Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 19 минути, karadzha написа:

Western Digital Green SSD са скапани. Каза ми го човек, който само с това се занимава – компита и разни хардуери по тях. Иначе твоята Тошиба не може ли да е Хитачи? Май Тошиба прилапа Хитачи, а по-добри дискове от последните още не съм срещал. Прехвалените Сийгейт дават много брак, още докато са в гаранция.

Това,че са скапани е трябвало по-рано да го установиш.Чиста тошиба си е,не знам хитачи да имат ссд дискове,макар че напоследък само ние с теб само май не пройзвеждаме ссд дискове!:)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 12 минути, Слави Маринов написа:

Това,че са скапани е трябвало по-рано да го установиш.Чиста тошиба си е,не знам хитачи да имат ссд дискове,макар че напоследък само ние с теб само май не пройзвеждаме ссд дискове!:)

Как да го остановя, бе човек. Поръчвам си лаптоп + допълнителен ССД и те му хакнали скапан такъв. Аз съм в Кгр, а продавачите са в Пловдив; какво мога да направя?

преди 2 часа, karadzha написа:

Гаранцията му е 2 години, а то ще изкара най-много 10-11 месеца. Хардовете са бавни, но поне карат повече от 2 години, а имам хвърлян на 2-3 метра по стълби и вече кара 10-та година. Да и*ба и шибаните SSD.

Туй че не си на вътре с материята на ссд и си избрал калпав ссд сам си виновен . Защо преди да купиш ссдто не пита в някой сервиз за препоръка за марка и модел . а сега ревеш в форума , че ссд умира бързо е с твоят пост ми уби мерака да взимам ссд за ОС на лаптопа ми .

Нищо им няма на WD green. Ползвам такъв 240 GB от 7-8+ месеца и си работи перфектно. Главно за игри, но има и Linux mint, който ползвам от време на време. Недостатъка му е липсата на кеш и при продължителни записи скоростта спада много, но при нормална работа не се усеща, достатъчно бързо си работи. Дори още не мога да го смъкна под 100% здраве, а вече съм записал 1.9 TB и е на 192 дни онлайн.

преди 11 часа, adersa написа:

Туй че не си на вътре с материята на ссд и си избрал калпав ссд сам си виновен . Защо преди да купиш ссдто не пита в някой сервиз за препоръка за марка и модел . а сега ревеш в форума , че ссд умира бързо е с твоят пост ми уби мерака да взимам ссд за ОС на лаптопа ми .

Прочети по-горния ми пост. А според HD Tune диска е ОК.

Каквото и да правиш, SSD-то ти (което и да е) ще умре от раз в един момент. И не можеш да предскажеш кога, независимо с колко програми ще го тестваш. Решението е - припомняш си, че това е консуматив, който служи да ти даде скорост на работа, а не надеждност. Не държиш важни данни на него, а на всичко, което е не- или трудно възстановимо, правиш бекъп. И си работиш.

Между другото моето SSD навърши 5 години преди месец. На над 85% здраве е, без изобщо да го жаля. Ама навремето купих от най-скъпата марка, не от най-евтината като теб.

Имам на два компютъра от тази зелена серия по 120 ГБ и до сега работят без забележки. При проверка с програмата дават винаги едно и също-много не ми е ясно какво значи. 

32.PNG

Така и не ми стана ясно, каква е връзката на счупените/здравите  SSD-та с Windows 10...

Взимайте си дискове с 60м. гаранция, а не с 12/24.

преди 1 час, RudeBoy написа:

Между другото моето SSD навърши 5 години преди месец. На над 85% здраве е, без изобщо да го жаля. Ама навремето купих от най-скъпата марка, не от най-евтината като теб.

И моето ще стане на 5 на 01.01.2020. :) На 93% живот е по показателя Wear Leveling Count с 18,3 TB писане по него. В началото му правих някакви оптимизации, но в края на краищата след това някои ги премахнах, защото той е затова...все пак се гони бързина. Пък и с това темпо на разваляне сигурно ще съм го сменил преди това да стане факт.

преди 15 часа, karadzha написа:

Поръчвам си лаптоп + допълнителен ССД и те му хакнали скапан такъв.

Това винаги се прави по подразбиране и трябва да ти е ясно..........винаги се пита какво ще сложат,ако имаш избор избираш приличен вариант,ако не може да избираш,взимаш го без ссд и се слага след това точно за 5-10мин.

на 29.12.2019 г. в 15:58, Слави Маринов написа:

Това винаги се прави по подразбиране и трябва да ти е ясно..........винаги се пита какво ще сложат,ако имаш избор избираш приличен вариант,ако не може да избираш,взимаш го без ссд и се слага след това точно за 5-10мин.

То за нула време се слага, ама не му ли заминава гаранцията на лаптопа?

@DarkEdge имаш ли контакт с Майкрософт? Да им кажеш, че LTSC прави проблем с лиценза на ThinApp 5.2.3 и програмата не приема валиден ключ под тази платформа. По-новите версии на тази програма 5.2.6 например се регистрират, но пак заради платформата се получава бъг в изходните файлове и след старт излиза грешка, а програмата трябва да се спре от диспечера на задачи, където зависва с 25-30% товарене на процесор. Не мисля, че LTSC трябва да допуска такива гафове. Тук не говорим за видео, медия и разни бавачки, а за лиценз и малфункция на структурата му по изграждане на емулация. Затова смятам, че тази система е напълно неподходяща за работа с нея, освен да й залагат някои рийдъри.

Май си нагъл - обърни се към VMWare и си опиши проблема...
Не се преработва платформа - преработва се програма. Ама май на теб ти стига са мо да хейтваш и до там.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 1 минута, DarkEdge написа:

Май си нагъл - обърни се към VMWare и си опиши проблема...

Хубаво, аз да ти кажа, че LTSC не влиза в поддръжката на големите изобретатели и меките да си помислят хубаво защо елементарен ключ за регистрация не се приема, понеже това е срамно. Утре ще стане изненада с някоя друга програма! Ако си мислят, че запушват дупки по този начин, защото Нортън също биха този тупан и тяхна програма се регистрираше само под Windows 7, то мисля е време да се поспрат и да преразгледат на какво се дължи това разминаване. Аз иначе съм супер лесен и хвърлям въпросното издание в кошчето. Така ще направят още много приятели. Пък те да се хабят в изработката му. Както вече казах, става само за рийдър! Верно Линукс ще го изпревари. :) 

Самата регистрация се стартира, проблем тук няма, но връща съобщение, че ключа не е валиден. Това си е баш на меките случай @DarkEdge ! Не може стара програма на стар Уиндоус да не бачка, а на новия Уиндоус старата програма да си бачка! Проблемът съвсем видно е в стария Уиндоус!

преди 15 минути, Бонбон с катран! написа:

Хубаво, аз да ти кажа, че LTSC не влиза в поддръжката на големите изобретатели и меките да си помислят хубаво защо елементарен ключ за регистрация не се приема, понеже това е срамно. Утре ще стане изненада с някоя друга програма! Ако си мислят, че запушват дупки по този начин, защото Нортън също биха този тупан и тяхна програма се регистрираше само под Windows 7, то мисля е време да се поспрат и да преразгледат на какво се дължи това разминаване. Аз иначе съм супер лесен и хвърлям въпросното издание в кошчето. Така ще направят още много приятели. Пък те да се хабят в изработката му. Както вече казах, става само за рийдър! Верно Линукс ще го изпревари. :) 

Самата регистрация се стартира, проблем тук няма, но връща съобщение, че ключа не е валиден. Това си е баш на меките случай @DarkEdge ! Не може стара програма на стар Уиндоус да не бачка, а на новия Уиндоус старата програма да си бачка! Проблемът съвсем видно е в стария Уиндоус!

Да спреш тез бонбони, не са за теб.

преди 2 часа, Бонбон с катран! написа:

Не може стара програма на стар Уиндоус да не бачка, а на новия Уиндоус старата програма да си бачка! Проблемът съвсем видно е в стария Уиндоус!

Айде, бе! Верно ли? Кой колко е стар? Я да видим ако новият Windows е преди старата програма, к'во ли ще стане? Работеща комбинация, например.
Освен това не се ли сещаш, че правиш генерални изводи от ТВОЯ частен случай?
Не усещаш ли, че всеки твой ред е бисер?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 2 минути, DarkEdge написа:

Айде, бе! Верно ли? Кой колко е стар? Я да видим ако новият Windows е преди старата програма, к'во ли ще стане? Работеща комбинация, например.
Не усещаш ли, че всеки твой ред е бисер?

ПРИМЕРНО, ТЪРСИМ КЪДЕ Е ГРЕШКАТА:

Мъж (набор 2017) с Жена (набор 2017) - несъвместими

Мъж (набор 2017) с Жена (набор 2020) - съвместими

ИЗВОД: Мъжът е плодовит, жената ялова. На мъжът му е трябвало подходяща жена. Майкрософт да си преразгледат актуалната си стара система, при положение, че най-новата последна е в ход и работи!

преди 3 минути, Бонбон с катран! написа:

ПРИМЕРНО

отново си за бисерите. СПРИ ДА СЕЕШ ОФТОПИЦИ!

преди 6 минути, DarkEdge написа:

отново си за бисерите. СПРИ ДА СЕЕШ ОФТОПИЦИ!

Ма мен ми е през онова! Ползвам това, което се поддържа. За тяхно добро го споделих. Като няма поддръжка да свиват на завоя и да не се пречкат. Това тяхното е прост рийдър под прикритие. :P 

Боже, къф филантроп се извъди... 'ма к'ва простащина лъха от писанията ти...

И к'во ревеш - тук някъде да виждаш LTSC? А и като гледам VMWare са си го казали:

https://docs.vmware.com/en/VMware-ThinApp/5.2.6/rn/VMware-ThinApp-526-Release-Notes.html#knownissues

преди 14 минути, DarkEdge написа:

И к'во ревеш - тук някъде да виждаш LTSC? А и като гледам VMWare са си го казали:

Пише до Window 10 1903, а моят е Windows 10 1809 по малък. Никъде не са споменали, че не поддържат LTSC/LTSB, което означава че програмата трябва да работи. Меките са минали успешно напред и са заебали старата версия.

преди 23 часа, Бонбон с катран! написа:

Пише до Window 10 1903, а моят е Windows 10 1809 по малък. Никъде не са споменали, че не поддържат LTSC/LTSB, което означава че програмата трябва да работи. Меките са минали успешно напред и са заебали старата версия.

Докато не беше виждал LTSC,  биеше тъпана, че е орязан. После получи някакъв факс, и LTSC изведнъж ти стана любима версия, която боготвореше. По същото това време ти казах, че LTSC не е за твоите изисквания и  е по-добре да се ориентираш към чист Enterprise. Точно защото не ме послуша тогава, сега имаш проблем. LTSC не е версия за потребители, които постоянно инсталират и екпериментират с различен софтуер, но ти така и не можа да се самоопределиш какъв потребител си и какви са приоритетите ти. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.