кой продават ПВО ве !!! Интересно защо или не им се влиза по суша а само да изсипят бомбите и да разпалят огъня после от 10 000 километра да глеадт сеира и да прибират доларите.

Учи или си припомни историята най хубу !

.....

Въъъй ! Останах без думи ....!  :D

Ти първо се справи с фактите и числата , къде е била истинската ВСВ и кой от страни е гледал , до де не му е влязло в интереса....За справка само - коя година САЩ влизат във ВСВ ?

На умряло куче всеки може нож да вади.....

Пък си задай въпроса и защо влиза - сигурно за черните очи на Русия....? :)

Жалка картинка !.........

Ще каже човек , че САЩ са пребили Райха с атомните си бомби над Хирошима и Нагазаки....

Пък това , че са ограбили ("спасили" както ти казваш) де що е останало от войната - права си !

Който военно-престъпник успя да избяга , в САЩ се намести....и оня с ракетите Фау - също !

То , от великите географски открития насам , престъпниците на там предимно ги влече.....защото е Демокрация!  :lol6:

На теб как са ти промили мозъка на запад просто не е истина.  

Моят мозък никога не е бил подръжник на руската политика. И по време на царете, а особено след тях!

Няма как, в кръвта ми е. Да ти колят и измъчват роднините, да стрелят по тях, да им отказват работа, да ги пъхат в затвори - няма как да съм с други нагласи. Но онези, които по време на соца са си живяли "добре", ми е пределно ясно защо защитават перверзната политика на Путин. 

Моят мозък никога не е бил подръжник на руската политика. И по време на царете, а особено след тях!

Няма как, в кръвта ми е. Да ти колят и измъчват роднините, да стрелят по тях, да им отказват работа, да ги пъхат в затвори - няма как да съм с други нагласи. Но онези, които по време на соца са си живяли "добре", ми е пределно ясно защо защитават перверзната политика на Путин. 

Защитават я защото гледат руска телевизия и за разнообразие я менкат с телевизия Алфа. И там им казали, че не само няма украинска нация, ами нямало и беларуска нация, че и американска нация нямало.

Моят мозък никога не е бил поддръжник на руската политика. И по време на царете, а особено след тях!

Пак със заучени клишета избяга от "историческите факти" които просна като бисер в предния пост.  

офф беше споменала че не повтаряш и не правиш системни правописни грешки . (това е лично де "прафопиза" ми ти беше основен аргумент!)

Гледам слагаш на кантар методите на Сталин и Путин май или бъркам ? И от там забиваш вече в грешна посока.

п.п. Извинявай между другото руснаците какво са правили далече от роднините ти ти дава повод да ги мразиш а възхваляваш тия де си изсипаха бомбите над София и поддържаш теза че са миролюбив народ пустите му кравари.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Пак със заучени клишета избяга от "историческите факти" които просна като бисер в предния пост.  

офф беше споменала че не повтаряш и не правиш системни правописни грешки . (това е лично де "прафопиза" ми ти беше основен аргумент!)

Гледам слагаш на кантар методите на Сталин и Путин май или бъркам ? И от там забиваш вече в грешна посока.

Ти нещо май се заяждаш с мен? Яд те е, че получи бан и сега се опитваш системно да си отмъщаваш. Ми, щом ти иде отвътре, няма да те спирам.

Закономерно и неизбежно е да "забива" ! Оправдавам я !

И Реджеб оправдавам ! :)

Не ги съдя !

И с моя компютър е същото....!  :)

Като са им погрешни основни разбирания..... !

В никакъв случай не одобрявам методите !

Но и Сталин не е имал особено голям избор , как от множество общности да направи държава !

И да я опази от чужди посегателства !

Направил е каквото трябва ! Не това на кой , какво му се иска !

Историята доказва че е успял !

На каква цена е друг въпрос !

Цената не зависи от желанията !!!!

Неизбежно е - покрай сухото гори и мокрото !

Това е закон "божи" !

Колкото и да не ми (ни) се харесва.....!

По същите причини и Путин сега няма кой знае какъв избор - да спре САЩ да подпалват света .....!

Може на първи поглед да изглежда парадоксално , но избор имат САЩ !

Да си седнат на задниците !

Да проявят здрав разум за мирно съвместно съществуване , ограничавайки собствената си лакомия!

Или да подпалят света - този път за последно !

Е , аз лично си мисля , че светът няма да им позволи второто....

Въъъй ! Останах без думи ....!  :D

Ти първо се справи с фактите и числата , къде е била истинската ВСВ и кой от страни е гледал , до де не му е влязло в интереса....За справка само - коя година САЩ влизат във ВСВ ?

На умряло куче всеки може нож да вади.....

Пък си задай въпроса и защо влиза - сигурно за черните очи на Русия....? :)

Жалка картинка !.........

Ще каже човек , че САЩ са пребили Райха с атомните си бомби над Хирошима и Нагазаки....

Пък това , че са ограбили ("спасили" както ти казваш) де що е останало от войната - права си !

Който военно-престъпник успя да избяга , в САЩ се намести....и оня с ракетите Фау - също !

То , от великите географски открития насам , престъпниците на там предимно ги влече.....защото е Демокрация!  :lol6:

Първо, говоря и за двете световни от съвсем друга гл.т., а именно за милионите загинали заради патологичната алчност на някои! Невинни хора продължават да загиват 100 години след първата световна!

И както сам можеш да забележиш - няма държава в света, която да не е избивала невинни хора. Няма такава! Нито САЩ са цвете за мирисане, нито любимата ви Россия!

Аз не искам повече войни. Не искам извратени диктатори да манипулират живота ми. Но на вас защо ви допада диктаторът Путин и го превъзнасяте? Отговорете си на този въпрос, стига да можете.

Като са и погрешни основни разбирания..... !

Но и Сталин не е имал особено голям избор , как от множество общности да направи държава !

Неизбежно е - покрай сухото гори и мокрото ! Колкото и да не ми (ни) се харесва.....!

…оправдаваш дори действията на Сталин?! И си позволяваш да говориш от позицията на здравия разум?! 

Редактирано от мо_хи_ни (преглед на промените)

Като са и погрешни основни разбирания..... !

Направил е каквото трябва ! Не това на кой , какво му се иска !

Неизбежно е - покрай сухото гори и мокрото ! Колкото и да не ми (ни) се харесва.....!

Историята както вече стана ясно изобщо не и е силната страна. А като нямаш историята на какви основи може да се подпреш за да изградиш гледна точка!

Разбира се че Сталин е нямал избор, всеки друг на негово място най вероятно би загубил войната ако е действал с по човешки методи.

Че то ако се действаше с човешки методи трябваше да предадат Сталинград на немците предвид численото им и техническо превъзходство а не да подложат и включат цялото цивилно население в бой срещу немския агресор и да ги оставят да се хранят с трупове по време на обсадата. И в крайна сметка тактиката му е била успешна щом обръща войната.

Аз не искам повече войни. ....

Само с искане не става ! Трябва и правене !

Като не искаш , подкрепи и застани на правилната страна в конфликта :

САЩ иска ресурсите на Русия ! И Европа им приглася...

И пътьом да смачка Европа ....! Пък Европа спи за реалностите....може би !!!

Украйна е подробности  - мокрите дърва горящи покрай сухите....тъжно , но факт ! Макар и да е цинично , но цинизмът пак е на сметката на САЩ.

Решението си е твое !

(Втората част от поста ти я пропускам с благоразположение ! Никак не е лесно за смилане....   :) )

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.