Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Днес сутринта след като си пуснах компютъра видях, че ми е излязла отново иконата "Get Windows". Актуализациите са ми спряни от както съм си инсталирал уиндоус-а (8.1 Pro) Преди бях махнал иконата с гимнастиките на скриване на въпросната актуализация и деинсталиране, но сега след като я нямам, не знам как да я махна. Някой, ако може да даде идея.
Благодаря предварително! :)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Здрасти Атанас Славов - погледи в ъпдейтите дали пак няма KB3035583.

преди 1 час, make79 написа:

Здрасти Атанас Славов - погледи в ъпдейтите дали пак няма KB3035583.

Това ми беше първото нещо, което направих, но няма. Всъщност не знам решение на проблема ли е, но току що се сетих да изтрия папката GWX, която се намира в System32 и взе, че се премахна това досадно съобщение с иконата.

Разбрах, че някакъв голям ъпдейт се очаквал до месец. Дотогава ли да чакам да му дам още един шанс или..?

Ъпдейта е тук от 1-2 седмици вече, а следващия по-мащабен ще е Redstone най-вероятно, който ще е през 2016.

Редактирано от Stilian Hadzhiev (преглед на промените)

Мерсаж. Значи ще го видим, че преди беше много недоушлайфан. Че да разкарам 8.1 до някое време. Колкото и да е перфектен все някога трябва да се смени.

Освен всичко останало, W10 носи и сериозен риск за здравето - зрението.

Разцъквам го от 1 седмица като основна OS на средностатистически бюджетен десктоп - asus B75,  Ivy Bridge HD Graphics 2500. 

Размазани шрифтове и то коварно, едва забележими във всички браузери (не само в EDGE) . Записах си за всеки случай ключовете от Secure boot и при първа възможност го разкарвам. 

Нямам намерение 1 година да служа за опитно зайче на M$ и след това да ми кажат - купи си абонамент за месечно ползване.

п.п.

Какво ще се случи, ако някой разбирач инсталира W10 на хора, които нямат опит в администрирането и конфигурирането на операционната система и този проблем се прояви.

Ако не е твърде очебийно, човек може да се усети направо при доктора.

преди 3 часа, Kieli написа:

Мерсаж. Значи ще го видим, че преди беше много недоушлайфан. Че да разкарам 8.1 до някое време. Колкото и да е перфектен все някога трябва да се смени.

И защо трябва да разкарваш нещо,което работи перфектно и да скочиш в празния басейн на големите очаквания?Или сменяш нещата ей така за спорта,без да знаеш защо го правиш и дали ще получиш нещо по-добро.

Не значи, че ако има нещо няма да се върна на 8.1. Не мислете, че нямам едно наум. :)

имам питане - дали някой знае нещо за решение на въпроса с инсталиране на езикови интерфейсни пакети. Или решение на проблема "language pack isn't available".

При "ръчна" инсталация на пакета върви донякъде и дава съобщение че пакета не е инсталиран, или че има грешка...

За 'седмицата' имаше софтуерно решение направо с 'инжектиране' на езиковия пакет, не си спомням вече как се казваше. Дали има нещо подобно за win10? или пък друго решение?

Мерси много! Време е да минаваме на Win10 :D Гледам, че хората са доволни от него. Дано вече са го пооправили и да не съжалявам, че 7-ка още ми е присърце!

Редактирано от mustang_94 (преглед на промените)

на 11/23/2015, 7:24:05, Kieli написа:

Ето ти резултата от ноемврииския ъпдейт:ohmy:   https://www.kaldata.com/IT-%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%A2%D1%80%D0%B8%D0%B5-%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%BE%D0%B5%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%8A%D0%BF%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D1%82-%D0%BD%D0%B0-Windows-10-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3-106441.html

Уин 10 има Keylogger  и така пище поне се изключва. Не ми допада идеята , да се изпращат и да се пазят данни ,това което пиша на клавиатурата

http://www.pcworld.com/article/2974057/windows/how-to-turn-off-windows-10s-keylogger-yes-it-still-has-one.html

Това е за  Telemetry ,лично аз не искам да давам оценка,да се изпраща нещо събрано от моя комп и да се дава  на писачите на Уин

https://www.safer-networking.org/spybot-anti-beacon/

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

преди 40 минути, acnekt написа:

Уин 10 има Keylogger  и така пище поне се изключва. Не ми допада идеята , да се изпращат и да се пазят данни ,това което пиша на клавиатурата

http://www.pcworld.com/article/2974057/windows/how-to-turn-off-windows-10s-keylogger-yes-it-still-has-one.html

Аз пък съм сигурен, че и останалите Windows OS пращат данни. Просто при Win 10 го виждаш и знаеш. Сигурен съм, че и да спреш всички шпионски сървиси на Win 10, то пак си праща данни. Най-сигурно е да "дръпнеш" Лан кабела. 

Редактирано от П.Петров (преглед на промените)

Някой може ли да ми каже има ли начин как да активирам Win10? В момента съм с пиратски 7-ца и като мина на 10 пише, not genuine.

Колеги помагайте с Build 10586 съм
 проблема е че когато искам да изключа лаптопа не се гаси напълно екрана става черен но лампичките продължават да си светят, и се налага да задържам бутона за изключване на лаптопа за да изключи напълно,, а като се опитам да го рестартирам не се рестартира а се изключва, има нещо сбъркано....
а при Build 10240 нямах такъв проблем....

Тези,които имат Windows 7 или Windows 8.1 ,могат да се надстроят безплатно с Windows 10 ! Вчера го изтеглих свободно от официалният  сайт.Надстройка до Windows 10  Процесът на инсталиране е дълъг,но се инсталира без никакъв проблем.Надстроих един лаптоп,който имаше уиндоус 7..Когато започна инсталацията се маркирах„надстройване“,защото само в този случай е безплатно.На другия ден,разбира се изтрих от диск „С“- old windows,където бяха файловете от седмицата.Направи ми впечатление,че всички програми,които имах,бяха запазени и работеха в новата система,дори и настройките им бяха така както преди.Скайпа дори си беше вписан и на линия!.Всички лични файлове,които имах се бяха там.Драйвърите също всички се запазиха,с изключение на дисплей драйвъра ATI Radeon hd 4200.Пробвах да го изтегля,но уви няма версия за У10,а други версии не позволяваше да се инсталират.Забраних инсталирането на драйвъри от ундоус ъпдейт и пробвах отново да инсталирам този,който  имах от Уиндоус 7.Учудих се когато тръгна да се инсталира  и си заработи добре! Вече два дни го използвам и съм много доволен,защото всичко което имах преди си работи много добре.Не се товари процесора,дори е малко по-слабо натоварен от преди.Заетата РАМ памет е с  10% повече,но това е нормално.

213fc65fc296.jpg

Лицензирана система на лаптопа ми.. Много съм озадачен от надписа Microsoft Windows спря да отговаря...

ПС защо е така ебан форума като кача снимката и не я показва...

http://s018.radikal.ru/i521/1512/b5/213fc65fc296.jpg

Редактирано от Росен Р. Александров (преглед на промените)

на ‎5‎.‎12‎.‎2015‎ г. at 21:51, Димитър 59 написа:

.Надстройка до Windows 10 

Заетата РАМ памет е с  10% повече,но това е нормално.

Линкът не работи.

Ако оптимизираш процесите и сервизите, които да се стартират сигурно ще слезе този размер.

преди 2 часа, Росен Р. Александров написа:

Много съм озадачен от надписа Microsoft Windows спря да отговаря...

Проблем с Windows Explorer; високоприоритетен процес, работещ във фонов режим; некоректно работеща услуга, заразен с адуер...

Като цяло рядко го ползвам. Ако трябва с нещо да го сканирам. Имам лицензи на Outpost Internet Security Bitdefender Total Security... Или нещо допълнително.

Качи някъде един архив със следните два файла:

C:\Windows\System32\Winevt\Logs\Application.evtx

C:\Windows\System32\Winevt\Logs\\System.evtx

и дай линк към качения архив.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.