Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Добре де, ако инсталирам Enterprise активиран ли ще ми е автоматично? Ползвам Home и Pro които съм ги активирал още докато беше безплатна 10ката?

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Преминах към най-новият Edge - много съм очарован, останах много доволен! Вече любим браузър, колкото и да изглежда смешно на @Слави МариновКеша показва и броя на боклуците, които ще изтрие, екстеншъните приемат и добавки на Chrome, трябва да разрешите добавянето от външни източници. Зареждането е светкавично. Осезаема разлика със стария Спартан!

преди 1 час, iAppleBeats написа:

Добре де, ако инсталирам Enterprise активиран ли ще ми е автоматично? Ползвам Home и Pro които съм ги активирал още докато беше безплатна 10ката?

Специално LTSC си иска на всяка инсталация ключ за активиране, което ме устройва прекрасно, защото не ме обвързва с устройството. :) 

преди 15 часа, Бонбон с катран! написа:

Преминах към най-новият Edge - много съм очарован, останах много доволен! Вече любим браузър, колкото и да изглежда смешно на @Слави МариновКеша показва и броя на боклуците, които ще изтрие, екстеншъните приемат и добавки на Chrome, трябва да разрешите добавянето от външни източници. Зареждането е светкавично. Осезаема разлика със стария Спартан!

Коментара ми беше основно за старата(вградена) версия на браузъра,която имаше големи претенции и очаквания,а се оказа едно голямо НИЩО!Chromium е добра база и дава възможности,но не е гаранция за успех............аз затова ти предложих и линк именно за тази версия на браузъра.

Microsoft премахва автоматичното вписване в Windows 19033 - в netplwiz е премахната отметката:
Control-UserPassword2-in-Windows-10-2004.png

Въпреки, че все още има възможност за това през регистратурата
https://winaero.com/blog/microsoft-removes-user-autologin-in-windows-10-version-2004/

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

на 28.11.2019 г. в 10:24, DarkEdge написа:

Microsoft премахва автоматичното вписване в Windows 19033 - в netplwiz е премахната отметката:
Control-UserPassword2-in-Windows-10-2004.png

Въпреки, че все още има възможност за това през регистратурата
https://winaero.com/blog/microsoft-removes-user-autologin-in-windows-10-version-2004/

В един от коментарите пише, че трябва да се изключи някакъв Windows Hello бутон, който нищо не ми говори, след което опцията за автоматично вписване отново е налична.

Цитат

in the system the “Windows Hello Button” must be set to off, then in Netplwiz the box is there again.

Редактирано от саби (преглед на промените)

Точно сега излезе коментар на winaero с актуализирана информация:
След изключване на Windows Hello
Windows-10-Disable-Windows-Hello.png
се появява опцията за вписване:
Windows-10-version-2004-Sign-in-Automatically.png

@DarkEdge, това Нещо изобщо може ли да работи във виртуалка? Синът на един приятел реве, че калкулаторът не му смята правилно и не може да си сметне някаква задача, която днес са учили по математика. Пуснах го във виртуалка, за да се уверя, че натиска правилните неща. Цъкнах аз калкулатора, тръгнах да смятам това, което синът на моя приятел иска да сметне и като натиснах ентър... изписа "Loading" в средата на екрана и си остана така. :D

23 на 5-та степен делено на 10 на 11-та степен = LOADING...

преди 5 минути, Валсо написа:

23 на 5-та степен делено на 10 на 11-та степен =

0,00006436343
Явно на виртуалката не й стига вътък.
Аз ползвам Old Calc на winaero - може да се инсталира без намесса:
"Old Calculator for Windows 10.exe" /S
и директно замества калкулатора - като стартираш calc си тръгва калкулаторът за Win 7

преди 1 минута, Валсо написа:

Не знам какво е това "вътък", но карай...

сили, мощност...
А може и да не е добре конфигуриран във виртуалката.

преди 4 минути, Валсо написа:

Не знам какво е това "вътък", но карай...

Лапа RAM! 😂

Да не дава господ калкулаторче да ти изяжда всичкия капацитет на мощния компютър. :D 

преди 17 минути, DarkEdge написа:

0,00006436343

Не му се връзвай. Тоя е от ония линуксджии, дето обичат да дразнят с измислени несъществуващи проблеми с Windows.

/виж му подписа за ориентация/

преди 3 часа, DarkEdge написа:

сили, мощност...
А може и да не е добре конфигуриран във виртуалката.

Еми конфигурирах виртуалката така, както я правя и за 7-ца - видеокарта VBOX SVGA с максимум памет (256 МБ), включена опцията за 3D, 8 GB RAM, включен PAE/NX, ms-dos таблица за дялове...

преди 3 часа, Joss Bomon написа:

Не му се връзвай. Тоя е от ония линуксджии, дето обичат да дразнят с измислени несъществуващи проблеми с Windows.

/виж му подписа за ориентация/

Само дето всички проблеми с Windows 10 вече се намират в нета.
Виртуалка със 7-ца и 8-ца върви без грешка, калкулаторите им също работят без проблем. Само този в 10-ката се наси*а.

Имам и кракната 7-ца Ентърпрайс гола като пушка, ама я пускам един път в седмицата за някоя по-капризна игра и защото ме мързи да я чакам да зарежда по 5 мин. :D

на 29.11.2019 г. в 21:01, Валсо написа:

Еми конфигурирах виртуалката така, както я правя и за 7-ца - видеокарта VBOX SVGA с максимум памет (256 МБ), включена опцията за 3D, 8 GB RAM, включен PAE/NX, ms-dos таблица за дялове...

Само дето всички проблеми с Windows 10 вече се намират в нета.
Виртуалка със 7-ца и 8-ца върви без грешка, калкулаторите им също работят без проблем. Само този в 10-ката се наси*а.

Имам и кракната 7-ца Ентърпрайс гола като пушка, ама я пускам един път в седмицата за някоя по-капризна игра и защото ме мързи да я чакам да зарежда по 5 мин. :D

Е, нали всичко вървеше на Linux... ся се оказва, че ползваш кракната 7-ца. 😂

преди 6 минути, pix3l написа:

Е, нали всичко вървеше на Linux... ся се оказва, че ползваш кракната 7-ца. 😂

7-цата я ползвам за една определена капризна игра, правена 2005 г., която наскоро се завърна от мъртвите и която все още не тръгва под линукс. Когато тръгне официално, Валве ще я оправят да върви под линукс.

Microsoft пусна нова версия на PowerToys за Windows 10:
https://winaero.com/blog/microsoft-releases-powertoys-0-17-with-powerrename-and-fancyzones-improvements/

PowerRenameDemo.gif

преди 18 минути, DarkEdge написа:

Microsoft пусна нова версия на PowerToys за Windows 10:
https://winaero.com/blog/microsoft-releases-powertoys-0-17-with-powerrename-and-fancyzones-improvements/

FancyZones почва доста да ми харесва как се държи. Не помня какво ме беше издразнило в предната версия, та го бях изключил, но го включих пак.

За PowerRename тайничко се надявам лека-полека да заприлича на FlashRenamer, ама това ще отнеме известно време...

Е, уж работят хората по инструмента.
А и нали виждаш, че все още е в ранна версия - 0.ХХ

За хората с по-задълбочени интереси към Windows 10 - новият формат (FFU  - Full Flash Update) за прихващане и създаване на имидж:
https://www.tenforums.com/tutorials/133132-dism-clone-deploy-using-ffu-image.html

Забележка: Препоръчително е използването на Dism 10.0.17763.1 от 10 v1809, защото 10.0.18362.1 от 10 v1903 има бъг

Сравнение между wim, vhd и ffu

След последната кумулативна актуализация (до версия 1909) има много чувствително подобрение на регистрираните грешки на 10 про, горе-долу е така и на LTSC. Това се усеща и по бърза и стабилна работа.

22.jpg

преди 46 минути, B3M2W0 написа:

След последната кумулативна актуализация (до версия 1909) има много чувствително подобрение на регистрираните грешки на 10 про, горе-долу е така и на LTSC. Това се усеща и по бърза и стабилна работа.

И аз съм с последната версия на Win 10 Pro (1909), но явно моя компютър е по-грешен от твоя :)

1.png

преди 1 час, DarkEdge написа:

Алоу, статистиците...

Те не са статистици, а колектори на бележки. :) 

преди 1 час, DarkEdge написа:

Едни и същи мантри, обясняващи как и в другите версии без home можело да се премахват ненужните приложения и сервизи и т.н. дрън, дрън, но не отговарящи на основното:

Защо да инсталирам нещо, от което нямам нужда и никога няма да ползвам, като има версия LTSC N, в която почти всичко ненужно според МОИТЕ изисквания е премахнато ?

Защо ДРУГ трябва да решава ВМЕСТО МЕН от какво имам нужда и дали и кога да го инсталирам ?

Защо ресурсите на машината е необходимо да са ангажирани с ненужни за мен неща ?

Никой не кара никого насила да си инсталира тази версия. Инсталират си я хора, които са осведомени и са наясно, че тя е това, от което имат нужда! Преценили са, че нямат нужда от магазин, от Edge, от игри, от вградения плеар и искат сами да решават кое обновление да инсталират и дали изобщо да го правят.

Щом аз съм решил, че ОС за банкомати и медицинска апаратура е МОЯТА ОС, значи ще е тя!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.