Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

току-що, Green_door написа:

Познай ;)

Ти трябва да ми кажеш  ?

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

току-що, Pig написа:

Ти трябва да ми кажеш  ?

Питаш ме дали правя нещо и после защо не го правя? Стегни се малко. Това за eggdrop-a го написах иронично, ама май....

преди 1 минута, Green_door написа:

Питаш ме дали правя нещо и после защо не го правя? Стегни се малко. Това за eggdrop-a го написах иронично, ама май....

Защо не ми кажеш какво ти е ?

току-що, Pig написа:

Защо не ми кажеш какво ти е ?

Да знаеш, че eggdrop не е AI и не е комплимент... Просто е един скриптов бот

преди 2 минути, Green_door написа:

Да знаеш, че eggdrop не е AI и не е комплимент... Просто е един скриптов бот

Така ли се определяш

преди 6 минути, Pig написа:

Така ли се определяш

Теб така те определям. Не можеш да скалъпиш сложно изречение ;)

току-що, Green_door написа:

Теб така те определям. Не можеш да скалъпиш сложно изречение ;)

Ти сложен ли си 

преди 11 часа, Win10spy написа:

Спокойно, няма да се юрнат да инсталират Windows 10, защото искат да чакат да се ъпдейтва 8 часа... хаха

Определено Вашето поведение все повече ме мотивира най-накрая да си инсталирам въпросната версия на Windows.

Понеже съм човек на възраст, то ще го направя като си купя нов компютър с него. После ще Ви покажа как да се взема само от M$, а не да се дава какъвто и да е трафик....  

Не владеенето на тази ОС показва само едно аматьорско отношение към изчислителната техника.

п.п. Нищо лично!!!

преди 1 минута, ДИоNД написа:

Не владеенето на тази ОС показва само едно аматьорско отношение към изчислителната техника.

Не че нещо, ама тука влизат 100% всички потребители на тази ОС. Както обичам да казвам, възможно е и аз да греша, заради това се правят тестове. Не знам някой да е успял да спре телеметрията на Windows 10. Ето един пример и няма друг, който да го оправергае. Иначе може и с виртуалка да се изпробва, както аз правя. Не е необходимо да си купуваш компютър. Утре мога да ти покажа нагледно. Дай някакви статии за спирането на телеметрията, ако знаеш работещи. Ще ги изпълня и ще ти покажа резултата.

преди 3 часа, Green_door написа:

спирането на телеметрията

Коя телеметрия по-точно желаете да спрете, тествате?! Чисто любопитство, нищо друго ...

Все пак има някои основни, които се изискват за вид комуникация ... в противен случай не може даже да вземете нещо от M$ ...

Не знам, може и да греша, но Windows e "дисково" насочена ОС ... а за свързването на компютъра в мрежа се ползват определени портове и определени протоколи ...

Бихте ли споделили кои, въпросната ОС, по-точно не спазва?! Пак чисто любопитство, нищо друго ...

преди 18 часа, Green_door написа:

Ех, знаех си.. Вече по-често ще сменям акаунтите.

Е, стига с грубостите. Пак няма да ме послушате като ви кажа, че не е добре да ползваш един никнейм дълго време. Колкото по-често ги сменяш, толкова по-добре ;)

Аз като ви казах, че линуксчията е един, но пише от 100 ника от тор браузъра, не ми вервахте. Те ви го черно на бело, сам си го признава. Пича по цел ден не излиза от тех, цъка минуси на коментарите в калдата и пише у форумо. Дотам се стига като почнеш с линуксчето.

преди 14 часа, Win10spy написа:

хахахахахаааа а защо има антивирусен софтер само за Windows и никоя друга ОС? Май, на Windows му куцат ЗКУ..

Точно преди време откриха огромна дупка в ядрото на Линус, която е съществувала с години. Тъй че стига с тези митове. Всяка ОС си има предимства и недостатъци. Но все пак Майкрософт е огромна ФИРМА и след толкова години си продължават по старому.

преди 5 часа, Камен Петров написа:

Точно преди време откриха огромна дупка в ядрото на Линус, която е съществувала с години. Тъй че стига с тези митове. Всяка ОС си има предимства и недостатъци. Но все пак Майкрософт е огромна ФИРМА и след толкова години си продължават по старому.

Спор няма, ама колко бързо я пачват? Кратко и ясно - уязвимост, пачват я, пускат ъпдейти и готово. Ествствено, ако откривателят и е имал благоразумието да даде 40 дена време за реакция както е прието. На Windows също откриват, но с продуктите на Microsoft става... Как да кажа... Леко странни нещата. Като ъпдейтите за WannaCry и т.н. Пуснаха уж ъпдейт "случайно" 1 седмица преди масовата атака и дори не казаха на никой за какво е и че трябва спешно да бъдат инсталирани ъпдейтите. Нали.... Обясни ми, че Microsoft не си слагат умишлено бекдорс в собствената ОС, че не ги пазят в тайна и че нарочно не искат да ги запушват.

преди 6 часа, ДИоNД написа:

Коя телеметрия по-точно желаете да спрете, тествате?! Чисто любопитство, нищо друго ...

Все пак има някои основни, които се изискват за вид комуникация ... в противен случай не може даже да вземете нещо от M$ ...

Не знам, може и да греша, но Windows e "дисково" насочена ОС ... а за свързването на компютъра в мрежа се ползват определени портове и определени протоколи ...

Бихте ли споделили кои, въпросната ОС, по-точно не спазва?! Пак чисто любопитство, нищо друго ...

Всичката. Какво значи "дисково" насочена и какво общо има това с разпращането на информация на собствениците на компютрите до сървърите на Microsoft?

За протоколите, напълно съм съгласен. Разбира се, че трябва да има трафик към DHCP сървъра и т.н.

Имам в пред вид, нищо не ползваш онлай, да кажем 1-2-3 дена. Закачаш си външен диск със снимки, музика и т.н. Да са само упдейтие, NTP и т.н. - разбирам, а то постоянен трафик до 20-тина сървъра на Microsoft. Или пък, като си пуснеш браузера, да не ти разпраща пакети до собствениците му и още 330 места, а само до съответните сървъри зададени в кода на съответната страница.

Това с диска нарочно го давам за пример, защото е много яко да гледаш как собственият ти компютър, след дни на оптимизация, копираш си 10-тина ГБ снимки на компа от външен диск и си гледаш 1МБ/сек ъплоуд до сървъри на Мицрософт няколко часа... И те така, "телеметрия" от понякога достигаща гигабайти на ден, която отива право при M$

Впрочем, да поясня, не знам Microsoft на какво викат телеметрия. Чисто и просто всеки един Windows 10 потребител с интернет, има постоянни течове от собствената му машина до сървъри на M$.

И, нали знаеш, че още в зората на Windows 10 ги барнаха, че имат скрийнрекордер, който изпраща скрийншоти на M$? Как мислиш, като си гледаш обема на трафика, дали са спрели или само са го криптирали по-добре?

преди 1 минута, Green_door написа:

Какво значи "дисково" насочена

Виж в Линукс раздела ...

В Windows има регистри, които регистрират неща и/или ги конфигурират.

След зареждането какво се зарежда и от къде?!

Но, нека се върнем в началото ... когато натиснеш въпросния бутон за включване на устройството наречено компютър какво става?!

По колко начина може да се стартира една ОС?! От къде взема информация, за да прави нещо?!

Все едни неща преди да тръгне някаква телеметрия да се "излъчва" навън ...

току-що, ДИоNД написа:

Виж в Линукс раздела ...

В Windows има регистри, които регистрират неща и/или ги конфигурират.

След зареждането какво се зарежда и от къде?!

Но, нека се върнем в началото ... когато натиснеш въпросния бутон за включване на устройството наречено компютър какво става?!

По колко начина може да се стартира една ОС?! От къде взема информация, за да прави нещо?!

Все едни неща преди да тръгне някаква телеметрия да се "излъчва" навън ...

Да, и? Нали ти пиша, че не можеш да спреш собствения ти комп да изпраща информация до M$?

преди 18 минути, Green_door написа:

не знам Microsoft на какво викат телеметрия.

Смешник - не знае, но компетентно коментира. Циркаджия, упс, грешка - шут!

преди 4 минути, DarkEdge написа:

Смешник - не знае, но компетентно коментира. Циркаджия, упс, грешка - шут!

Ми, не. Ти знаеш ли? Просто аз не вярвам на Microsoft по обясними причини. На колосален изходящ трафик, да викаш "телеметрия", щото така са ти казали от Microsoft... Леко е наивно.

Пак питам - как конентираш нещо, което не разбираш, бе циркаджийо?

преди 28 минути, Green_door написа:

Нали ти пиша

За първи път, верно?

преди 7 минути, DarkEdge написа:

Пак питам - как конентираш нещо, което не разбираш, бе циркаджийо?

Е, какво ме питаш и ми даваш оценки? Нали си модератор на форума? Прочети правилата и ги спазвай, не ме карай да ходя по теб да ти докладвам теми. Разбирам, че си разтроен за дето ти нарушавам идилията, ама форумът е, за да си споделяме мисли, опит, да общуваме с останалите. Ето ти точка 1.1 от Правилата:

"1.1 Форумът на kaldata.com има за цел да предоставя възможност на всеки да сподели своите мисли и опит, както и да общува с останалите потребители – информацията трябва да е за всички и всички са добре дошли да я споделят; да се срещнат хора с общи интереси; да има ползотворни материали и дискусии и да се отсее в тях истината. "

Виж и точка 2.1:

"2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница, само с главни букви или със заместени символи вместо Ч-4, Ш-6 и т.н. се изтриват без предупреждение. "

На български, а не на руски език.

На база опит и наблюдения над Windows 10, имам мое мнение за тази ОС. Като не ти харесва, проблемът си е твой. Дръж се любезно и спазвай добрия тон. Не те карам да си махнеш шпионската ОС и т.н. - ползвай си я. Аз си пиша моето мнение за всеки, който се интересува и би посетил този форум, за да се информира.

На база опит и наблюдения над Windows 10, имам мое мнение за тази ОС. Като не ти харесва, проблемът си е твой. Дръж се любезно и спазвай добрия тон. Не те карам да си махнеш шпионската ОС и т.н. - ползвай си я. Аз си пиша моето мнение за всеки, който се интересува и би посетил този форум, за да се информира.

К'ъф опит, бее. Инсталирал веднъж преди N години за кратко - това опит ли е, бе, наглецо? Опит...Имаш опит в тотално оспамване/освинване на тема, която до появата ти в нея, се ползваше от хора, ползващи я и изпитаващи някакви затруднения. Но ти с*ра и стъпа в нея. И разплискваш. Т.е. ти, за да си начешеш отвратително си себелюбие прецакваш всички останали, ползващи я! 
Е, те това е наглост. И е крайно време да си смениш надраната плоча. Няма цял един форум да ти чете циклично повтарящите се мантри. И да блокираш темата.
Аз определено спирам да пиша в една тема с малоумник като теб!

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Е, какво ме питаш и ми даваш оценки? Нали си модератор на форума? Прочети правилата и ги спазвай, не ме карай да ходя по теб да ти докладвам теми. Разбирам, че си разтроен за дето ти нарушавам идилията, ама форумът е, за да си споделяме мисли, опит, да общуваме с останалите. Ето ти точка 1.1 от Правилата:

"1.1 Форумът на kaldata.com има за цел да предоставя възможност на всеки да сподели своите мисли и опит, както и да общува с останалите потребители – информацията трябва да е за всички и всички са добре дошли да я споделят; да се срещнат хора с общи интереси; да има ползотворни материали и дискусии и да се отсее в тях истината. "

Виж и точка 2.1:

"2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница, само с главни букви или със заместени символи вместо Ч-4, Ш-6 и т.н. се изтриват без предупреждение. "

На български, а не на руски език.

Той тука работи ама без пари.:biggrin:

Карабойчев има нужда от такива.

Трябва да се владееш, това е форум за обмяна на опит.

преди 15 минути, DarkEdge написа:

К'ъф опит, бее. Инсталирал веднъж преди N години за кратко - това опит ли е, бе, наглецо?

Тук бъркаш - не само инсталирах, а наблюдавах и анализирах. Като, през това време комът ми изпращаше средно по няколко гигабайта на ден до сървъри на познай коя корпорация, умря (изчезна звук и видеото започна да сече) след ъпдейт и ме посъветваха (от въпросната корпорация) да си пусна систем рестор Преди това всичките ми снимки се озоваха в облака на M$ без да съм ги качвал или да съм давал съгласие за това. После, гледам из форума това - тo хора с Windows се оплакват. Чета из новините това, пак из форума такива теми, та от добра воля се включвам и аз. Или пък това от @Ивайло Димов. Как мислиш? Трябва ли да си зъл хакер, програмист, за да вденеш колко е 2+2 ? Не е 5, знам го без да инсталирам отново Windows 10.

преди 10 минути, DarkEdge написа:

:offtopic_s:

@DarkEdge

Никога не се бори с прасе - и двамата ще се окаляте, но на прасето ще му хареса....и изобщо няма да му пука колко кал се  разхфърча...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.