Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 15 часа, DarkEdge написа:

Пробвай с Alt+Shift или Winkey+Space

излиза че е сменила клавиатурата но продължава да пише на латиница 

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Индикаторът при часовнка сменя ли се при натискане на клав. комбинация?

преди 19 часа, DarkEdge написа:

Пробвай с Alt+Shift или Winkey+Space

сменям езика на български но продължава да пише на латиница

преди 4 часа, DarkEdge написа:

Индикаторът при часовнка сменя ли се при натискане на клав. комбинация?

да 

Да не си слагал случайно flextype? Ако да, знай, че windows-ът ти е за преинсталация.

От настройките наклавиатуритеизтрий българската и я доави отново.

преди 49 минути, DarkEdge написа:

От настройките наклавиатуритеизтрий българската и я доави отново.

пробвах не става ще трябва да пиша на бдс

преди 1 час, саби написа:

Да не си слагал случайно flextype? Ако да, знай, че windows-ът ти е за преинсталация.

не

Изтри ли всички клавиатури - да остане само US. Рестртирай и тогава добави BG phonetic trad.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

викам да споделя, колко е по-тежка, десетката в ляво, спрямо осмицата в дясно,
при еднакви условия на работа - началните минути на един онлайн филм

693870121_1118.JPG.f939dbab34c0ea8a87809fe4090a5aca.JPG

ихааа, викам си, край с експериментите, оставям си осмицата
когато пробвах да инсталирам некои неща, случайно дръпнати от нета и записани във флашка, осмицата изрева, че не разполага с ресурсите на десетката
чакай си викам на акъля да пробвам къмъсъто 38, ами същата работа, 
файлът вика "искам десетка"
баси...
:no-no:

а сега ви пожелавам лека нощ, а аз започвам да си играйкам на Age of Empires, от 95-та и инсталирана в десетката

преди 4 минути, дръндю написа:

колко е по-тежка

Само конфигурирай Split Threshold за Svchost и ще видиш разликата

преди 26 минути, DarkEdge написа:

Само конфигурирай Split Threshold за Svchost и ще видиш разликата

тука викат, че е по-добре с повече процеси....тъй де, зависи с каква памет разполагам
от това зависи добрата работа на ОС
https://www.tenforums.com/tutorials/94628-change-split-threshold-svchost-exe-windows-10-a.html

Когаато RAM <8GB (2;4GB) е силно пожелателно да се конфигурира използваната памет от svchost процесите

преди 44 минути, DarkEdge написа:

Когаато RAM <8GB (2;4GB) е силно пожелателно да се конфигурира използваната памет от svchost процесите

това, като че ли не влияе на броя на процесите
но ми направи впечатление натоварването на процесора - средно 5%
доста време трябваше да изчакам за да го хвана, за един пиков момент на 12 и пак падна на 5
и това при свалена стойност от 380000 на 150000
2108394836_.JPG.63ccf94f70f317c270ef5083c90482c2.JPG

пп

върнах го на първоначалната стойност и натоварването на процесора беше на 10-20, като пиковете бяха над 30 процента
ще ви помоля да кажете при вас как е, защото имам усещането, че ми трябват повече хапчета
баси...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Т.е. дъртият ти процесор се разтоварва като сложиш по-нисък праг,  да? Winaero Tweaker изчислява необходимия за твоята машина праг вместо теб....

Аз пък нали си правих експерименти с дъртото ми HTPC (Atom [email protected] HT, 4GB RAM, 60GB SDD) заради някакви проценти натоварване на CPU (стигаше на моменти до 100). С Windows 8.1 определено натоварването беше по-малко, докато... не му забих уж най-леката облачна антивирусна, кояяо намерих в нета... Ами почти се изравниха стойностите на натоварване на CPU (RAM-ът ебеше със стойности като на Дръндьо) и реших, че по-добре да си го оставя на 10-ка (поне е с цифров лиценз). Всеки един стар комп го мъчи вече... браузърът, баси..

По-скоро го мъчат сайтовете. Пробвай с adblock ако нямаш инсталиран. А относно процесора...вече и на калкулаторите слагат по-мощни.

преди 22 часа, DarkEdge написа:

Изтри ли всички клавиатури - да остане само US. Рестртирай и тогава добави BG phonetic trad.

изтрих ги всичките клавиатури рестартирах но в лентата на задачите те си седят пак ще пиша на фонетика това пак е нещо въпреки че незнам къде ч

Това Split Treshold за какво е точно действието за svchost?

преди 20 часа, дръндю написа:

викам да споделя, колко е по-тежка, десетката в ляво, спрямо осмицата в дясно,

Браво,за малко да откриеш топлата вода...................аз пък останах без 8.1,нямам драйвери за видеокартата(вградена в razen 3200g).Интересно,че дъното(msi), и от АМД предладат драйвери освен за 10ката и възможност за 7цата да се сложи,обаче 8.1 е без съпорт.

преди 2 минути, Raze написа:

Драйвера за windows 7/10 не става ли за 8/8.1?

Седмица не съм слагал,пък не съм пробвал да се опитам в 8.1 да използвам драйвер за 10...............тя системата зарежда,но не показва коректно резолюцията.

преди 6 минути, Raze написа:

Пробвай, 7/10, току-виж станало, кой знае.

Забравих да кажа...............като стартирам 8.1 от старият ссд диск си е нормално,макар и с някакъв майкрософтски дравър за видеото,обаче като я сложа на новият ссд(evo 970 plus),тогава нещата не са добре...........Явно не е само видео драйвера.

преди 23 часа, Raze написа:

По-скоро го мъчат сайтовете. Пробвай с adblock ако нямаш инсталиран. А относно процесора...вече и на калкулаторите слагат по-мощни.

Имаше uBlock, но не помагаше особено. Само с Falkon се ядва (тоЙ си има вграден AdBlock). Аз го ползвам основно като Network audio player, но пък малката постоянно си гледа "Маша и Медведь" на него, така че ми е драма с тежкия Youtube. Но пък си реших проблема като му намалих резолюцията на 1600x900.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.