Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

При мен Windows e 30 GB и има доста дупликати .Към 15 ГБ е WinSxS папка,system32 8 ГБ, Microsoft Net 1 GB

Ето така се освобождавате с някой и друг Гигабайт

dism /online /cleanup-image /analyzecomponentstore

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 2 часа, КОЛЯ написа:

И си успял само с посочване на друг дял за директорията да преместиш всичките 200 и нагоре лога. Интересно. Относно местенето на други неща. Както написах пробвах как става с relocate.xml на виртуална машина - няма проблем. Цялата папка user отива където и се посочи.

Чрез този метод успях да преместя Programdata, Users на отделен партишън по време на самата инсталация. Мога да кажа че работи. Сега тествах и това което си ми дал като идея за преместване на логовете - уви - резултат няма.

Не правите нещо като хората....Не е добра идея да се местят целите папки на Programdata и на Users. Все пак затова е SSD-то...за да се кешира на него и да се увеличи производителността на дисковата подсистема...иначе файда от SSD-то ще е нулева. Просто за някои неща няма нужда да се складират там. Аз съм намерил баланса и за година и нещо имам само 1.44 TB писане по диска.

А иначе кое не е ясно с преместването на логовете? Както виждате от горната снимка те се намират в E:\winevt, а Windows e на C:\ та как точно да няма резултат? :) Грешката е при вас!

преди 24 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Не правите нещо като хората....Не е добра идея да се местят целите папки на Programdata и на Users. Все пак затова е SSD-то...за да се кешира на него и да се увеличи производителността на дисковата подсистема...иначе файда от SSD-то ще е нулева. Просто за някои неща няма нужда да се складират там. Аз съм намерил баланса и за година и нещо имам само 1.44 TB писане по диска.

А иначе кое не е ясно с преместването на логовете? Както виждате от горната снимка те се намират в E:\winevt, а Windows e на C:\ та как точно да няма резултат? :) Грещката е при вас!

Мда има нещо вярно. Реално в момента тествам на вирутална машина и успях да прелинкна няколко папки. Но Скайп профил папката например ми се пъне като магаре на мост и неще да се прелинкне.

Аз замислям за сторидж файл след време при окончателна миграция на 10-ка да поставя един Western Digital Black който да е харда на който да се намират users и programdata. В момента на реалната ми машина има папки и програми изместени далеч от програм дата и старта им не е чак толкоз бавен.

преди 16 минути, КОЛЯ написа:

Мда има нещо вярно. Реално в момента тествам на вирутална машина и успях да прелинкна няколко папки. Но Скайп профил папката например ми се пъне като магаре на мост и неще да се прелинкне.

При отворен Skype няма как да стане номера...

преди 18 минути, КОЛЯ написа:

Не е отворен. Напротив....

Каква точно грешка дава? Може да е свързано с правата над папката (ACL).

преди 43 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Каква точно грешка дава? Може да е свързано с правата над папката (ACL).

Точно такава - не ми е пълен достъпа до папката каквото и да направя.

преди 10 часа, КОЛЯ написа:

Но Скайп профил папката например ми се пъне като магаре на мост и неще да се прелинкне.

За skype пренасочването е много лесно - стартира  се skype.exe с ключове:

http://winaero.com/blog/skype-command-line-switches/

А реорганизацията на Windows и профили може да се направи със sysprep:

http://www.sevenforums.com/tutorials/319903-windows-7-image-customize-audit-mode-sysprep.html

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 17 минути, ExaFlop написа:

За skype пренасочването е много лесно - стартира  се skype.exe с ключове:

http://winaero.com/blog/skype-command-line-switches/

Но това, което точно пренасочва? Защото  важното в случая е да се пренасочи папката в %appdata%\roaming\Skype, където е профила, а не тази в %programfiles%, където е изпълнимия файл.

Сега видях...с това - /datapath:somedir.

Супер, но аз така или иначе ползвах DirLinker и ефекта е същия. :)

преди 44 минути, КОЛЯ написа:

Точно такава - не ми е пълен достъпа до папката каквото и да направя.

Пробвай с Take Ownership

http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/add-take-ownership-to-explorer-right-click-menu-in-vista/

преди 9 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Но това, което точно пренасочва? Защото  важното в случая е да се пренасочи папката в %appdata%\roaming\Skype, където е профила, а не тази в %programfiles%, където е изпълнимия файл.

Сега видях...с това - /datapath:somedir.

Супер, но аз така или иначе ползвах DirLinker и ефекта е същия. :)

Да, посочва се местоположението на папките на скайп профилите (ако се използват повече от един скайп профили).

Въпросният метод позволява без страничен софт да се свърши работа.

преди 15 часа, acerats написа:

Не знам дали не направих поредната глупост?!!!

Процесорът ми работеше на мин.1.8 на макс достигаше 2.97 при биос UEFI  А10 .След като му инсталирах  биос UEFI  А16, процесорът работи на мин 1.2 на макс достига 3,2 .Сега десятката зарежда от натискане на бутона до пълна готовност за 15 секунди, но имам някакви опасения за лаптопа.За сега работи доста бързо ...ъ-ъ-ъ... ама не знам до кога 

Според мен,наистина е поредна глупост,която си направил! Въпреки,че въпросът ти не е точно за Уиндоус 7,ще се опитам да ти отговоря тук.Основната функция на BIOS е,при пускането на компютъра да инициализира стандартния хардуер  и да зареди необходимите му драйвери,които са за управление на компонентите.След успешното зареждане се предава управлението на операционната система!Единствената причина,поради която е необходимо да си смените версията на BIOS с по-нова версия е евентуалната поява на някакви проблеми с даден хардуерен компонент!При обновяването могат да се зададат различни параметри на различните хардуерни подсистеми.Т.е могат да бъдат завишени параметрите на захранването на някои компоненти!Ако не искате да си усложнявате живота,по добре е да не се поема този риск,защото може да се увеличи производителноста,но за сметка на съкращаване живота компонентите.Имам чувство,че някои производители умишлено пускат нови версии,за модели които са по стари,с цел ги „форсират“ за последно.Това не е тайна,защото крайната тяхна цел е потребителят да скапе по-бързо старото,за да им прави оборот като си купи по нов модел.

А според мен не е глупост, а е подобряване работата на машинат - в енергоспестяващ режим работи дори на още по-ниска честота(по-ниска консумация) и в режим на пълно натоваеване работи на по-висока честота от преди - по-висока производителност.

преди 6 минути, ExaFlop написа:

А според мен не е глупост, а е подобряване работата на машинат - в енергоспестяващ режим работи дори на още по-ниска честота(по-ниска консумация) и в режим на пълно натоваеване работи на по-висока честота от преди - по-висока производителност.

Зависи от гледната точка.Аз исках общо да обясня,не само за конкретния случай,че това е като нож с две остриета.Не във всички случаи,по добрата производителност означава по-дълъг живот.

По презумпция по-новото издание на фърмуера (BIOS-a)е да подобри работата на системата...

преди 5 минути, ExaFlop написа:

По презумпция по-новото издание на фърмуера (BIOS-a)е да подобри работата на системата...

Теоретично е така.Нека дам един пример с лаптоп HP,който вече е 6 годишен.За модела има налични 6 версии на БИОС,след фабричната с която е закупен.Първите две,са с дата до една година след производството му.С тях всичко работи нормално.Третата подред работеше всичко,но отчиташе че постоянно работи на батерия,въпреки че е включен постоянно в тока.По този начин постоянно се разреждаше и зареждаше батерията,а резултата беше след три месеца батерията направо издъхна.Смених батерията и смених следващата версия на БИОС.При нея не работеше само на батерия,но пък излезна друг проблем,Не се включваше вентилатора при натоварване и загряваше много.Смених на следващата версия,която вече беше с дата на издаване 3 години по късно.Забелязах,че през повечето време лаптопът е натоварен,а вентилатора почти не спираше да върти на максимум.Беше останала една последна версия за изпробване,вместо да рискувам с друг артефакт,върнах на третата и всичко си дойде на място.Заработи пак леко,с нормални функции.

преди 15 минути, Димитър 59 написа:

За модела има налични 6 версии на БИОС...

и за всяка има инфо какво коригира.

Е, техника е и винаги може да се случи нещо непредвидено...

А и дори и ажсолютно еднакви машини с еднакъв софтуер могат да се държат по раззличен начин.

Колегата е извадил късмет с новия БИОС ,определено :).Всички процесори си имат резерв ,това че е вдигнал максималната честота е от новия БИОС и по никакъв начин няма да навреди .Друг е въпроса ,че такива гимнастики е опасно да се правят ей така за спорта.

Здравейте колеги,

В края на август, като започна безплатната надстройка към 10, ъпгрейднах и получих лиценз към акаунта ми. Въпроса ми е, дали ще мога сега да ползвам този лиценз за да получа безплатна лицензирана версия. Освен това, тогава се сещам, че махнах 10 и се върнах на 7 поради истерията с шпионирането. Намериха ли се хапчета за тези шпионски игри на МС? Питам, защото с 10 компютъра ми чувствително по-добре работи, но ако това ще ми коства свободата и ще ми записват всеки натиснат клавиш, няма да стане.

Хахахаха не, актуализациите съм ги изключил нарочно. Последните са от 11,2014. Но все пак ми липсва плавната и пъргава работа на 10. :) 

преди 9 минути, driver_sl написа:

Това последното не го разбрах. DWS_Lite дали действително върши работа? 

acerats иска да ти каже, че Windows 10 започва да работи по-добре от предните версии, защото M$ получават информация на какъв хардуер е инсталиран, какво се прави на него, какви грешки възникват и съответно могат много по-качествено да оптимизират и оправят.

Друг е въпросът доколко може да им се вярва, че използват информацията само за това. Истината е, че приложенията ѝ могат да са много, както е и истина, че не бихме споделили толкова много информация с нито един човек, колкото и да ни е близък. А на тези, които смятат, че служителите на M$ няма да седнат да се занимават с техните данни, искам да им кажа - прави сте, няма, за тази работа вече има AI.

Редактирано от konnikbezglava (преглед на промените)

преди 16 часа, driver_sl написа:

Това последното не го разбрах. DWS_Lite дали действително върши работа? 

Върши работа, поне когато го пробвах. Но е хубаво, да спреш автоматичните ъпдейти. Защото след всеки ъпдейт, отново се пускат спрените функции. И трябва всеки път, да ползваш DWS_Lite и да търсиш нови версии на програмата. Това ще е една непрекъсната битка. :D

А ако се окаже истина, това което четох в другата тема. Че след 2017 година, новите процесори и хардуер, няма да поддържат Уиндосу 7 и 8,1, ще стане весело.

преди 48 минути, ghostBG86 написа:

Върши работа, поне когато го пробвах. Но е хубаво, да спреш автоматичните ъпдейти. Защото след всеки ъпдейт, отново се пускат спрените функции. И трябва всеки път, да ползваш DWS_Lite и да търсиш нови версии на програмата. Това ще е една непрекъсната битка. :D

Върши работа,но за кой?Не забравяйте,че за да тръгне инсталацията на DWS_Lite,има едно странно изискване!То е,че без Microsoft .NET Framework не може да се инсталира DWS_Lite  в системата!

От известно време ,клавиатура ми прави проблеми под Уин 10 , а пък Цифроблока напълно изчезна.Ако някой знае решение ,ще се радвам.Ще пиша допълнително ,ако намеря решение.

6u68on35.jpg

Току що, acerats написа:

имам подобен проблем с тъчпад-бутон скролер не работи

проблема се яви след актуализация на драйвера от микромеките

при деинсталация, всичко си дойде на мястото ...ъ-ъ-ъ... радост за един ден, на другия ден драйвера отново се инсталира

те затова си сложих безжична мишка

та затова си мисля, че алтернативата за теб е смяна на клавиатурата

все пак изчакай мненията на специалисти

Голямо човъркане падна из регистрите няма резултат,Биоса също гледах пак няма резултат.

C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService\AppData\Local\Microsoft\NGC

Не ми дава да вляза тук.Абе, какво става тук .Кой ми управлява компа.Майкрософт или аз 

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.