Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

В cmd as admin изпълни systeminfo. Търси Hofix(s): и срещу него търси kb:4515384. Ако го има изпълни:
wusa /uninstall /kb:4515384 /quiet /norestart

Ако има проблем с този метод пиши - ще деинсталираме с помощта на dism

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 3 часа, B3M2W0 написа:

Лан-драйвера

Може да споделиш как е минала деинсталацията на актуализьацията

преди 20 часа, DarkEdge написа:

Много ми се ще да видя как ще отвориш 8-10GB tiff файл във фотошоп на машина с 8-16GB RAM без суап файл.

Според теб дали ми се налага да го правя?А ако ми се налага,дали ще съм с 8 гб рам?Стига си поставял нелепи условия при положение,че много ясно съм казал кога и при какви условия е излишен този фаил!Аз от 5 год откакто съм с 8 бг рам и НИКОГА за това време не съм минавал 4-4,5гб заета рам каквото и да съм правил,дали имам нужда от такъв фаил?

преди 14 часа, DarkEdge написа:

Може да споделиш как е минала деинсталацията на актуализьацията

Днес след обяд ще се занимавам с лаптопа и ще пиша. Командата, която си ми дал, смятам да я използвам с копиране. Опасявам се, да не тръгне веднага пак да я инсталира. Сега се сещам за нещо друго, според мен свързано със случая. В същия ден, на компютъра с LTSC дойде кумулативна актуализация КВ4512578 ,точно тогава поставих и на него втора плочка РАМ 4ГБ, направих актуализацията и тогава забелязах, че не се вижда ДВД устройството. Не можех да допусна, че е от новата памет, пък и тя беше точно копие на съществуващата. След търсене на причината, открих, че този SATA порт, в който е пъхнато ДВДто, се е озовал в положение  Disable. Преместих го в съседния свободен порт и веднага тръгна. После в биоса направих въпросния порт на Enable, но не съм опитал да върна кабела на него и да видя какво ще стане. Допускам, че двете кумулативни актуализации имат нещо общо , най-малко в пораженията, които нанасят на невинни устройства.

преди 15 часа, DarkEdge написа:

бях забелязал, че безжичната връзка се разпада и след преинсталация на драйвъра се оправи, но имах и други проблеми
след възстановяването с Dism, всичко се оправи
може да греша, но в моя случай не беше необходимо да премахвам актуализации след възстановяването с dism от инсталационната флашка
не знам дали съм полезен с този пост
просто споделям, как съм се оправил с "нещастните" ъпдейти

преди 2 часа, B3M2W0 написа:

Опасявам се, да не тръгне веднага пак да я инсталира.

Microsoft като знаят, че актуализацията е проблемна, няма ли да се сетят да я спрат?

преди 1 час, саби написа:

Microsoft като знаят, че актуализацията е проблемна, няма ли да се сетят да я спрат?

Явно няма достатъчно мрънкащи да я затворят .

на 19.09.2019 г. в 13:43, DarkEdge написа:

Ако има проблем с този метод пиши

Въвеждането на тази команда не доведе до никакви действия и промени-просто нищо не става. За това направих грешен избор да деинсталирам тази актуализация с инструмента на самия Уиндоус, след което настъпи трагедията. След успешното деинсталиране се оказа, че пак няма мрежова карта за лан кабел-изобщо я няма в диспечера на устройствата. Имах записани драйвери за този контролер, но инсталирането не помогна. Все едно, че в лаптопа няма такова устройство. По-лошо, сега даже и диска с Драйвер Пак Солюцион не може да се направи нищо-той казва, че са на лице всички драйвери и не вижда лан-картата. Същото става и с програма Драйвер бостер-пълно задръстване. Мъчих през контрол панел да прибавя ново устройство, и там не се открива нищо. Как да я задействам тази пуста лан-карта, да не се спотайва някъде на дъното! Остава да опитам в биоса дали няма нещо, но не ми се вярва. Помагайте!

01.png

02.png

03.png

04.png

05.png

01.png.c3e61ba1f9218b8a1e6c0053dbf4e620.png
Не виждаш резултат, защото деинсталацията трябва да протече в тих режим.
Тази картинка след изпълнението на командата и е?
03.png.e7ce967da427f15cde9f1f43ae9497d2.png

преди 8 минути, DarkEdge написа:

Тази картинка

е от уиндоуския деинсталатор. Преди всичко-отбой. Картата тръгна и се вижда вече-трябвало е след инсталирането на драйвера да се рестартира компа. Вече всичко е наред. Сега отварям инсталираните актуализации и въпросната КВ ---------384 си се мъдри там, инсталирана на 11.09. какво става, нали я деинсталира одеве. Оставям нещата така.

на 19.09.2019 г. в 12:58, rado84 написа:

Това обида ли трябва да е?

Не, медицинска диагноза.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Уволнен служител на Microsoft обясни защо в ОС Windows се появиха толкова много бъгове

Цитат

Місrоѕоft yвoлнявa пoчти вcичĸи cпeциaлиcти oт тoзи eĸип зa тecтвaнe нa OC Wіndоwѕ, пoнeжe cпopeд пpиeтaтa нoвa cтpaтeгия, фoĸycът ce измecтвa oт тpи paзлични cиcтeми – Wіndоwѕ, Wіndоwѕ Моbіlе и Хbох, въpxy caмo eднa – Wіndоwѕ 10

Πoчти вcичĸи тecтoвe вeчe ca aвтoмaтизиpaни и ce извъpшвaт в cpeдaтa нa виpтyaлни мaшини.
Бъpг cпoдeля, чe вeчe пoчти нямa тecтoвe въpxy peaлeн хардуер.

Ocвeн aвтoмaтизиpaнитe тecтoвe, ocнoвeн изтoчниĸ нa дaнни cтaвa тeлeмeтpиятa и Wіndоwѕ Іnѕіdеr. Koмпилaциитe Wіndоwѕ Іnѕіdеr ce инcтaлиpaт нa милиoни ycтpoйcтвa и oт вcичĸитe тeзи мaшини Місrоѕоft пoлyчaвa пoдpoбни тeлeмeтpични дaнни.

Місrоѕоft пoлyчaвa дaннитe зa вceĸи eдин cpив нa пoтpeбитeлcĸи ĸoмпютъp. Ho eдин oт нaй-гoлeмитe пpoблeми нa тeлeмeтpиятa e, чe гoлям бpoй бъгoвe ocтaвaт нeзaбeлязaни.

Казал е нещо, което всички знаят и реално нищо не е обяснил.

Много близо е времето, когато една от най-платените в момента професии - програмирането, ще се извършва от ИИ, и милиони ще останат без работа с масовото навлизане на роботизацията във всяка една сфера на живота...

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Казал е нещо, което всички знаят и реално нищо не е обяснил.

Много близо е времето, когато една от най-платените в момента професии - програмирането, ще се извършва от ИИ, и милиони ще останат без работа с масовото навлизане на роботизацията във всяка една сфера на живота...

Да, много яко - AI, ей ти сценария на новия Assassin's Creed, почвай да пишеш. 😂

преди 3 минути, pix3l написа:

Да, много яко - AI, ей ти сценария на новия Assassin's Creed, почвай да пишеш. 😂

И внезапно се появява нуждата някой така да напише сценария, че AI-ът да може да го схване, и сме обратно в изходна позиция :D

преди 7 минути, killchain написа:

И внезапно се появява нуждата някой така да напише сценария, че AI-ът да може да го схване, и сме обратно в изходна позиция :D

AI, напиши ми AI за писане на Assassin's Creed по сценарий... job done! 😂

на 26.09.2019 г. в 13:24, DarkEdge написа:

каква е гаранцията че тези пиратски ключове няма да изгърмят след месец и второ в ибей ги има на половин цена

И кой ти каза, че са пиратски? И с какво продавщите в ebay са по-безопасни от 
https://www.goodoffer24.com/about-us/

Customer Service Email[email protected]

Glory Profit International Limited

Room 1202,12/F.,AT Tower 
180 Electric Road, North Point
Hong Kong

Освен това като влезеш в махгазина не купуваш каквото свърнеш, нали?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 20 часа, DarkEdge написа:

И кой ти каза, че са пиратски? И с какво продавщите в ebay са по-безопасни от 
https://www.goodoffer24.com/about-us/

Customer Service Email[email protected]

Glory Profit International Limited

Room 1202,12/F.,AT Tower 
180 Electric Road, North Point
Hong Kong

Освен това като влезеш в махгазина не купуваш каквото свърнеш, нали?

би ли казал как за нещо струващо 250 евро някой ще ти го продава за 10 евро ако не е крадено

При последните актуализации преди два дни се появи и една кумулативна , по желание, а именно КВ 4517211. За майтап я инсталирах на лаптопа, който тъкмо го бях стабилизирал след описания по-горе кошмар с драйвер на лан картата. Този път щетите бяха по-малко-развали се драйверът на блутута и се появи жълта удивителна и съобщение, че Уиндоус го изключва поради повреда. Тъкмо се чудех как да се сдобия с този Qualkom Atheros BlueToot Driver и пред очите ми попадна бутонът за връщане на предишен-задействах го и чудо-всичко се оправи. Не съм в състояние да кажа дали нещо друго се е скапало, но на пръв поглед всичко е ок. Същата актуализация се мъдри и на другите компютри, но там няма да я огрее. Поводът да напиша всичко това е въпросът-как може да бъде скрита, да не ми се хили всеки път на среща. Опитах с една програмка Уиндоус упдате мини тоол, но нищо не става- тя работи с нови или инсталирани актуализации, или аз не успях да я накарам да ми махне от очите КВ4517211.

111.jpg

Най-лесно през Windows Update minitool - маркираш ъпдейта и натискаш бутона +-H

Проблемът е, че въпросната актуализация не се вижда по никакъв начин в програмката-там излизат инсталираните, а при търсене пак я няма, защото вече е намерена.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.