Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 2 минути, Win10spy написа:

Windows 10, защото искат да чакат да се ъпдейтва 8 часа... хаха

Пак се хвана за сламка тоя път на Белгиеца. Който няма нито хардуер нито познания кое как става в Windows 10.  

Не напразно на много хора се казва че са Папагали.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Update има веднъж в месеца вече, не е като преди. Приоритетът на Microsoft не е ОС, това си личи от години. Аз съм със SSD и ъпдейтите стават за 1-2 минута. Единственото по-досадно е рестарта. Ако имате по-стар хардуер възможно е да имате проблеми с драйвери, тъй като не е изцяло съвместим с по-старите версии, с някои няма проблем. Колкото до въпросът със следенето е толкова е изопачен, че просто нямам думи. Ако си мислите, че в предишни версии не са ви следили, а изведнъж им е дошла гениалната идея в Windows 10 сте в тотална грешка. Свързани ли сте с Интернет, разбирайте, че сте се съгласили да ви следят, по един или друг начин. Колкото ресурс ми изискваше Windows 7 толкова изисква и Windows 10 с някакви минимални разлики. Наистина като недостатък намирам, че някои програми не работят с Windows 10. Лично аз на личния ми лаптоп го инсталирах преди нова година и оттогава веднъж не ми е забил или нещо подобно. На служебните компютри го ползвам отдавна и там в началото наистина имаше доста проблеми, но така е с всички версии.

преди 25 минути, Pig написа:

Пак се хвана за сламка тоя път на Белгиеца. Който няма нито хардуер нито познания кое как става в Windows 10.

Какви сламки? Хората имат конкретни проблеми. Вирусът/спайуеър не работи и създава проблеми. Дадох ти пример и от мен. Купих, изпробвах, изхвърлих. Кратко и ясно. Да не очакваш да пренебрегна целия антивирусен раздел, още ежедневните проблеми на потребители, морето от потресаващи нови за Windows 10? Това са реални проблеми, не са измислица. Какви сламки те гонят? Искаш ли да те тагвам на всеки проблем в раздела свързан с Windows ? Гледам, сега пак някой се оплаква за драйвъри. Да му напиша да не го прави, защото е "сламка" и да ти пише на теб, за да му разясниш как стоят нещата? Погледни другите теми. Обясни на хората, че трябва да си направят синдикат или нещо от сорта, с еднакви проблеми, и тогава да пишат във форума.

току-що, Win10spy написа:

Какви сламки? Хората имат конкретни проблеми. Вирусът/спайуеър не работи и създава проблеми. Дадох ти пример и от мен. Купих, изпробвах, изхвърлих. Кратко и ясно. Да не очакваш да пренебрегна целия антивирусен раздел, още ежедневните проблеми на потребители, морето от потресаващи нови за Windows 10? Това са реални проблеми, не са измислица. Какви сламки те гонят? Искаш ли да те тагвам на всеки проблем в раздела свързан с Windows ? Гледам, сега пак някой се оплаква за драйвъри. Да му напиша да не го прави, защото е "сламка" и да ти пише на теб, за да му разясниш как стоят нещата?

Как какви сламки ве !? Това че ЗКУ-та си нямате идея и нямате хардуер, никой не ви е виновен-

камо ли Windows 10.

Ако някога сивото вещество те навести ме тагни, дотогава аривидерчи.

Тука, имаше една статия за проблеми след последния ъпдейт, най-разнообразни, чак проблеми, засега нямам, но нещо не е в ред. Което е типично за МС.

току-що, Pig написа:

Как какви сламки ве !? Това че ЗКУ-та си нямате идея и нямате хардуер, никой не ви е виновен-

камо ли Windows 10.

Ако някога сивото вещество те навести ме тагни, дотогава аривидерчи.

Е друго е да си метнеш бъгав спайуеър и да се гордееш със собствените си IT способности. Не всеки го може, още по-малко го иска.

преди 10 часа, Win10spy написа:

Спокойно, няма да се юрнат да инсталират Windows 10, защото искат да чакат да се ъпдейтва 8 часа... хаха

лайнокс за колко време се ъпдейтва?

току-що, Hot Bastard написа:

лайнокс за колко време се ъпдейтва?

1-5 мин. И, най-големият бонус - ползваш си го докато се ъпдейтва.

И не се ъпдейтва ТАКА

Майко мила.... Добрата фея от Редмънт какви ги дроби... хаха

преди 1 минута, Win10spy написа:

Е друго е да си метнеш бъгав спайуеър и да се гордееш със собствените си IT способности. Не всеки го може, още по-малко го иска.

Наистина ти липсва сивака. Windows 10 e "бъгав" за хора като вас.  Които само дуднят.

Давайте, давайте. Microsoft ще ви опази ето ТАКА . Уж ден-два, май около месец.. Накрая ще излязат и повечко потребители.

преди 1 минута, Win10spy написа:

Давайте, давайте. Microsoft ще ви опази ето ТАКА . Уж ден-два, май около месец.. Накрая ще излязат и повечко потребители.

Това за почитането на Линукс е толкова пресилено. Не съм фен, нито на Линукс, нито на Ундоус, но Линукс сам по себе си е вирус в системата.

преди 2 минути, Камен Петров написа:

Това за почитането на Линукс е толкова пресилено. Не съм фен, нито на Линукс, нито на Ундоус, но Линукс сам по себе си е вирус в системата.

И е заразил целият свят.

преди 4 минути, Камен Петров написа:

Линукс сам по себе си е вирус в системата.

е ней баш така, щот всичко зависи от ползвателите, от ЗКУ
начи, помня преди години, некъф пишман линуксчия, не ползвал антивирусна и всичко дека го пращал на приятели, било заразено
та започнаха да го избягват
ама тва беше от време оно, кога всичко се предаваше от ръка на ръка,  с дискети или компакт дискове

преди 1 минута, дръндю написа:

, щот всичко зависи от ползвателите, от ЗКУ

Точно така е за която и да е ОС.

току-що, Pig написа:

Точно така е за която и да е ОС.

хахахахахаааа а защо има антивирусен софтер само за Windows и никоя друга ОС? Май, на Windows му куцат ЗКУ..

хахахахахаааа а защо има антивирусен софтер само за Windows и никоя друга ОС? Май, на Windows му куцат ЗКУ..

Щото е най разпространената ОС в институции и къде ли не, но откъде сивак за да знаеш. 

преди 3 минути, Pig написа:

Щото е най разпространената ОС в институции и къде ли не, но откъде сивак за да знаеш. 

Бе, все си мисля, че Linux e най-разпространен, ама де да знам... Всичките Android устройства, 95% от сървърите, май Рет Хат се ползват в американските институции, ама знам ли... Цялата облачна индустрия..  Мак също няма.. Като гледам в антивирусния отдел, някой преревал на Linux/Mac от вирус? Май само на Windows. Защо така? Айде, нас двамата ни остави, ми Mac потребителите? Вече процентът им скочи драстично, а оплакванията - не. Що така?

. Всичките Android устройства,

виш, туй че ядрото му е линукс, не го прави десктоп дистрибуция
линукс е за всичко друго, но не е добър за десктоп по различни причини, които в раздела за линукс, ще ти ги кажат

преди 3 минути, Win10spy написа:

Бе, все си мисля, че Linux e най-разпространен, ама де да знам... Всичките Android устройства, 95% от сървърите, май Рет Хат се ползват в американските институции, ама знам ли... Цялата облачна индустрия..  Мак също няма.. Като гледам в антивирусния отдел, някой преревал на Linux/Mac от вирус? Май само на Windows. Защо така? Айде, нас двамата ни остави, ми Mac потребителите? Вече процентът им скочи драстично, а оплакванията - не. Що така?

Толкова ти е мъгла всичко........... няма смисъл. Линукс и Андоид почна да ги мешаш.

преди 7 минути, tepmu написа:

А защо си мислиш, че няма вируси за Linux

Има, ама ги закърпват бързо. Ред уязвимости излизат, но сравнително бързо ги закърпват. Например дупката в sudo. Докато четях новината в kaldata.com и ми излезна ъпдейт и всичко приключи.

току-що, дръндю написа:

виш, туй че ядрото му е линукс, не го прави десктоп дистрибуция

Е, как така при мен се получи точно обратното? Windows 10 умря след ъпдейт, Linux работи напълно нормално, при това не ми пече компа. Принтер/скенер, USB слушалки, камери - всичко работи абсолютно безпроблемно. За разлика от ставащия за десктоп спайуеър, на който няма звук и картината сече? И.. Горе-долу същата ситуация на още 20-тина устройства.

преди 2 часа, Win10spy написа:

Е, как така при мен се получи точно обратното?

На кривата ракета космосът й пречи

току-що, DarkEdge написа:

На кривата ракета космосът й пречи

Точно ти да го напишеш... Като гледам стари теми, станал си спец на Windows не щото само на мен ми е крив ;)

Еб@ахте м@м@та на темата!
И ако се загледате кой - елитът, цветът на нацията, който е навън...Що ли?
'Щот бъркат свободата със свободията:Там за има-няма или са ти опразнили сметката или си в какамангата.
Разни английски дриснета идват тук(в България) и се мислят за ненаказуеми и свинят наред.
Аз работа вече в тая тема нямам. Мога да участвам в нещо, в което ми е приятно. Не съм кенеф за да трая з@дници около себе си.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Спокойно, човек. Това е просто форум. Kонкретно тази тема е за проблеми и впечатления от Windows 10 и това дискутираме.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.