Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация за работа, мултимедия, игри

Featured Replies

• Автор

Тя доставката няма как да е по-бърза или бавна и от hl-eshop. Очевидно я нямат на склад и в Никем за това е толкова чакането.

Най-добре питай и за другата след като ще чакаш. 

Edit: Всъщност щом вече е поръчана няма да стане.

В документите им пише "до пет дни" за всичко, а не, че конкретно за тази карта ще е толкова.

Edit: Никем ми отговориха, че нямат 100ME, та ще си помисля за Inno3D-то от hl-eshop. Видях, че пак от там мога да си чопна Corsair Vengeance LPX DDR4 2400 (вместо Crucial-а) за разликата в цената на картата.

Редактирано от killchain (преглед на промените)

• Отговори 76
  • Прегледи 6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Може много неща да се чопнат включително - be quiet! Dark Rock Pro 3

Много тих охладител и е също толкова добър колкото Noctua а ако решиш да сложиш прозрачен капак

нещо което не ти препоръчвам няма да повръщаш от отвращение всеки път като погледнеш охладителя.

Определено ще е в тон с кутията и паметта която си решил последно да вземаш.

С видеокартата обаче пейзажа ще се усмърди без значение дали ще е 100ME или ichill освен ако не я боядисаш. 

Преди време гледах една "боя" издържаща на температури която като изсъхне става като гумена мембрана и ако не ти хареса може да се обели.

Сивата част може да се мине в черно или бяло.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Хм.  Днес излезе информация, че цените на GTX980  се смъкват до 500  долара след анонса на GTX980Ti. В тоя ред на мисли ми се струва леко прибързана покупката. Нямаш ли някоя стара видеокарта или пък нещо евтино на старо, за да изчакаш новите модели видеокарти, включително тая на AMD? Лично аз точно в тоя момент не бих си купил видеокарта от висок клас, освен ако не ми се налага и нямам друг избор. 

• Автор

Хм.  Днес излезе информация, че цените на GTX980  се смъкват до 500  долара след анонса на GTX980Ti. В тоя ред на мисли ми се струва леко прибързана покупката. Нямаш ли някоя стара видеокарта или пък нещо евтино на старо, за да изчакаш новите модели видеокарти, включително тая на AMD? Лично аз точно в тоя момент не бих си купил видеокарта от висок клас, освен ако не ми се налага и нямам друг избор.

Виж, това е информация. Един приятел май имаше някаква 5450, сега питах и един друг, който се оказа, че има 6770. Та май сериозно ще отнеса 6770-ката за половин-един месец, та да видя какво ще се случи.

Но GTX 980 за под една палка хич не звучи лошо даже и AMD-тата да не си струват.

Инфото излезе преди малко, но с уточнението, че първо трябва да бъдат изчерпани наличностите тук. Само дето може да поръчаш и от Европа чрез HL  примерно. Просто изчакай няколко дена да видиш накъде тръгват нещата. Може и наникъде да не тръгнат, но точно сега има голяма вероятност да се набуташ с GTX970.

Oпределено бих те посъветвал да изчакаш ако имаш възможност с картата.Aко не можеш е въпрос на личен избор,но аз в твоята позиция бих взел тази която си си избрал.Inno тук е много популярен пример за най-добрата,но аз лично не бих я препоръчал и не бих си я купил за собствен компютър - чел съм достатъчно негативни коментари от хора ,не от тестери.С MSI-то да те подготвя може да имаш Coil Whine на десктопа когато имаш нещо на заден план ,което пречи на картата да се вкара в спестовен режим.Но това се оправя лесно.

А останалото няма забележка. Специално поздравления с 2 ръце за дъното. Колкото и да се пише и говори и за гигабайт и за асрок и каквото там още,такъв клас компютър си заслужава Асус. Лично мнение естествено,базирано на скромен личен опит от последните години.

Дискусиите на тема рам така или иначе аз лично ги намирам за излишни.Трябва ти някаква рам(да не кажа най-евтината) в количеството което ти върши работа.Аз днес се огледах за DDR4 и ако сега купувах бих си купил тази при клок или тази без. Честотата се определя от това дали ще гониш овърклок а всички останали радиатори цветове тайминги comand rate-ове са реално начин за измъкване повече пари от потребителя. Все едно да усетиш разлика в скоростта на ССД,дали компа ще тръгне за 9 или 10 секунди...

Noctua-то е с грозни разцветки,но пък няма забележка.И най-голямото предимство вентилатора може да върти и на 200 оборота. Ако биоса на дъното е поне толкова добър като на Z97-Deluxe,а би трябвало да е и по-добър даже,и му навържеш перките към Fan Expert-a ще видиш как си ги спира и пуска за по няколко секунди според нуждата.На моя човек на компютъра с едно кило перки половината изобщо не ги пуска а другите ги врътка за по 20-30 секунди,докато вентилатора на Ноктуато му се виждат перките като се въртят и компютъра е пред замръзване. А той определено откакто му го монтирахме го разкъртва с игри и то всичко на макс ако може и на UHD.

Очаквам с нетърпение снимки као дойде и някой и друг тест като я завършиш.Новия хардуер си е нов хардуер. ;)

• Автор

Oпределено бих те посъветвал да изчакаш ако имаш възможност с картата.Aко не можеш е въпрос на личен избор,но аз в твоята позиция бих взел тази която си си избрал.Inno тук е много популярен пример за най-добрата,но аз лично не бих я препоръчал и не бих си я купил за собствен компютър - чел съм достатъчно негативни коментари от хора ,не от тестери.С MSI-то да те подготвя може да имаш Coil Whine на десктопа когато имаш нещо на заден план ,което пречи на картата да се вкара в спестовен режим.Но това се оправя лесно.

А останалото няма забележка. Специално поздравления с 2 ръце за дъното. Колкото и да се пише и говори и за гигабайт и за асрок и каквото там още,такъв клас компютър си заслужава Асус. Лично мнение естествено,базирано на скромен личен опит от последните години.

Дискусиите на тема рам така или иначе аз лично ги намирам за излишни.Трябва ти някаква рам(да не кажа най-евтината) в количеството което ти върши работа.Аз днес се огледах за DDR4 и ако сега купувах бих си купил тази при клок или тази без. Честотата се определя от това дали ще гониш овърклок а всички останали радиатори цветове тайминги comand rate-ове са реално начин за измъкване повече пари от потребителя. Все едно да усетиш разлика в скоростта на ССД,дали компа ще тръгне за 9 или 10 секунди...

Noctua-то е с грозни разцветки,но пък няма забележка.И най-голямото предимство вентилатора може да върти и на 200 оборота. Ако биоса на дъното е поне толкова добър като на Z97-Deluxe,а би трябвало да е и по-добър даже,и му навържеш перките към Fan Expert-a ще видиш как си ги спира и пуска за по няколко секунди според нуждата.На моя човек на компютъра с едно кило перки половината изобщо не ги пуска а другите ги врътка за по 20-30 секунди,докато вентилатора на Ноктуато му се виждат перките като се въртят и компютъра е пред замръзване. А той определено откакто му го монтирахме го разкъртва с игри и то всичко на макс ако може и на UHD.

Очаквам с нетърпение снимки као дойде и някой и друг тест като я завършиш.Новия хардуер си е нов хардуер. ;)

Благодаря за мнението :)

Навих се да изчакам с картата, заради което говорих с моя човек да ми запази HD 6770. Поръчах си Corsair Vengeance LPX от HL, тъй като в Nikem нямат нищо адекватно около тия пари. Единственото лошо нещо (доколкото може да е лошо) е, че са два комплекта по 8 (т.е. пак общо 4 по 4, но различни комплекти). А, и че идва 30-тина лева по-скъпа от комплекта 4 по 4. (Обема няма да го коментирам, няма и да ти кажа с колко съм в момента, за да не ми се смееш :D). Това е единственото, което имали налично в България, за другото трябвало да чакам почти две седмици. Останалото от Nikem - Sabertooth-а, 5820K, Noctua-та, 860-ватовия Seasonic, "хвърлих" и един Samsung 850 Evo 250 GB (реших, че не си заслужават 100 лева повече за Pro; по-скоро ще взема още едно Evo за RAID 0). Кутията също трябва да дойде тия дни.

За дъното в почти всяко ревю споменават колко добре се справя с много вентилатори, но съм сигурен, че това (и фасонът) далеч не са му единствените предимства. Странно ми е как има 5 години гаранция, а Rampage V - само 2. Много ще ми е интересно да пробвам тая автоматична оптимизация, която може да си направи (въпреки че кутията засега ще е само с двата вентилатора, с които идва). Ама то на такова дъно да ти е кеф и на ръка да ги настройваш :D

На Noctua-та някак си ще ѝ преглътна ужасния вентилатор (като цвят), но така или иначе сигурно изобщо няма да стигна до там да взема прозрачен капак и да не съм измислил още водното.

• Автор

Сглобих...

nqWloPdl.jpg

aFQmigfl.jpg

6I8seYgl.jpg

Windows 10 се сложи за няма и 10 минути. Меко казано съм много доволен.

Може още малко да си поиграя с кабелите, ама и така са добре.

P.S. И снимките можеше да са по-подробни, ама честно казано ме мързеше вече, а и светлината беше кофти...

Страхотно е станало. Да те радва дълго време.

Най-вероятно ще ти се наложи обаче картата да я сложиш на долния слот,така ми се вижда малко прекалено близко до Ноктуато.Още повече ако те накарат да вземеш такава тухла кто Inno-то.

Само че е трябвало да си вземеш кит 4x4 а не две по две.

• Автор

Страхотно е станало. Да те радва дълго време.

Най-вероятно ще ти се наложи обаче картата да я сложиш на долния слот,така ми се вижда малко прекалено близко до Ноктуато.Още повече ако те накарат да вземеш такава тухла кто Inno-то.

Мерси :)

Ще го мисля като взема картата. Мисля, че радиаторът може да се завърти на 90 градуса по часовника (така че вентилаторът да е отдолу и да духа нагоре) и пак да не пречи на паметта (трябваше да пробвам преди да сложа пастата, ама ей - на...). Иначе сега погледнах и в момента има около 2 милиметра свободно пространство до скобичката на вентилатора и да кажем 3-4 до радиатора.

Само че е трябвало да си вземеш кит 4x4 а не две по две.

Такива имаха, не ми се чакаше повече. И тези си тръгнаха безпроблемно.

Ще го мисля като взема картата. Мисля, че радиаторът може да се завърти на 90 градуса по часовника (така че вентилаторът да е отдолу и да духа нагоре) и пак да не пречи на паметта (трябваше да пробвам преди да сложа пастата, ама ей - на...). Иначе сега погледнах и в момента има около 2 милиметра свободно пространство до скобичката на вентилатора и да кажем 3-4 до радиатора.

Ок щом работят е добре :) Сега вече може да му скачаш на врата :)

пс

Дано е добър клокър!

Преди да го въртиш по - добре да свалиш картата. Откъм скорост няма да има проблем. но както си казал ще си прецениш като видиш кога и каква карта.

И точно тук трябва да бягаш от карта като MSI GTX970 Gaming 4G  като моята, защото е адски гореща. Ако вентилатора ти засмуква въздух отдолу, познай как ще се охлажда процесора при около 100 градуса на VRM-ите. Е, те са малко по-настрани, но и в мястото на вентилаторът температурата не е много по-ниска. Иначе не мисля, че ще има проблем да оставиш и така вентилатора. 

Ето какво имам предвид зa MSI GTX970 GAMING 4G  без задна планка:

2015-06-07_164225.jpg

Това е открит стенд както виждаш. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Приятелю, твоята карта е R9 Fury (без X на 14.7.15) или Fury Nano(август) ако можеш да почакаш.

Ако не можеш,първите 980-и в Германия вече падат под 500€,скоро сигурно и в България.

Би било уникално,някой от форума да сподели информация от първа ръка за тези нови карти.

Поздрави.

• Автор

Приятелю, твоята карта е R9 Fury (без X на 14.7.15) или Fury Nano(август) ако можеш да почакаш.

Ако не можеш,първите 980-и в Германия вече падат под 500€,скоро сигурно и в България.

Би било уникално,някой от форума да сподели информация от първа ръка за тези нови карти.

Поздрави.

Честно казано много бих се замислил дали да взема пак AMD - сега с 6770 съм принуден да ползвам драйвери от преди една година (версия 14.4), за да ми тръгне изобщо хардуерното ускорение в Lightroom, и пак си увисва честичко - подозирам, че е точно конфликт с драйверите (с изключено ускорение не ми е забивал). Ако продължава да е така, нямам причина да взема AMD, без значение колко хубави може да са като хардуер. Вярно, че с новите карти почти сигурно ще има нови драйвери, но Lightroom 6 си го има вече няколко месеца, а сякаш от AMD почти не са се занимавали с него. Дори ако работеше добре със старите драйвери, някак си не върви да трябва да правя такъв компромис с нова карта.

Поздрави.

Томигън ,съгласен съм с твоето мнение,но има сериозна пречка все пак живеем в България.Тук по ред причини от фирмите вносители не желаят да занижават цените на хардуера и това е дългогодишна практика.За да бъда коректен ще дам точни примери.Когато пуснаха на нашия пазар GTX780 цената и бе 1280-1290лв.,чаках почти една година за да я намалят до 890.След това курса на долара отново се повиши и я предлагаха за 980- 1000лв.Визирам модели с добри показатели,охлаждане и фабричен овърклок.Тази ситуация се повтори и при следващото поколение на Nvidia респективно GTX 960,970,980.Голяма част от фирмите предлагат последната при цена от 1400-1500лв.Мнението ми е,че това е висока стойност за подобен продукт орязана версия на пълноценния чип.Преди няколко месеца в САЩ пуснаха  Radeon R9 295X2  за 649 долара,модела на Сапфир бе дори 629.99 у нас цената и все още е към 2900лв. Дори само в две фирми предлагащи хардуер се "минаха " да я понижат до 2399 и 2200 левчета.Поради тази причина не съм оптимист скоро да намалят цените значително на 9 серия на Калифорнийския производител.Дано не се окажа прав и модели на G1 gaming 980 и MSI се престрашат да ги пуснат на приемливи цени, а не продължават да струват 1320-1380.

Поздрави !

Доколкото знам Lightroom e доста добре оптимиран за OpenCL, все пак го ползват за бенчмарк,но ти работиш с него би трябвало да знаеш по-добре. Иначе старите карти и драйвъри ги остави - 6ххх даже не е GCN архитектура,така че няма база за сравнение.

Аз се мъча в момента със Sony Vegas 12 да рендна едно клипче и нещо съм си изтрил конфигурационните файлове та правя настройки наново и няколко пъти омазвам нещата. Иначе sony-то може и с Cuda и с ОpenCL. Но те май всички са така ,и е според зависи какъв филтър ползваш.

Иначе драйвър има и от нощеска 15.15 за 3хх и Fury серията. С хак става и за 2хх,така че мисля после да го тествам.

Томигън ,съгласен съм с твоето мнение,но има сериозна пречка все пак живеем в България.Тук по ред причини от фирмите вносители не желаят да занижават цените на хардуера и това е дългогодишна практика.За да бъда коректен ще дам точни примери.Когато пуснаха на нашия пазар GTX780 цената и бе 1280-1290лв.,чаках почти една година за да я намалят до 890.След това курса на долара отново се повиши и я предлагаха за 980- 1000лв.Визирам модели с добри показатели,охлаждане и фабричен овърклок.Тази ситуация се повтори и при следващото поколение на Nvidia респективно GTX 960,970,980.Голяма част от фирмите предлагат последната при цена от 1400-1500лв.Мнението ми е,че това е висока стойност за подобен продукт орязана версия на пълноценния чип.Преди няколко месеца в САЩ пуснаха  Radeon R9 295X2  за 649 долара,модела на Сапфир бе дори 629.99 у нас цената и все още е към 2900лв. Дори само в две фирми предлагащи хардуер се "минаха " да я понижат до 2399 и 2200 левчета.Поради тази причина не съм оптимист скоро да намалят цените значително на 9 серия на Калифорнийския производител.Дано не се окажа прав и модели на G1 gaming 980 и MSI се престрашат да ги пуснат на приемливи цени, а не продължават да струват 1320-1380.

Поздрави !

Може би все пак ще има на ниски цени, защото примерно HL внасят директно от складове в Европа и не ги бърка какви цени има в България. Ако в европа са 500 евро, значи и HL  ще ги предлагат за горе долу толкова. А каква застояла стока има в другите магазини си е техен проблем. Лошото е, че HL  все пак слагат по-високи надценки. 970-ката я взех от там още първите дни. Чаках дори две седмици за доставки, но си я взех на възможно най-ниската цена, каквато е имало някога за MSI GTX970 GAMING 4G. Понякога да си първи е предимство, понякога губиш.  Навремето с 8800GT  се получи нещо подобно. Нямаше наличности, купих конфигурация и чаках за видеокарта 1 месец. Обаче докато чакам, цената падна от 500 на около 415 лева, та пак се оказах от първите печаливши, за които никога няма наличности :) 

Ето какво имам предвид зa MSI GTX970 GAMING 4G  без задна планка:

....

Това е открит стенд както виждаш. 

Ако монтираш задна планка, няма да подобриш охлаждането, просто горещите участъци няма да се виждат с инфрачервената камера.

Открития стенд не е предимство. Дори евтина китайска кутия с един вентилатор е с по-добър въздушен поток.

Ако монтираш задна планка, няма да подобриш охлаждането, просто горещите участъци няма да се виждат с инфрачервената камера.

Открития стенд не е предимство. Дори евтина китайска кутия с един вентилатор е с по-добър въздушен поток.

И как така няма да се виждат участъците?? Нали ако е горещо, ще се нагрее самата планка и пак ще се вижда? Логиката е, че добре монтирана задна планка би отвела топлината назад, а не нагоре, както става в случая без нея. А това означава, че и пространството под процесора няма да се загрява толкова. Каква е твоята логика?

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Виж платката отзад. По нея няма равни участъци и топлината няма да се предаде на планката. Тя (планката) ще ограничи достъпа на студен въздух от въздушния поток в кутията до платката. Така платката ще вдигне още по-висока температура.  Част от тази топлина ще се предаде на планката. Ако сканираш ще видиш температурата на планката, която е сравнително ниска. msi-geforce-gtx-970-gaming-4gb.jpg

Виж платката отзад. По нея няма равни участъци и топлината няма да се предаде на планката. Тя (планката) ще ограничи достъпа на студен въздух от въздушния поток в кутията до платката. Така платката ще вдигне още по-висока температура.  Част от тази топлина ще се предаде на планката. Ако сканираш ще видиш температурата на планката, която е сравнително ниска. msi-geforce-gtx-970-gaming-4gb.jpg

Да де, ама аз говорех за малко по-различни неща. А именно, че температурата от задната част на платката влияе на въздуха под процесора. Това предизвиква големи обороти на бокса, защото той засмуква горещ въздух и не може да охлади адекватно процесора. Ако въздуха се засмуква от преданта част, както е сега с моя CM 612,  то горещата платка не влияе много, защото вкарващите вентилатори вече са насочили горещия въздух от платката назад и нагоре. А нагоре са ребрата на охлаждането. Това почти не влияе на температурата на прцесора. Доказва го и сегашното положение в кутията ми, след като съм 3 дена вече с GTX750Ti, която пък ако погледнеш същия сайт, от който дадох линка за MSI GTX970 GAMING 4G  ще видиш, че е много студена отзад. И ако ядрото може да достигне температурите на GTX970,  то задната част остава студена. Изходящия въздух от задния вентилатор на кутията е студен, за разлика от положението с GTX970, който си е откровено горещ. Въпреки всичко охлаждането на процесора няма проблеми с поддържането на ниски температури и в двата случая, за разлика от случката с боксовия охладител, който едно, че не е ефективен и второ, че засмуква директно най-горещия въздух над платката.  Затова и казах на колегата по-горе да не монтира вентилатора отдолу, ако вземе подобна гореща карта. Много по-добре е да се засмуква въздух от  предната част, а не от долната, където може да се намира някоя гореща видеокарта.

Да, ама аз като ти прочетох поста, останах с убеждението че картата е проблемна заради прегряване. А и не само аз, половината форум препоръчваше грозотията Inno3D заради теб.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.