Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 10 минути, Win10spy написа:

А между другото, за тез 6 месеца агония

Знаеш ли кога някой проблем е наистина проблем ? Когато той е общ и не подлежи по-никакъв начин на корекция.

Когато някой има някакъв проблем и заради това заклеймява нещо си, в случая Windows 10, е просто несериозно. 

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 3 минути, Pig написа:

Знаеш ли кога някой проблем е наистина проблем ? Когато той е общ и не подлежи по-никакъв начин на корекция.

Тогава всички имат проблем, а не някой. Естествено съм подготвен с примерче. Снимфи си малко трафика. Ако знаеш как. Проблем? 20-тина отворени връзки? Ако знаеш какво вършиш, де.. Не ми се влиза, ама мога, да вляза в спор с кликаджии вярващи в Духа от Редмънт и как този трафик не е доказателство за нищо. Нещо там да тече към M$, то си е напълно нормално и няма нищо страшно хаха

преди 7 минути, Pig написа:

Когато някой има някакъв проблем и заради това заклеймява нещо си, в случая Windows 10, е просто несериозно. 

То не е един проблем и не е само мой. Поразгледай статиите за Windows 10 в kaldata.com.. То не бяха сини екрани, то не бяха бъгове с антивирусни, то не бяха "погрешно спуснати ъпдейти",  та до онзи ден свободно подмятане на потребителска информация в прав текст в нета...

преди 1 час, Win10spy написа:

Пак през тези 6 месеца, за една вечер си оставих SSD-то включено в компа и всичките ми снимки се оказаха в облака на MS. Без да съм ги качвал или да ми е искала ОС разрешение за това.

За бързодействие - просто без коментар. Лаптопът ми "гореше" , постоянно товареше диска, а най-големата грешка бе да си снимфа трафика... По едно време дори и аз си въобразявах, че Windows 10 е нищо повече от оптимизирана 7-ца и с малко блоудуеър от МС, че може да се изчисти, да се оптимизира и да се ползва..

Уви, ряско ме тряснаха обратно в земята. Нито подлежи на оптимизация, нито може да рачиташ, че ще е годно за употреба след поредния ъпдейт, а още по-малко знаеш какво ще стане с него.

1. Уж държиш на поверителността, а имаш майкрософт акаунт? Само не казвай, че акаунта автоматично се е създал или че ЦРУ са влезли у вас, докато си спял и са ти направили акаунт.
2. Главата ти гори и се товари. Ъпгрейд на охладителя и смяна на термопастата, иначе ще изпуши и ще тротва, а оттам следва спад в производителността  (BTW, това не се отнасяше за лаптопа). Ей ти шот по-долу, колко е ''тежка 10-ката с отворени 6 таба в хром и още 5 програми на заден план.
3. Ъпдейтите се спират през gpedit за секунди. Други са проблемите на 10-ката, а не там където ги търсиш. Толкова си я ползвал, какво остава да си я купил.
pp: то имало опция за блокиране, ама кой да гледа. Задържаш с мишката върху аватара и даваш ''БЛОКИРАЙ''. Първият имащ честта е Win10spy.

yJE6GbU.png

преди 35 минути, Win10spy написа:

Тогава всички имат проблем, а не някой. Естествено съм подготвен с примерче. Снимфи си малко трафика. Ако знаеш как. Проблем? 20-тина отворени връзки? Ако знаеш какво вършиш, де.. Не ми се влиза, ама мога, да вляза в спор с кликаджии вярващи в Духа от Редмънт и как този трафик не е доказателство за нищо. Нещо там да тече към M$, то си е напълно нормално и няма нищо страшно хаха

То не е един проблем и не е само мой. Поразгледай статиите за Windows 10 в kaldata.com.. То не бяха сини екрани, то не бяха бъгове с антивирусни, то не бяха "погрешно спуснати ъпдейти",  та до онзи ден свободно подмятане на потребителска информация в прав текст в нета...

Перфектна ОС няма, винаги може да има някакъв проблем. Затова са и тия ъпдейти да се поравят проблемите. 

Ползвам 10 от самото начало за това време сериозни проблеми които да са били нерешими не съм имал,  проблемите бяха 2015/2016г. 

Различен е хардуера затова някъде са се получили сини екрани.

Приключвам с разясненията защото мине не мине и някой който не разбира как седят нещата започва да си пише глупости.

Ако трябва да сме честни,ако това творение(уин 10)беше Китайско или Руско как мислите биха стояли нещата?Оня с няколкото мозъчни бръчки(Тръмп)и корпоративният кръг в америка без нито едно доказателство забраниха на huawei да работят в америка,заради "шпионаж",а реалните причини са съвсем други, и глупаците дори го знаят!Google или facebook,ако не бяха американски как мислите биха стояли нещата?Така че ползвайте там каквото всеки ползва,само че поддържайте и връзка с реалността и не хвалете неща,който РЕАЛНО са създадени не за потребителите и в тяхна полза(дори и платени),а са превърнати в основни инструменти за надмощие в съвременният свят,а именно за събиране на информация и шпионаж!

преди 21 минути, manjaro написа:

1. Уж държиш на поверителността, а имаш майкрософт акаунт? Само не казвай, че акаунта автоматично се е създал или че ЦРУ са влезли у вас, докато си спял и са ти направили акаунт.
2. Главата ти гори и се товари. Ъпгрейд на охладителя и смяна на термопастата, иначе ще изпуши и ще тротва, а оттам следва спад в производителността  (BTW, това не се отнасяше за лаптопа). Ей ти шот по-долу, колко е ''тежка 10-ката с отворени 6 таба в хром и още 5 програми на заден план.
3. Ъпдейтите се спират през gpedit за секунди. Други са проблемите на 10-ката, а не там където ги търсиш. Толкова си я ползвал, какво остава да си я купил.
pp: то имало опция за блокиране, ама кой да гледа. Задържаш с мишката върху аватара и даваш ''БЛОКИРАЙ''. Първият имащ честта е Win10spy.

yJE6GbU.png

Направих си акаунт, за да си запазя възможността да инсталирам Windows 10 и на друг компютър. Все пак се одрусах 99 паунда.

A Windows  10 Home вече има ли gpedit?

преди 16 минути, Pig написа:

Затова са и тия ъпдейти да се поравят проблемите. 

Тъй ли? Бе, вие като сте под Windows 10, правилили сте проверка какво съдържание виждате през браузера? Не че неща, ама май 90% от проблемите с Windows 10 са след ъпдейти, 10% от вируси.. Или поне такива са новините.. Да не би M$ да ви филтрира страници и да не виждате негативни новини за Windows? Сори, ама поне последните 2 години, точно в kaldata.com беше лавина от такива новини.

преди 10 минути, Win10spy написа:

. Да не би M$ да ви филтрира страници и да не виждате негативни новини за Windows? Сори, ама поне последните 2 години, точно в kaldata.com беше лавина от такива новини.

Колко пъти ти пиша че тези проблеми където ги е имало са били моментни при някои, не при всички !!!

На хора на които им се повтаря едно и също и не вдяват !!! Как им се казва ?

преди 2 минути, Win10spy написа:

Тъй ли? Бе, вие като сте под Windows 10, правилили сте проверка какво съдържание виждате през браузера? Не че неща, ама май 90% от проблемите с Windows 10 са след ъпдейти, 10% от вируси.. Или поне такива са новините.. Да не би M$ да ви филтрира страници и да не виждате негативни новини за Windows? Сори, ама поне последните 2 години, точно в kaldata.com беше лавина от такива новини.

Win10spy, ти май нямаш качен и купен Windows 10. Впечатленията ти са само от новините и от това което си чел.

Защо при мен Windows 10 не се разваля след всеки ъпдейт? Как така един вирус не е дошъл на компютъра ми да видя какво е това нещо, въпреки че съм само с дефендера? Защо нищо, което не искам, не се качва в облака на MS? (досещам се какво ще напишеш за последния ми въпрос, защото и теб те гони шпиономанията) 

Win10spy,, ако си искрен би трябвало да не ползваш и GSM.

току-що, Pig написа:

Колко пъти ти пиша че тези проблеми където ги е имало са били моментни !!!

Дам. Преинсталация ги оправя. А най-добре - смяна на ОС. Сега обсъждаме проблемите на Windows 10.

току-що, vpvelev написа:

Win10spy, ти май нямаш качен и купен Windows 10.

Е, как да имам като не работи?

току-що, Win10spy написа:

Дам. Преинсталация ги оправя. А най-добре - смяна на ОС. Сега обсъждаме проблемите на Windows 10.

Преинсталации има само за такива дето не вдяват. 

Айде и умната.

преди 2 минути, vpvelev написа:

Win10spy, ти май нямаш качен и купен Windows 10. Впечатленията ти са само от новините и от това което си чел.

Защо при мен Windows 10 не се разваля след всеки ъпдейт? Как така един вирус не е дошъл на компютъра ми да видя какво е това нещо, въпреки че съм само с дефендера? Защо нищо, което не искам, не се качва в облака на MS? (досещам се какво ще напишеш за последния ми въпрос, защото и теб те гони шпиономанията) 

Win10spy,, ако си искрен би трябвало да не ползваш и GSM.

Определено е с пиратски, и са му такива впечатленията.

Как пък за повече време,от 2014 до сега под уин 8.1 не ми се случи нито един проблем и никога не е имало подобни омазвания след ъпдейти?Явно професионализма и мисълта за потребителите си отидоха там някъде и приоритетите са други вече!

Е, как да имам като не работи?

А ти можеш ли да работиш с Windows 10?

току-що, Слави Маринов написа:

Как пък за повече време,от 2014 до сега под уин 8.1 не ми се случи нито един проблем и никога не е имало подобни омазвания след ъпдейти?Явно професионализма и мисълта за потребителите си отидоха там някъде и приоритетите са други вече!

Пак в kaldata.com имат отговор на този въпрос - от M$ са си уволнили отдела за тестване на ОС.

току-що, Камен Петров написа:

Той е с пиратски и си му личи, щото има gpedit. A gpedit го няма в Windows 10 Home. Едва ли е платил за Windows 10 Pro, че да има базови настройки по ОС.

преди 2 минути, Камен Петров написа:

Нали знаеш какво е папагал ?  Без да разбира чете и повтаря.

Работата е ясна :)

преди 1 минута, Win10spy написа:

Едва ли е платил за Windows 10 Pro

Хах,че те ти го набутват отвсякъде,освен чрез продължаващите вечно ъпгреиди от 7 или 8.1,които уж щаха да са само 1 год.Отделно е пълно с ключове за по 5-6$,за какво да го купува?

Пак в kaldata.com имат отговор на този въпрос - от M$ са си уволнили отдела за тестване на ОС.

Той е с пиратски и си му личи, щото има gpedit. A gpedit го няма в Windows 10 Home. Едва ли е платил за Windows 10 Pro, че да има базови настройки по ОС.

Win10 слагах преди около 4-5 години в една... да кажем държавна институция, от ретайл дискове. И тогавашния 10 не ми харесваше въобще. Вкъщи си карах бая време на 7, но откакто сложих 10, и то съвсем наскоро, взех бая да свиквам и определено поне засега не въм видял някакви сериозни бъгове.

По-важното е че тия дето се оплакват, не могат да работят с компютри. И Linux да им сложиш пак ще пипнат вируси и ще им откраднат данните, и ще им качат снимките в облака :)

току-що, vpvelev написа:

По-важното е че тия дето се оплакват, не могат да работят с компютри

Опеделено си напуснал реалността:)Аз по принцип не се оплаквам и лично не съм имал проблеми с 10ката(за разлика от много други),но като ползваш нещо, поне трябва да си запознат с неговата същност,а не само това дали работи,или какви картинки и шарении сложили!

преди 3 минути, vpvelev написа:

По-важното е че тия дето се оплакват, не могат да работят с компютри. И Linux да им сложиш пак ще пипнат вируси и ще им откраднат данните, и ще им качат снимките в облака

Е как. А може би знаят какво е спайуеър и не се фукат с наличието му, пък даже и си имат Облак.

Win10spy, ти сега с Windows 10 ли си?

Ако не, качи си последната версия и напиши какъв ти е хардуера. Сега във вторник вероятно ще има ъпдейт.  Кажи какво ти се е скапало след него. Ама честно!

преди 3 минути, vpvelev написа:

Сега във вторник вероятно ще има ъпдейт. 

Вчера имаше...19551

преди 1 минута, DarkEdge написа:

Вчера имаше...19551

DarkEdge, не го качвай, че ще ти се скапе компа :)

преди 1 минута, vpvelev написа:

DarkEdge, не го качвай, че ще ти се скапе компа :)

Дообреее, ама работи вече 24 часа и нямам забележки.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.