Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Вместо да конфигурираш Забрана(Deny), конфгуррай Разрешение(Allow) и махни отметка на Delete

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

на 14.12.2019 г. в 18:46, DarkEdge написа:

Lockhunter или Unlocker

Благодаря Dark.С Unlocker съм пробвал и програмата заби.Сега ще пробвам и с Lockhunter

преди 5 минути, bojoviki написа:

Благодаря Dark.С Unlocker съм пробвал и програмата заби

Инструментът забива, когао се опитваш да изтриеш папка с множество файлове ппподпапка. В лез вътре и по млко по малко маркирай и прилагай unlocker

току-що, DarkEdge написа:

Инструментът забива, когао се опитваш да изтриеш папка с множество файлове ппподпапка. В лез вътре и по млко по малко маркирай и прилагай unlocker

И този вариант ще пробвам.Но Lockhunter не заби,но не изтри папката.

Untitled.png

Явно има заключени от системата файлове в папката или файлове с много дълги имена или със специални символи в имената.
Така гадая само...

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 6 часа, DarkEdge написа:

Вместо да конфигурираш Забрана(Deny), конфгуррай Разрешение(Allow) и махни отметка на Delete

И това съм го пробвал(Allow) и папката пак се изтрива.

преди 4 часа, bojoviki написа:

И този вариант ще пробвам.Но Lockhunter не заби,но не изтри папката.

Untitled.png

Пробвайте с FRST:

https://www.bleepingcomputer.com/download/farbar-recovery-scan-tool/

Отворете notepad и запазете скрипта:

Цитат

RemoveDirectory: C:\Users\bojid\Desktop\del (или както е там пътят до желаната папка)

Запазете файла с име fixlist.txt и го преместете в папката, в която се намира FRST.exe (или FRST64.exe).

Стартирайте FRST.exe (или FRST64.exe) и натиснете бутона FIX веднъж.

Може да поиска рестарт. Съгласете се. След рестарта ще видите лог с името fixlog.txt.

Прикачете го в следващия си коментар.

преди 9 часа, A.com написа:

И това съм го пробвал(Allow) и папката пак се изтрива.

Задължително ли е папките с важните файлове да бъдат в папката, която често триеш? Защо не ги преместиш на някое друго място, което е малко верятно да бъде затрито?

здравейте след последната актуализация windows клавиатурата  продължава да пише на латиница колкото  и да се опитвам да сменя езика 

Изчезна ми възможността за събуждане на компютъра чрез мърдане на мишката,или клик...............сега трябва старт-стоп бутона да докосна,за да се събуди.Има ли решение на това?

преди 19 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Пробвайте с FRST:

https://www.bleepingcomputer.com/download/farbar-recovery-scan-tool/

Отворете notepad и запазете скрипта:

Запазете файла с име fixlist.txt и го преместете в папката, в която се намира FRST.exe (или FRST64.exe).

Стартирайте FRST.exe (или FRST64.exe) и натиснете бутона FIX веднъж.

Може да поиска рестарт. Съгласете се. След рестарта ще видите лог с името fixlog.txt.

Прикачете го в следващия си коментар.

Благодаря много.Не е много по темата,но след като отворих менюто с десен бутон,за да отворя нотепад,излезе различно наименование KUKI.Нещо е сменило имената.Но май не е за този раздел.

Fixlog.txt

преди 19 минути, bojoviki написа:

Благодаря много.Не е много по темата,но след като отворих менюто с десен бутон,за да отворя нотепад,излезе различно наименование KUKI.Нещо е сменило имената.Но май не е за този раздел.

Fixlog.txt 464 B · 0 изтегляния

Мисля, че сте жертва на STOP (DJVU) Ransomware - криптиращ вирус. Той се чисти, но за криптираните файлове не вярвам скоро да се появи декриптор.

Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега?

Пуснете тема и аз или някой колега ще погледне, когато сме свободни.

преди 1 час, Слави Маринов написа:

Изчезна ми възможността за събуждане на компютъра чрез мърдане на мишката,или клик...............сега трябва старт-стоп бутона да докосна,за да се събуди.Има ли решение на това?

Да не се е деактивирала опцията за разрешаване на събуждането?

Имам предвид, влез в диспечера на устройствата и от свойствата на мишката провери в раздел "Управление на захранването" да не се е деактивирала. В BIOS обикновено също има настройки дали мишка или клавиатура да събуждат компютъра. За друго, поне в момента, не се сещам.

mishka.png

преди 8 минути, саби написа:

Да не се е деактивирала опцията за разрешаване на събуждането?

Имам предвид, влез в диспечера на устройствата и от свойствата на мишката провери в раздел "Управление на захранването" да не се е деактивирала. В BIOS обикновено също има настройки дали мишка или клавиатура да събуждат компютъра. За друго, поне в момента, не се сещам.

mishka.png

От диспечера на устройства са добре нещата,както е на снимката,обаче гледам ,че драйверите са си уиндоуски от 2006г,не знам има ли това някакво значение.В биос не съм срещал подобни опции,ще разгледам пак.Но преди без нищо специално да правя си беше така по подразбиране,тоест да се събужда от мърдане или клик.

Не е изключено и някакъв нов бъг да се е появил, миналата седмица имаше някакъв ъпдейт на Windows-а.

Иначе Microsoft-ските драйвъри по принцип ги пишат със стара дата с идеята да не подменят случайно официалните, примерно, при обновяване на операционната система.

преди 12 часа, саби написа:

Задължително ли е папките с важните файлове да бъдат в папката, която често триеш? Защо не ги преместиш на някое друго място, което е малко верятно да бъде затрито?

Въпросната папка не я трия често умишлено. Случва се да маркирам други папки и файлове за триене и тази да се окаже сред маркираните. Често поставям файлове в тази папка(и премествам файлове от/в нея) и ако я преместя другаде няма да ми е необходима. Ще трябва да създам нова на същото място и да използвам новата папка.

преди 2 минути, A.com написа:

Въпросната папка не я трия често умишлено. Случва се да маркирам други папки и файлове за триене и тази да се окаже сред маркираните. Често поставям файлове в тази папка(и премествам файлове от/в нея) и ако я преместя другаде няма да ми е необходима. Ще трябва да създам нова на същото място и да използвам новата папка.

От какъв зор триеш толкова папки? Ако трябва премести тази папка на друго място и си направи някой пряк път към нея, примерно на десктоп и като искаш да копираш/записваш нещо там, просто го пускай в прекия път. Може да си направиш и пряк път там, където постоянно триеш папките, така ще триеш прекия път, вместо цялата папка, след като е толкова трудно друго решение.

преди 3 часа, Слави Маринов написа:

И след рестарт ли продължава проблемът?
Control Panel > Power Options > Sleep > Allow wake timers > Disable

Snap15.png

преди 20 минути, DarkEdge написа:

И след рестарт ли продължава проблемът?
Control Panel > Power Options > Sleep > Allow wake timers > Disable

Snap15.png

И това не дава резултат,сега го промених,но пак не се събужда с мишката.

А от клавиатура буди ли се?
Провери и в BIOS има ли опция USB wake support и активна ли е Enable USB wake support?

преди 12 минути, DarkEdge написа:

А от клавиатура буди ли се?
Провери и в BIOS има ли опция USB wake support и активна ли е Enable USB wake support?

Ееее,оправи се вече.............нали смених черколяците и затова е било,нито съм предполагал,че може да е в биоса причината,още по-малко,че пък тази опция е отговорна за това.:mark: Благодаря за съпорта:)

преди 2 часа, Raze написа:

От какъв зор триеш толкова папки? Ако трябва премести тази папка на друго място и си направи някой пряк път към нея, примерно на десктоп и като искаш да копираш/записваш нещо там, просто го пускай в прекия път. Може да си направиш и пряк път там, където постоянно триеш папките, така ще триеш прекия път, вместо цялата папка, след като е толкова трудно друго решение.

Защото трябва да ги изтрия. :)

За пряк път не се бях сетил. Благодаря. :)

преди 1 час, Слави Маринов написа:

нали смених черколяците

За което не си споменал... ;) 

преди 9 часа, Слави Маринов написа:

Ееее,оправи се вече.............нали смених черколяците и затова е било,нито съм предполагал,че може да е в биоса причината,още по-малко,че пък тази опция е отговорна за това.:mark: Благодаря за съпорта:)

И аз на старото дъно имах опция в BIOS да се включва компютъра с USB клавиатура, но сега нямам :( и трябва да натискам бутона за включване на кутията.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.