Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Здравейте,та да задам неколко въпроса:Dбех надградил от 7-10 ядосах се и го махнах,става въпрос за тая 10 преди големия ъптдеит.След това слагах 7 неколко пъти,после 8.1 неколко пъти:)и сега  съм с 7,ако си сваля iso тая сега новата десетка и я инсталирам на чисто ще се активира ли или пак трябва да надграждам:no-no:

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Офертата с активация изтече отдавна. 

Ма ти сериозно ли??

преди 47 минути, Tanner Foost Foust написа:

Офертата с активация изтече отдавна. 

това какво е?

преди 5 часа, B3M2W0 написа:

Да се поставят качествата на Уиндоус 10 под съмнение, е меко казано глупост. Имам го на три различни компютъра и работи безупречно. Нищо не може да ме накара да се върна на 7ца, която познавам много добре. По-добре си поогледайте бракмите и начините на създаване на инсталационен носител, както и методиката на инсталиране-там са проблемите.

За тебе всичко друго е бракма освен твоята ли?

Моята система не е бракма!
Бюджетен в пластмасов корпус но с Intel core i3 8 GB RAM 2 GB Video iNTEL HD+NVIDIA .........
От към параметри е добре за моите цели!

Ето ти източник да видиш колко хора се оплакват !

http://www.tenforums.com/general-support/12074-windows-10-freezes-randomly.html

Мнението ти е несериозно!

Имах единтични проблеми с пиратска десятка, с лицензирана десятка и с лицензиран Server 2016.
С 32 и 64 бита версии на 10.

Микрософт не може да предложи еднаква поддръжка  на всички модели устройства.
Примерно до като изчистят моите проблеми след като получат обратна информация ще минат месеци ;)

Някои казват че с увеличаването на виртуалната памет проблемът се решавал.
Други казват че проблемът е в драйверите за видео и чипсет.
Трети казват че е заради твърдите дискове ако са много на брой, в случая при мен са партишъните много.
Четвърти и пети казват някой софтуер и им предизвиклвал замръзванията и крашовете във файловият експлорър.
Седми осми и девети казват ъпдейтнете си биоса.
И мнозина казват каквото и да правят проблемът не се решавал...

Под 7 системата е много стабилна никога не ми е крашвала .
Под 8 и 8.1 не съм рънвал машината но производителя  е дал драйвери и за тях така че най вероятно и под тях ще е стабилна
Под Server 2008 R2 системата също е стабилна.
Под Linux системата също е стабилна!

Това автоматично изключва всякакви хардуерни проблеми за разрешаване и  класификацията на бракма!

Евънт вюлъра казва:

Package Microsoft.Windows.ShellExperienceHost_10.0.14393.447_neutral_neutral_cw5n1h2txyewy+App was terminated because it took too long to suspend.

Package Microsoft.Windows.ShellExperienceHost_10.0.14393.447_neutral_neutral_cw5n1h2txyewy+App was terminated because it took too long to suspend.

Крашва ми след едно от тези събития.

Faulting application name: Explorer.EXE, version: 10.0.14393.0, time stamp: 0x57899981
Faulting module name: ntdll.dll, version: 10.0.14393.0, time stamp: 0x578997b2
Exception code: 0xc0000409
Fault offset: 0x00000000000a98c0
Faulting process id: 0xee4
Faulting application start time: 0x01d24ceb8c7371d0
Faulting application path: C:\Windows\Explorer.EXE
Faulting module path: C:\Windows\SYSTEM32\ntdll.dll
Report Id: 2b261c4c-d101-49f8-8ea3-8cda5137c916
Faulting package full name: 
Faulting package-relative application ID: 
Това скоро не се е показвал.

License Activation (slui.exe) failed with the following error code:
hr=0x87E10BC6
Command-line arguments:
RuleId=31e71c49-8da7-4a2f-ad92-45d98a1c79ba;Action=AutoActivate;AppId=55c92734-d682-4d71-983e-d6ec3f16059f;SkuId=d839f159-1128-480b-94b6-77fa9943a16a;NotificationInterval=1440;Trigger=NetworkAvailable
Това вече няма как да се покаже след успешна активация.

Untitled.jpg

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 12 часа, -Bobi- написа:

Легален ли ти е Windowsa ? Нов ли ти е хардуера

Windows легален ли е

Да, свален и ъпгрейднат от сайта на ms.

преди 6 часа, B3M2W0 написа:

Да се поставят качествата на Уиндоус 10 под съмнение, е меко казано глупост. Имам го на три различни компютъра и работи безупречно. Нищо не може да ме накара да се върна на 7ца, която познавам много добре. По-добре си поогледайте бракмите и начините на създаване на инсталационен носител, както и методиката на инсталиране-там са проблемите.

Това, че има три системи е направо невероятно. Това, че и работят безупречено също е невероятно. Но какво са 3 системи? НИЩО! В англоезичните форуми е пълно с оплаквания, а там са 10-ки хиляди. Така, че трябва да си много щастлив, че при няма проблеми. Бракмата  ми е от тая година и 10ката беше качена чрез безплатния ъпгрейд. Няма какво да й гледам на методиката. Там ни били проблемите... Ха... ти стана гоуем специалист, по-велик си и от съпорта на Microsoft. Защо не отидеш и не ги светнеш как да си решат проблемите? Ламерски изказвания. Даже банални.

Ако разбираш поне малко английски, само виж главния сайт какво става: това вали от проблеми, баце:

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10

преди 9 часа, ExaFlop написа:

Дали?

Така като гледам разликата от 5 кадъра в секунда няма да ме накара да мина на 10.Това е смешно и същевременно жалко. На линукс-а сигурно ще изкарам повече кадри. :D Даже като гледам на Project Cars 7-цата изкара 200 кадъра, а 10-ката 170. Макар и з кратко но е факт.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

Да си видял да изказвам мнение кой колко е бърз? само споделих нечие видео. човекът се е постарал, направил го е. Е, аз само го показвам. :) 

Е с това "дали?" ми се видя като противоречие.

Ще каже ли  некой важи или не важи лиценза от първото надграждане,да не се занимавам само да инсталирам?

За сега важи.
Вчера надградих една седмица до десятка и после чиста инсталация и беше активирана. При това надградих с 32 битова, а чистата инсталация е 64 битова.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 2 минути, ExaFlop написа:

За сега важи.
Вчера надградих една седмица до десятка и после чиста инсталация.

мисълта ми е без да надграждам,надграждал съм ведъж,но после 7,8.1 и така,нали би трябвало да остане активацията:D

Ако машинате веднъж е надградена до Win 10 и няма промяна в хардуера, няма нужда от повторно надграждане. Инсталираш на чисто.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 4 минути, ExaFlop написа:

Ако машинате веднъж е надградена до Win 10 и няма промяна в хардуера, няма нужда от повторно надграждане. Инсталираш на чисто.

E това исках да видя.Мерси

преди 16 часа, martab написа:

"Но би ли ми дал някакви линкове от къде имаш информация за този биос конфликт с win10 драйвъри. и ако може - къде си търсил варианти за ъпгрейд на биоса - да не ги повтарям"

виж си данните за проца в нета...ъ-ъ-ъ...предполагам, че  затова няма обновяване на биос ...ъ-ъ-ъ...не поддържа необходимите инструкции
а в този модел са слагали само подобни процесори, неподдържащи виртуализация
доколкото помня, в седмицата имаше възможност за виртуализация на XP, но този модел вероятно няма да може да се справи
или както казват във форуми на Леново "производителят е много алчен"
:(

Здравейте !  Имам подарен лаптоп с инсталиран Windows 10 Pro. От къде мога да разбера лиценза дали е платен. Имам го повече от година, качил съм му всички update, но до сега нищо не ми е искал. Той стар, но работи поне да си проверявам пощата и да гледам онлайн филми. Сега искам да го дам за профилактика и да му сменят термопастата на процесора. Посъветвайте какво да направя да си скрия паролите от браузера и други неща преди да го занеса в сервиза. Благодаря !

За *дръндю* - ДА

Редактирано от Person (преглед на промените)

преди 3 минути, Person написа:

От къде мога да разбера лиценза дали е платен.

какво значи това ...ъ-ъ-ъ...имаш предвид дали е активиран?

1607 е проблемна оц от където да я погледнеш старата 15 се държеше малко по добре, поне при мен е така, седмицата също не иска да върви добре поради липса на подръжка на хардуера от същата, само 8.1 върви идеално и смятам да се връщам на нея ако тия глупаци от Майкрософт не си решат проблемите с най новите си упгрейди.

В случая не ти е виновната 7-цата, а производителя на хардуера, който не пише драйвери.

преди 7 часа, ExaFlop написа:

За сега важи.
Вчера надградих една седмица до десятка и после чиста инсталация и беше активирана. При това надградих с 32 битова, а чистата инсталация е 64 битова.

хе,хе...те това не се бях сетил да експериментирам...ъ-ъ-ъ...тъй де, голям кеф е когато науча някой такъв номер
:clap:

Майкрософт записва номерата на хардуера, а колко бита ще сложиш му все тая.

току-що, Евгени Симеонов написа:

Майкрософт записва номерата на хардуера, а колко бита ще сложиш му все тая.

е да, ама аз това не го знаех

преди 18 минути, Евгени Симеонов написа:

Майкрософт записва

какво точно - май никъде не е декларирано.

преди 10 минути, ExaFlop написа:

какво точно - май никъде не е декларирано.

Записва серийните номера на хардуера или самия хардуер. Знам също така, че ако смениш хард-а, да речем, активацията заминава. Как иначе, според теб, windows ще знае, че на тази система е имало същия джам преди това и ще се актвивира автоматично?

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

преди 1 минута, Евгени Симеонов написа:

Записва серийните номера на хардуера или самия хардуер. Знам също така, че ако смениш хард-а, да речем, активацията заминава. Как иначе, според теб, windows ще знае, че на тази система е имало същия джам преди това и ще се актвивира автоматично?

Не казвам, че не записва, а че не се знае какво точно записва.

преди 1 минута, ExaFlop написа:

Не казвам, че не записва, а че не се знае какво точно записва.

Нещата са комплексни явно те са го измислили 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.