Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 6 минути, DarkEdge написа:

Ама това е Chrome Edge! А не стандартният Spartan!

На приложената снимка, това ясно се вижда.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Верни ли? И колко пъти трябва да се публикува линк към браузъра, при положение, че вече го има в темата?

на 19.11.2019 г. в 23:37, Бонбон с катран! написа:

Впечатлението ми от LTSC - лети като ракета! :) Грабна ми сърцето.

А в предишен пост:

И още един безплатен джокер - защо, след като държиш на браузера и магазина не ползваш чист Enterprise, а се занимаваш с дивотии, непредвидени за LTSC като философия ?!

преди 29 минути, Joss Bomon написа:

И още един безплатен джокер - защо, след като държиш на браузера и магазина не ползваш чист Enterprise, а се занимаваш с дивотии, непредвидени за LTSC като философия ?!

Аз, за това предложих линк към хром базирания Edge, с който системата не се обвързва, но ми казаха, че този линк е даван в предишни постове на темата

пп

Транслатора на Edge е много зле, за разлика от Хрома
1201880505_.PNG.338645f919ce8a3f5fa19ec6a0007e24.PNG.

Махни го тоя ublock origin.

преди 4 часа, Joss Bomon написа:

LTSC ме спасява от много излишен, ненужен софтуер и няма ексцесии като при обикновената система...

преди 3 часа, Чepeн Пeтъp написа:

Аз, за това предложих линк към хром базирания Edge, с който системата не се обвързва

И това съм го пробвал, Хром базирания Edge не ми допадна! Даже някъде четох, че ще бъде лишен от флаш поддръжка или нещо такова, по-сакат на видео плеъри.

преди 3 минути, Бонбон с катран! написа:

LTSC ме спасява от много излишен, ненужен софтуер

като работа в локална мрежа например, нъл? 😎:(
Спасявало го било...аве, ти на моменти си за пцихятрията, ве.

За надграждането на машини с Qualcomm wifi адаптери до 1909:
https://support.microsoft.com/en-us/help/4531941/updating-to-a-new-version-of-windows-10-on-devices-with-some-driver-ve

Сложих си N-версията на LTSC и се получи разлика от 3 гигабайта чиста инсталация.
При N-версия 9 гигабайта, а иначе са 12 при редовната LTSC.
Интересно ми е, какво друго, освен плеъра го няма в тази версия?!
Играта от 95 година "Age of imperias", работи.
Използвам за филми Potplayer.
Нямам представа какво има в тия три гигабайта.

Първото, което се сещам, че не работи, са програмите за работа с изображения (снимки) от типа на Zoner Photo Studio.

преди 1 час, DarkEdge написа:

Първото, което се сещам, че не работи, са програмите за работа с изображения (снимки) от типа на Zoner Photo Studio.

Да, пробвах се с Zoner Photo Studio X  и се оказа,  че Mfplat.dll  липсва.
Потърсих в нета и намерих това:
https://support.microsoft.com/en-us/help/4134255
от което разбрах, защо се получава тази голяма разлика в големината на инсталирания Windows.
Май ще трябва да си кача пълната версия на LTSC!
Благодаря за отговора!

преди 35 минути, Чepeн Пeтъp написа:

Mfplat.dll  липсва

И още 15-16 файла
Разликата между Windows и Windows N е Media Feature Pack for N versions

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Черен Петър,  хард диска ли ти е малък?

преди 12 минути, vpvelev написа:

Черен Петър,  хард диска ли ти е малък?

Аз и той смятаме колко излишни приложения товарят системата. След като добавих единствено Edge и Microsoft Store, сега пада бремето от Cortana, Skype, Clock, Mail, Calendar, OneNote, Weather, News, Sports, Money, Camera, Music, Photos, като последното е деактивирано.

преди 43 минути, Бонбон с катран! написа:

Аз и той смятаме колко излишни приложения товарят системата. След като добавих единствено Edge и Microsoft Store, сега пада бремето от Cortana, Skype, Clock, Mail, Calendar, OneNote, Weather, News, Sports, Money, Camera, Music, Photos, като последното е деактивирано.

Вариантът да си инсталираш Про или Ентерпрайз и да деинсталираш въпросните нежелани приложения не ти ли харесва? Отнема по-малко време от това да се чудиш кой точно файл го няма в системата и от къде да го намериш.

преди 6 минути, A.com написа:

Вариантът да си инсталираш Про или Ентерпрайз и да деинсталираш въпросните нежелани приложения не ти ли харесва? Отнема по-малко време от това да се чудиш кой точно файл го няма в системата и от къде да го намериш.

Не се чудя въобще. До сега LTSC не ми се е спирал на нищо! Всичко работи. @DarkEdge ако се сети за нещо необходимо, което да не бачка да свирне.

Напълно съм съгласен с A.com. По-добре е да се качи пълна версия и след това да се махат нещата, които не ти трябват.

В противен случай трябва да знаеш и имаш много добра информация и знания, коя е и най-малката .dll например, но заради която не ти работи нещо.

преди 9 минути, DarkEdge написа:

Споделянето в локана мрежа

Нали бяха системи за бизнеса? Очаква се връзка между компютрите. :ohmy:

Старите версии на Avast и AVG може да блокират надграждането на Windows 10 до 1909.
https://winaero.com/blog/old-versions-of-avast-and-avg-antivirus-may-block-windows-10-1909/

Мача със Спартан под LTSC приключи. Не изобразява миниатюри в YouTube. До колкото виждам това трябва да са мини видео файлчета, защото се движат като застане мишката. Не знам как е под останалите Windows 10 системи - там Edge вижда ли тези миниатюри? Някой да каже.

Хромиум бета версията се справя идеално, настанява се върху стария браузър и изобразява миниатюрите изведнъж - всичките на един път. Толкова бързо.

преди 4 часа, Бонбон с катран! написа:

Мача със Спартан под LTSC приключи.

Те майкрософт се отказаха от недъгавото си творение,ти обаче продължаваш............явно знаеш нещо повече от тях за това чудо и възможностите му! А те(майкрософт)по принцип не им се получават нещата с браузърите,но поне им дойде гениалната идея да не откриват пак топлата вода,ти явно още я търсиш!Щом имаш време и нерви,търси я!

За башманиаци има и :

Windows 10 Enterprise 2016 LTSB x64 v5 lite (ivankehayov)

Win10.x64.lite.v5-IK.iso (size: 791 MB)
(SHA1: 71E842518B2FE9FFDE94DD6F7E0777793BBA8466)
(based on en_windows_10_enterprise_2016_ltsb_x64_dvd_9059483.iso)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.