Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 1 час, martab написа:

обърнах се към теб за  ''пътеводна светлина'' защото само ти каза нещо принципно ново, помислих, че може да си имал такъв лаптоп и знаеш повече! е после призна че не си сигурен!

основното ми питане към тебе беше:
"Но би ли ми дал някакви линкове от къде имаш информация за този биос конфликт с win10 драйвъри. и ако може - къде си търсил варианти за ъпгрейд на биоса - да не ги повтарям"
което ти си писал.
естествено не си длъжен да ми даваш. информацията

но не считам твоя и на ExaFlop ироничен тон за подходящ.

щом си се е включил значи си ми прочел въпросите и се надявам като високо компетентен да им отговориш! е ExaFlop, все пак ще се съгласиш ли ти да ми станеш  ''пътеводна светлина'' ?

признавам вероятно дрън е прав - Аз не разбирам нещо, но то би ли обяснил :
1.резултатът от твоя метод по какво се различава от този когато на чист диск инсталирам 10-ка от разопаковано на друго място исо! по друг начин! какви предимства има,че да го пробвам?
2.Ако няма несъвместимост - защо се изключва и при чиста инсталация и при бутване от диск с инсталирана 10-ка. 
3 както човек с знания и опит - имал ли си случаи на несъвместимост на стар биос с вин 10? 

:) Защо ти е 10?

Производителят казва че за 530 няма да има официална поддръжка за ъпгрейд към 10!
Производителя не предлага и няма да напише драйвери за 10 за този лаптоп!
Производителят казва че няма и да пуска ъпдейти за BIOS.
Производителя казва че тази система е съвместима с XP, Vista, 7.

Ако искаш през ДВД да си инсталираш 10, махни си безжичната мрежова карта!
Ако имаш късмет ще ти се инсталира 10!
Ако не ,ще ти се изписват грешки!
Ако успееш да инсталираш 10 по други неофициални начини, можеш да експериментираш с драйвери не от производителя на лаптопа а от производители на компонентите ако въобще пък те напишат нещо за 10 или пък Микрософт!
И ще си направиш извода колко ще е функционална системата!

Причините за внезапно угасване на системата могат да бъдат и хардуерни, често системи, които не са почиствани с години прегряват при бут операции и се самоизключват!

Харесай си XP, Vista, 7 или някой Linux.

;)

Ako все още имаш въпроси:

Step 1 - Identify the problem.
Step 2 - Establish a theory of probable cause.
Step 3 - Test the theory.
Step 4 - Establish a plan of action to resolve the problem.
Step 5 - Verify full system functionality.
Step 6 - Document findings, actions, and outcomes.

Направи си самостоятелно проучване и стигни сам до изводите.

;)

Не става само  с чакане на готово, и с искам това искам онова.

Ако искаш компетентни отговори се обърни към Мicrosoft и Lenovo с официален имейл с официално запитване отправен към техническият им отдел, много ще се зарадват и ще се посмеят, но това е друга тема ;)

Искаш линкове?

Имаш Google, там ще ти се покажат всички линкове.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 13 минути, Tanner Foost Foust написа:

:) Защо ти е 10?

едно че като и махна кортана, метро, телеметрия, шпионаж и още доста излишества и върна старт - става една по жива. 7-ца а и заема на диска доста по малко място. на други рс съм го направил вкл и на нетбуче с 2 гб рам и по слаб процесор! и съм доволен с драйверите. 10-ката по лесно разпозна там WF. и телевизора ми

а сега се оказва, че на лаптопа ми с по-добри характеристики не става.

но признавам има и момента на любопитство. сблъсквам се с неизяснен проблем за мое РС и това ме гложди!

преди 8 минути, martab написа:

едно че като и махна кортана, метро, телеметрия, шпионаж и още доста излишества и върна старт - става една по жива. 7-ца а и заема на диска доста по малко място. на други рс съм го направил вкл и на нетбуче с 2 гб рам и по слаб процесор! и съм доволен с драйверите. 10-ката по лесно разпозна там WF. и телевизора ми

но признавам има и момента на любопитство. сблъсквам се с неизяснен проблем за мое РС и това ме гложди!

Чудесно, за какво говорим?
За INTEL WIDI или Miracast?

Решението ти с поддържаните операционни системи е HDMI кабел, блутот  клавиатура и мишка ;)
Ако толкова искаш да си свързан към телевизора.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 10 минути, martab написа:

Единственият ти проблем е че лаптопа ти е стар 

току-що, -Bobi- написа:

Проблемът е и че параметрите са остарели.

2008-ма година......... Днес сме 2016-та.
Имаме си Intel core I серии процесори, и Xenoni и кво ли не..
Имаме си SSD твърди дискове.
Имаме си DDR3 вече 4 и 5 памети с капацитет 8 16 и 32 GB.
Имаме си Видео карти с DDR3 и 4 и 5 с капацитети 1 GB 2 GB 
Имаме си поддръжка на виртуализация.
Имаме си USB 3.
Имаме си Хайпъртрейдинг.....
Куадкор Октакор ............. процесори.
Някои телефони с 64 бита и 3 GB RAM бият лаптопа му по чисти технически параметри.

преди 5 минути, Tanner Foost Foust написа:

Проблемът е и че параметрите са остарели.

Всичко с времето си 

преди 26 минути, -Bobi- написа:

На стария ми лаптоп, който пиша сега в момента, сложих 10ката преди време, ей така от любопитство. Имах проблеми по време на инсталацията, но с малко четени нещата се оправиха. Дървата си ги свали автоматично през Windows Update. Лаптопа е Acer Aspire 5536G;модел 2010 година. Ми системата си върви нормално. Не забелязах драстична промяна в пърформънса. Направи ми някой друг проблем и се върнах на 7-цата.

преди 39 минути, martab написа:

шпионаж

Това по никакъ начин не можеш да го махнеш от 10ката.Забрави всичко дето твърдят разни пройзводители на програмки и тулчета.Майкрософт може да са всякакви,но найстина ли смяташ,че са такива балъци,да направят нещо,дето може да се спре с програмка или тулче?Доста хора са изследвали 10ката и възможността да се спре следенето и повечето сериозни анализатори твърдят,че поне засега не са открили как може да се спре следенето......;)

преди 3 минути, Евгени Симеонов написа:

Направи ми някой друг проблем и се върнах на 7-цата.

Какви проблеми ти създаде

преди 9 минути, -Bobi- написа:

Какви проблеми ти създаде

В началото, поради някаква си причина, му се скапа драйвера за безжичния. После няколко сини екранчета и т.н.

преди 37 минути, Tanner Foost Foust написа:

Имаме си SSD твърди дискове.

ssd и хард диск са съвсем различни работи. Целта им една и съща, но технологията е различна.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

преди 1 минута, Евгени Симеонов написа:

В началото, поради някаква си причина, му се скапа драйвера за безжичния. После няколко сини екранчета и т.н.

Явно е това че просто е стар хардуера. Аз съм 10-ка от януари месец и лаптоп от тогава първите 2,3 месеца бях с драиверите на производителя нямах проблеми.Реших да експериментирам нулирах го и от тогава съм с драиверите на маикрософт и всичко си върви както трябва единствено не мога да го закачам към друг монитор

преди 1 минута, -Bobi- написа:

единствено не мога да го закачам към друг монитор

Доста тъпо.

преди 2 минути, -Bobi- написа:

Явно е това че просто е стар хардуера. Аз съм 10-ка от януари месец и лаптоп от тогава първите 2,3 месеца бях с драиверите на производителя нямах проблеми.Реших да експериментирам нулирах го и от тогава съм с драиверите на маикрософт и всичко си върви както трябва единствено не мога да го закачам към друг монитор

Забравих да кажа, че и на новия ми лаптоп имах няколко сини екрана.

преди 5 минути, Евгени Симеонов написа:

Доста тъпо.

Не ми и трябва игри не играя филми или друго си свалям на флашка . Ако искам да гледам филм на лаптопа няма проблем 

Редактирано от -Bobi- (преглед на промените)

На мен ми забива системата цялата под 10 и сървър 2016.

По някога замръзва и само задържането на пауър бутона помага а друг път с рестарт само на Уиндоус експлоръра  се оправя. 

преди 8 минути, Tanner Foost Foust написа:

На мен ми забива системата цялата под 10 и сървър 2016.

По някога замръзва и само задържането на пауър бутона помага а друг път с рестарт само на Уиндоус експлоръра  се оправя. 

Легален ли ти е Windowsa ? Нов ли ти е хардуера

преди 39 минути, Евгени Симеонов написа:

Доста тъпо.

Забравих да кажа, че и на новия ми лаптоп имах няколко сини екрана.

Windows легален ли е

Напълно легален свален имидж от Микрософт и с ключ От Микрософт. 

преди 2 минути, Tanner Foost Foust написа:

Напълно легален свален имидж от Микрософт и с ключ От Микрософт. 

А хардуера смисъл нов ли е стар ли е пц или лаптоп

Редактирано от -Bobi- (преглед на промените)

На две настолни машини модел 2005(HP DC7600CMT) и 2008 (intel DP35DP) W10 върви и пее. Е, I на по-нови машини съм го сложил и също върви без грижи.
(Може и аз да съм късметлия, знам ли? :ph34r:

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 23 минути, ExaFlop написа:

Дали?

ами и във видео човека казва каквото и аз   не знам защо ми го даваш това като пример :D  другото което не казва и не е показано че  win 10 харчи повече рам 

преди 4 часа, -Bobi- написа:

А хардуера смисъл нов ли е стар ли е пц или лаптоп

Asus K555LJ oт 2015-та. 

Прочетох 77 страници от какво може да е и нито едно логично решение. 

Да се поставят качествата на Уиндоус 10 под съмнение, е меко казано глупост. Имам го на три различни компютъра и работи безупречно. Нищо не може да ме накара да се върна на 7ца, която познавам много добре. По-добре си поогледайте бракмите и начините на създаване на инсталационен носител, както и методиката на инсталиране-там са проблемите.

преди 1 час, Tanner Foost Foust написа:

Asus K555LJ oт 2015-та. 

Прочетох 77 страници от какво може да е и нито едно логично решение. 

А гимнастики от рода на спиране на телеметрия или нещо подобно правил ли си

преди 3 часа, Yvan Sergeev написа:

защо ми го даваш това като пример

Само като факт съм го показал - твоята работа - гузен негонен бяга.

преди 3 часа, Yvan Sergeev написа:

win 10 харчи повече рам

Харчи, ако я има. За къде я стискаш? Аз като правя настройки, я форсирам да се ползва колкото може повече. Той Windows-ът е глюпав и не знае как да си ползва паметта. И като му трябва как да си я освобождава. Голяма гордост като стои половината рам празна, а виртуалната се пише...

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.