Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация за работа, мултимедия, игри

Featured Replies

Ето тук може да се види за какво говоря аз. След средата на страницата има една картинка със слайдер и като се бутне наляво се виждат най-горещите точки при охлаждане с вода и липса на вентилатор който да раздвижва въздуха около цокъла на процесора.При мен чак почна да ме притеснява по едно време и затова изрових от кутията на дъното малкото вентилаторче и го сложих.Малкия изрод вие повече от всичко друго взето заедно но нещата малко се пооправиха.

• Отговори 76
  • Прегледи 6k
  • Създадено
  • Последен отговор

В момента съм на работа и вечерта ще кача снимки от Аида.При Аида със по-висок волтаж ми държи същите температури.

В момента го хладя със h100i но ще дам повече инфо като ми пристигне и custom водното.Да тове е Asrock x99 Etreme6

Вечерта ще тествам със BF4 и Crysis 3 мултиплеър да видя .А специално за Grid Autosport със i7 5820k ми вади 15 фрейма повече в сравнение със i7 4790k 

BF4  няма никакъв смисъл да тестваш. Това не е процесорнозависима игра. явно нещо не говоря разбираемо. Аз имам предвид случаите, когато видеокартата е максимално или почти максимално натоварене ( има леко ограничение на места от процесора), а в същото време процесорът е натоварен почти максимално поне с 6 нишки.  Като казах Crysis 3, Имах предвид точно едно ниво - Welcome to the jungle  и то в частта, където трябва да разрушиш кулата и да минеш през едно голямо пространство с трева.  Имам предвид него, защото при него със сигурност ще достигнеш максимума на процесора, ако си с карта като GTX970,  а още по-добре клокната или GTX980. Ако там нямаш проблеми с температурите, значи едва ли ще имаш другаде. макар че лично мен Project Cars  ме изненада с голямото натоварване и на видео и на процесор ( 6-8 нишки), а това означава голяма температура на видеото и голяма температура на процесора. И пак повтарям условията за видеото ( което явно ти нямаш) - MSI GTX970 Gaming 4G  без задна планка. Гледай какво става отзад при натоварване:

2015-05-12_173544.jpg

А кажи ми при 87 градуса отзад и при липса на кой знае какво движение на въздуха, как ще се охлажда процесора?

Screenshot_3.png

....

А кажи ми при 87 градуса отзад и при липса на кой знае какво движение на въздуха, как ще се охлажда процесора?

Бе ние говорим за едно и съща ама ... :) Когато процесора е приводнен мен не ме интересува картата колко е топла.Ще тествам и кризата на това ниво.

Screenshot_3.png

Бе ние говорим за едно и съща ама ... :) Когато процесора е приводнен мен не ме интересува картата колко е топла.Ще тествам и кризата на това ниво.

Ами явно не съм те разбрал, че си с водно. Сори, отказвам се. 

В емаг има отлично захранване на много добра цена.

http://www.emag.bg/zahranvasch-blok-super-flower-leadex-80-plusr-gold-650w-atx-2-2-pfc-activ-sf-650f14mg/pd/DB968BBBM/,та ако имаш някакви пари е добре да се възползваш,че да не изчезне докато решиш да купуваш!

Че е разкошна, разкошна е, но едва ли е по-тиха от която и да е кутия от Define серията.

В заглавната публикация обясних защо избирам Define R5 пред Arc XL. Ключова дума, за която да се хванеш: "радиатор". 4 места за 5.25-инчови устройства не ми трябват (особено предвид това, че клетката не се маха).

Ще ме извиниш - но ако говориш за радиатор все си мисля че Arc XL има достатъчно опции за монтаж на такъв.

Аз като гледам снимката - http://cdn5.thinkcomputers.org/wp-content/uploads/2013/06/fractal2.jpgвсе си мисля че няма никакъв проблем с монтажа на повече от 1 радиатор за водно охлаждане освен това хард диск клетките могат да се премахват цялостноо както се вижда на сниката по горе.

• Автор

Ще ме извиниш - но ако говориш за радиатор все си мисля че Arc XL има достатъчно опции за монтаж на такъв.

Аз като гледам снимката - http://cdn5.thinkcomputers.org/wp-content/uploads/2013/06/fractal2.jpgвсе си мисля че няма никакъв проблем с монтажа на повече от 1 радиатор за водно охлаждане освен това хард диск клетките могат да се премахват цялостноо както се вижда на сниката по горе.

Ако отвориш сайта на FD, най-вероятно ще можеш да прочетеш, че за Arc XL има ограничение от (по спомен) 55 mm дебелина за радиатор + вентилатор (за 360-милиметров радиатор, монтиран в тавана). Ако се загледаш, ще видиш, че и клетките за 5.25-инчови устройства си стоят, тъй като не могат да се махнат (а аз бих ползвал максимум едно оптично, но и по-скоро бих взел външно, ако ще ми трябва). R5 няма тези ограничения. Единственият недостатък е по-малкият размер, което обаче е отразено в цената.

Arc XL не е лоша кутия сама по себе си, но е морално остаряла на фона на това, което R5 предлага.

Ако отвориш сайта на FD, най-вероятно ще можеш да прочетеш, че за Arc XL има ограничение от (по спомен) 55 mm дебелина за радиатор + вентилатор (за 360-милиметров радиатор, монтиран в тавана). Ако се загледаш, ще видиш, че и клетките за 5.25-инчови устройства си стоят, тъй като не могат да се махнат (а аз бих ползвал максимум едно оптично, но и по-скоро бих взел външно, ако ще ми трябва). R5 няма тези ограничения. Единственият недостатък е по-малкият размер, което обаче е отразено в цената.

Arc XL не е лоша кутия сама по себе си, но е морално остаряла на фона на това, което R5 предлага.

Сега разбрах за кои клетки говориш. Аз си мислех за ХД клетките.

• Автор

Благодаря за мнението, но аз пък не бих...

В първия пост обясних подробно защо X99, а не Z97.

Благодаря за мнението, но аз пък не бих...

В първия пост обясних подробно защо X99, а не Z97.

Аз пък ще ти кажа че след няколко години може и 2те  да са стари, но щом се решил да дадеш още 5 стотака отгоре за конфигурация която няма да използваш с пълния и капацитет си е твоя работа.

Тази която съм ти предложил гаранция в тестовете ще даде много по-добри резултати. 

• Автор

Аз пък ще ти кажа че след няколко години може и 2те  да са стари, но щом се решил да дадеш още 5 стотака отгоре за конфигурация която няма да използваш с пълния и капацитет си е твоя работа.

Тази която съм ти предложил гаранция в тестовете ще даде много по-добри резултати.

Z97 е пред пенсия, докато за X99 ще има поне още две поколения процесори. С какъв капацитет ще използвам конфигурацията мисля, че си е моя работа, а иначе ми е много интересно в кои тестове 4790K ще пребори 5820K, ако сложиш и двата на една честота, и каква точно гаранция даваш...

Z97 е пред пенсия, докато за X99 ще има поне още две поколения процесори. С какъв капацитет ще използвам конфигурацията мисля, че си е моя работа, а иначе ми е много интересно в кои тестове 4790K ще пребори 5820K, ако сложиш и двата на една честота, и каква точно гаранция даваш...

След малко ще публикувам в моята тема и ще постна резултати :)

Повечето кеш и четири каналния режим са предимство за работа та няма как 1150 да е по-добро за работа. 

Всъщност топ-модела е на още по-ниски честоти та по-вашата логика ще е още по-зле...

пс. Иначе за игри 4790К наистина е с предимство точно при заводски честоти. 

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Блажени са вярващите :)Ето

Редактирано от tux (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

След известни приказки на лични с колегата XECUTIONER (и придържайки се към принципа "ако ще е гарга, да е рошава" :D) реших следното: да налея още няколко стотин лева и в крайна сметка конфигурацията се получи с много по-хубаво дъно за сметка единствено на паметта:

ASUS X99 Sabertooth

Intel Core i7-5820K

Noctua NH-U14S

Crucial 4x4 GB DDR4 2133

MSI GTX 970 Gaming 100ME (същата като Gaming 4G, но в друг цвят и със задна планка; доколкото разбрах една от най-хубавите GTX 970-ки)

Seasonic SS-860XP2

Fractal Design Define R5 Black със стандартния капак (пък после може да си поръчам прозрачния, ако ми кефне :P)

Чакам потвърждение от магазина и (стига да няма изненади) ще имам нещата към края на седмицата, надявам се. Обещавам снимков материал. SSD-то и другият диск остават за след още половин-един месец.

Редактирано от killchain (преглед на промените)

След известни приказки на лични с колегата XECUTIONER (и придържайки се към принципа "ако ще е гарга, да е рошава" :D) реших следното: да налея още няколко стотин лева и в крайна сметка конфигурацията се получи с много по-хубаво дъно за сметка единствено на паметта:

ASUS X99 Sabertooth

Intel Core i7-5820K

Noctua NH-U14S

Crucial 4x4 GB DDR4 2133

MSI GTX 970 Gaming 100ME (съшата като Gaming 4G, но в друг цвят и със задна планка; доколкото разбрах една от най-хубавите GTX 970-ки)

Seasonic SS-860XP2

Fractal Design Define R5 Black със стандартния капак (пък после може да си поръчам прозрачния, ако ми кефне :P)

Чакам потвърждение от магазина и (стига да няма изненади) ще имам нещата към края на седмицата, надявам се. Обещавам снимков материал. SSD-то и другият диск остават за след още половин-един месец.

970-ката е хубава, но аз бих ти препоръчал тази... Изборът си е твой, но това е най-хладната 970 и има задна планка. Всичко друго е супер.

• Автор

970-ката е хубава, но аз бих ти препоръчал тази... Изборът си е твой, но това е най-хладната 970 и има задна планка. Всичко друго е супер.

Стига да я имаше, може би щях да си помисля и за нея. Иначе се получава така, че поръчвам от три места и става сложно.

Въпреки това не мисля, че Gaming 100ME е много по-лош избор (дори Inno3D-то наистина да е по-хубава).

P.S. А и с това "налично в Европейския Съюз" си представям колко време ще чакам за доставка.

Екстра е картата но реално е компромис ако ги сравним. Вариант е за по-малка кутия а ти нямаш такъв проблем отделно е по-скъпа та...
Между другото посочения модел  iChill  също не е изгоден.

http://www.hl-eshop.com/one_product.php?view_data=1|0|0|29448- Стандартната с 3 вента.
http://www.hl-eshop.com/one_product.php?view_data=1|0|0|28572- Стандартната с 4 вента.
http://www.hl-eshop.com/one_product.php?view_data=1|0|0|28591- Ultra
http://www.hl-eshop.com/one_product.php?view_data=1|0|0|30080- DHS
http://www.hl-eshop.com/one_product.php?view_data=1|0|0|30081:D

Гледа се втората ако се търси максимално добро охлаждане и добра цена.
А за 100ME също ще трябва да се чака една седмица както и за всяка друга поръчана от hl-eshop.
И ние сме в ЕС. ;)

Объркал съм картите, препоръчвам тази, другата според мен пак е по-добра, но не с много...

Избраните компоненти са определено сред най-добрите за този сокет.Зависи каква сума сте готови да отделите са възможни леки промени.Дънната платка е с подсилена захранваща схема,поддържа порт м.2,ефективно охлаждане,голям брой сата конектори usb 3.1.Плюс е 5 годишна гаранция,високо качество на кондензаторите и дроселите с повишен темепературен диапазон,допълнителни екстра пинове за стабилен овърклок.Според производителя не позволяват рязка промяна и спад на напрежението и подобряват стабилността му при овърклок.

Графичната карта е по-удачен избор спрямо модела на MSI Gaming без задна планка,която достита много високи температури в задната част на платката при сериозно натоварване.Ако се търси оптимален вариант относно възможности,овърклок,температури и нива на шум всеки производител има минуси.Тази широко рекламилана опция за включването на вентилаторите при достигане на 60 градуса според мен не е толкова перфектна.Бих предпочел вентилаторите да се активират при по-ниски температури на ниски обороти.Действително най-хладна е версията на Ино с 4 вента,но и там има малки минуси при Gigabyte G1 са налице масови оплаквания от койл уайн,но ускорителите подлежат на сериозен овърклок.Относно рам паметта все още цените на ддр 4 са високи на нашия пазар.Все пак има добри китове на G Skill на приемливи цени.Според мен са удачен избор пред  Crucial 4x4 GB DDR4 2133 .

Поздрави !

Редактирано от Ross Atanasov (преглед на промените)

• Автор

Екстра е картата но реално е компромис ако ги сравним. Вариант е за по-малка кутия а ти нямаш такъв проблем отделно е по-скъпа та...

Между другото посочения модел  iChill  също не е изгоден.

http://www.hl-eshop.com/one_product.php?view_data=1|0|0|29448- Стандартната с 3 вента.

http://www.hl-eshop.com/one_product.php?view_data=1|0|0|28572- Стандартната с 4 вента.

http://www.hl-eshop.com/one_product.php?view_data=1|0|0|28591- Ultra

http://www.hl-eshop.com/one_product.php?view_data=1|0|0|30080- DHS

http://www.hl-eshop.com/one_product.php?view_data=1|0|0|30081:D

Гледа се втората ако се търси максимално добро охлаждане и добра цена.

А за 100ME също ще трябва да се чака една седмица както и за всяка друга поръчана от hl-eshop.

И ние сме в ЕС. ;)

Относно последната - да налееш още 100 лева и да вземеш 980...

И нека да сме в ЕС, ама според мен не поддържат наличност в България на чак толкова много модели - може би ги имат от някакъв външен дистрибутор.

Избраните компоненти са определено сред най-добрите за този сокет.Зависи каква сума сте готови да отделите са възможни леки промени.Дънната платка е с подсилена захранваща схема,поддържа порт м.2,ефективно охлаждане,голям брой сата конектори usb 3.1.Плюс е 5 годишна гаранция,високо качество на кондензаторите и дроселите с повишен темепературен диапазон,допълнителни екстра пинове за стабилен овърклок.Според производителя не позволяват рязка промяна и спад на напрежението и подобряват стабилността му при овърклок.

Графичната карта е по-удачен избор спрямо модела на MSI Gaming без задна планка,която достита много високи температури в задната част на платката при сериозно натоварване.Ако се търси оптимален вариант относно възможности,овърклок,температури и нива на шум всеки производител има минуси.Тази широко рекламилана опция за включването на вентилаторите при достигане на 60 градуса според мен не е толкова перфектна.Бих предпочел вентилаторите да се активират при по-ниски температури на ниски обороти.Действително най-хладна е версията на Ино с 4 вента,но и там има малки минуси при Gigabyte G1 са налице масови оплаквания от койл уайн,но ускорителите подлежат на сериозен овърклок.Относно рам паметта все още цените на ддр 4 са високи на нашия пазар.Все пак има добри китове на G Skill на приемливи цени.Според мен са удачен избор пред  Crucial 4x4 GB DDR4 2133 .

Поздрави !

Паметта ще ми върши работа поне известно време, по-хубав кит имаше чак за около стотина лева повече, а така или иначе се отнесох малко с бюджета - първоначално планирах таван около 3 - 3 и 200. Като излязат Skylake и новите AMD-та, сигурно ще паднат малко цените на DDR4 и ще видя дали имам нужда от нещо повече. Засега е това.

P.S. Както вече казах, вече са поръчани нещата и чакам потвърждение от магазина, така че "кое с какво мога да сменя" клони към "кое с какво е можело да сменя" (освен ако не ме изненадат с някоя липса).

Пуснал си темата преди месец та картата досега отдавна щеше да е дошла. Въпроса обаче беше че и с 100ME ситуацията е същата.

Та щом ще се чака по-добре другата ако ли не очевидно няма да е нито една от двете.

• Автор

Пуснал си темата преди месец та картата досега отдавна щеше да е дошла. Въпроса обаче беше че и с 100ME ситуацията е същата.

Та щом ще се чака по-добре другата ако ли не очевидно няма да е нито една от двете.

От Никем ми казаха "доставка до 5 дни" за 100ME, нищо, че я няма изброена в сайта.

Тя доставката няма как да е по-бърза или бавна и от hl-eshop. Очевидно я нямат на склад и в Никем за това е толкова чакането.

Най-добре питай и за другата след като ще чакаш. 

Edit: Всъщност щом вече е поръчана няма да стане.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.