Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Зависимост от МАРИХУАНА

Featured Replies

А не, това е от областта на науката и говори за несъвършентвата не на метода, а на измервателната техника.

Невъзможните отговори просто не се дават. Възможните отговори обикновено се делят на вероятни и невероятни. Дават се вероятните отговори. Така отговарящият "ясновидец", почти няма как да сгреши и един случай на непознаване на 1000 отговора никой не го брои.

Чисто логически, би било от областта на науката, ако приемем, че науката не се развива. Но това не е така. Развива се и още как.

Та, не е много лесно различаването на вероятни от невероятни отговори, и това само в един контекст. А ако разширим нещата философски ?

А съвсем между другото темата е пусната от 19 годишно почти дете, което споменава за един куп заболявания и психически проблеми вече и иска помощ... Мисля, че това е достатъчна безизходица и момент, в който наистина трябва някой да му каже да се спре, а не да се пеят възхвали за безвредност на дрогата и вредност на мафията, която се обогатява. Едва ли това иска и трябва да чуе един млад човек, който още не е вкусил от сладостта на живота, но е отровен завинаги. Дори и да се излекува, душата му никога няма да е същата. Никога няма да бъде бивш наркоман. Толкова е елементарно, че дори няма смисъл да се обсъждат варианти и да се търсят пътища. Моментът на избора е подминат. Останал е само един правилен. И няма никакво значение дали е среден или не.

Ама чакай сега. Аз по същество отговорих ли ? Не помня, може и да не съм, но имам навика обикновено да отговарям. Мисля, че отговорих.

Включих се в спама по късно от вас, след като бях вече прочел разпалената ви полемика, вече придружена и с обиди и обвинения в обиди.

Личната ми позиция е, че забраните за употреба и разпространение на наркотици, следва да бъдат премахнати. На всички наркотици. Не говоря само за марихуана. Защото вие в огъня на спора изобщо не ме забелязвате. Другите поне само не ме забелязват, а ти ме замесваш, без да ме забелязваш.

Аз пиша, че искам да се легализират всички наркотици. И не мисля, че е адекватно да ме подкрепяте или опонирате с марихуаната и Холандия.

• Отговори 135
  • Прегледи 24,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ето за това говоря. Да не сме образовали децата си за вредата от наркотиците, а да чакаме на забраните да ни предпазят децата.

А ето това вече, освен, че е демагогия от твоя страна, направо си е непочтено. Хем поддръжниците на марихуаната казвате, че хората са тъпи, защото ги манипулират, обяснявайки им вредата от наркотиците, с цел да бъдат забранени и мафията да се обогатява, хем три страници след това не само, че запявате точно обратното, ами и ставате радетели за образоването на децата за вредността от наркотиците. Жалко е. :)

Не знам някой от тези, които считаме дрогата за вредна, да е казал, че не трябва да се образоват децата в тази насока. Напротив. Всички, които сме против употребата на наркотици, сме го изтъквали като превантивна мярка. Ако не пряко и точно конкретно в тази тема, в много други теми, в които този въпрос е разискван... Не, че и в тази не е ясна идеята. Което по никакъв начин не изключва и забраната им.

Наистина му се отщява на човек да спори с теб. То това не е спор.

И за Холандия си чел недочел. Аз разбрах твоята теза, а Холандия я дадох като пример какво се случва при свободна употреба на леки наркотици, камо ли на по-тежките... Но и там си недоразбрал.

Аз чета хорските постове, като не разбирам питам, не отговарям ей така, колкото да се изкажа. Когато се изказвам принципно, не ги цитирам и не се обръщам към тях. Така като гледам то няма и смисъл де. :)

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Невъзможните отговори просто не се дават..

Дават се ! Дават се ! :)

Как да не се дават !

Наричат се измислици !

Любимо занимание за безхаберници.....

А ето това вече, освен, че е демагогия от твоя страна, направо си е непочтено.

Може да се нарече демагогия, може и висша логика. Колко му е сега да те обвиня, че не забелязваш колегата, който е писал точно преди теб. А мен уж каза, че ме забелязваш, а пак ме тури в кликата на марихуаната.

Сега, за правилното логическо мислене. Проблема ви е, твоя и на опонентите и кликата ти. Хареса ми тази дума клика, иначе бих могъл да кажа и съидейници. Та, проблема ви е, че разглеждате забраната и марихуаната, като че ли притежават себеприрода. Ами не притежават себеприрода. Но не само те. И употребата и разпространението също.

Въпрос на обществен договор е, а не на "обективни" и "принципни" положения. Не ми харесва да са забранени наркотиците. Но и много други неща не ми харесват. Сам решавам, дали с полемика, дали с демагогия, дали с пушка на рамо и два ножа на кръста ще се боря срещу омразното, или ще избягам, или нещо друго, което сега не се сещам.

Дават се ! Дават се ! :)

Как да не се дават !

Наричат се измислици !

Любимо занимание за безхаберници.....

Аха, появи се и обективната истина, от плът и кръв. Ама ако забранят ракийката и бриджа, друга песен ще запееш. Тогава, някой друг ще каже. Много важно, аз пък не пия ракия и не играя бридж. Така е като няма солидарност.

Може да се нарече демагогия, може и висша логика.

Виж. Преди време, при това не много отдавна и аз бях за легализирането на най-леките наркотици в смисъл на легално регулиране на пазара. Тогава отношението ми се базираше на това, че като подсъдими все виждах младежи, почти деца, зарибени, които са заловени повече заради детинщината им и непредпазливостта. Не знам дали някой има представа каква е гледката на майката на такова едно дете. Но и тогава бях на мнение, че приемането на закона е лесната част, а регулирането, регламентирането и навлизането на последиците от подобен закон във всеки един аспект е по-трудната част. И най-важното - и тогава, както сега, също бях убедена, че не това е начина да се ударят едрите риби, защото те веднага ще намерят друга ниша. Ясно е, че ефективността на един закон се мери по прилагането му, а не по самия него.

Сега обаче мнението ми за закона за наркотиците е както при смъртното наказание. Може да е прекалено, може да изглежда нехуманно, но си има своя възпиращ и предпазващ ефект, а и никой никого не наказва без да има доказателства за това. Младите станаха арогантни и напълно съзнателно гледащи на подобни субстанции като на нещо модерно и ежедневно.

Може за в бъдеще да се случи и пълното премахване на всякакви забрани, защото света върви към либерализация. Дори е по-вероятно да се случи, но сега, когато е забранено, трябва забраната да се спазва. И когато дете вика за помощ, трябва да му се обясни, че е най-добре да говори с родителите си, с близките си, с лекар и психолог, а не да се насърчава с мнения, че всичко е в реда на нещата.

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Според мен най-добре ще бъде да се разрешат всички наркотици без изключения но само за 3 дни всеки месец.

Ще се нагледаме на шитлоуд от мадърфакъри въргалящи се по улиците, хахах. :D

Пък ако някой умре... ще ядем ориз. :lol6:

Ами то ние, ако не всички, то повечето писахме, че трябва да спре. Ама то не се знае, както кое мнение ще му повлияе най силно, така и какво решение ще вземе. Зорлан гюзеллик олмаз. Той или тя трябва да си реши. Писах в една друга тема за пияницата и царя. Беше в друг контекст. Но може да се разгледа и в този. Пияницата мислел, че му помага, и царя мислел, че пияницата му помага. Наградил го вместо да му отреже главата. Разделили се доволни, макар, че пияницата говорел в един контекст, а царя разбрал нещата в друг.

То и за пияницата и царя е като за краставицата. Колегата нещо зачезна и сега, като няма кой да ме критикува, се налага да си правя самокритика.

Ама ако забранят ракийката и бриджа, друга песен ще запееш. Тогава, някой друг ще каже. Много важно, аз пък не пия ракия и не играя бридж. Така е като няма солидарност.

Ето от тук , от незнание ти идва объркването , неразбирането , въпреки че се имаш за много "отворен" !

Никой няма да ти забрани ракийката и бриджа ! :)

Правени са опити от обратни на теб , за ракийката , но за кратко и безуспешни .... :)

Определяща е обективната потребност .

За което е потребно , е разрешено/не е забранено !

И никой не те пита искаш или не искаш - субективно ! Това е решаващо.

Т.е. който иска да мре - никой и с нищо не може да го спре.....!

Но той трябва да е наясно , че път назад няма (за умирането ми е думата) !

За всяко нещо е така ! Закон Божи или "божи" (Божи или "божи" е както ти се харесва :)) !

За солидарност , толерантност....и т.н - също !

Солидарност , толерантност ! Ама до къде ?!!!    :) 

Даже и водата излезе ли на минус и се втвърдява ! На лед се превръща....

Стане ли плюса много - изпарява се ! На газ се превръща....

Ето това , границите не са ти познати , кога едното става съвсем друго , макар пак да е същото (все е Н2О , марихуана или нещо друго ) !  :lol6:

За границите , ти самият не си виновен..... ! :lol6:Нямаш понятие за граници....

Добре е този пост :

https://www.kaldata.com/forums/topic/244543-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%85%D1%83%D0%B0%D0%BD%D0%B0/page-2#entry3177223

пак да го прочетеш и ако можеш да го осмислиш .

Да си създадеш понятие за граници в поне тази лесна тема !

В по-тежките теми е по-трудно !  :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

За което е потребно , е разрешено/не е забранено !

И за какво е потребна ракийката. Да ти пари и да си бодваш салатка, докато спреш да различаваш големия от малкия  мариаж

И за какво е потребна ракийката. Да ти пари и да си бодваш салатка, докато спреш да различаваш големия от малкия  мариаж

На тъпи въпроси не отговарям......мисля и сам можеш да се справиш !  :)

На кратко авторът пусна бомбата и сега гледа сеира.

...

Чечи, стига с тия дълбоки екзистенциални драми. Аз ракийката я ползвам. За разредител, за дезинфектант.

Вие сте против еволюцията на обществото. Можете да забавите прогреса, но не можете да го спрете. Приемете фактите, вместо да ги отричате.

Еволюция или ДЕГРАДАЦИЯ? Всяка цивилизация живее, ражда се и умира. Тя е жив организъм. А обществото или цивилизацията в този й вид отива все по-покварена, деградирана и се връща от идеали във варварство. Сериозно, скоро ще се затрием от собствената си глупост. Да легализираме това, да легализираме онова, да си изхвърляме отпадъците отровните в африканските страни, да легализираме износа на оръжия за там, да подклаждаме войни.

Как да се не начудиш от къде им е дошла идеята на писачите на Библията за Потопа. Само дето няма да се случи като наводнение, а като апокалипсис. Някой надрусан ще седне на копчето за атомните оръжия и третата световна ти е готова.

Пиенето на цианкалий води до внезапна смърт. Ама не е забранено.

Има контрол на забранените и опасни субстанции. Дори една киселина като хората не можеш да си купиш без да те проверяват все едно си терорист.

С нож като може да се убие човек, дай да ти конфискуваме ножовете от кухнята и на обяд да си разчупвате хляба с ръце, както в добрите стари патриархални времена.

Не ми трябва нож да те убия. Мога да го направя и с голи ръце. Да забраним тогава и хората, че са живи, ходещи, дишащи и интелигентни оръжия?

Иначе зависи какви знания за наркотиците ще се преподават. Не толкова ефекти, а най-вече вреди.

Не мога да повярвам колко офтопик отидохте...

Според мен най-добре ще бъде да се разрешат всички наркотици без изключения но само за 3 дни всеки месец.

Ще се нагледаме на шитлоуд от мадърфакъри въргалящи се по улиците, хахах. :D

Пък ако някой умре... ще ядем ориз. [emoji38]6:

Свръх спам пост повлиян от ония нов филм дето спират ролицията и пожарната за 3 дни...

Авторът пита как да си повиши само-осъзнатостта и самочувствието и как правилно да си поставя цели в живота.

Редактирано от imposibb (преглед на промените)

Да се образоват от 16+ годишни деца, психолозите в училищата са нещо смешно, да не говорим за учителите, какво значи дете, годините не са показател на нищо, освен приема в нов обществен кръг на пълнолетие и възможността която ни се предоставя, да бъде не по-малко "свободни". Хората са унищожителни същества, силата която прилагаме за едно елементарно нещо е в пъти над нужната за това цел, как един човек живеещ в такъв свят, няма да се самоунищожи, всичко наоколо се самоизяжда и разрушава.. Мястото на което живеем е такова, хората трябва да се научат да приемат абсолютно всеки от джихадист до най-долния наркоман, обществата са причината, тоест ние, ако променим себе си много вероятно да променим поне още един човек, но да кажат честно колко хора са се променили, като изключим опознаването и осъзнаването на чудовищата които сме, но както и да е, дори да сме прекрасни райски същества с красиви лица и тела и толкова умни, че всички ни обичат и слушат, реално променяме ли се, та ние сме перфектни и винаги сме били такива! Колко е трудно да си дадете всичките пари на едно бедно дете? Колко време ще ви коства да изслушате една психично болна жена? Колко време ще трябва да забравяте ужасния пияница в трамвая, или наркоманчетата на входа и да ги обсъждате и възмущавате с слушателите ви приятелчета? Изграждате хората всичко около, вас после родителите били виновни, учителите и не знам си кво, около мен има много наркомани зависими, включително алкохола и тютюна е същия наркотик, който ако трябва да се наказва, то трябва да е равносилно с това на марихуаната и леките наркотици, но за тия неща има прекалено много фактори които, ако човек сам не разбере няма как да знае, да се затварят хора в затвор и да им се проваля живота заради тяхната зависимост, е брутално анти човешко.

Редактирано от ma57er2 (преглед на промените)

Според мен марихуанта трябва да бъде легализирана и да се направят магазини, в които се продава САМО марихуана. НО също така да се направи така, че да може да си купищ само една цигара на седмица. Например, ако днес си купя цигара имам право да си купувам друга чак другата седмица. Също да не може да се пуши навън или по улиците, а само на обособени за това места и тн. и тн. Все пак имаме световен пример, който показва, че такива неща са възможни колкото и да са различни манталитетите на софянци и амстердамци.  :wink12:

И защо само марихуаната ?

Трябва да се легализират всички наркотици. Аз съм слушал лекции за наркотици.

Алкохолът е един от най силните наркотици. Разрешен е у нас. Има страни, в които е забранен.

А сега си представете, чисто логически, как биха протекли подобни разговори, в една държава,

в която е забранен алкохола.

Не се опитвайте да изземвате функциите на Дядо Господ. Само това ще ви кажа. Кои сте вие, че

да забранявате на хората да пият, да пушат и да се друсат. На тях това им доставя удоволствие.

Разбира се ако има принуда и насилие, нека да е престъпление и да се наказва от закона. Но само

принудата и насилието.

Изнасилването се води едно от най тежките престъпления. Но никой не забранява секса нали ?

Макар и да са правени опити дори и за забраняване на секса. Слава богу, подобни общества изчезват бързо.

По понятни причини.

„....След серия от вдъхновени , лечебни сеанси с група алкохолици , млад и амбициозен психиатър завършва цикъла на лечение с потресаващ експеримент. Той поставя пред тях две стакленици пълни прозрачна течност пояснявайки , че едната е пълна с дестилирана вода , а другата с чист спирт. После пуска един червей в тази с водата. След известни подчертани усилия червеят изпълзява на вън. Същият червей е пуснат и в стъкленицата със спирт. Пред очите на аудиторията червеят потъва на дъното и бавно се разлага.

- Какъв е изводът от проведеният експеримент ? – пита докторът своите пациенти.

Става един от задните редове и отговаря :

- Ами който пие , никога няма да се разболее от глисти....”

И тук това е положението !  :)

Алкохолът е един от най силните наркотици.

Никотина също.

• 2 години по-късно...
на 8/30/2015 в 8:26, Реджеп Иведик написа:

Кои сте вие, че да забранявате на хората да пият, да пушат и да се друсат. На тях това им доставя удоволствие.

Ний сме обществото. Докато всеки може да прави каквото иска, обхватът от нечии действия често излиза извън него самия.
Докато плащаме здравни осигуровки в колективна здравна система, каквато е на повечето места...
1. Онзи се друса, блъска някого. Плащаме за лечението на блъснатия.
2. Онзи се друса и умира от свръхдоза. Ние плащаме за да може да му се отърве жалкия животец, а след това да се "лекува".
Повечето упорито отказват да се лекуват. Т.е имаме един постоянен абонат на здравната система, който отгоре на това не е продуктивен и не работи. Вреди на всички
3. Системна злоупотреба и лесно пристрастяване към наркотици. А след това гази по пътя, отива да краде, наръгва хора на улицата.
След това следват най-малкото още пари, които се вадят от нашите данъци, за да се поправят щетите, нанесени от някого.
Именно за това наркотиците са забранени. Всъщност на повечето не му пука за наркомана, но той е обществено опасен.
Докато чаша червено вино е полезна, никое количество хероин не е полезно.
За сметка на това от 1 бира на седмица не съм видял някой да стане алкохолик, а от 2-3 пъти опитване на по-сериозен наркотик и си закачен за него. Причината за това е, че повлияват на допаминовия баланс и променят биохимията на мозъка жестоко.
4. Ако на мен не ми пука за някого, то ми пука че е станал паразит смуче от данъците, които аз внасям.
-------
Единственият начин всеки наистина да прави каквото си е всеки злоупотребил с наркотици или получил увреди от тях да бъде изолиран някъде и да бъде оставен да умре като куче. Сам разбираш, че това е неетично и нехуманно. А това да се забранят наркотиците не е неетично и нехуманно. Никой не е умрял от това, че не се е друсал и никой не е роден нито с джоинт, нито с цигара с тютюн в устата. Все пак, живеем в общество и трябва да се съобразяваме с него в действията си, които влияят на него.

на 8/30/2015 в 11:27, Śūnyatā написа:

Никотина също.

Но всеки може да работи с цигара в уста и никой не му са повлияни от цигарите до такава степен когнитивните способности, че да не знае какво прави.
Та...
1. Един джоинт само повлиява на когнитивните способности.
2. Една бира не повлиява осезаемо на когнитивните способности
3. Една цитара не повлиява видимо на когнитивните способности.
4. Една доза хероин повлиява правейки тотално неадекватен човек.
----------
Именно за това алкохолът и цигарите са разрешени, наркотиците останали - не. Заради общественото им влияние.
Дозата, за да може да се проявят ефекти, които са опасни за обществото при различните видове "наркотици" е различна.

преди 22 часа, Никой написа:

Ний сме обществото. Докато всеки може да прави каквото иска, обхватът от нечии действия често излиза извън него самия. - Както е с цигарите и алкохола.
Докато плащаме здравни осигуровки в колективна здравна система, каквато е на повечето места...
1. Онзи се друса, блъска някого. Плащаме за лечението на блъснатия. - Онзи се друса с алкохол, блъска някого. Статистиката показва, че под въздействието на алкохол шофьорите са 4 пъти по-опасни отколкото под въздействието на марихуана. Основната причина за това е, че опитните ползватели на марихуана не показват почти никакво изменение в когнитивните си способности, което не е така при употреба на алкохол. Докато употребилите алкохол подценяват състоянието си и това си личи по поведението им на пътя, то употребилите марихуана надценяват влиянието на наркотика върху организма им и карат с по-ниска скорост, без да предприемат рискови изпреварвания. Изследванията също показват, че употребилите марихуана имат тенденция да спазват по-голяма дистанция. При всички случаи всякака употреба на наркотици влияе негативно на способностите за шофиране.
2. Онзи се друса и умира от свръхдоза. Ние плащаме за да може да му се отърве жалкия животец, а след това да се "лекува".
Повечето упорито отказват да се лекуват. Т.е имаме един постоянен абонат на здравната система, който отгоре на това не е продуктивен и не работи. Вреди на всички - Онзи цял живот се друса с алкохол и цигари, здравословното му състояние е отвратително. Ние плащаме, за да го лекуват по здравна каса. Повечето упорито отказват да се лекуват...
3. Системна злоупотреба и лесно пристрастяване към наркотици. А след това гази по пътя, отива да краде, наръгва хора на улицата.
След това следват най-малкото още пари, които се вадят от нашите данъци, за да се поправят щетите, нанесени от някого.
Именно за това наркотиците са забранени. Всъщност на повечето не му пука за наркомана, но той е обществено опасен.
Докато чаша червено вино е полезна, никое количество хероин не е полезно.
За сметка на това от 1 бира на седмица не съм видял някой да стане алкохолик, а от 2-3 пъти опитване на по-сериозен наркотик и си закачен за него. Причината за това е, че повлияват на допаминовия баланс и променят биохимията на мозъка жестоко. - Хората в България НЕ употребяват по чаша вино или по една бира на седмица. Хората в България се друсат всекидневно с големи количества алкохол. Хората в България отиват на работа все още под въздействието на акохол. Хората в България СА алкохолици. Всяко нещо, с което се прекалява, е вредно. С алкохол и цигари е много по-лесно да се прекали, отколкото с марихуана. Марихуана може да се пуши веднъж седмично, но алкохол и цигари се употребяват всекидневно. Да не говорим за захарта. За съжаление наркотиците не са забранени. С две ръце съм "за" да се забранят цигарите и да се предприемат мерки за намаляване на консумацията на алкохол. Той поне има някакви приложения. А марихуана няма никаква реална причина да е забранена, освен интересите на нарко-картелите.
4. Ако на мен не ми пука за някого, то ми пука че е станал паразит смуче от данъците, които аз внасям. - Така е, от толкова много алкохолици и пушещи в отвратително здравословно състояние, съвсем се източва здравната каса. Да не забравяме и набиващите захар. А печалбите на фармацевтичните компании летят в небесата. Напоследък почти всички вируси засягат респираторния тракт, защото процентът на пушачите е огромен. 
-------
Единственият начин всеки наистина да прави каквото си е всеки злоупотребил с наркотици или получил увреди от тях да бъде изолиран някъде и да бъде оставен да умре като куче. - Злоупотребата с марихуана няма негативни последствия на здравословното състояние. Докато алкохолиците и пушачите са пълни развалини. Нямам против да ми разрешат да употребявам колкото си искам марихуана и да ме оставят да умирам :D

А това да се забранят наркотиците не е неетично и нехуманно. - Нека тогава да забранят и алкохола и цигарите и захарта и лекарствата и телевизията и всичко останало, което има наркотично влияние върху организма.

Никой не е умрял от това, че не се е друсал - Сигурно ще те изненадам като ти кажа, че всички хора умират без значение дали се друсат или не.

...Все пак, живеем в общество и трябва да се съобразяваме с него в действията си, които влияят на него. - Алкохолиците и пушачите не го правят. Употребата на марихуана има в пъти по-малко отрицателно влияние върху обществото, отколкото употребата на алкохол и цигари. За сметка на това, като гледам холандците, има доста положително влияние.

Но всеки може да работи с цигара в уста и никой не му са повлияни от цигарите до такава степен когнитивните способности, че да не знае какво прави.
Та...
1. Един джоинт само повлиява на когнитивните способности.
2. Една бира не повлиява осезаемо на когнитивните способности - ХАХА. Потвърждаваш прекрасно изследванията, от които пуснах цитати - "Докато употребилите алкохол подценяват състоянието си и това си личи по поведението им на пътя, то употребилите марихуана надценяват влиянието на наркотика върху организма им и карат с по-ниска скорост, без да предприемат рискови изпреварвания." Има множество лекарства, които влияят върху когнитивните способности, това го пише и на листовките им и въпреки това няма контрол върху употребата им при шофиране.
Именно за това алкохолът и цигарите са разрешени, наркотиците останали - не. Заради общественото им влияние. - Както вече писах, алкохолът и цигарите имат много по-силно отрицателно обществено влияние отколкото марихуаната, но не са забранени. Заради частни интереси. Също както и проституцията.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

преди 5 минути, badsector написа:

....

Ха-ха..Дозата, необходима до видими смущения в когнитивните способности е различна.
Няма как да сравниш 1 бира или 100 грама голямо водка с хероин, хайде не ставай смешен.
Дори и от 1 бира не съм видял някой да се прави на идиот като след 1 джоинт.
Изводите за кривата ти теза сам си ги направи.
Под въздействието на алкохол, ама алкохол много и различен. Тя и бозата е алкохол.
Хайде да уточниш, че имаш предвид твърдия алкохол, става ли?

преди 5 минути, badsector написа:

Онзи цял живот се друса с алкохол и цигари, здравословното му състояние е отвратително. Ние плащаме, за да го лекуват по здравна каса. Повечето упорито отказват да се лекуват...

Ама никой след 1 цигарка не става опасен за околните. Нито след 1 бира. А от 1 бира никой не е станал развалина. Или от чаша вино.
А от системна злоупотреба в значителни количества.

преди 6 минути, badsector написа:

Сигурно ще те изненадам като ти кажа, че всички хора умират без значение дали се друсат или не.

Но никой не е умрял от това, че е пропуснал да се напуши. Такива още не знам.

преди 10 минути, badsector написа:

За сметка на това, като гледам холандците, има доста положително влияние.

Какво? Най-богатите страни в Европа...Скандинавските..Швейцария..Люксембург... :D

преди 33 минути, Никой написа:

Ха-ха..Дозата, необходима до видими смущения в когнитивните способности е различна.
Няма как да сравниш 1 бира или 100 грама голямо водка с хероин, хайде не ставай смешен.
Дори и от 1 бира не съм видял някой да се прави на идиот като след 1 джоинт.
Изводите за кривата ти теза сам си ги направи.
Под въздействието на алкохол, ама алкохол много и различен. Тя и бозата е алкохол.
Хайде да уточниш, че имаш предвид твърдия алкохол, става ли?

Изключително елементарно разсъждение. Имам предвид не само твърдия алкохол, ами всякакъв алкохол. Всеки човек има различна реакция както към алкохола, така и към тревата. Докато мен след бира или джойнт не могат да направят разлика дали съм консумирал или не, то други хора след една бира си личи, че са пили. Затова никаква употреба в никакви количества на каквито и да е наркотици не трябва да е разрешена при шофиране. Това какво си виждал или не си виждал ти, няма общо със статистиката. И не намесвай хероина в темата за тревата.

Цитат

Ама никой след 1 цигарка не става опасен за околните. Нито след 1 бира. А от 1 бира никой не е станал развалина. Или от чаша вино.
А от системна злоупотреба в значителни количества.

И от един джойнт никой не е станал опасен за околните, защото марихуаната притъпява агресията. Докато при алкохола е обратното. От системна употреба на марихуана никой не е станал развалина, докато при системна употреба на алкохол и цигари се става със сигурност развалина. Цигарите нямат нищо полезно в тях, докато марихуаната има множество полезни свойства. Хората в България не употребяват алкохол в малки количества, а се друсат системно с алкохол в големи количества.

Цитат

Но никой не е умрял от това, че е пропуснал да се напуши. Такива още не знам. - Както и да се напие. Но е факт, че хората употребяват наркотици и е нормално да имат право да определят какви, стига да не пречат на обществото.

Какво? Най-богатите страни в Европа...Скандинавските..Швейцария..Люксембург... :D - Какво общо имат в случая? В Норвегия от месец и нещо личната употреба на леки наркотици е разрешена, както и в Люксембург и Швейцария. Всъщност марихуаната за лична употреба е разрешена в почти всички цивилизовани страни, включително и в много щати в САЩ. Хубавото е, че все повече страни разрешават употребата на марихуана, лошото е че в България мисленето на хората е тотално изостанало, частните интереси са огромни и не се знае кога ще ни огрее и ние да станем цивилизовани в това отношение. Марихуаната настъпва.

преди 4 часа, badsector написа:

Това какво си виждал или не си виждал ти, няма общо със статистиката. И не намесвай хероина в темата за тревата.

Аз съм виждал как почват да се хилят неадекватно от 1 джоинт. Много ти се моля. Марихуаната притъпявала агресията. Но и забавя реакциите. Тревата няма нищо полезно вътре, еднакви катрани дишаш, докато пушиш.
От системна злоупотреба с твърд алкохол се става развалнина. Не от бира. Ако ти се пафка, не се оправдавай. ;)
Само да те светна - аз не пуша, освен че не употребявам наркотици. Бира пия.
Чаша бира или вино имат толкова полезни неща вътре, но без да те правят на леке, както един джоинт.

преди 14 минути, Никой написа:

Аз съм виждал как почват да се хилят неадекватно от 1 джоинт. Много ти се моля. Марихуаната притъпявала агресията. Но и забавя реакциите. Тревата няма нищо полезно вътре, еднакви катрани дишаш, докато пушиш.
От системна злоупотреба с твърд алкохол се става развалнина. Не от бира. Ако ти се пафка, не се оправдавай. ;)
Само да те светна - аз не пуша, освен че не употребявам наркотици. Бира пия.
Чаша бира или вино имат толкова полезни неща вътре, но без да те правят на леке, както един джоинт.

Аз пък съм виждал как не почват да се хилят неадекватно от 1 джойнт. А и теб какво те бърка кой как реагира на даден наркотик? Никой не те кара да го взимаш. Да, марихуаната забавя реакциите, както и алкохола. Затова изрично писах, че не трябва да се шофира след употреба на каквито и да било наркотици. И все пак виж статистика колко от катастрофите са следствие на прием на алкохол и колко на марихуана. Тревата също така има доста полезни свойства, затова се употребява в медицината. Никой не те кара да я пушиш, има и други начини за приемане. От системна злоупотреба с бира също се става развалина. Дори количеството на злоупотреба е в пъти по-ниско отколкото си мислиш. Ако ми се пафка, ще си пафкам, но това няма нищо общо с темата. Само да те светна, нито пуша цигари, нито трева, нито пия. Спортувам и се храня балансирано, а също така имам мозък и мога да разсъждавам. Затова знам, че марихуаната трябва да е разрешена, а не да се хранят мутрите.

преди 4 минути, badsector написа:

А и теб какво те бърка кой как реагира на даден наркотик?

Мен ме интересува кой как реагира, защото на базата на това се поставят ограничения и лимити. За защита на обществото. Съществуването на един проблем не е оправдание за създаването на втори. Достатъчна липса на контрол върху алкохола има, че и марихуаната да се легализира и да настане още една анархия. Не ми говори за катастрофите. С 1 бира и 1 бутилка ракия има голяма разлика. Приравняваш.
Тоест..правиш опит за манипулация на дребно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.