Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

@B3M2W0, теглиш скрипта, стартираш с админски права и чакаш. Като завърши работа, в папката при скрипта ще се появи iso файлът
https://uup.rg-adguard.net/dl/tmp/62155dae-af6d-44bd-8665-9d5f8a297eaf/creatingISO_18363.387_bg-bg_amd64_core.cmd

What’s New in Windows 10 Version 1909 (19H2)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 2 часа, DarkEdge написа:

@B3M2W0, теглиш скрипта, стартираш с админски права и чакаш. Като завърши работа, в папката при скрипта ще се появи iso файлът
https://uup.rg-adguard.net/dl/tmp/62155dae-af6d-44bd-8665-9d5f8a297eaf/creatingISO_18363.387_bg-bg_amd64_core.cmd

What’s New in Windows 10 Version 1909 (19H2)

Няколко пъти свалям и стартирам скрипта и въпреки че е за версия 18363.387 изходното iso излиза за версия 18362.387. Дори първия път не обърнах внимание и инсталирах и пак ми инсталира тая версия с която си бях. Интересно не разбра ли инсталатора че ми инсталира същата версия с която съм 😲

image.png.9957eaf5e0637451d4ea10d8c2926ebd.png

преди 4 часа, DarkEdge написа:

чакаш

Сдобиване с .ISO предполага преинсталиране и свързаното с това губене на програми и друг приложен софтуер. Няма ли как да се намери актуализацията КВ ала бала за постигане на 1909 не с преинсталиране?

преди 11 часа, B3M2W0 написа:

Сдобиване с .ISO предполага преинсталиране и свързаното с това губене на програми и друг приложен софтуер.

Това не е точно така - монтираш iso и стартираш setup.exe от виртуалния диск. И правиш ъпгрейд със заппазване на личните файлове и настройки.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 11 часа, DarkEdge написа:

монтираш iso и стартираш setup.exe от виртуалния диск.

Много те моля, като имаш време, напиши малко по-подробно, за всеки случай.

преди 13 часа, DarkEdge написа:

монтираш iso и стартираш setup.exe от виртуалния диск.

И следваш съветника. Няма друго.
ВАЖНО: Ако всичко е наред той ще пита/предложи да се запазят файловете и настройките. Ако тези опции са сиви, значи нещо не е наред за надграждане и ще направи чиста инсталация. Тогава прекъсваш инсталация. Решения по въпроса
Този метод се ползва и за ремонтна инсталация на Windows.

преди 2 часа, DarkEdge написа:

Няма друго.

Това, което се свали с този инструмент, не може да се изтрие по никакъв начин. Папката с един милион файлове е непоклатима. Опитах в нейните свойства да присвоя пълен контрол, става, и пак не може да се изтрие. С програма Unlocker ужким започва, но се блокира компютъра. Опитах с AOMEI да форматирам целият дял на диска, белким изчезне проклетата папка, и това не стана-излиза съобщение, че била заета. Вече не знам как да се отърва от това нещо.

1.jpg

22.jpg

А завърши ли създаването на iso файла? Рестартирай и пробвай отново да изтриеш.
Освен това не виждам твоя профил в таблицата с разрешенията.

преди 3 часа, B3M2W0 написа:

Това, което се свали с този инструмент, не може да се изтрие по никакъв начин.

Да не би исото да стои заредено във виртуалното устройство и да не си го демонтирал ?

Положението е следното: Наложи се да спра свалянето на исото и да изтрия сваленото. От там започнаха проблемите. Опитах всички начини( вкл и с добавяне на името ми като администратор в разрешенията- е, такъв инат не сте виждали-не дава.). На края ми писна и на един външен ХДД си копнах всичко от дял Д, после сложих един инсталационен диск с 10 Хоум 1903 и с негова помощ успях да форматирам дяла с проклетата папка, вече я няма ( каква радост), сега връщам обратно съдържанието. Явно инструментите на инсталатора са с най-висок приоритет.

Просто е трябвало да стартираш отново спрения скрипт. Той щеше да си генерира нова папка, а старата да откачи.

преди 6 часа, B3M2W0 написа:

Това, което се свали с този инструмент, не може да се изтрие по никакъв начин.

Същото се получи и при мен когато прекъснах скрипта.

Изтрих папката от Линукс :) Той не знаеше че не са за триене :)

преди 41 минути, vpvelev написа:

Помня навремето и аз имах проблеми с триенето на нещо, не помня какво точно беше. Пуснах живо CD с Knoppix и се оправи работата.

преди 5 часа, vpvelev написа:

PC Hunter  трие де що намери. В това число и невъзможното за триене....

Еднин нов въпрос - най-вероятно ще взема ССД. До колкото съм чел има производетели на ССД, които предоставят софтуер за миграция на ОС от стар твърд диск към новото ССД, т.е. миграцията няма да е проблем.

Това, което аз искам да направя е следното, ако е възможно:

1. Слагам ССД-то (500 ГБ)

2. Разделям ССД-то на два дяла 200ГБ + 300ГБ

2. От HDD (2 ТБ) разделен на два дяла: 200ГБ ОС и 1,8ТБ(каквото дойде) да преместя Уин10 на 200ГБ дял на ССД-то. Възможно ли е или ССД-то не трябва да е разделено на дялове?

3. И сега основният въпрос - не изтривам 200ГБ дял на твърдия диск. Уин10 си стои "инсталирана" на твърдия диск, в същото време Уин10 е "инсталирана" и на 200Гб дял на ССД-то. Една и съща ОС на два различни диска.

От Биос-а задавам first boot device да бъде ССД-то и всичко си работи нормално?

След това задавам first boot device да бъде твърдият диск и пак всичко си работи нормално?

С други думи, ако премахна единия диск само с промяна на first boot device ще имам работеща ОС. Възможно ли е?

преди 2 часа, nikssi написа:

PC Hunter  трие де що намери. В това число и невъзможното за триене....

Само детоо под Win 10 капризничи - драйвърът му създава проблеми.

преди 1 час, A.com написа:

От Биос-а задавам first boot device да бъде ССД-то и всичко си работи нормално?

Да

След това задавам first boot device да бъде твърдият диск и пак всичко си работи нормално?

Да

С други думи, ако премахна единия диск само с промяна на first boot device ще имам работеща ОС. Възможно ли е?

Да, точно така

преди 30 минути, DarkEdge написа:

Да

Да

Да, точно така

Благодаря.

вчера си инсталирах версия 19008.1000...тъй де, само за експеримента
направи ми впечатление, че бутващия дял е 50Мб, а по време на самата инсталация си заделя още около 500-резервиран за системата...това при MBR
до сега не ми се беше случвало и за това ви питам при вас как стоят нещата

преди 24 минути, дръндю написа:

19008.1000

Що стара верся?

преди 3 минути, DarkEdge написа:

Що стара верся?

щот тва намерих в UUP-то

преди 12 минути, DarkEdge написа:

19013

добре де, разбрах
ама на 1809 LTSB, е с два дяла, а на горната версия,
уж не съм направил допълнителен дял, а се появи изневиделица
та това питах, щото се изненадох с тия три дяла

Най-вероятно е Windows RE. Покажи съдържание - бобът свърши.

преди 6 минути, DarkEdge написа:

Покажи съдържание - бобът свърши.

ами,не мога да го покажа, щото пак съм на 1809 LTSC
ама мога да покажа картинка на това дето съм теглил и инсталирал
1883141388_.PNG.207461bc1d4d99120eafff45dc12b27f.PNG

преди 5 минути, дръндю написа:
преди 13 минути, DarkEdge написа:

Покажи съдържание - бобът свърши.

ами,не мога да го покажа,

Голям си чук - говорехме за дял, а ми показваш к'во си теглил. А и това е Cumulative Update - не обърна ли внимание?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.