Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Здравейте,та да задам неколко въпроса:Dбех надградил от 7-10 ядосах се и го махнах,става въпрос за тая 10 преди големия ъптдеит.След това слагах 7 неколко пъти,после 8.1 неколко пъти:)и сега  съм с 7,ако си сваля iso тая сега новата десетка и я инсталирам на чисто ще се активира ли или пак трябва да надграждам:no-no:

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Офертата с активация изтече отдавна. 

Ма ти сериозно ли??

преди 47 минути, Tanner Foost Foust написа:

Офертата с активация изтече отдавна. 

това какво е?

преди 5 часа, B3M2W0 написа:

Да се поставят качествата на Уиндоус 10 под съмнение, е меко казано глупост. Имам го на три различни компютъра и работи безупречно. Нищо не може да ме накара да се върна на 7ца, която познавам много добре. По-добре си поогледайте бракмите и начините на създаване на инсталационен носител, както и методиката на инсталиране-там са проблемите.

За тебе всичко друго е бракма освен твоята ли?

Моята система не е бракма!
Бюджетен в пластмасов корпус но с Intel core i3 8 GB RAM 2 GB Video iNTEL HD+NVIDIA .........
От към параметри е добре за моите цели!

Ето ти източник да видиш колко хора се оплакват !

http://www.tenforums.com/general-support/12074-windows-10-freezes-randomly.html

Мнението ти е несериозно!

Имах единтични проблеми с пиратска десятка, с лицензирана десятка и с лицензиран Server 2016.
С 32 и 64 бита версии на 10.

Микрософт не може да предложи еднаква поддръжка  на всички модели устройства.
Примерно до като изчистят моите проблеми след като получат обратна информация ще минат месеци ;)

Някои казват че с увеличаването на виртуалната памет проблемът се решавал.
Други казват че проблемът е в драйверите за видео и чипсет.
Трети казват че е заради твърдите дискове ако са много на брой, в случая при мен са партишъните много.
Четвърти и пети казват някой софтуер и им предизвиклвал замръзванията и крашовете във файловият експлорър.
Седми осми и девети казват ъпдейтнете си биоса.
И мнозина казват каквото и да правят проблемът не се решавал...

Под 7 системата е много стабилна никога не ми е крашвала .
Под 8 и 8.1 не съм рънвал машината но производителя  е дал драйвери и за тях така че най вероятно и под тях ще е стабилна
Под Server 2008 R2 системата също е стабилна.
Под Linux системата също е стабилна!

Това автоматично изключва всякакви хардуерни проблеми за разрешаване и  класификацията на бракма!

Евънт вюлъра казва:

Package Microsoft.Windows.ShellExperienceHost_10.0.14393.447_neutral_neutral_cw5n1h2txyewy+App was terminated because it took too long to suspend.

Package Microsoft.Windows.ShellExperienceHost_10.0.14393.447_neutral_neutral_cw5n1h2txyewy+App was terminated because it took too long to suspend.

Крашва ми след едно от тези събития.

Faulting application name: Explorer.EXE, version: 10.0.14393.0, time stamp: 0x57899981
Faulting module name: ntdll.dll, version: 10.0.14393.0, time stamp: 0x578997b2
Exception code: 0xc0000409
Fault offset: 0x00000000000a98c0
Faulting process id: 0xee4
Faulting application start time: 0x01d24ceb8c7371d0
Faulting application path: C:\Windows\Explorer.EXE
Faulting module path: C:\Windows\SYSTEM32\ntdll.dll
Report Id: 2b261c4c-d101-49f8-8ea3-8cda5137c916
Faulting package full name: 
Faulting package-relative application ID: 
Това скоро не се е показвал.

License Activation (slui.exe) failed with the following error code:
hr=0x87E10BC6
Command-line arguments:
RuleId=31e71c49-8da7-4a2f-ad92-45d98a1c79ba;Action=AutoActivate;AppId=55c92734-d682-4d71-983e-d6ec3f16059f;SkuId=d839f159-1128-480b-94b6-77fa9943a16a;NotificationInterval=1440;Trigger=NetworkAvailable
Това вече няма как да се покаже след успешна активация.

Untitled.jpg

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 12 часа, -Bobi- написа:

Легален ли ти е Windowsa ? Нов ли ти е хардуера

Windows легален ли е

Да, свален и ъпгрейднат от сайта на ms.

преди 6 часа, B3M2W0 написа:

Да се поставят качествата на Уиндоус 10 под съмнение, е меко казано глупост. Имам го на три различни компютъра и работи безупречно. Нищо не може да ме накара да се върна на 7ца, която познавам много добре. По-добре си поогледайте бракмите и начините на създаване на инсталационен носител, както и методиката на инсталиране-там са проблемите.

Това, че има три системи е направо невероятно. Това, че и работят безупречено също е невероятно. Но какво са 3 системи? НИЩО! В англоезичните форуми е пълно с оплаквания, а там са 10-ки хиляди. Така, че трябва да си много щастлив, че при няма проблеми. Бракмата  ми е от тая година и 10ката беше качена чрез безплатния ъпгрейд. Няма какво да й гледам на методиката. Там ни били проблемите... Ха... ти стана гоуем специалист, по-велик си и от съпорта на Microsoft. Защо не отидеш и не ги светнеш как да си решат проблемите? Ламерски изказвания. Даже банални.

Ако разбираш поне малко английски, само виж главния сайт какво става: това вали от проблеми, баце:

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10

преди 9 часа, ExaFlop написа:

Дали?

Така като гледам разликата от 5 кадъра в секунда няма да ме накара да мина на 10.Това е смешно и същевременно жалко. На линукс-а сигурно ще изкарам повече кадри. :D Даже като гледам на Project Cars 7-цата изкара 200 кадъра, а 10-ката 170. Макар и з кратко но е факт.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

Да си видял да изказвам мнение кой колко е бърз? само споделих нечие видео. човекът се е постарал, направил го е. Е, аз само го показвам. :) 

Ще каже ли  некой важи или не важи лиценза от първото надграждане,да не се занимавам само да инсталирам?

За сега важи.
Вчера надградих една седмица до десятка и после чиста инсталация и беше активирана. При това надградих с 32 битова, а чистата инсталация е 64 битова.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 2 минути, ExaFlop написа:

За сега важи.
Вчера надградих една седмица до десятка и после чиста инсталация.

мисълта ми е без да надграждам,надграждал съм ведъж,но после 7,8.1 и така,нали би трябвало да остане активацията:D

Ако машинате веднъж е надградена до Win 10 и няма промяна в хардуера, няма нужда от повторно надграждане. Инсталираш на чисто.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 4 минути, ExaFlop написа:

Ако машинате веднъж е надградена до Win 10 и няма промяна в хардуера, няма нужда от повторно надграждане. Инсталираш на чисто.

E това исках да видя.Мерси

преди 16 часа, martab написа:

"Но би ли ми дал някакви линкове от къде имаш информация за този биос конфликт с win10 драйвъри. и ако може - къде си търсил варианти за ъпгрейд на биоса - да не ги повтарям"

виж си данните за проца в нета...ъ-ъ-ъ...предполагам, че  затова няма обновяване на биос ...ъ-ъ-ъ...не поддържа необходимите инструкции
а в този модел са слагали само подобни процесори, неподдържащи виртуализация
доколкото помня, в седмицата имаше възможност за виртуализация на XP, но този модел вероятно няма да може да се справи
или както казват във форуми на Леново "производителят е много алчен"
:(

Здравейте !  Имам подарен лаптоп с инсталиран Windows 10 Pro. От къде мога да разбера лиценза дали е платен. Имам го повече от година, качил съм му всички update, но до сега нищо не ми е искал. Той стар, но работи поне да си проверявам пощата и да гледам онлайн филми. Сега искам да го дам за профилактика и да му сменят термопастата на процесора. Посъветвайте какво да направя да си скрия паролите от браузера и други неща преди да го занеса в сервиза. Благодаря !

За *дръндю* - ДА

Редактирано от Person (преглед на промените)

преди 3 минути, Person написа:

От къде мога да разбера лиценза дали е платен.

какво значи това ...ъ-ъ-ъ...имаш предвид дали е активиран?

1607 е проблемна оц от където да я погледнеш старата 15 се държеше малко по добре, поне при мен е така, седмицата също не иска да върви добре поради липса на подръжка на хардуера от същата, само 8.1 върви идеално и смятам да се връщам на нея ако тия глупаци от Майкрософт не си решат проблемите с най новите си упгрейди.

В случая не ти е виновната 7-цата, а производителя на хардуера, който не пише драйвери.

преди 7 часа, ExaFlop написа:

За сега важи.
Вчера надградих една седмица до десятка и после чиста инсталация и беше активирана. При това надградих с 32 битова, а чистата инсталация е 64 битова.

хе,хе...те това не се бях сетил да експериментирам...ъ-ъ-ъ...тъй де, голям кеф е когато науча някой такъв номер
:clap:

Майкрософт записва номерата на хардуера, а колко бита ще сложиш му все тая.

току-що, Евгени Симеонов написа:

Майкрософт записва номерата на хардуера, а колко бита ще сложиш му все тая.

е да, ама аз това не го знаех

преди 18 минути, Евгени Симеонов написа:

Майкрософт записва

какво точно - май никъде не е декларирано.

преди 10 минути, ExaFlop написа:

какво точно - май никъде не е декларирано.

Записва серийните номера на хардуера или самия хардуер. Знам също така, че ако смениш хард-а, да речем, активацията заминава. Как иначе, според теб, windows ще знае, че на тази система е имало същия джам преди това и ще се актвивира автоматично?

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

преди 1 минута, Евгени Симеонов написа:

Записва серийните номера на хардуера или самия хардуер. Знам също така, че ако смениш хард-а, да речем, активацията заминава. Как иначе, според теб, windows ще знае, че на тази система е имало същия джам преди това и ще се актвивира автоматично?

Не казвам, че не записва, а че не се знае какво точно записва.

преди 1 минута, ExaFlop написа:

Не казвам, че не записва, а че не се знае какво точно записва.

Нещата са комплексни явно те са го измислили 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.