Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 8 минути, Joss Bomon написа:

Инсталират си я хора

щот неса я плащали...Хайде бръкни да я плащаш и ще видим колко нуждите ти ще отговарят на реалността. Ама пиишете ей тъй, колкото да сте в джаз.
Има едно нещо, което се нарича фирмена политика. Що не идеш да даваш акъл на шефа си как трябва да се управлява фирмата, м?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 45 минути, Joss Bomon написа:

Едни и същи мантри, обясняващи как и в другите версии без home можело да се премахват ненужните приложения и сервизи и т.н. дрън, дрън, но не отговарящи на основното:

Според мен си прав.
И най-голямата глупост според мен, дето я имаше в линка, че на дългосрочните версии, ъпдейтите за сигурност закъснявали и това било недостатък.
По отношение на версиите за банкомати и банки, микромеките са внимателни и за това ъпдейтите за сигурност закъсняват, защото преминават през утвърждаване, доказано работещи на другите версии на десятката.

преди 3 часа, DarkEdge написа:

щот неса я плащали...Хайде бръкни да я плащаш и ще видим колко нуждите ти ще отговарят на реалността.

Това няма нищо общо с предимствата на версията, които са неоспорим факт, а не митове и легенди. Това което са предимства за мен /явно и за други/, не е задължително да се харесват на всички. Да, това е една гадна, скопена откъм всичко версия, която не трябва да стига до масовия потребител...

преди 9 минути, Joss Bomon написа:

Това няма нищо общо с предимствата на версията, които са неоспорим факт, а не митове и легенди. Това което са предимства за мен /явно и за други/, не е задължително да се харесват на всички. Да, това е една гадна, скопена откъм всичко версия, която не трябва да стига до масовия потребител...

Mоите разбирания за LTSC и LTSB са напълно единтични като твоите. Нито съм питал, нито съм искал помощ за тях до сега. Излишни неща в операционната ми система, не ми трябват. A който иска да си сложи и Windows 15.

Има ли проблем да се премахнат излишните неща?

Пречат ли ви програми, които не ползвате?

Или нямате достатъчно място на диска?

преди 5 минути, vpvelev написа:

Има ли проблем да се премахнат излишните неща?

Пречат ли ви програми, които не ползвате?

Или нямате достатъчно място на диска?

Когато салама ти е сервиран на масата, ти отиваш ли до магазина за салам ?!

Или не, защото ще ти се изтъркат чепиците...

Странното е, че заради 2-3 програми, които не харесваш си готов на мазохизъм:

преди 41 минути, Joss Bomon написа:

Да, това е една гадна, скопена откъм всичко версия...

... ама аз я използвам, защото не искам да има вграден плеър (например).

преди 1 минута, vpvelev написа:

Странното е, че заради 2-3 програми, които не харесваш си готов на мазохизъм:

Разбрахме, че нямаш понятие от ирония, но поне спри да се излагаш с незнанието си!

И кое точно не зная, че ми стана интересно :)

В широк смисъл или конкретно за Windows?

преди 4 часа, DarkEdge написа:

Що не идеш да даваш акъл на шефа си как трябва да се управлява фирмата, м?

То щото гледам въпросните шефове масово са наслагали LTSC..............аз поне не съм виждал служебни машини с LTSC,та това показва колко им е акъла на шефовете,наслагали са масово ширпотреба и даже не са и чували за тези версии!

Кой ти говори кокретно за даване на акъл за инталиране на ОС? Или проосто така три изнася да тълкуваш, да? 

преди 2 минути, DarkEdge написа:

Кой ти говори кокретно за даване на акъл за инталиране на ОС? Или проосто така три изнася да тълкуваш, да? 

Виж какво..............в България нещата са много изкривени и имат много малко общо с положението в 'белите" страни.Тук също така много малко шефове(било в частния и държавния сектор)заслужават да са такива,всички виждаме какви калинки се назначават и се преметат насам- натам в тази държава!Смях.............а всъщност голям срам!

Стига караници!

LTSC е скъпа, недосегаема за масовите потребители, орязана от всякакви благинки, тежка, бъгава /заради редките ъпдейти/ и тотално ненужна при наличието на много по-добрата Pro версия... /нищо, че са я кръстили Enterprise/ Освен това, е направена за мазохисти.

преди 14 минути, Joss Bomon написа:

Стига караници!

Жалко :)

преди 27 минути, Слави Маринов написа:

Виж какво..............в България нещата са много изкривени и имат много малко общо с положението в 'белите" страни.Тук също така много малко шефове(било в частния и държавния сектор)заслужават да са такива,всички виждаме какви калинки се назначават и се преметат насам- натам в тази държава!Смях.............а всъщност голям срам!

Ти отново по твой си възгед отиде улеу. Явно толкова си можеш да схващаш - имах предвид, че така, както не можеш да даваш акъл на шефа си без последици, така не можеш да даваш акъл и на нкоя корпорация. Като Microsoft  например. Там се гони печалбата и цената на акция!

преди 5 часа, Joss Bomon написа:

Инсталират си я хора, които са осведомени и са наясно, че тя е това, от което имат нужда! Преценили са, че нямат нужда от магазин, от Edge, от игри, от вградения плеар и искат сами да решават кое обновление да инсталират и дали изобщо да го правят.

Преувеличаваш! В списъка от най-важни продукти има такива от Майкрософт първа необходимост без които не може! Изброявам: Microsoft Store, браузър Edge (хромирания от идната година, който е в тестов период сега и който до сега не се е запънал в нито един проблем), Windows Media Feature (без нея си труп, това е задължително, има други приложения, които разчитат на него). Останалото вече може да не го искам - Paint, Skype, OneDrive, Photos, но и от тях има да върви ръка за ръка, не са кой знае каква тежест.

преди 1 час, DarkEdge написа:

така не можеш да даваш акъл и на нкоя корпорация.

И къде виждаш да давам акъл на майкрософт,или на подобни?Човек неволята го учи и ако търси намира това ,което му е нужно.А там където се гони цена и печалба само(а и други интереси)нали се сещаш кокло им е до клиента и неговите интереси..........:)

преди 9 минути, Бонбон с катран! написа:

Microsoft Store, браузър Edge

Тези двете са от най-първа необходимост,вече година сън не ме лови,щото ги нямам!

преди 49 минути, Бонбон с катран! написа:

В списъка от най-важни продукти има такива от Майкрософт първа необходимост без които не може!

По-назад в темата ти казах, че LTSC не е за тебе, при изискванията които имаш. Чист Enterprise или Pro ти покриват претенциите, и не виждам защо се напъваш да създаваш софтуерен Франкенщайн от LTSC.

преди 1 час, Бонбон с катран! написа:

Преувеличаваш! В списъка от най-важни продукти има такива от Майкрософт първа необходимост без които не може! Изброявам: Microsoft Store, браузър Edge (хромирания от идната година, който е в тестов период сега и който до сега не се е запънал в нито един проблем), Windows Media Feature (без нея си труп, това е задължително, има други приложения, които разчитат на него). Останалото вече може да не го искам - Paint, Skype, OneDrive, Photos, но и от тях има да върви ръка за ръка, не са кой знае каква тежест.

И за какво служат Стора и Еджа, мене не ми е много ясно, щото не ги ползвам. Изобщо Десетката е пълна с какви ли не глупости, някои от които са по чудо необходими; трябва ми прогнозата за времето в случая, ама откъде я взимат, не знам, много неточна като градуси.

Ако не е Winaero, да си оправиш 10-ката, тя си остава една боза, дето на нищо не прилича.

Не харесвате Windows, но го ползвате.

Други не харесват Linux, но го ползват.

Трети плюят по Android, но по цял ден го ползват.

....................................................................................................

преди 24 минути, karadzha написа:

Ако не е Winaero, да си оправиш 10-ката, тя си остава една боза, дето на нищо не прилича

Хммм,не така,за някои е боза,а за други е върхът на сладоледа!:)

преди 1 час, Слави Маринов написа:

Хммм,не така,за някои е боза,а за други е върхът на сладоледа!:)

И от бозата става сладолед и от сладоледа става боза. :)

М$ започва автоматично обновяване на Windows 10 1809 до 1909:
https://www.anti-malware.ru/news/2019-12-06-111332/31494

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.