Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 12 минути, Аlex&Vanko написа:

И такова ли има? Аз да не знам.

Изостанал си с материала. Това го вкараха в 8-цата.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 9 часа, DarkEdge написа:

Портативен инструмент за управление на неприкосновеността на данните:
Debotnet
1577895303_debotnet_windows10.jpg

https://github.com/Mirinsoft/Debotnet

Заслужава ли си да сменя O&O ShutUp 10  с този или са с идентични възможности?

Защо да заменяш - ползвай side by side. Почти се припокриват.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, Момчета!

Възможно ли е чрез програмата NLite  да премахна защитната стена, антивирусната и браузъра?

Зареждам ISO формата, но не мога да видя такава опция! Може ли малко помощ и съдействие, както и да помогнете със съвет, освен горе изброените приложения, какви още боклуци мога да премахна, които само създават процеси без да са нужни и полезни! Благодаря!

SС NLite по-скоро не.
Може да пробваш с помоща на MSMG Toolkit

Не ми харесва интерфейса. Иска ли са да го направят бенц ама ми е дървеняшки. По-бърз е определено. Самата инсталация стана за около 5 минути, но после то не бяха пароли, мейли, пинове, ама искаш ли това, искаш ли онова.

преди 27 минути, Камен Петров написа:

после то не бяха пароли, мейли, пинове, ама искаш ли това, искаш ли онова.

За целта има unattend.xml - създаваш си локален профил, задаваш си всичко необходимо и после за 3 минути си на десктоп.

току-що, DarkEdge написа:

За целта има unattend.xml - създаваш си локален профил, задаваш си всичко необходимо и после за 3 минути си на десктоп.

Някои от нещата са полезни. Не знам дали се разбрахме всъщност... Слагал ли си оригинален 10 про последна версия?

От тази по-последна няма! 16.1.2020

Snap7.png

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 2 минути, DarkEdge написа:

От тази по-последна няма! 16.1.2020

Snap7.png

Аз те питам слагал ли си fresh install последна версия? Дано не звуча като да се заяждам. Не се заяждам.

Естествено, че съм инсталирал! Точно това и написах по-горе - преди 2 дни.

В Properties на С: диска ми дава, че са заети 108GB. 

Като сметна по отделно всяка папка, сумарно ми дава, че са заети около 86GB.

Къде е скрита разликата? Спомням си че Windows 10 си заделяше 7 или повече GB, но те не се ли отчитат?

bitmap.png

Благодаря Raze!

Показаха се скритите :)

Въпреки че съм дал да се виждат скрити и системни, но явно в експлорера все пак не се показва всичко. С тая програма се видяха.

pagefile.sys 6,5G

hiberfile.sys 6,4G

System Volume Information 6,6G

преди 4 минути, Raze написа:

Хибернацията, ако не я ползваш, можеш да я изключиш и този файл ще се махне.

Да ще я махна. Аз бях я махнал преди, но скоро преинсталирах начисто Уина и сега я забравих :)

преди 23 минути, vpvelev написа:

pagefile.sys 6,5G

hiberfile.sys 6,4G

Е,то е много трудно да се сетиш за тези опции(щом не си ги елиминирал)и без тази програма.:)

преди 13 часа, vpvelev написа:

Въпреки че съм дал да се виждат скрити и системни, но явно в експлорера все пак не се показва всичко. С тая програма се видяха.

Не би трябвало ако си отметнал да не крие системните файлове, да не се вижда в explorer.

преди 6 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Не би трябвало ако си отметнал да не крие системните файлове, да не се вижда в explorer.

Така е. Тотално съм забравил че скоро преинсталирах и се огелпих съвсем! Мислех че всичко съм отметнал и не се усетих навреме и помислих че има нещо ново в Уина :)

Благодаря за помоща!

преди 10 часа, vpvelev написа:

Благодаря Raze!

Показаха се скритите :)

pagefile.sys 6,5G

hiberfile.sys 6,4G

Не е ли много голям тоя pagefile.sys, нали си уж с SSD? Аз ги залагам на 200MB min - 1024MB max.

преди 3 часа, Magenta Riddim написа:

Не е ли много голям тоя pagefile.sys, нали си уж с SSD? Аз ги залагам на 200MB min - 1024MB max.

Тия дни покрай еуфорията че си купих ново SSD и смених рама от 8 на 16GB не съм настройвал и пипал нищо в уина. Така че управлението на виртуалната памет е автоматично. Препоръчват ми 2,9GB. Но сега ще го оставя така. По-добре уина да си го управлява, защото някой път може да му трябва повече. Още има място на диска :)

Cap1.png

Махни горе отметката на Automatically manage paging file size for all drives и сложи на System managed size

преди 1 час, DarkEdge написа:

Махни горе отметката на Automatically manage paging file size for all drives и сложи на System managed size

това само за системният диск  C ли важи или може да се направи и за D ?

Можеш да зададеш на всеки дял да е pagefile.sys. Дори и от няколко части на няколко дяла.

преди 18 часа, vpvelev написа:

ystem Volume Information 6,6G

Това е ненормално голям обем. При една точка за възстановяване (колкото на практика ти е нужно)  не бива да е повече от 320МБ. Изтрий всички точки, направи оптимизиране на диска и ако пак е над 320МБ , пусни му една дефрагментация-нищо, че е ССД. Това е единствения начин да се отървеш от тези гигабайти .След това си създай нова точка за възстановяване и си готов.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.