Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Ами? Какво друго?

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

е вътре в процеса явно нещо се счупило освен дистрибуцията на билдове за вътрено тестване към инсайдърите
според feedback-а за самсунг ссд има начин ако се изключи rapid mode-то

доб: ссд на мбр фейл - при превключване на същото на гпт - успех

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

преди 2 часа, Aquaris написа:

цък,

преди 14 минути, Aquaris написа:

хмм, цък х 2

явно миналата седмица не се е разминало с обикновенно изтичане на билдове

Хора, бихте ли били малко по-конкретни и ясни в постовете си?... Помислих да не съм блокирал нещо, ама явно не е такъв случая.

1. 1-2 юни имаше изтичане на вътрешни билдове към инсайдърските канали

2. 16215 отказва да завърши (или започне - според гледната точка) инсталацията със gsod и съобещение за unbootable drive/ INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE

3. споменават се различни решения и нищо сигурно

4. бих казал че решение ще има в близките дни

преди 8 минути, Aquaris написа:

16215 отказва да завърши (или започне - според гледната точка) инсталацията със gsod и съобещение за unbootable drive/ INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE

И аз се сблъсках с подобен проблем след ъпдейт на няколко машини. И за сега не съм открил/прочел еднозначно(никакво) решение.
А има инфо, че се ъпгрейдва успешно на някои машини.

преди 2 часа, ExaFlop написа:

Ако си малко по-конкретен какво имаш предвид, може и да се разберем... :) 

В началото бях го инсталирал. Имаше някакво бавене, някой програми крашваха. Отвратителна работа. Та се питах, дали не са поизчистели бъговете, за да го пробвам пак. След като се появи Mint 18.2 ще преинсталирам. Та си мислех, че тогава е идеалният момент да пробвам 10 пак.

Редактирано от П.Петров (преглед на промените)

В случая коментираме инсайдъърското издание 16215.
А инсталиран - краш не съм виждал.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 18 часа, П.Петров написа:

Този Windows става ли за нормалнаработа вече? Ако да, коя версия е последната стабилна?

можеш да правиш експериментите си с версия 1607
за да правиш експерименти с 1703, ще трябва да изчакаш да се ъпдейтва, а ти вероятно няма да имаш това време и търпение

Редактирано от Гост (преглед на промените)

на 6/10/2017 в 16:25, П.Петров написа:

В началото бях го инсталирал. Имаше някакво бавене, някой програми крашваха. Отвратителна работа. Та се питах, дали не са поизчистели бъговете, за да го пробвам пак. След като се появи Mint 18.2 ще преинсталирам. Та си мислех, че тогава е идеалният момент да пробвам 10 пак.

Според мен, трябва да положиш доста усилия, за да крашнеш Win 10. Аз лично не успявам, м/би защото трябват особени умения за целта :)  Странно, но и с програмите които ползвам, също нямам и съм нямал проблеми. Това, че Win 10 ще е в някаква вечна бета, май е останало от някакви новини преди години. Все едно да кажеш, че Google продуктите са вечно в бета стадий... А ако имаш тази способност да откриваш бъгове, хората дават награда за това...

преди 10 часа, дръндю написа:

можеш да правиш експериментите си с версия 1607
за да правиш експерименти с 1703, ще трябва да изчакаш да се ъпдейтва, а ти вероятно няма да имаш това време и търпение

Пак нещо не разбирам... Или си тегли директно 1703, или ако е с по-стара версия, просто насилва ъпдейта с инструмента, даден му от MS. Но доколкото разбирам, тепърва ще инсталира 10, тъй че е изтегли 1703. iso-то може да свали и с портабъл приложението от началната страница на kaldata, раздел "софтуер'.

преди 5 минути, djagi написа:

Според мен, трябва да положиш доста усилия, за да крашнеш Win 10. Аз лично не успявам, м/би защото трябват особени умения за целта :)  Странно, но и с програмите които ползвам, също нямам и съм нямал проблеми. Това, че Win 10 ще е в някаква вечна бета, май е останало от някакви новини преди години. Все едно да кажеш, че Google продуктите са вечно в бета стадий... А ако имаш тази способност да откриваш бъгове, хората дават награда за това...

Пак нещо не разбирам... Или си тегли директно 1703, или ако е с по-стара версия, просто насилва ъпдейта с инструмента, даден му от MS. Но доколкото разбирам, тепърва ще инсталира 10, тъй че е изтегли 1703. iso-то може да свали и с портабъл приложението от началната страница на kaldata, раздел "софтуер'.

Ти си много прав за наградата, не бях се замислял. Аз съм магнит за бъгове, като ми тръгне. 

преди 8 минути, П.Петров написа:

Ти си много прав за наградата, не бях се замислял. Аз съм магнит за бъгове, като ми тръгне. 

Като потекат парите, ще черпиш :) 

преди 8 минути, djagi написа:

при чиста инсталация на 1607, джамът работи безпроблемно
при чиста инсталация на 1703, някои неща не работят, за това се изчаква да се ъпдейтне

преди 6 минути, дръндю написа:

при чиста инсталация на 1607, джамът работи безпроблемно
при чиста инсталация на 1703, някои неща не работят, за това се изчаква да се ъпдейтне

Някъде четох, че има проблем при някои компютри с определен хардуер. По спомен. Примерно, проблем, който засяга 0.001%... И 1% да е, та дори 10, пак няма да съм от "щастливците". Ама си има някои, родени с късмет, те ще са от този процент с проблемите. Може и да бъркам за процентите, но просто нещо, което не ме засяга, не чета и не се интересувам, защото сме засипани и без това с твърде много информация...

Здравейте от известно време имам проблем с Edge и IE си гледах клипове в тубата,сега нещо се на....ра,почна да насича дори и на 480p и като пусна на цял екран и става некакво мазало.С cyberfox примерно го няма тоя проблем.Ако некой има идея от какво може да се е получило така нека сподели.Благодаря предварително.

не мога да знам какво е станало, но като начало си изчисти бисквитките с Ccleaner, ако и това не помогне пущай PrivaZer, опцията за почистване интернет дейност

Незнам дали тук му е мястото но имам проблемче с новият прозорец.Откакто го ъпдейтнаха (Creators update) клипчетата в уеб браузърите са почти неизползваеми.
Работят няколко секунди и след това започват да нацепват много за около 5 секунди освен ако не натисна пауза и старт, но е изключително дразнещо да го правя на всеки 2/3 минути нито мога да гледам някой филм нито клипче в тубата. Същото е както на Chrome така и на Firefox.
Edit: Видях че има още един човек със същите проблеми.Сега ще тествам начина описан по-горе и ще ви споделя как е минало.

Редактирано от Venci Velikov (преглед на промените)

преди 11 минути, Venci Velikov написа:

Незнам дали тук му е мястото но имам проблемче с новият прозорец.Откакто го ъпдейтнаха (Creators update) клипчетата в уеб браузърите са почти неизползваеми.
Работят няколко секунди и след това започват да нацепват много за около 5 секунди освен ако не натисна пауза и старт, но е изключително дразнещо да го правя на всеки 2/3 минути нито мога да гледам някой филм нито клипче в тубата. Същото е както на Chrome така и на Firefox.
Edit: Видях че има още един човек със същите проблеми.Сега ще тествам начина описан по-горе и ще ви споделя как е минало.

Аз бях със същия проблем,и се върнах на 8.1 и сега всичко си е наред.Успех дано го оправиш.

Благодаря

=Ivan=   за съжаление не възнамерявам да преинсталирам компютъра си отново и да загубя парите инвестирани в този windows заради бъг.Поздрави. (Не че си го предлагал де ,просто споменавам)
Изчистих всичко ,рестартирах и тествах.Няма промяна работеше малко по-дълго и след това се върна към лагването.... windows за 200 долара........а дори майкрософт съпорта ми иска пари да ми помогне ........Еdit : забелязах че на музика никога не лагва дори на 4K .....което е изключително странно....Edit 2: Сега с firefox започна да пресветва по същият начин както когато си инсталирам видео драйвърите и ми даде грешкаaplication have been blocked from accessing graphics hardware

Редактирано от Venci Velikov (преглед на промените)

преди 31 минути, Venci Velikov написа:

.Откакто го ъпдейтнаха (Creators update) клипчетата в уеб браузърите са почти неизползваеми.

винаги надграждам от файл на харда или флашка
надграждането като ъпдейт, при мен едно време беше проблемно и избягвам този вид надграждане

Ща-неща, администрирам компютрите на семейството - на майка, сестра ми, племенницата ми, на приятелката ми, не един-двама приятели. TeamViewer е сигурно програмата, която ползвам най-често. Колкото и да се опитвам да ги предпазя от всичко възможно и да им улесня живота и безпроблемното ползване, оказва се, че постоянно се сблъсквам с проблеми които да оправям. Какво ли им е на MS, където са милиарди машини. Ми няма как да предвидят абсолютно всичко, което човешката глупост и изобретателност може да измисли. Мога да извиня единствено майка, която е на 82 и ползва два лаптопа и настолен + телефон като моя... От всички гореизброени, майка се оправя най-добре... Защото ми е "ученичка" за компютрите. На останалите се опитвам да ги накарам да мислят ЛОГИЧНО, но някак не се получава... Няма извинение за хора на 30-40-50-60 години, да питат за проблем, а да не се опитат да го решат сами, да потърсят информация. Много е малка вероятността да са първите и единствените сблъскали се с нещо си.

преди 6 часа, djagi написа:

Няма извинение за хора на 30-40-50-60 години, да питат за проблем, а да не се опитат да го решат сам

вероятно не могат и това е защото при надграждане на операционната система, може да се каже, че е надграждане в кавички
всичко се набутва в папка .old
не се сещат да видят в диспечера на устройствата, че нямат драйвъри

Някой да има проблеми с фпс-а в игрите от новия ъпдейт на 10-ката ?  (КB4022405) Не мога и да го изтрия .. мисля да пусна "recovery" Не знам какво се случи , също така имам проблем и като се опитам да намаля звука - зацепва и се чува много гадно пращене.

Здравейте,

Имам следния проблем с Windows 10 Pro - 1703. След инсталиране на последните ъпдейти(от 14,06,2017) излиза следното съобщение. Не показва изобщо дали има нови ъпдейти.1.thumb.jpg.3075e6638052965ea5aec9ba7d17f8a6.jpg2.thumb.jpg.5b42713416b3aab71a97fd64d89a7cf6.jpg

Защо просто не си изтеглиш същия едишън, с който си в момента, и не преинсталираш на чисто? Лицензът си стои.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.