Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

На лаптоп Тошиба С660 64бита с Уиндоус 10 имам следния проблем. Понеже хибернацията не ми трябва, я изключвам през командния ред . При следващото включване на лаптопа и зареждане на Уиндоуса, се оказва, че тя пак е на лице. Някъде нещо по подразбиране трябва да се промени, за да спре да се появява. По-долу показвам как я изключвам.

66.JPG

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 8 минути, B3M2W0 написа:

На лаптоп Тошиба С660 64бита с Уиндоус 10 имам следния проблем. Понеже хибернацията не ми трябва, я изключвам през командния ред . При следващото включване на лаптопа и зареждане на Уиндоуса, се оказва, че тя пак е на лице. Някъде нещо по подразбиране трябва да се промени, за да спре да се появява. По-долу показвам как я изключвам.

66.JPG

https://www.tenforums.com/tutorials/2859-hibernate-enable-disable-windows-10-a.html

преди 5 часа, B3M2W0 написа:

66.JPG

Командата ти е грешна:
powercfg -h off
води до моменталното изтриване на файла hiberfil.sys
А можеш да зададеш и различен размер на файла - от 50 до 100%.
powercfg -h 50
powercfg -h 100

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 5 часа, ExaFlop написа:

Командата ти е грешна:
powercfg -h off

Командата си ми е много хубава, с нея на големите компютри се изключва хибернацията без проблеми.Можеш да я опиташ, аз не съм си я измислил. Работата била, че е активен Fast Boot режимът, който изисква да я има. За това, с моята команда тя се маха, а после пак се появява. Благодаря за вниманието.

65.JPG

Що си нагъл?
Твоята команда е:
powercfg/h off
а вярната е:
powercfg            -h off
Откриваш ли разликата
А Fast boot се управлява :
Вкл:
REG ADD "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Power" /V HiberbootEnabled /T REG_dWORD /D 1 /F
Изкл:
REG ADD "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Power" /V HiberbootEnabled /T REG_dWORD /D 0 /F

Просто опитай, преди епитетите... 

Има едно нещо, което се казва синтаксис на командите и от него не можеш да избягаш. И не можеш да си пишеш каквото си искаш и да очакваш да се възприема от системата.
За powercfg - чети тук

А можеш да го превключваш и със скрипт, за да не ровиш всеки път в регистратурата:

Цитат

Hiberboot = "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Power\HiberbootEnabled"
Set Command1 = WScript.CreateObject("WScript.Shell")
Check = Command1.RegRead(Hiberboot)
If Check = 1 Then
Command1.RegWrite Hiberboot, 0, "REG_DWORD"
strMsg = "Fast Boot Disabled"
Else
Command1.RegWrite Hiberboot, 1, "REG_DWORD"
strMsg = "Fast Boot Enabled!"
End If

Копираш цитирания текст в бележника и записваш като Toggle_Fast_Boot.vbs При изпълнението на скрипта се прави проверка на текущото състояние и превключва на другото състоояние. Промяната влиза в сила след рестарт.

Edit: Сега пробвах командата без интервал с ключа и се приема. Което е странно.
Сори

Тази команда я знам и използвам от много време-тя работи и с 8.1, разпознава се от уиндоуса и се изпълнява безотказно. Има много команди, които имат различен начин на въвеждане, ако някои от тях ги няма в твоя синтакстичен списък, си е твоя работа. Никак не е странно. Очаквам нещо повече от "Сори". От долу пущам снимка да видиш, че с командата " powercfg/hibernate off" хибернацията се изключва и файлът Hiberfile.sys изчезва.Освен това при въвеждане на грешна команда се изписва съобщение, че тя не е разпозната.

77.JPG

77.JPG

13.JPG

Редактирано от B3M2W0 (преглед на промените)

При мен(само че е стационарен комп)в биоса бързото стартиране ми е enable,но иначе хибернацията ми е изключена и не се появява при всеки рестарт,значи има начин..........:)

преди 14 минути, B3M2W0 написа:

Никак не е странно. Очаквам нещо повече от "Сори".

Абе, на теб ли да вярвам или на https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc748940(v=ws.10).aspx
Това, че в случая случайно има бъг в командата, е едно. А там горе от авторите пише друго. Е, на теб ли трябва да вярвам, м? Моля? 

Аз имам странен проблем (независимо от уйндоса8.1 или 10),при включен secure boot не ми се появява монитора,изписва ми,че няма сигнал при dvi-hdmi кабел,като сложа  vga кабел си се вижда и работи монитора,но не ме устройва...........правих кво ли не и не ще да се появи,не е кой знае какъв проблем,махнал съм secure boot,но ми е интересно защо се получава така?

Значи няма решение за твоята платформа.
Или без secure boot и с HDMI

преди 1 минута, ExaFlop написа:

Значи няма решение за твоята платформа.

Е, здраве да е,иначе в UEFI режим буутва,но с изключен secure boot,всичко си е ок така,но ми беше интересно защо не се появява монитора с включен secure boot.

преди 1 час, ExaFlop написа:

Някаква несъвместимост има.

Е,ама с VGA  кабел си работи и със secure boot,но ми променя изгледа и не ми харесва монитора с това свързване.Има малко писано из нета и се казва,че най-вероятно се касае за липса на цифрово подписани в този режим(secure boot)драивъри.

Здравейте имам проблем с windows defender и с отваряне на services.msc.Ако някой може да помогне.Благодаря предварително.

Без име.png

22.png

Първата картинка от къде е? Какъв е проблемът със стартирането на services.msc?

преди 2 минути, ExaFlop написа:

Първата картинка от къде е? Какъв е проблемът със стартирането на services.msc?

Първата е като се опитам да отворя Windows Defender

преди 5 минути, ExaFlop написа:

Какъв е проблемът със стартирането на services.msc?

не ми позволява да отворя services.msc

Какво съобщение се появява? Проверявал ли си системните файлове? Проверка за зарази?

преди 5 минути, ExaFlop написа:

Какво съобщение се появява

ето това се появява

преди 6 минути, ExaFlop написа:

Проверявал ли си системните файлове

не

преди 7 минути, ExaFlop написа:

Проверка за зарази?

не

Без име.png

преди 2 минути, =Ivan= написа:

ето това се появява

Тук няма нищо

преди 5 минути, =Ivan= написа:
преди 13 минути, ExaFlop написа:

Проверявал ли си системните файлове

не

преди 13 минути, ExaFlop написа:

Проверка за зарази?

не

Знаеш ли как?

преди 1 минута, ExaFlop написа:

Знаеш ли как?

да :D пуснал съм една проверка за системните файлове.

преди 4 минути, ExaFlop написа:

преди 10 минути, =Ivan= написа:

ето това се появява

Тук няма нищо

не знак как да ти го обясна,значи искам да отворя Services примерно да спра windows update,но ми излиза това съобщение

Без име.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.