Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 11 минути, Highagain написа:

Твоя си работа но да заявяваш нещо и да казваш че не те интересува след това ми е малко странно :)

Интересуваше ме, когато го беше на промоция и тогава не съм правил никакви акаунти. Сега ти ми обясняваш, че това било задължително . Тъй като вече не го ползвам, това спира ме интересува.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Тая тема все повече заприличва на коментарите в замундите ......(да ме прощават един-двама дето стават за нещо)

преди 3 часа, дръндю написа:

от седмица х64 ултимейт, преминах на десетка и се родих...машината ми е слаба и въпреки стикера за седмица х64, не бях доволен от работата му
десетката още с качването и само драйвери без никакви оптимизации, се почувства осезателно по-леката работа на машината

Ако седмицата ти е била задръстена и не оптимизирана правилно,при надграждането до 10-ка,наистина се чувства по лека работата в началото.Нали трябва да се прелъжеш да я оставиш!Аз я държах тази 10-ка почти цяла година,за да я експериментирам.Установих,че вместо 40-50 работещи процеса при седмицата, са наблъскали 120-140,а може и повече!След това усетих осезателно забавяне и мислене,преди да отвори папка или файл от самия компютър(по няколко секунди или направо експлорера не отговаря).Започнаха постепенно да забавят браузърите,проблеми с програми,които искат повече ресурси(едитване на видео или фото).А върха на нахалството е,че доста сайтове искат да знаят местоположението ти.Един път като кликнеш разрешавам,браузъра си го помни.Отварям в последствие гугъл карта,а първата страница която се показва е мястото където съм!Приближавам и направо заковава не само блока,но и точното място където съм в него!Не си струва да описвам всичко,което съм установил,защото няма да ми стигне една страница,а е нужно и много време.Преди две седмици се върнах на уиндоус 7 и съм много по-доволен.Никой вече няма как да да ме убеди,да си инсталирам 10 отново.

преди 1 час, Aquaris написа:

Тая тема все повече заприличва на коментарите в замундите ......(да ме прощават един-двама дето стават за нещо)

на мен ми е неприятно, че новинарите на сайта са писали, че безплатното надграждане е до 29.07, а това не е вярно
на тази дата спряха да досаждат на потребителите, а безплатното надграждане все още е реалност
в предишни постове на темата, видях че  много потребители на форума, това не го знаят

От вчера се свързвам към доставчикът чрез набиране на връзката със PPPoE протокола. От Control Panel\Network and Internet\Network and Sharing Center\Set Up a Connection or Network, Choose a connection option -> Connect to the Internet (Set up a broadband or dial-up connection to the Internet) създадох новата връзка. С десен бутон върху иконката и създаване на пряк път си направих икона на работния плот за бързо набиране, но когато я стартирам вместо да набера връзката ме отвежда в Настройки -> VPN, откъдето трябва да избера Dial-up над него и тогава като кликна върху връзката имам опцията "Свържи се". Помня преди, когато ползвах Windows 7, че направо през въпросния пряк път набирах връзката без никакви размотавания по менюта и настройки.

Имали начин при Windows 10 да се промени начинът на набиране на връзката с цел удобство и бързина?

Така е под Windows 10. Може да зададеш през gpedit.msc при стартиране на компютъра автоматично да набира PPPoE връзката.

rasXoRUZ0y.png

В реда Script Name с бутона Browse навигирай до посочения файл.

В реда Script parameters въведи името на PPPoE  връзката интервал потребителското име интервал паролата

И потвърди с ОК ОК и затвори прозореца на gpedit.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Здравейте  ! Миналата година (август 2015 год.) ми подариха лаптоп с инсталиран Windows 10 Pro, но е време да отиде на профилактика, да го почистят и да му сменят термопастата на процесора. Къде седят отметките на Microsoft Edge (друг браузер нямам) за пощата и други неща с пароли. Явно още тогава е заплатен защото не иска да ми приеме регистрацията в Microsoft. Какво да правя, моля дайте съвет. Имам инсталационен Windows 10 Pro, но не искам да го деинсталирам защото до сега не ми е искал нещо да плащам.

преди 1 час, Person написа:

Здравейте  ! Миналата година (август 2015 год.) ми подариха лаптоп с инсталиран Windows 10 Pro, но е време да отиде на профилактика, да го почистят и да му сменят термопастата на процесора. Къде седят отметките на Microsoft Edge (друг браузер нямам) за пощата и други неща с пароли. Явно още тогава е заплатен защото не иска да ми приеме регистрацията в Microsoft. Какво да правя, моля дайте съвет. Имам инсталационен Windows 10 Pro, но не искам да го деинсталирам защото до сега не ми е искал нещо да плащам.

тук са отметките,за паролите не знам

C:\Users\user name\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe\AC\MicrosoftEdge\User\Default\Favorites

Я да попитам аз тука (понеже нямам досег с Уйн въобще в къщи, ама трябваше да оправям лаптопа на племенницата) нормално ли е да се "накачули" 'от въздуха' Дашхъб май беше (абе нещо дето вардело паролите като звяр и ако го нямало светът щял да свърши) или има "гад" някаква? Е, махнах го, ама така ли стават нещата в десятката?

Открих го - dashlane се казваше.

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

преди 11 часа, Person написа:

но не искам да го деинсталирам защото до сега не ми е искал нещо да плащам.

при преинсталация, пак няма да иска да плащаш ...ъ-ъ-ъ...тъй де, микромеките вече са те регнали

определено си е боклук тоя win 10 64   маже ми по ентритата и твае  изтрил ми пак ентрито за линукс и ентрито на win 7  го писал win 10

преди 1 минута, Yvan Sergeev написа:

маже ми по ентритата

Я обясни кви са тия  ентритата, по които маже.

преди 10 часа, ExaFlop написа:

Я обясни кви са тия  ентритата, по които маже.

дето като си рестартираш  пс  и ти пише кои операционни имаш и да си избереш кои да стартира

другото което  беше по рано пък директо пуска  win 10 и там те пита  кое да си избереш и прави рестарт демек 2 рестарта да си пуснеш друга ос   ама естествено ако си си ги записал  след като вече един път ги е изтрил 

Нищо не разбрах от това описание
Първо - що е това ентрито/ентрита?

http://www.img-share.eu/f/images/322/New-Bitmap-ImageCSdpXky_sredna.bmp

те тва са ентрита ама в началото ги пише с бели букви на черен фон. и тва  entry #1  трие  entry # 3   и трабва да го дописвам

Това не е ентри, а указател за вход за зареждане на ОС. Същият този инструмент (EasyBCD), с който си показал указателите си има чудесен инструмент за архивиране/възстановяване на BCD хранилището...

Здравейте !
От къде в Windows 10 е настройката, която позволява в един прозорец да си с дадена клавиатурна подредба, а в друг с друга ? 

преди 1 минута, Бум написа:

Здравейте !
От къде в Windows 10 е настройката, която позволява в един прозорец да си с дадена клавиатурна подредба, а в друг с друга ? 

Влизаш в Control Panel\Clock, Language, and Region\Language\Advanced settings и под Switching input methods слагаш отметка на първата опция.

преди 1 минута, iBonev написа:

Влизаш в Control Panel\Clock, Language, and Region\Language\Advanced settings и под Switching input methods слагаш отметка на първата опция.

Благодаря ! Само там не бях ровил .... 

някой знае ли, къде се крие картинката, която се вижда за кратко при зареждане на ОС ...ъ-ъ-ъ..тъй де, не успявам да я видя добре, а и се сменя с друга при следващото пускане на машинката
и как да направя, картинката на зареждане и картинката на работния плот, да са еднакви?

ps

успях да видя, че тази картинка е при влизане, но аз не ползвам парола и затова толкова бързо изчезва

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 47 минути, дръндю написа:

някой знае ли, къде се крие картинката, която се вижда за кратко при зареждане на ОС ...ъ-ъ-ъ..тъй де, не успявам да я видя добре, а и се сменя с друга при следващото пускане на машинката
и как да направя, картинката на зареждане и картинката на работния плот, да са еднакви?

ps

успях да видя, че тази картинка е при влизане, но аз не ползвам парола и затова толкова бързо изчезва

http://www.howtogeek.com/225893/how-to-personalize-windows-10s-appearance/

Тази десятка така ме изнерви....

Че направо ще мина на Server 2016 със същият интерфейс на 10. Дано там са се постарали....

С последната. 

Видеокартите ми се държат ужасно и не е плавна работата.

Уиндоус експлорър постоянно ми забива. Добре че знам какво е процес и задача и си рестартирам експлорър ръчно ако съм обикновен юзър ще падат рестарти...

Забива на ъпдейти.

Постоянно ми тормози твърдият диск.

Само Миракаста ми харесваше че е добавен в 10 като софтуерно поддържаща се функция без нужда от хардуер.

Под 7 за да подкарам Миракаста ми иска специална мрежова карта от съпорт листа обявен в сайта на интел...

Накрая ще си взема HDMI кабел' безжична мишка и клавиатура и ще кажа чао и на Миракаста.....

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.