Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 14 часа, Слави Маринов написа:

нещата не са добре.

Не би трябвало да има причина за разлика. Освен ако не си се разбрал с всички драивъри за новия хост. Какво пише в eventvwr?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Microsoft разработи нов инструмент за внедряване (Windows 10 image deployment) на Windows 10:
https://www.microsoft.com/itshowcase/blog/autopilot-speeds-up-windows-10-image-deployment-inside-microsoft/?MC=Windows&MC=SysMagSof

Windows Autopilot

преди 17 часа, Слави Маринов написа:

аз пък останах без 8.1

При подобни обстоятелства и причини и аз се отказах от моя 8.1, за който на времето броих 199лв в Технополис. Омръзна ми да се мъча с какво ли не, пък и на тоя компютър имам LTSC, който е много по-добър.

:offtopic_s:

преди 18 минути, B3M2W0 написа:

LTSC

Ооммм
😎

преди 21 часа, DarkEdge написа:

В ляво от 1

` ч
[ ш
] щ
\ ю

мерси само този клавиш не го пробвах

преди 18 часа, Слави Маринов написа:

Седмица не съм слагал,пък не съм пробвал да се опитам в 8.1 да използвам драйвер за 10...............тя системата зарежда,но не показва коректно резолюцията.

пробвай с amd catalyst century аз на 10 успях да инсталирам драйвер на много стара карта  извиняжам се ако не съм написъл правилно програмата но англиския не ми е силна черта

При проблем с местоположението на някой клавиш, стартираш osk и виждаш къде е.

преди 1 минута, DarkEdge написа:

При проблем с местоположението на някой клавиш, стартираш osk и виждаш къде е.

благодаря още веднъж

преди 3 часа, DarkEdge написа:

:offtopic_s:

Ооммм
😎

смешно ама и аз направих една тъпотия
значи решавам да пробвам LTSC x86 и аха да инсталирам програмите си
и изведнъж осъзнавам, че повече от 3/4-ти от програмите ми са х64 и до сега изобщо не съм се замислял какво тегля от нета
ногу умен ве, пращя от акъл
ама трябва да призная, че от многото експерименти, започнах да си мисля, че LTSC-то е най-подходяща за обикновеният потребител на ОС

преди 29 минути, дръндю написа:

започнах да си мисля, че LTSC-то е най-подходяща за обикновеният потребител на ОС

Не става... то е за банкоманти и специализирана апаратура... Друго си е да си опитно зайче с най-нови дрешки... и кръпки... А и каква скука ще е с LTSC до 2029г.

преди 7 часа, DarkEdge написа:

Не би трябвало да има причина за разлика. Освен ако не си се разбрал с всички драивъри за новия хост. Какво пише в eventvwr?

Е и аз се учудих,но на практика така се получи,от старият диск си работи,на новото ссд има артефакти..............не съм имал време да се занимавам с eventvwr,пък и ровичкането там е за други:wub:

преди 1 час, дръндю написа:

значи решавам да пробвам LTSC x86 и аха да инсталирам програмите си

Значи за теб ще е по-лесно да изредиш кое НЕ си пробвал,ако дисковете можеха да отчитат броя инсталации на ОС,при теб със сигурност ще е 3 цифрено число.:ohmy:

преди 13 минути, Слави Маринов написа:

ако дисковете можеха да отчитат броя инсталации на ОС

Могат ако се изтрива и пресъздава Windows дялът.

преди 13 минути, Слави Маринов написа:

кое НЕ си пробвал,

не съм пробвал по-нови версии от 1809, но от тази тема получавам инфо, как върви развитието на десетката
и за да правя експерименти, сменям харда с друг дето малко не е наред, щот при офлайн chkdsk, ми излиза след проверката на третия дял те таквоз в командния ред
@VpnToastIcon.png

преди 4 минути, дръндю написа:

по-нови версии от 1809

Те там е кефът - 19536... 😎

на 18.12.2019 г. в 20:30, Raze написа:

Драйвера за windows 7/10 не става ли за 8/8.1?

Аз съм с външна видеокарта AMD RX 470. Преди време, когато ползвах Windows 8.1 имах едни проблеми с драйвърите. Мониторът ми е с FreeSync и при превключване на цял екран при възпроизвеждане на видео с PotPlayer или Media Player Classic Home Cinema се получаваше замръзване на картината за няколко секунди. Беше досадно. Забелязах същото поведение и при превключване на цял екран в една игра, когато се използва безрамков прозоречен режим. Друг проблем беше, че в игрите The Witcher 1 и Unreal Tournament 2004 имаше отвратителен тиъринг, заради който не можеше да се играе. Тези игри по принцип нямат опция за вертикална синхронизация, а от настройките на драйвърите тя не работеше. Чаках да оправят тия проблеми, но изведнъж съобщиха, че прекратяват поддръжката за 8.1, защото малко хора го използвали. AMD бяха дали съвет, който иска, да инсталира драйвърите за 7-мицата на 8.1. Реших да го направя. Първият проблем не присъстваше повече. Вертикалната синхронизация в игрите все още не работеше, но тиъринга беше толкова малко, че трябваше да се взирам, за да го видя. Тогава осъзнах, че на 8.1 по принцип са му обръщали по-малко внимание спрямо 7 и 10.

За съжаление с драйвърите за 7-мицата, инсталирани на 8.1 се започна със сини екрани, при което бях принуден да мина и аз на 10. Има си и той своите предимства и недостатъци спрямо другите два Windows-а де.

При мен проблема е в SSD. На всеки 2-3 дни му намалява живота с 1%, а е оптимизирано как си требе. Остават му 72% животец. Явно е някакъв супер боклук. Гаранцията му е 2 години, а то ще изкара най-много 10-11 месеца. Хардовете са бавни, но поне карат повече от 2 години, а имам хвърлян на 2-3 метра по стълби и вече кара 10-та година. Да и*ба и шибаните SSD.

преди 3 минути, karadzha написа:

оптимизирано как си требе

Кое каквво значи?

преди 3 минути, karadzha написа:

На всеки 2-3 дни му намалява живота с 1%

С какво е мерено?
Модел на SSD?

преди 22 минути, DarkEdge написа:

Кое каквво значи?

С какво е мерено?
Модел на SSD?

Оптимизирано, ТРИМ включен, и по правилата, както беше предписано тук в една от темите; мерено е с Western Digital SSD Dashboard; ССД - Western Digital, май беше нЕква зелена серия, ако сериозно те интересува – мога да проверя за точния модел.

преди 40 минути, karadzha написа:

При мен проблема е в SSD. На всеки 2-3 дни му намалява живота с 1%, а е оптимизирано как си требе. Остават му 72% животец. Явно е някакъв супер боклук. Гаранцията му е 2 години, а то ще изкара най-много 10-11 месеца. Хардовете са бавни, но поне карат повече от 2 години, а имам хвърлян на 2-3 метра по стълби и вече кара 10-та година. Да и*ба и шибаните SSD.

Тествай с HD Tune

преди 5 минути, tepmu написа:

Тествай с HDD Tune

Това сериозно ли? Най-измамният инструмент.

Western Digital  Green SSD, a по-точно WDS 120G2G0B-00EPW0 е модела.

преди 7 минути, DarkEdge написа:

Това сериозно ли? Най-измамният инструмент.

Ми аз съм го ползвал няколко пъти и съм останал доволен, не претендирам да е най-добрият софтуер. Веднъж ми показа, че "здравето" му е малко и след около 1-2 седмици харда ми си замина, за мое щастие вече си бях направил копие на всичко важно. Друг път ми показваше, че харда е в отлично здраве и реално кара 1 година след това.

Има стотици случаи в мрежата, в които инструментът казва дискът е умрял, а те си работят години след това.

преди 5 минути, DarkEdge написа:

Има стотици случаи в мрежата, в които инструментът казва дискът е умрял, а те си работят години след това.

Това важи ли за ССД? Все пак Western Digital SSD Dashboard е на фирмата производител на изделието.

преди 1 час, karadzha написа:

Гаранцията му е 2 години, а то ще изкара най-много 10-11 месеца

Това може да се каже,че е добре за теб,би трябвало да ти го сменят,отделен е въпросът,че почти винаги евтиното и бюджетно решение винаги излиза по-скъпо!

преди 1 час, karadzha написа:

Да и*ба и шибаните SSD.

Моето първо ссд тази есен подкара 6 година и според софт е на 86%(тошиба ,MLC е обаче),та не са скапани ссд дисковете,а най-вече избора и късмета понякога.

преди 4 минути, Слави Маринов написа:

Това може да се каже,че е добре за теб,би трябвало да ти го сменят,отделен е въпросът,че почти винаги евтиното и бюджетно решение винаги излиза по-скъпо!

Моето първо ссд тази есен подкара 6 година и според софт е на 86%(тошиба ,MLS е обаче),та не са скапани ссд дисковете,а най-вече избора и късмета понякога.

Western Digital Green SSD са скапани. Каза ми го човек, който само с това се занимава – компита и разни хардуери по тях. Иначе твоята Тошиба не може ли да е Хитачи? Май Тошиба прилапа Хитачи, а по-добри дискове от последните още не съм срещал. Прехвалените Сийгейт дават много брак, още докато са в гаранция.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.