Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

В тази статия има много глупости, да не говорим, че ако направиш някои от съветите и си потребител, който не разбира много от компютри, оставаш без система. Примерно: с какво ще повлияе изключването от BIOS на вграденото видео на SSD?? Още повече, ако нямаш външно и го изключиш, познай какво ще се случи.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Цитат от статията: "Що се отнася до дъната, които са с Intel-ски чипсет, те идват с Intel SATA контролер"

Аз съм с дъно Gigabyte H81M-D3H. Що нямам такъв контролер?...

преди 2 минути, RudeBoy написа:

Gigabyte H81M-D3H

https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-H81M-D3H-rev-10/support#support-dl-driver-sataraidahci

Snap13.png

ЯВвно ти не осъзнаваш какво показвам - за да има драйвър, трябва да има контролер!
В диспечера на устройства трябва да си пише. Освен ако не е инсталиран универсалният SATA драйвър на Microsoft

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Покажи ми диспечера си на устройства с разгърнат Storage controllers

Няма.

Цитат от статията - "те идват с Intel SATA контролер и ако не сте свързали SSD-то си именно с него". Ето ти снимка на дъното ми:

398745.jpg

Покажи ми Intel SATA контролера. Къде трябва да го свържа това SSD, според статията?

преди 14 минути, RudeBoy написа:

Няма.

К'ва ти е драмата? Нямаш какво да правиш и почесваш клавиатурата? Статията не е мое творение - имаш прекрасната възможност да оставиш мнение/въпрос под нея!!!

преди 14 минути, RudeBoy написа:

Къде трябва да го свържа това SSD

Тук:
device-manager-AHCI.png?w=622&ssl=1
На твоето дъно - на един от двата SATA3 конектора, които са свързани с контролера

Драма няма. Не съм се обръщал конкретно към теб, изказвам мнение, че статията е написана неточно. На теб к'ъф ти е проблемът, че го приемаш лично?...

След като статията се обсъжда във форума, мога да напиша и тук мнение/критика за нея.

преди 10 минути, DarkEdge написа:

Нямаш какво да правиш и почесваш клавиатурата?

Общо взето - да :) . И така като гледам, ти също. 

преди 6 минути, RudeBoy написа:

Не съм се обръщал конкретно към теб

Цитираш мен, не цитираш директно линка - значи въпросът е към мен. Ако не беше ме цитирал нямаше и да се включа.

преди 1 час, RudeBoy написа:

Що нямам такъв контролер?

Имаш, но просто не е описан в сайта на дъното.
Ха, сети се ако нямаш SATA контролер. Кой ще е свързан към 4-те SATA конектора

Аз не знам защо се заяждаш толкова. Нали не ти си писал статията?... Авторът ѝ е допуснал формална техническа грешка. Пише, че SSD дискът трябва да бъде свързан към SATA порт, който позволява скорост до 6Gb/s . След това описва Intel SATA контролерът като отделен интерфейс, който трябва да се ползва, ако го има. Е, и двамата с теб сме наясно, че това не е точно така. Защо тогава го защитаваш?...

И не ме мисли мен. Свързал съм си дисковете както трябва, имам инсталирани нужните драйвъри, всичко е ОК. SSD-то ми почва вече 6-а година, на 85% здраве е, работи бързо и точно. И то без да чета такива статии :cool: .

Някой знае ли дали е възможно да се забрани определена папка да бъде изтривана? Не от определени потребители, а от всички.

Имам няколко папки, които(от недоглеждане) изтривам, а вътре има важни файлове. И виждам, че са изтрити едва след като съм изпразнил и кошчето и съм записвал други файлове(не в изтритите папки, а в папката в която са се намирали изтритите папки). Не искам да заключвам папките с парола, искам да забраня изтриването им и, когато реша, че искам да ги изтрия, да разреша изтриването им и да ги изпратя в небитието.

В свойствата на папката задай атрибут Само четене (Read only)

преди 54 минути, DarkEdge написа:

В свойствата на папката задай атрибут Само четене (Read only)

То си е зададено. Пак го зададох, но когато избера папката и натисна Delete бутона ОС-а ме пита дали искам да изтрия папката и ако потвърдя я изтрива.

@A.com, тогава от Security раздела в Properties  махни отметка от Delete:
На 1:44

преди 14 часа, DarkEdge написа:

@A.com, тогава от Security раздела в Properties  махни отметка от Delete:

Благодаря.

До тук никакъв успех. Ще си поиграя повече с различните настройки и дано да се получи каквото искам. :)

Като махнеш отметката на Delete в разрешенията за профила ти, трябва да спре да изтрива и ще ти съобщава, че нямаш права за това действие.

преди 3 часа, DarkEdge написа:

Като махнеш отметката на Delete в разрешенията за профила ти, трябва да спре да изтрива и ще ти съобщава, че нямаш права за това действие.

Аз точно обратния ефект искам,да изтрия папка,но не се получава.При мен е сложена отметката и  профила е Full Control,но пак нямам права за триене.

преди 20 часа, A.com написа:

До тук никакъв успех. Ще си поиграя повече с различните настройки и дано да се получи каквото искам.

https://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&u=https://helpdeskgeek.com/how-to/prevent-file-deletion-and-file-renaming-in-windows/&prev=search

Ето какво се получава(видео): https://drive.google.com/open?id=1NhYRFsjIZ4_Y5TOdNIn8Qij6TjIBhOql

@DarkEdge, като направя посоченото във видеото и махна отметката от Delete не мога да вляза в папката, но пък мога да я изтрия след две потвърждения.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.