Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 1 час, Валсо написа:

Усещаш ли как си противоречат, да не кажа "лъжат"? "Невъзможност за зареждане на десктопа след рестарт", а като временно "решение" предлагат "рестарт", демек те вкарват в един loop, от който няма излизане.

мисля си, че грешиш
става въпрос за  рестарт
не е казано, че при изключване има този проблем
положението е бастър копчето и отново си на работен плот - десктоп
но, като и да е, това са ни малките радости в живота
:giggle1:

Цитат

Однако есть и временное решение — просто перезагрузить устройство. В подавляющем большинстве случаев этого должно быть достаточно.

Источник: https://www.anti-malware.ru/news/2019-11-05-1447/31212

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Te моите теми все са някак доста отнесени, но не всички сме снайперисти, които са супер акуратни и съответни на злободневието.

Конкретно, позволете да споделя.

Само ми се струва или е факт, че от последните 2-3 седмици, забелязах нещо много добро в Windows 10, Pro и Enterprise. Почистването на стари файлове на системата става забележително по-бързо. Преди, много отлагах тези почиствания, именно от костенурската скорост, с която се забърсваха старите фалове, особено папка Windows.old. При приблизително равни обеми от по 5-6 ГБ, сега процесът отнема 2-3-4 минути макс.

Забелязах го на няколко компютъра, но конкретно пиша възхитен тази сутрин от 2 HP –та. Едното е с i3-6100 8GB, другото i7-4790 12 ГБ; и двете са със SSD. Не засичах с хронометър, но се справиха за 2-3 минути. Преди, им отнемаше по десетина, че и 20.

Някой забелязал ли е нещо подобно, или аз нещо си въобразявам, щото съм навлекал тениската си с добро настроение, ебати? 

преди 6 часа, Iztre6tel написа:

Не засичах с хронометър, но се справиха за 2-3 минути. Преди, им отнемаше по десетина, че и 20.

2-3 минути са много. Обикновено по 1 минута за бавен HDD диск. А вие и с бързата скорост сте още по-бавни.

преди 1 минута, Бонбон с катран! написа:

2-3 минути са много. Обикновено по 1 минута за бавен HDD диск. А вие и с бързата скорост сте още по-бавни.

Паак пишеш колкото да не заспиш - ако трие 3+GB (100+файла) аре стига ги е изтривала за една минута. Наясно ли си изобщо какво се чисти по принцип и конкретно за дадената машина. За първото май не, за второто - категорично не.

Благодаря, че писахте, пичове! Честно, мн е тъпо да останеш неотговорен, особено на голям форум като нашия. Поне за мен е така.

Бонбони с катран, май е мн прав DarkEdge. Количеството файлове е критично важно. 4 ГБ филм се трие за секунда, а същият обем, например, хиляди снимки, текстови файлове и таблици могат да отнемат минути. 

Бегай друго, но там онези файлове от ъпдейтите и особено WINDOWS.OLD май не са като обикновените. Именно те ме бавеха преди време и сега ми се стори, че процесът е забързан. Но понеже съм залюхан и отнесен, реших да си сверя часвника, дали и при вас е така. Не казвам, че е най-важното нещо на света. Но нали е подфорум за  ОС, стори ми се удачно. Не може само да се жалваме, така де, бива да похвалваме, без да прекаляаваме, ми се струва. ))

преди 1 час, Iztre6tel написа:

4 ГБ филм се трие за секунда,

Не виждам как 4гб филм,или подобен файл ще попадне като опция за почистване с disk cleanup!

преди 13 часа, Слави Маринов написа:

Не виждам как 4гб филм,или подобен файл ще попадне като опция за почистване с disk cleanup!

Ами като е в папка Downloads ;)

Тази папка вече би трябвало да не е в папките за почистване на cleanmgr на актуализиран Windows 10.

преди 14 часа, Iztre6tel написа:

4 ГБ филм се трие за секунда

Защото се изтрива само един байт от първия сектор, където започва файлът. Всичко останало си седи на място.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 6 часа, DarkEdge написа:

Тази папка вече би трябвало да не е в папките за почистване на cleanmgr на актуализиран Windows 10.

Тя ,доколкото знам,не е била никога в нито един уйндоус в папките за почистване,била е скоро  като експеримент и то за съвсем малко!Отговора е за Magenta Riddim,макар да цитирам теб:))

Спира се поддръжката на 1803 Home и Pro!!!!
1909

Нещо много бързо се качи това 1909.. има няма 2-3 минути, 2 бързи рестарта..

преди 7 минути, Magenta Riddim написа:

Нещо много бързо се качи това 1909.. има няма 2-3 минути, 2 бързи рестарта..

Прав си. Наверно качва само малко добавки. Но като го дръпнах да си обновя флашката, ISO -то не се отличаваше по размер от 1903

преди 5 часа, Iztre6tel написа:

да, вчера привечер забелязах 1909, че чука на вратата през ъпдейт :)

вчера го видех туй в този сайт, ама си рекох че е излишно да го публикувам
и сега се питам, ами ако е полезно за някой...
https://www.itechtics.com/windows-10-1909/

на 12.11.2019 г. в 18:35, Iztre6tel написа:

4 ГБ филм се трие за секунда

Това показва непознаване на маниерите на Уиндоуса-на диска има това записано, което е във файловия списък. Когато се изтрива нещо, се изтрива само във файловия списък, тогава експлорерът таксува това място , независимо от обема, за празно. Точно този маниер се използва от програмите за възстановяване на изтрити файлове. Ако на това място се запише нещо друго, чак тогава се изменят единиците и нулите на всеки бит.

Обновяването до 1909 е бързо, понеже всичко нужно е било инсталирано по-рано, сега просто са се активирали опциите:

https://support.microsoft.com/en-za/help/4517245/feature-update-via-windows-10-version-1909-enablement-package

Един въпрос относно Уин10 и два монитора. Поставям zip/7z(примерно desktop.zip) архив на десктопа на втория монитор. Отварям въпросния архив(използвам 7zip) и променям името на един от файловете в архива. В момента, в който натисна ENTER, за да потвърдя промяната на името, desktop.zip се премества на десктопа на главния монитор. Multiple Displays e зададено да е Extend these displays. Има ли някакъв начин desktop.zip да си стои, там където си е - на десктопа на втория монитор?

@A.com, да не би да има активна опция за автоматично аранжиране на иконите на плота?

Черен петък на goodoffer24.com:

Windows 10 Pro Professional CD-KEY (32/64 Bit) at $10.62

Windows 10 Enterprise 2019 LTSC  at $12.40

Някой може ли да ми даде линк за сваляне на LTSC 2019 но N версията на бг?

Никой няма да ти даде LTSC - справка т.2.10 от Правилата на форума

преди 7 часа, DarkEdge написа:

@A.com, да не би да има активна опциа за автоматично аранжиране на иконите на плота?

Не. Изключена е. Всяка икона си стои там, където я поставя.

Изтегли прикачения файл на десктопа и го добави в регистратурата.
Отпиши/впиши се в профила си в Windows.

w10-desktop-icons-guid-fix.reg

преди 4 часа, ludiq94 написа:

Някой може ли да ми даде линк за сваляне на LTSC 2019 но N версията на бг?

Linux ли търсиш?
Тя и да не е N системата ти, ще плачеш като малко дете от неработещи компоненти на LTSC! Успех в главоблъсканицата.

преди 53 минути, DarkEdge написа:

Изтегли прикачения файл на десктопа и го добави в регистратурата.
Отпиши/впиши се в профила си в Windows.

w10-desktop-icons-guid-fix.reg 2 kB · 1 изтегляне

Благодаря.

Изписва ми:

Cannot import .......: Not all data was successufully written to the registry. Some keys are open by the system or other processes, or you have insufficient pribileges to perform this operation.

Това се получава при двоен клик върху файла и при отворен Registry Editor-> File - Import.

С други reg файлове не съм имал подобно съобщение.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.