Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 2 минути, Кико написа:

Е да де, аз какво казвам! Я свери сега какво пише в прозореца, дето си очертал и това, което търся! Казах 1000 пъти, че не знам какво търся! Ако знаех, знам как да ползвам търсачки. Ай стига съм писал, че почнах да се ядосвам.Накрая мога да изрека някоя неприлична дума.

Аха, ти искаш OS да предвиди твоето търсене чрез робот телепат. Еми не сме напреднали още толкоз. Поне не за масите.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Брей,като се замисля,не съм си представял,че за толкова дребно нещо ще се изпишат толкова постове и ще се прейнсталне уйндоус!Аз достигам въпросната настройка с 1 клик върху старт бутона и без да пиша нищо никъде,разбира се с classic shel:

Екранна снимка (13).png

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

преди 41 минути, Слави Маринов написа:

Брей,като се замисля,не съм си представял,че за толкова дребно нещо ще се изпишат толкова постове.

Това е така, защото Кико не знае какво иска.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

За това как да настройвате по свой вкус Старт менюто:
http://www.techrepublic.com/article/how-to-customize-the-windows-10-anniversary-update-start-menu-using-the-pare-it-down-technique/?ftag=TREe331754&bhid=21612512668834438687959483812463

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Имам проблем с звука, не знам Windows ли се е ъпдейтнал, драйверите на звука ли сами ли са се ъпдейтнали, но десния канал си свири на 100% мощност и не може да се намалява. Докато при левия всичко е нормално. Например звука ми е усилен на 8% съответно левия канал свири на 8% а десния на 100%. Дори и през баланса десния канал не мога да го контролирам... 

Силата на звука трябва да я намалявам от плеъра, а не от Windows защото става разминаване и звука от Windows трябва да ми е на 100%.

Как да го оправя това нещо ? 

Звуковата карта e Asus Xonar DG 

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

Пробвай да деинсталираш звуковата карта от диспечера на устройства и рестартирай. След повторното зареждане ще се инсталира отново и ще иска повторен рестарт.

Сега ще пробвам

И после трябва ръчно да го инсталирам като му посоча dll файловете на драйвера...

Ъм, греда. През диспечера не става. От деинсталиране на програми ще пробвам.

Не, сам ще се инсталира, без твоя намеса. Ако не липсва някой файл от драйвъра по някаква причина.
Тогава ще трябва да ползваш инсталатора на драйвъра - да деинсталира инсталирания > рестарт и да инсталира отново.
Идеята на деинсталирането на устройството от диспечера е да си обнови записите за драйвъра в регистратурата

Деинсталирах и инсталирах наново драйверите. Вече всичко е наред. 

При мен с последната версия на аудио драйверите вградените ми в монитора говорители работеха като стерео,а те са 5+1,като върнах предпоследната версия на драйверите всичко си е наред.

Или не се е бил инсталирал коректно, или е бъг на драйвъра. Пробва ли да реинсталираш последната версия?

преди 3 минути, ExaFlop написа:

Или не се е бил инсталирал коректно, или е бъг на драйвъра. Пробва ли да реинсталираш последната версия?

Ми и в уйн8.1 и в 10ката така се получи и си върнах старите,не съм се занимавал пак да ги инсталирам и да си играя.......................работи си чудесно и с 1 версия по-стари.:)

аз съм на уин 7  и ги прескачам през една версия сега трябва да мина на 10 ама няма да се занимaвам направо на 12 или 14 ще  мина.

на 9/6/2016 в 2:51, Yvan Sergeev написа:

аз съм на уин 7  и ги прескачам през една версия сега трябва да мина на 10 ама няма да се занимaвам направо на 12 или 14 ще  мина.

Значи ще си седиш, на Уиндоус 7. Защото няма да има, Уиндоус 12 или 14 или каквото и да е. Ще има само Уиндоус 10. :) Уиндоус като услуга, това е новата политика на Майкрософт. Плащаш си, получаваш нови екстри, към версията Уиндоус 10.

Здравейте,имам hp elite 8200 на който искам да инсталирам уин 10 обаче ми изписва грешка windows nx нещо си проца не го потдържа? някакви идей?

Да това е машината с i5 2500 в момента е с 7 ултимате 64 бит пробвах да е надградя но нестава с диск пак стигам до дяловете и греда!?

Влез в BIOS > Advanced (settings) и търси NX setting: Примерно:
69583
Задай стойност Enabled, натисни F10, потвърди и рестартирай. Можеш да започнеш инсталацията.

Покажи и снимка с дяловете, които "вижда" инсталаторът.

Здравейте,с ОС Win-10 съм,искам да сложа Win-7 на лаптопа-HP 250 g4/1,6Mhz/Celeron 3050N.Правя флашка с руфус-ИСО фаила-стартирам-завършва операцията(един елемент е открит-taka изписва Руфус в края на операцията )-рестарт на лаптопа-Esc-F9-USB-Boot-(не ми дава директно) да натисна произволен клавиш....)-изписва,че зарежда фйлове-логото на Win7-настройка на инсталацията-инстал нов-..............и тук ми исписва,че трябва да се заредят драйвери>>>>

vista2usb_required_cd_dvd_driver_is_missing.png

току-що, chetkata написа:

Здравейте,с ОС Win-10 съм,искам да сложа Win-7 на лаптопа-HP 250 g4/1,6Mhz/Celeron 3050N.Правя флашка с руфус-ИСО фаила-стартирам-завършва операцията(един елемент е открит-taka изписва Руфус в края на операцията )-рестарт на лаптопа-Esc-F9-USB-Boot-(не ми дава директно) да натисна произволен клавиш....)-изписва,че зарежда фйлове-логото на Win7-настройка на инсталацията-инстал нов-..............и тук ми исписва,че трябва да се заредят драйвери>>>>
Какво трябва да се изпълни_В БИОС  ли или да се потърси драйвер за хард диска????

vista2usb_required_cd_dvd_driver_is_missing.png

Да не би инсталираната Windows 10 да е направила  диска в GPT? Натисни Shift+F10 и в черния порозорец напиш:
diskpart
list disk

Виж в дясно под GPT има ли звезда (*) Ако има, трябва или да се конвертира в MBR или да се изтрие целия диск.

Изтриваш целия диск или преобразуваш в MBR? Има ли нещо ценно за пазене? Ако няма - забърши диска и създай нови два дяла.
Какво избираш?

преди 8 минути, ExaFlop написа:

Изтриваш целия диск или преобразуваш в MBR? Има ли нещо ценно за пазене? Ако няма - забърши диска и създай нови два дяла.
Какво избираш?

Ок.Ще се опитам да го конвертирам в МВR-ако не стане,ще трябва да го изтрия-информация няма никаква.Но ще Ви пиша утре или другиден защото заминавам на работа
Благодарско

Конвертиране с помощта на AOMEI Partition Assistant или друг от инструментите за работа с дялове на mini Windows XP от Hiren's Boot CD

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.