Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 49 минути, Djani_Varna написа:

Само 200мб.. Сега тегля ccleaner да видим там какво ще изкара :) 

П.П С cc-то още 800мб общо 1гб.. 

Само не разбрах,как от декомпресия си спечелил 200мб?:ohmy:

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Здравейте, проблемът е следния - избрал съм си езиците за писане, но не знам или не мога да променя английския да бъде език по подразбиране. Тоест, като заредя системата и долу в дясно до часовника да се показва английски (ENG), а не българския. Влизам в Control Panel\Clock, Language, and Region и след това Language и в Change your language preferences най-отгоре съм сложил английски и след него българския, но въпреки това системата си зарежда с български език за писане.

Благодаря предварително! :)

преди 2 часа, iBonev написа:

Здравейте, проблемът е следния - избрал съм си езиците за писане, но не знам или не мога да променя английския да бъде език по подразбиране. Тоест, като заредя системата и долу в дясно до часовника да се показва английски (ENG), а не българския. Влизам в Control Panel\Clock, Language, and Region и след това Language и в Change your language preferences най-отгоре съм сложил английски и след него българския, но въпреки това системата си зарежда с български език за писане.

1.png

2.png

Редактирано от trun (преглед на промените)

преди 2 часа, iBonev написа:

Натискаш на езикът който искаш да ти е по подразбиране т.е. с него да ти се включва ОС, и натискаш на бутона "set as default" (задай по подразбиране) и готово
EDIT! На мен не ми изкарва снимките на @trun и не знам дали човека е успял да го види или само на мен не ми ги изкарва. Ако е само при мен, може поста да се изтрие.

Screenshot (2).png

Редактирано от m0nss7erKill (преглед на промените)

Между другото, в инсталации на Windows10(повече от една) няма възможност да се изтегли български езиков пакет за Windows10 - дава съобщение, че не е наличен.

преди 3 часа, дръндю написа:

мдааа, може и да върнем аналоговата телевизия ...ъ-ъ-ъ... щот DVB-T е ресурсоемка, ами DVB-T2, като е с още по-голяма компресия
решението е просто ...ъ-ъ-ъ... купуваме нова техника и се наслаждаваме, на повече услуги
не знам, дали някой разбра какво имах предвид ...ъ-ъ-ъ...то не е и нужно, достатъчно е ,  че аз си го знам.

На мен мястото не ми е проблем и не ме бърка дали ОS ще заема 10, 20 или 30GB от диска ми. Повече ме бъркат тези 500MB които ми ги "дърпа" понякога, защото съм само с 4GB рам, които понякога не стигат, а не искам да давам 100+ лв за кит от 8GB със същата латентност и тактова честота. С тези пари предпочитам да си взема нещо за колелото или нещо много по-полезно от тъп ъпгрейд за тъпата щайга от подписа ми. 

Windows 10 Ver.1607 RTM Anniversary Update in VLSC

Pro VL

SW_DVD5_Win_Pro_10_1607_64BIT_Bulgarian_MLF_X21-07259.svf 98,4MB

SW_DVD5_Win_Pro_10_1607_32BIT_Bulgarian_MLF_X21-07258.svf 103MB

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 7 минути, m0nss7erKill написа:

На мен мястото не ми е проблем и не ме бърка дали ОS ще заема 10, 20 или 30GB от диска ми. Повече ме бъркат тези 500MB които ми ги "дърпа" понякога, защото съм само с 4GB рам, които понякога не стигат, а не искам да давам 100+ лв за кит от 8GB със същата латентност и тактова честота. С тези пари предпочитам да си взема нещо за колелото или нещо много по-полезно от тъп ъпгрейд за тъпата щайга от подписа ми. 

Ми сложи още 4гб и ще станат 8,съмнявам се ,че дъното ти е само с 1 слот.

С още 4GB просто по съвсем друг начин ще работи машината.

преди 10 минути, Слави Маринов написа:

Ми сложи още 4гб и ще станат 8,съмнявам се ,че дъното ти е само с 1 слот.

Проблемът ми е че не мога да намеря същата рам. С различна рам до колкото знам системата може да стане нестабилна, дори и да е 9CL 1600MHz не искам да е различна защото ще бъде като циганска барака, въпреки че ще я виждам само като чистя или ровя в компютъра, аз ще си знам че е различна и ще ме дразни :D 

преди 9 минути, ExaFlop написа:

С още 4GB просто по съвсем друг начин ще работи машината.

Това ми е ясно. Като отварям по 20 няма да ми забива :D 

преди 5 минути, ExaFlop написа:

И ще можеш да се освобоодиш от виртуалната памет.

Никога не можеш да се освободиш от виртуалната памет, което щеше да го знаеш, ако беше учил по-задълбочено компютърни технологии и по-специално компютърни архитектури и микропроцесорни системи.
Виртуалната памет е ниво абстракция, която позволява цялата памет да се използва в единно адресно пространство, така че потребителското приложение да не се интересува от интерфейса за достъп до паметта.
Можеш да се освободиш от pagefile/swap file, но не и от виртуална памет.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 3 минути, ExaFlop написа:

И ще можеш да се освобоодиш от виртуалната памет.

И ще се улесни работата на контролера на паметта, който е вграден в процесора, по-стабилна работа при по-тежки приложения и игри които изискват повече рам и какви ли още не плюсове. Колкото повече толкова повече, но от "прекалено много" няма смисъл ако няма да се използва. 

Никога не можеш да се освободиш от виртуалната памет, което щеше да го знаеш, ако беше учил по-задълбочено компютърни технологии и по-специално компютърни архитектури и микропроцесорни системи.
Виртуалната памет е ниво абстракция, която позволява цялата памет да се използва в единно адресно пространство, така че потребителското приложение да не се интересува от интерфейса за достъп до паметта.
Можеш да се освободиш от pagefile/swap file, но не и от виртуална памет.

Теоретично - да. В случая имах предвид pagefile под виртуална паметНо на практика, въпреки, че много хора казват, че е добре да не се изключва pagefile.sys има чувствителна разлика при машини със SSD - при изключено ползване на pagefile сисатемата върви чувствително по-бързо..

преди 50 минути, m0nss7erKill написа:

Проблемът ми е че не мога да намеря същата рам. С различна рам до колкото знам системата може да стане нестабилна

Аз бях като теб и не можех да намеря същата като сложената ми фабрично 4гб SK Hynix,та сложих 4 гб Crucial ,разбира се със същата честота и характеристики и същия волтаж 1.35v,като имах твойте съмнения......................зацепи без проблеми и си работят в дкуканален режим ,въобще мисля,че няма да има проблем в това,че са различни марки и в твоя случай.Аз търсех не само това да е 8гб,но и да е двуканален режим,а иначе втората плочка нова ми струваше само 35лв,толко си мисля,че можеш да отделиш.

Дай точен модел на модула.

Аз между другото имам проблем с една програма(инструмент за сигурност по-точно)след новия ъпдейт на 10ката.Прочетох тук-там,че е вероятно след този ъпдейт най-честите проблеми да са със антивирусните програми и подобни инструменти.Проблема е с Driver Radar Pro и като зареди уйндоса ,докато не е заредена тази програма 5-10 сек всичко си работи нормално и в момента в който зареди и лентата на задачите замръзва и става нефункционална и не реагира.Иначе мишката може да се движи,а също така и да отваря неща от работния плот.Това продължава минута и нещо може би и след това всичко се оправя и си работи нормално.Аз вчера си мислех,че е проблем на уйндоса(след ъпдейта),но днес установих,че е от програмата и като я дейнсталирах и всичко си е ок.Преди ъпдейта си работеше и не съм имал подобни проблеми,пробвах да я пусна и в режим на съвместимост,но не може да се стартира.Явно ще трябва да се откажа от нея.:(

Пробвай да направиш ремонт на програмата ако е с msi  инсталатор или деинсталирай, почисти, инсталирай. Тривиално, но помага. Ти си знаеш, де. :) 

Мхм, то и решението е тривиално но помага.......(виж си аватара и се сети какво трябва да се прави с такива програми)

преди 4 минути, Aquaris написа:

Мхм, то и решението е тривиално но помага.......(виж си аватара и се сети какво трябва да се прави с такива програми)

Кой ли ми го е начукал тоз аватар?

Spoiler

Крив пирон с крив чук се набива.

преди 9 минути, Слави Маринов написа:
преди 12 минути, Слави Маринов написа:

Прочетох тук-там,че е вероятно след този ъпдейт най-честите проблеми да са със антивирусните програми и подобни инструменти.

Подобен проблем и при мен се получи като натиснех старт менюто с десен бутон и иконата на антивирусната изчезваше деинсталирах я  инсталирах отново и засега проблема изчезна

Четейки някой коментари се сещам за ...

Цитат

Ако човек ти даде ракия, това означава, че има ракия. Ако ти даде съвет, това означава, че няма ракия.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.