Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 2 минути, дръндю написа:

без UEFI, не можеш да инсталираш десятка

Не е вярно! Може!

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Здравейте,

от няколко седмици имам проблем с моята 10, която направо ми бърка до мозъка на костите.... Когато пусна видео плеър brightness-a  на монитора става на 100%. Как по дяволите да го спра това ... Asus N56vz

Благодаря предварително

Може ли линк към последният релийз на 10 pro?

A може ли да потвърдите че  1511 е последният пускан релийз?

Нещо не сте в настроение но благодаря.

И аз съм с Windows 10 Pro и по принцип съм доволен, но преди малко ми се случи нещо, за което ти идва лафа - Това пък по дяволите какво беше? :shock11:

Microsoft Defender-а се стартирал сам по-рано и си направил дори ъпдейтване, аз забелязах че нещо става когато ми светна, че Дефендера иска да прави бързо скениране за вируси.

Шах с пешка! Аз  си имам отдавна антивирусна и Дефендера си е твърдо офф. Как сам се включи и защо....не стана ясно. За кратко време ми се подвизаваха две антивирусни.

Изчаках го да си направи скенирането и после треснах един Шътдаун. При стартирането на системата вече всичко си е както трябва - една антивирусна, а дефендера в режим офф.

Няма как сам да съм го стартирал, защото дори да искам не мога или най-малкото първо трябва да си спра антивирусната, а това не е толкова лесен процес.

Нещо ме еб*ва ...макар и рядко тая Система.

Като съм отворил дума ще спомена, че преди две-три седмици имах друг странен случай - при стартиране на компа не ми тръгна интернета и даваше, че нямам мрежа.....

Обаче модема на доставчика си мигаше работещо, мрежовата платка също се обади, че е добре. Но иначе никакви достъпни начини да проверя какво й е на мрежата.

Дори защитната стена беше аут и даваше някаква непозната грешка. Направих  Шътдаун и нов старт и всичко си тръгна от раз.........но вече съм нащрек за подобни изненадки?:no-no:

При вас как е?    :D

преди 2 часа, дръндю написа:

кликни на иконката за батерията, от там можеш да променяш яркостта

не е до настроение, а до правила на сайта ,,,ъ-ъ-ъ,,, и между другото ExaFlop помага на всички и не е коректно да го обвинявате в променливо настроение

Колкото и да променям и от къде, когато пусна Movie Player (vlc, kmplayer, windows media player and etc) пак се пуска на 100% и пак трябва да го настройвам ръчно.... Отвратително е

• 2 седмици по-късно...

Не знам за вас, но честно казано лично на мен не ми харесва windows 10, предпочитам да си работя с windows 7

Снощи получих първия син екран, а windows-a e eдва на няколко дена. 

преди 9 минути, Евгени Симеонов написа:

Снощи получих първия син екран, а windows-a e eдва на няколко дена. 

А кода на грешката ?

Нещо което не знаех. Ако имате легален ключ, за Уиндоус 7 или 8,1, може директно да инсталирате новата версия. И да си въведете ключа, ще се активира успешно. Така се избягва ъпдайта (който е доста бавен) и правите инсталaцията на чисто.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Ъпдейтнах си Windows-a на 10 и след като си пусна филм чрез Windows Media Player, субтитрите не се появяват.. Ъпдейтнах и К-Lite кодеците до последна версия, субтитрите не се появяват..

преди 15 часа, ghostBG86 написа:

Нещо което не знаех. Ако имате легален ключ, за Уиндоус 7 или 8,1, може директно да инсталирате новата версия. И да си въведете ключа, ще се активира успешно. Така се избягва ъпдайта (който е доста бавен) и правите инсталaцията на чисто.

От няколко месеца е така.

преди 12 минути, toc написа:

От няколко месеца е така.

Да и юзърите които ги е страх че ще си изпуснат безплатният ъпгрейд могат да си направят бекъп на настоящата ос. да ъпгрейдват, след това да изчакат да им се регистрира и активира 10, и спокойно да си върнат предходната ос. И когато 10 вече е наистина много добра да минат на нея.

преди 8 часа, Tanner Foost Foust написа:

Да и юзърите които ги е страх че ще си изпуснат безплатният ъпгрейд могат да си направят бекъп на настоящата ос. да ъпгрейдват, след това да изчакат да им се регистрира и активира 10, и спокойно да си върнат предходната ос. И когато 10 вече е наистина много добра да минат на нея.

Не знам дали ще работи, този морафет. :)

преди 28 минути, ghostBG86 написа:

Не знам дали ще работи, този морафет. :)

В момента нали уж работило от многото почитатели на 10 ....

Активирало се автоматично ако сте ъпгрейднали от лицензирана ОС :D

Ми да ви споделя тазвечерен морафет,който ме изненада доста.Реших да направя dual boot с win10 и win8.1(настоящия инсталиран).Понеже на този етап е изключено да се откажа от уйн 8.1 за сметка на 10ката,викам си ще сложа и двете...........Свих дял C (ссд диск) с 25 гб и така осигурих място за 10ката.Викам си, няма да се занимавам с надграждане да чакам да се активира и тогава да инсталирам на чисто,ми направо чист инстал,като за целта бях си записал продуктовия ключ от 8.1.Свалих си бг версията на 10pro и я инсталирах с флашка.Никъде в нито един момент от инсталацията не ми е искало ключ и сега при проверка си излиза,че уйндоса е активиран:ohmy:Как стана тази работа-не знам.Сега съм с двете,като при първоначалното зареждане ме пита с кое да продължи-win10 или win8.1.

преди 2 минути, Слави Маринов написа:

Ми да ви споделя тазвечерен морафет,който ме изненада доста.Реших да направя dual boot с win10 и win8.1(настоящия инсталиран).Понеже на този етап е изключено да се откажа от уйн 8.1 за сметка на 10ката,викам си ще сложа и двете...........Свих дял C (ссд диск) с 25 гб и така осигурих място за 10ката.Викам си, няма да се занимавам с надграждане да чакам да се активира и тогава да инсталирам на чисто,ми направо чист инстал,като за целта бях си записал продуктовия ключ от 8.1.Свалих си бг версията на 10pro и я инсталирах с флашка.Никъде в нито един момент от инсталацията не ми е искало ключ и сега при проверка си излиза,че уйндоса е активиран:ohmy:Как стана тази работа-не знам.Сега съм с двете,като при първоначалното зареждане ме пита с кое да продължи-win10 или win8.1.

Ами явно микрософт си разпознава машината, коя е била лицензирана..

Редактирано от Гост (преглед на промените)

UEFI или MBR?

Ключът е в това, че са на една машина/един диск и ползват един и същ boot record 

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.