Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 23 часа, критичен написа:

Най-вероятно си заминава мишката. 5 мишки съм сменил досега и при всяка съм наблюдавал въпросното поведение преди да умре. Разбира се, остава вариантът да пробваш да стартираш linux-дистрибуция от флашка и така да провериш най-обективно дали ОС създава проблем.

Мишката ще сменя тези дни и се надявам да има резултат

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Всичко това общо взето е известно(на някои повече,на други по-малко),пък и доста материали имаше по темата последната година.Мисля си, дали не си поставил в грешна тема тази храна за размисъл.....................в тази тема се предполага,че хората вече са сложили win10 вече и дето се вика-битият бит .................;).По- върви това да  го беше поставил в темите за win7 и win 8/8.1 ,та да са наясно хората с някои неща,преди да се решат да надграждат.Между другото за любителитe на популярните в win7 и win 8.1 Desktop Gadget,ето ви такива и за win10 вече:https://github.com/tjmarkham/win10widgets/releases/download/1.0.0/Win10-Widgets.Rainmeter-4.0.exe,като се твърди,че са безопасни за системата:http://www.thewindowsclub.com/win10-widgets-gadgets-windows-10.

преди 10 минути, Слави Маринов написа:

Всичко това общо взето е известно(на някои повече,на други по-малко),пък и доста материали имаше по темата последната година.Мисля си, дали не си поставил в грешна тема тази храна за размисъл.....................в тази тема се предполага,че хората вече са сложили win10 вече и дето се вика-битият бит .................;).По- върви това да  го беше поставил в темите за win7 и win 8/8.1 ,та да са наясно хората с някои неща,преди да се решат да надграждат.Между другото за любителитe на популярните в win7 и win 8.1 Desktop Gadget,ето ви такива и за win10 вече:https://github.com/tjmarkham/win10widgets/releases/download/1.0.0/Win10-Widgets.Rainmeter-4.0.exe,като се твърди,че са безопасни за системата:http://www.thewindowsclub.com/win10-widgets-gadgets-windows-10.

Rainmeter е най-доброто решение, наистина. Ето и още едно все пак - http://www.xwidget.com/

на 8/17/2016 в 2:58, Ивайло Иванофф написа:

Windows 10 ще има ли финален релийз или всяка седмица, ще пускат нов? В уикипедия гледам че последния е от преди 11 дни? Кога ще е официалния релийз?

Всички сте опитни зайчета, още ли не го разбрахте това?

преди 17 минути, Евгени Симеонов написа:

Всички сте опитни зайчета, още ли не го разбрахте това?

Зависи..................аз лично не съм се отказал от win8.1,сложих и 10 ката и си направих dual boot,като 2/3 от времето прекарано на компютъра съм с 8.1,win 10 го пускам само за разнообразие.Пък и в случая мисля,че аз съм прекарал майкрософт,като с един лиценз(този на 8.1) ползвам две ОС,та съм си запазил правото на избор,без да се налага да инсталирам и прейнсталирам  и да се чудя кво да правя,ако не ми харесва нещо.

преди 2 часа, Слави Маринов написа:

Зависи..................аз лично не съм се отказал от win8.1,сложих и 10 ката и си направих dual boot,като 2/3 от времето прекарано на компютъра съм с 8.1,win 10 го пускам само за разнообразие.Пък и в случая мисля,че аз съм прекарал майкрософт,като с един лиценз(този на 8.1) ползвам две ОС,та съм си запазил правото на избор,без да се налага да инсталирам и прейнсталирам  и да се чудя кво да правя,ако не ми харесва нещо.

И те к'во - разплетоха си чорапите ли?

Ти пак, че имаш един лиценз. При мен - навремето, когато ползвах уиндоус - на моите машини лицензен беше само ... BIOS-а.

преди 38 минути, jhoro написа:

И те к'во - разплетоха си чорапите ли?

Ти пак, че имаш един лиценз. При мен - навремето, когато ползвах уиндоус - на моите машини лицензен беше само ... BIOS-а.

Хах,не съм и очаквал да си ги разплетат,ясно ми е,че не са опрели майкрософт до моя и още хиляди лицензи може би.Имах предвид,че когато се опитваш да правиш хората(клиентите си)на глупаци,да се отнасяш арогантно и нагло , без грам да зачиташ личното им пространство ,то несъмнено ще получиш същото в замяна,аз също съм се зарекъл повече никога и по никакъв повод да не си купувам лиценз за уйндоус.

преди 10 минути, дръндю написа:

но пък шъ си го ползваме с кеф

Може и ... без кеф. По руски ...

Spoiler

Руснак подава молба за членство в КПСС. Заедно с другите документи, трябва да попълни и анкета, в която да отговори на някои въпроси. Единият от тях е:
- Пиете ли?!
Руснакът мисли:
- Ся, ако пиша "не пия", все ще се намери някой да ме натопи и няма да ме приемат, ще кажат - лъже! Ако пиша "пия", пак няма да ме приемат, ще кажат - пияница! И написал: 
- Пия, но с отвращение!

на 16.08.2016 г. в 17:34, критичен написа:

Най-вероятно си заминава мишката. 5 мишки съм сменил досега и при всяка съм наблюдавал въпросното поведение преди да умре. Разбира се, остава вариантът да пробваш да стартираш linux-дистрибуция от флашка и така да провериш най-обективно дали ОС създава проблем.

Смених я и засега всичко е наред

на 16.08.2016 г. в 16:23, Слави Маринов написа:

Ми провери я в диспечера на устройствата дали всичко е наред с нея,има и опция за отстраняване на проблеми,провери и драйвера й,ако всичко е ок,може самата мишка или кабела да имат някакъв проблем.

на 16.08.2016 г. в 18:27, VipKokata написа:

Вземи мишката на комшията и пробвай.

Редактирано от bobi iordanov (преглед на промените)

Честито ни ново издание:Windows 10 Redstone 2 14905.1000.160811-1739

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 3 часа, ExaFlop написа:

Честито ни ново издание:Windows 10 Redstone 2 14905.1000.160811-1739

Къде го видя ? Това за инсайдъри ли е ?

Откакто имах полулеген уиндос 7 и имах шанс да мина легално към 10 се отчаях от тази ОС. В началото беше толкова бъгава и те тъкмо ще я оправят и то ще излезе уиндос 67

преди 3 часа, サムライオートバイ написа:

Откакто имах полулеген уиндос 7 и имах шанс да мина легално към 10 се отчаях от тази ОС. В началото беше толкова бъгава и те тъкмо ще я оправят и то ще излезе уиндос 67

Няма да има нова версия след 10. Спи спокойно.

Реших да пробвам най-после 1607 и инсталирах пробна версия чрез Media Creation Tool. Оставих го да се обнови и да си инсталира драйвърите. След това забраних телеметрията през груповите политики, спрях услугата за телеметрия от Services и забраних автоматичното инсталиране на ъпдейти, както за приложенията от магазина, така и за самия Windows. Исках да видя доколко е бърз. Ето и впечатленията ми от час-час и нещо непрекъснато използване:

- Макар да бях инсталирал версията в 30-дневен пробен период, явно след свързването към интернет разпозна, че в миналото бях пробвал нелегално активирана версия на 10, защото взе, че се активира. Никога не съм имал и не съм използвал акаунт на Microsoft.
- За бързината - не е по-бърз от 8.1, който бях ползвал преди него. Единственото, което пести време при него е инсталацията на ъпдейтите.
- Малко ме издразни, че не ми даде възможност сам да си направя цвят за лентата и прозорците, а ме задължи да избирам от предварително направена палитра.
- Edge крашна десетки пъти в рамките на минута (разбрах го по Event логовете), докато не го обнових през магазина.
- При първия опит за свързване към Wi-Fi, макар да индикираше, че съм на английска подредба на клавиатурата, пишеше на български и се наложи да премахна изцяло българските подредби, за да успея да го свържа и да го обновя, за да изчезне проблемът.
- Лошо впечатление ми направи, че са премахнали стандартната програма за разглеждане на снимки и трябва да се използва задължително приложението "Снимки". То не ми хареса, защото се отваряше малко по-бавно, отколкото премахнатото, а също при прегледа на снимките задължително ми изкарваше лента с наличните инструменти за обработка на снимката (редактиране на снимката и т.н.). Последното не ми хареса, защото въпросната лента закриваше горната част на снимките. За пробата му инсталирах Фотогалерия + Movie Maker (вървят в комплект) от пакета Live Essentials. Въпросните програми се оказаха съвместими и използването на Фотогалерия за стандартно приложение за разглеждане на снимки също се оказа добър вариант.
- Приложението Музика не ми хареса, защото е лишено от доста полезни възможности, най-осезаемата от които е липсата на еквилайзер.
- Дизайнът на приложението Време в 8.1 е по-добър, отколкото на това в 10 (прекалили са с цифровите данни в новото и подредбата му е някак странна).
- В приложението Камера не открих съществени подобрения.
- Хареса ми приложението Карти в 10 - има повече функции, отколкото версията в 8.1, а и могат да се свалят карти за офлайн употреба.
- Мисля, че трябва да наблегнат всички възможни настройки да влязат в модерната част "Настройки" и да премахнат Контролния панел изцяло, защото на моменти ми беше "манджа с грозде", докато си настроя елементарни неща.

Сигурно може да съм забелязал и още дребни неща, които са ми харесали или подразнили, но в момента не се сещам за повече. Ще завърша с това, което ме накара да се откажа от 10 и да се върна на 8.1. Рекламите!
Бях се настроил да приема факта, че информацията за това, което правя на компютъра, вече ще бъде някакво перо от приходите на Microsoft. Бях решил, ако всичко работи добре и системата уважава изборите, които правя, да разреша най-ниското ниво на телеметрия. Работата с 10 обаче ме убеди, че потребителят явно вече не заслужава уважение, според Microsoft. Ето какво стана:
Веднага след свързване с интернет системата си изтегли и започна да върти рекламни "плочки" в старт менюто - Netflix, Candy Crush Saga и т.н. Аз тези плочки ги откачих от менюто, а след това през "Всички програми" деинсталирах нещата, които не ми трябваха и за които имаше такава възможност - Netflix, Skype Preview, 3D Builder и т.н. Уж всичко добре, докато изведнъж горе в "Последно добавени" не започнаха отново да ми излизат въпросните приложения. Пак ги изтрих. То пак ги инсталира. Ядосах се и инсталирах CCleaner. С негова помощ деинсталирах отново натрапените приложения, а за капак и Магазин, някаква т.нар. "Програма за инсталиране на приложения" и още едно приложение, свързано с работата на магазина. Разкарах също "Вземете Office". Уверих се още веднъж, че автоматичните ъпдейти на Windows продължават да са спрени. Рестартирах. Поразцъках из нета с Opera, докато по едно време иконките на таскбара не премигнаха, както премигват, когато промениш някое приложение по подразбиране. Цъкнах на старт менюто и там отново ме посрещнаха Netflix, Asphalt нещо си, Candy Crush-а. За други пък ми показваше иконата им с черта отдолу, че си ги смъква. Взех диска с 8.1, инсталирах си го на чисто с форматиране, изтриване и създаване на ново на локалните дискове, инсталирах му всички ъпдейти без тези за телеметрия и всякакви новоизлюпени Rollup-и. Ще изчакам до момента, в който обновяването на системата ще е възможно само чрез Rollup-ите, и тогава ще забраня изцяло функцията за обновяване. Обиден съм от Microsoft.

Редактирано от критичен (преглед на промените)

Ти за без пари какво очакваш?

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

преди 3 минути, Евгени Симеонов написа:

Ти за без пари какво очакваш?

И аз това се запитах по време на последвалата инсталация на 8.1.

Приложението за снимки, можеш да го замениш с нормалното, което се ползва и в старите версии.

току-що, Евгени Симеонов написа:

Приложението за снимки, можеш да го замениш с нормалното, което се ползва и в старите версии.

Няма го, прерових старт менюто, но са го махнали. Е, помня, че за не-Redstone версията имаше един файл, който пипва в регистъра и програмата изскача, но не ми се занимаваше да търся - исках да пробвам това, което е.

преди 4 минути, критичен написа:

Няма го, прерових старт менюто, но са го махнали. Е, помня, че за не-Redstone версията имаше един файл, който пипва в регистъра и програмата изскача, но не ми се занимаваше да търся - исках да пробвам това, което е.

Даваш на снимката дессен клик и избираш Open with... там би трябвало да се появи, ако ли не, цъкаш на Browse и го търсиш в папка Windows, мисля.

преди 10 минути, Евгени Симеонов написа:

Даваш на снимката дессен клик и избираш Open with... там би трябвало да се появи, ако ли не, цъкаш на Browse и го търсиш в папка Windows, мисля.

Току-що проверих на машината на брат ми, защото той е фенче на 10. Няма и помен от програмата. Ще пробвам дали това върши нещо на Redstone.

Edit: Работи, програмата се появи. През модерните "Настройки" обаче не може да се направи по подразбиране. През контролния панел уж я задава, обаче след това отново си използва "Снимки". Единственият начин е да се нагласи поотделно от файлове .jpg, .png и т.н.

Редактирано от критичен (преглед на промените)

Ето това ми върна старата програма за снимките

Ultimate Windows Tweaker 4 for Windows 10

Редактирано от ivan1975 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.