Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

И дънна платка ако се смени активацията заминавала съм чел. 

Мога ли да поема контрол над ъпдейтите в 10?
Не виждам опшън за ръчно търсене и ъпдейтване.
Ще надникна в локалните политики за сигурност мисля че там можеше да се забрани.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Дадох дисейбъл на сървиса :D

Има си само проверка, без да се тегли (за повече инфо - клик по картинката)
Windows-10-updates-notify-to-download-60

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Най после всичко да заработи гладко....
Вече не замръзва, миракаста се държи прилично и твърдия ми диск не е натоварен на 100% от ъпдейти.

Ами то винаги си е работело така. Само трябва да се посръчка. :) 

преди 8 часа, Евгени Симеонов написа:

Знам също така, че ако смениш хард-а, да речем, активацията заминава. Как иначе, според теб, windows ще знае, че на тази система е имало същия джам преди това и ще се актвивира

Това (както и повечето работи, написани от този потребител) , категорично не отговаря на истината. На два компютъра съм сменял харддиска със съвсем нов и с активацията нямаше никакъв проблем. Записва се файлът за системата и важен момент е наличието на акаунт в Майкрософт.

11.jpg

преди 7 минути, B3M2W0 написа:

Записва се файлът за системата

Кок файл има предвид?

Отгоре се вижда съвсем добре кой е файлът, а тук е местоположението му.

44.JPG

Имаш предвид файла %windir%\system32\msinfo32.exe?
Не виждам как архивирането на този файл би спасил активирането...

На дъно asus p5kpl-am направих  надграждане уин 8.1 към уин 10.

След това на дъно ga-p31-s3g направих надграждане на уин7 към уин 10.

След това смених хард диска, този от асуса отиде на ga дъното.Смених видео картата и процесора на ga-p31-s3g.

Уиндоус остана активиран

Надграждането е направено без да се използва акаунт на Майкрософт.

И двете дъна са Интелски процесори. 

преди 3 часа, B3M2W0 написа:

Това (както и повечето работи, написани от този потребител) , категорично не отговаря на истината. На два компютъра съм сменял харддиска със съвсем нов и с активацията нямаше никакъв проблем. Записва се файлът за системата и важен момент е наличието на акаунт в Майкрософт.

11.jpg

Активацията пиратска ли е? 

Зависи и от лиценза.... 

Аз имам ключове за еднократна употреба. Ако преинсталирам губя активацията. Ако сменя дъно губя активация ако сменя твърд диск също. При 10 има иновации по това как да се разпознава активирана система при промени в хардуера но при по старите операционни системи няма такива екстри. 

преди 5 часа, B3M2W0 написа:

11.jpg

Отново се изказваш неподготвен. Моята теза се отнасяше за машини, които са ъгрейдвани безплатно. Компренде? За тези, които са си сменили част от хардуера, системата може да се активира отново, благодарение на   Windows 10 Anniversary Update, който пуснаха микромеките. До преди появата на този ъпдейт, това беше невъзможно. Ето тук вече трябва да имаш акаунт в MS. Така или иначе, без юбилейния ъпдейт и да имаш акаунт, тая си е.

Ето ти информация на английски: http://www.windowscentral.com/how-re-activate-windows-10-after-hardware-change Може да си го преведеш с гугъл, но ще излезе леко дървен.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

преди 3 часа, Tanner Foost Foust написа:

Активацията пиратска ли е? 

Не е пиратска, лаптопът е купен с Уиндоус 7, след това е надграден до 10. Същото важи и за другите компютри.

преди 6 часа, ExaFlop написа:

Имаш предвид файла %windir%\system32\msinfo32.exe?
Не виждам как архивирането на този файл би спасил активирането...

Това е само мое предположение, силно се съмнявам, че който й да е от нас е наясно за механизмите на Майкрософт в такива случаи. Аз правя изводи от факта, че при смяна на кои компоненти се запазва активацията.Възможно е в биос да се записват също идентификационни данни, които да са база за преценка.

преди 46 минути, B3M2W0 написа:

Не е пиратска, лаптопът е купен с Уиндоус 7, след това е надграден до 10. Същото важи и за другите компютри.

Това е само мое предположение, силно се съмнявам, че който й да е от нас е наясно за механизмите на Майкрософт в такива случаи. Аз правя изводи от факта, че при смяна на кои компоненти се запазва активацията.Възможно е в биос да се записват също идентификационни данни, които да са база за преценка.

Догадки и предположения са равни на подвеждаща и недостоверна информация, аз бих се въздържал от коментар ако не съм сигурен в нещо.
На базата на една система или 3 не можеш да дадеш категоричен отговор че при всички милиарди устройства принципа е същият.
Дали са ти конкретен отговор за 10 какъв е механизмът на работа на Микрософт.
Чети блогове и статии повече и ще знаеш че не никой не знае ами че някой знае и информацията е публикувана публично.

Никой не знае е силно казано, това не звучи достоверно и вярно.

(KB3201845)

тая актуализация, не можах да намеря нищо за нея ...ъ-ъ-ъ...по-точно нищо не разбрах

https://support.microsoft.com/en-us/kb/3201845
Кое точно не разбра?
Ето и списък на засегнатите файлове:
http://download.microsoft.com/download/7/E/D/7ED0046B-8C41-4C90-8FBF-95C414E65CBA/3201845.csv

преди 4 минути, ExaFlop написа:

https://support.microsoft.com/en-us/kb/3201845
Кое точно не разбра?

благодаря
тази заран ми се ъпдейтна, та потърсих в нета инфо, ама не можах да нацеля тази страница

:)

Три дни съм с него, ама възникна проблем с Primo Cache 2.7(BSOD's),  та се наложи да сваля на 2.6 и е ОК..

на 12/10/2016 в 7:05, B3M2W0 написа:

искате да кажете  че като копирам дадения файл на лицензираната система и имам акаунт и  го прехвърля файла на друг компютър ще го лицензирам и него ?

ами тогава дайте да лицензираме един пс и  програма да праща  фалшива хардуерна  информация   до микрософт и   няма да има нищо пиратско .

сега ше ви кажа как стават работите взима се един  прозорец и започва да се скенира но преди това е  пуснат и като започва да  пита за серийни номера  оставя следи примерно някакви  цифри и като се едитне и се  намерят цифрите се изтрива въпроснта част от софтуера прави се нов  диск и вече не иска лицензии и тнт и изглежда активиран .

Нямаш представа колко много неща се записват "там".При преинсталация ми излизат всички настройки, темата на десктопа и други работи. Не се знае какви са алгоритмите за активиране. Не си падам по фалшивите работи.

Като прехвърлиш файла на друг компютър, той ще се появи със своите параметри и няма да се активира. За щастие, компютрите са по-честни от хората...

преди 28 минути, B3M2W0 написа:

Нямаш представа колко много неща се записват "там".

И по-конкретно какво имаш предвид под там? Защото звучи малко като: Абе имало едно място, дето...

преди 52 минути, ExaFlop написа:

И по-конкретно какво имаш предвид под там? Защото звучи малко като: Абе имало едно място, дето...

Няма смисъл, зарежи.. 

само да попитам, това почистване безопасно ли е или има опасност от загуба на данни
моля за извинение, че не съм пуснал отделна тема

ps

харда е 320Гб

Ново Bitmap изображение.jpg

Да, ако не се прегледат ред по- ред грешките. Никой от чистачите, без вградения (cleanmgr), не са безгрешни.

хъ, демек новия ъпдейт ми оплеска нещата

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.