Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Легален ли е Уиндоуса? Да не си се записал, в Инсайдър?

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 24 минути, Tanner Foost Foust написа:

С най новият...

Кой той?

преди 25 минути, манго написа:

този драйвер го пробвах със версия за седмицата, безуспешно и понеже не ми беше от първа необходимост го зарязах
след три дни се изненадах когато микромеките ми пратиха драйвер, а после си правих експерименти за версия 8.1

проблема ми не е този драйвър, а водния знак и то не самия воден знак, а причината за появяването му

Ново Bitmap изображение.png

и кой е най-новия...ъ-ъ-ъ... само да не е инсайдър версия, щото вече започва да ми поомръзва с експериментите

След 10586 какво ти е? 1511 10586.218 е при мен на Asus K555L.

Сбърках като казах че бюилда ти е остарял.

Заблудил съм се мислех че бюилда е 1511 :D 

А то е 10586 като моят.

Със winver в ръна или команд промпта по лесно и бързо се проверява версията.

1010.jpg

Редактирано от Гост (преглед на промените)

https://support.microsoft.com/en-us/kb/2509241

bcdedit -set TESTSIGNING OFF & shutdown /r /t 000 /d p:1:1

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 1 час, Tanner Foost Foust написа:

Бюилда ти е стар, изненадите няма да свършат само с това.

Точно за твоят бюилд е характерен този тестов режим.

При теб най вероятно е възникнал заради неподписан драйвер.

Напиши в команд промпта следната команда и дай фийдбек.

bcdedit /set TESTSIGNING OFF

Не следя от близо толкова 10, не знаех за тази нова политика на Микрософт, не съм изненадан.

преди 9 минути, ExaFlop написа:

https://support.microsoft.com/en-us/kb/2509241

bcdedit -set TESTSIGNING OFF & shutdown /r /t 000 /d p:1:1

Постнах командата и по рано но май не видя командата Дръндьо.

Какво правите ако не иска Windows 10 да се свърже с домашната ви безжична мрежа?

Губи ви мрежата в периметъра или просто ви казва че не може да се свърже към мрежата. Към други мрежи няма проблем.

Но поведението на мрежовата карта не е нормално.

При изписване на съобщение за неуспешна връзка виждам как за секунда адаптера се изключва и се пуска.

Atheros AR956x

Пипнах си настройките на рутера и потръгнаха нещата.

QuickMemo+_2016-04-25-23-06-39.png

Забелязвам че в Windows 10 има проблем с администраторските права при стартиране на програми. Например стартирам уторента, свалям си торент и веднага ми изписва че не може да се запише торента в пътя който съм посочил тоест дира, директорията, трябва да затворя уторента, да ида в папката на уторента, да посоча да се рънне с админски права. След като се отвори да си заредя торента ръчно. Като намеря торент файла и отворя.

Тогава тръгва да се сваля и няма проблем със записа ....на торентите в указаният дир.

преди 10 часа, манго написа:

аве аз ли си внушавам или наистина е така, не знам
бях си пуснал филм и когато го изгледах, по едно време се усещам, че съм само на батерия, когато погледнах щепсела, ами той не бил включен, а индикатора за батерията ми показва, че имам още 45 минути до изключване
преди година, когато бях все още със седмица, батерията ми държеше 30 минути и изключваше...ъ-ъ-ъ... странна работа

:no-no::shock11:

Тия от майкрософт са ти промили мозъка, няма друго обяснение.

Тази десятка е сякаш правена за малоумници, преди малко ми дойде известие че от NVIDIA са пуснали нов драйвер, кликам и ми се отваря Edge и зарежда линк за даунлоад на драйвера :D

Коя точно? 14328 работает как японские часьi. :) 

преди 5 минути, Tanner Foost Foust написа:

Тази десятка е сякаш правена за малоумници, преди малко ми дойде известие че от NVIDIA са пуснали нов драйвер, кликам и ми се отваря Edge и зарежда линк за даунлоад на драйвера :D

Къде беше малоумното че не разбрах??

Мога и сам да си посетя уеб страницата на nvidia и да си сваля драйвера.

То не може всички да са такива професори като теб.

Има и такива малоумници като мен.

Моля за помощ и съвет,имам сравнително нов лаптоп/от 23.12.15/ и искам да му върна фабричните настройки,какво и как трябва да направя?Машината е HP с Win 10 Home....

Sent from my LG-G2 Lollipop 5.0.2

Опитах да отстраня тази грешка чрез този видео клип - https://www.youtube.com/watch?v=cutQqM5c7Tg . Не се получи. Четох мнения от форуми, но все едни също съвети дават. Екранна снимка (18).png 

Редактирано от plmen88 (преглед на промените)

Щракни с десен бутон по Start бутона и избери Command Prompt (Admin).  Като се появи черният прозорец, в него постави копирания по-долу текст, заедно с последния празен ред в цитата:

sfc /scannow

и натисни Enter.

Като свърши проверката, копирай текста на резултата и го публикувай тук.

Windows PowerShell
Copyright (C) 2015 Microsoft Corporation. All rights reserved.

PS C:\Windows\system32> sfc /scannow

Beginning system scan.  This process will take some time.

Beginning verification phase of system scan.
Verification 100% complete.

Windows Resource Protection did not find any integrity violations.
PS C:\Windows\system32>

Видях че са пуснали build 14332 .

Някой да е тествал?

До колкото знам повечето тук сме с 10586.

преди 1 час, plmen88 написа:

Опитах да отстраня тази грешка чрез този видео клип - https://www.youtube.com/watch?v=cutQqM5c7Tg . Не се получи. Четох мнения от форуми, но все едни също съвети дават. Екранна снимка (18).png 

Добре де,аз ли нещо бъркам,но това от клипа няма общо с това дето си дал на шота като грешка.Това от клипа е, ако въобще не ти стартира услугата управление на дискове,а на теб ти дава невъзможност за конфигуриране на виртуален диск,след като си отворил disk management.

Каква  е целта?
До сега да съм си реорганизирал партишъните и да съм ребюилднал системата от нулата.
Преди това ще разгледам сървисите.

преди 6 часа, Tanner Foost Foust написа:

Видях че са пуснали build 14332 .
Някой да е тествал?
До колкото знам повечето тук сме с 10586.

http://www.windowscentral.com/heres-whats-fixed-and-whats-broken-windows-10-build-14332

Аз съм с 14328

преди 1 час, plmen88 написа:

Windows PowerShell
Copyright (C) 2015 Microsoft Corporation. All rights reserved.

PS C:\Windows\system32> sfc /scannow

Beginning system scan.  This process will take some time.

Beginning verification phase of system scan.
Verification 100% complete.

Windows Resource Protection did not find any integrity violations.
PS C:\Windows\system32>

Провери от service-virtual disk дали не е disable.

Изчетох целия интернет как да включа virtual disk, изтекоха ми очите 4 часа да чета и търся. То не бяха различни настройки при стартиране на service-virtual disk. Спирах го пусках го. Спирах сървизи вероятно пречещи му да стартира. Спирах АВ си програма. Променях на регистри в regedit. В първият си пост Слави Маринов пише, че клипа няма нищо общо, във втория предлага решение, което вече е направено и показано в клипа.

Tanner Foost Foust целта на тази цялата история, е че си купих втори хард, навсякъде в системата се вижда, че го има - Диспечер на задачите, АИДА 64, БИОС, но не мога да му направя буква през Управление на дисковете.

преди 4 часа, plmen88 написа:

Изчетох целия интернет как да включа virtual disk, изтекоха ми очите 4 часа да чета и търся. То не бяха различни настройки при стартиране на service-virtual disk. Спирах го пусках го. Спирах сървизи вероятно пречещи му да стартира. Спирах АВ си програма. Променях на регистри в regedit. В първият си пост Слави Маринов пише, че клипа няма нищо общо, във втория предлага решение, което вече е направено и показано в клипа.

Tanner Foost Foust целта на тази цялата история, е че си купих втори хард, навсякъде в системата се вижда, че го има - Диспечер на задачите, АИДА 64, БИОС, но не мога да му направя буква през Управление на дисковете.

Значи отваряш управлението на дискове.Виж кво пише на клипа преди да почне-can't open disk managem.Сега пък за буква става въпрос,кво общо има буквата с виртуалния диск?Промяната(задаването) на буква е едно,създаването на виртуален диск съвсем друго.

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

За да стигнеш до реалните партишъни минаваш през виртуалният.

Ако този външен диск е празен, зареди си gparted.

Изтрий всички партишъни. Създай 1 на ново. Може и да не го създаваш, да го оставиш незаделено дисково пространство.

Можеш да праснеш един инсталационен диск или флашка на Windows.

И от там на този външен диск да му създадеш партишън.

Бих импровизирал и не бих се задълбочил в разрешаване на този проблем. Но бих претърсил мрежата 10 минути и бих направил няколко опита.

Не е нормално през административните тулове, компюта мениджмънт и диск мениджмънт да дава грешка и да не дава достъп до дисковете.

Погледни с кой бюилд си при възможност мини на по нов или по стар.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.