Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 6 часа, DarkEdge написа:

Само, че ти никога (или поне не скоро) няма да видиш някои от хубавините, които се появяват в нея.

Към новото просто се адаптирам, ако имам нужда. Дали ще ползвам ХР, 10 или Линукс ми е все тая. Да му мислят тези, за които прехода от една към друга система е проблем. 

преди 4 часа, B3M2W0 написа:

Рових из мрежата за повече информация, но да попитам и тук-какво още да очаквам от актуализациите, ще има ли надстройване до 1903, или ще си остане на това положение дълго време. Освен това не може да се свали нищо от магазина на Майкрософт, може би защото съм с локален акаунт, трябва ли да минавам на такъв от Майкрософт?

Поне до сега актуализирането до последна версия винаги е ставало с ъпгрейд от исо, а не посредством автоматичните ъпдейти. Явно не си чел достатъчно за какво е направена тази версия, щом задаваш такива въпроси. Настоящата версия /2019 или 1809/ ще си получава важните ъпдейти до 2029г.

https://support.microsoft.com/bg-bg/help/13853/windows-lifecycle-fact-sheet

преди 3 часа, B3M2W0 написа:

Благодаря за добрите пожелания, в пустото му сторе има едно приложение за правене на колажи-PhotoTastyc Colage, дето е много хубаво и не можах да го сваля от другаде.

https://alternativeto.net/software/phototastic-free/

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 13 часа, B3M2W0 написа:

Освен това не може да се свали нищо от магазина на Майкрософт, може би защото съм с локален акаунт, трябва ли да минавам на такъв от Майкрософт?

Тези издания са без магазин на Майкрософт. Ако си го инсталирал имаш две положения - бъг или незнание какво да направиш. Прозорците за изискване на акаунт са направени подвеждащо. Просто трябва да отказваш докато изчезне. И преди го казвах и сега повтарям. Без магазина не можеш да използваш безплатен AdGuard и безплатен VPN. Чудно как се лишаваш от Edge браузъра, но ако го инсталираш как ще вградиш плъгина за Internet Download Manager. Явно караш лекичко, бавничко, без да се претоварваш, като почиващите на пейката бабки. ;) Само се озъртат, слухтят и нищо не правят. Някой друг ще върши работата. :) 

преди 12 часа, Joss Bomon написа:

Много интересни предложения, но на прима виста не намерих как може да се свали каквото и да е. Ако знаеш нещо?

Не разбрах какви са проблемите с "домашната мрежа"... и Вин7. Да нямате предвид т.нар. недоразумение "Homegroup"?

За Store, ако чак толкова критично ти трябва нещо оттам, за такива ситуации аз ползвам виртуални машини, в случай че не много често се налага да се ползва нещо такова, което го няма в основната ти OS. VMware дори има възможност програма от guest OS да се появи и ползва като част от хост OS-a, което е доста яко.

За скайп чувам някакви слухове, че е възможно в един момент да го направят Store-only и да изчезне нормалната десктоп версия. Но ми се струва нереално да се случи, все някаква Business версия ще трябва да остане.

Горе онова за Edge браузъра и лишаването от него предполагам е ирония. Доста отдавна се зарекох Никога да не ползвам браузър, правен от М$. Дори ако само той работи с някой сайт някъде във вселената. Единствено бих ползвал техен браузър ако от това зависи Пряко живота ми.
Абс. нищо от достъпното в нормалните 10-ки не ми липсва грам. Имам и такава (където са ми игрите), както и виртуални машини с нормални 10-ки за различни тестови нужди.

преди 53 минути, teglicha написа:

Горе онова за Edge браузъра и лишаването от него предполагам е ирония. Доста отдавна се зарекох Никога да не ползвам браузър, правен от М$. Дори ако само той работи с някой сайт някъде във вселената. Единствено бих ползвал техен браузър ако от това зависи Пряко живота ми.

Що? Да не би до сега да си се оплакал? Или демонстрираш колко много си изостанал? Следващата версия Edge е базирана на Chromium и "алчните" Micro$oft ти дават парите си да откриеш уязвимост или да съдействаш.

Да, базирана щяла да бъде на Хромиум. Поредния Хром във все по-орязана опаковка. В този смисъл, пробвал съм почти всички хромиум -базирани браузъри и накрая, след бъгове и различни проблеми, все на Chrome се връщам като втори браузър (след FF). Дори въпреки и неговите десетки проблеми и недостатъци.

От какво да съм се оплакал.... Достатъчно дълго съм страдал от IE (и дупките му), и нямам причини да смятам, че новото им отроче е коренно по-различно от целия им манталитет на писане на софтуер... поне извън Windows, който е една друга тема. М$ имат и добри софтуери, като цяло ползвам основно Windows, но съм достатъчно откровен и незаслепен, че да ненавиждам определени техни софтуери, постъпки, тактики и т.н.

В случая "изостанал" трябва да е в кавички, защото точно M$ са вечно изостаналите в уеб стандарти, поддръжката им и т.н. Добре че вече зарязаха тъпите си опити с изостаналите си енджини, та да минат на нещо по-съвременно и съвместимо. Firefox от версии 1 и 4 поддържат "светлинни години" повече стандарти дори от IE9.

на 1.09.2019 г. в 2:44, Бонбон с катран! написа:

Чудно как се лишаваш от Edge браузъра, но ако го инсталираш как ще вградиш плъгина за Internet Download Manager. 

Браузъра  Edge e достъпен за всяка версия на уиндоус вече,а този Internet Download Manager е голямо недоразумение!

преди 3 минути, Слави Маринов написа:

а този Internet Download Manager е голямо недоразумение!

Не е, защото има само една пълноценна алтернатива - Download Master

преди 8 минути, Слави Маринов написа:

и какво не може да се свали без негова помощ?

Достатъчно е, че с един инструмент се свалят всякакви файлове и отвсякъде /без торенти/.

https://software.kaminata.net/it-novini/maykrosoft-shte-osiguri-windows-7-poddrazhka-za-nyakoi-potrebiteli/

Това е баси подигравката! Само за една година и после пак ти извиват ръцете! Но нищо, де, нека продължават сами да се закопават. С нетърпение чакам деня, в който Микрошит ако не фалира, то поне ще остане далеч назад с дял на пазара.

преди 4 минути, rado84 написа:

С нетърпение чакам деня, в който Микрошит ако не фалира, то поне ще остане далеч назад с дял на пазара.

Оптимист...99% е сигурно, че няма да ти се усмихне.

Цитат

Toвa oзнaчaвa, чe вcичĸи пoтpeбитeли нa Wіndоwѕ 8.1 и Wіndоwѕ 10 нямa пoвeчe дa пoлyчaвaт
aĸтyaлизaции пo cигypнocттa и пoпpaвĸи нa пpoблeми cлeд 14-и янyapи 2020-a гoдинa,
a тexният избop ce зaĸлючaвa дo ъпгpeйд ĸъм Wіndоwѕ 10

https://software.kaminata.net/it-novini/maykrosoft-shte-osiguri-windows-7-poddrazhka-za-nyakoi-potrebiteli/

Боже, тоя автор чете ли си писанията?

преди 27 минути, DarkEdge написа:

Оптимист...99% е сигурно, че няма да ти се усмихне.

Боже, тоя автор чете ли си писанията?

Песимистът: "По-зле от това не може да стане!"
Оптимистът: "Може, може!"
:D :D 

Ако не спрат с глупостите и с извиването на ръце, някой ден верно ще се окажат в дъното на пазара. Само че от алчност Бил Гей това не го разбира. Накрая ще останат само с най-глупавите овце с IQ 85, а всички останали ще са на линукс.

А за грешката на автора - казах му и предполагам, че ще я оправи. Според мен е тайпо от бързане.

Мистър Хейтинггейл, не ми е ясно само защо като не те интересува Win като ОС що щеш по тия ширини?

И по отношение на Win 7 - XP   беше с подобно развитие - след като спряха поддръжката корпоративните клиенти останаха още известно време с поддръжка.
Така, че колелото се върти...и нищо ново под слънцето.
Голямото подскачане - всяко нещо си има продължителност на живот. Що не подскачате, че производителите на хардуера не дават доживотна гаранцияв (изключваме памети/флашки).

преди 11 минути, rado84 написа:

Ако не спрат с глупостите и с извиването на ръце, някой ден верно ще се окажат в дъното на пазара

няма как да стане това
аз съм един цъкащ потребител на джама и не мога
а и нямам желание да пиша в конзола на линукс "судо апт гет инстал ...пичката му лелина"

преди 5 минути, дръндю написа:

няма как да стане това
а и нямам желание да пиша в конзола на линукс "судо апт гет инстал ...пичката му лелина"

Линукс отдавна може да се ползва без писане на команди, да не говорим, че много неща работят много по-добре от windows, няма телеметрии, нежелано инсталиране на обновления и много други неща, но това е друга тема. Също ако не беше измислен linux, най-вероятно нямаше да има windows, android и така нататък.

преди 5 минути, Raze написа:

Също ако не беше измислен linux

имаш предвид Unix
и да андроида също е добър за цъкане

пп

цъкането му е майката, а не писането
писането смятам че е необходимо само за  в крайни случаи

Това е първоизточника. Реално в момента почти всичко работи под linux - сървъри, бази данни, дори съвърите на микромеките, без които нямаше да го има windows, въпреки че те си имат собствена сървърна ОС.

С риск да ме упрекнат, че много гледам какви грешки има в новия ми Уиндоус 10 LTSC ,ще попитам как да се избавя от единствената такава, която се повтаря ден след ден в много бройки. В мрежата за тази грешка 10016 има описани методики за даване на разни разрешения, но са много сложни и не съм сигурен какво ще стане. Няма ли готов скрипт, който да свърши работата и да ме (ни) отърве от това или да се правя , че не ги виждам?

22.PNG

преди 1 час, B3M2W0 написа:

много гледам какви грешки има

Съвсем нормален въпрос.
По стандартния начин за коригиране на id 10016 - липса на зададени права за профила ти върху някои ключове в рег.

на 4.09.2019 г. в 14:11, Raze написа:

Също ако не беше измислен linux, най-вероятно нямаше да има windows

Оппаа.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

на 4.09.2019 г. в 14:04, дръндю написа:

няма как да стане това

Даебиан-базираните дистрибуции (Убунту, Минт) имат вградени интерфейси за инсталиране на софтуер и не се налага да пишеш каквото и да било, освен може би името на търсения софтуер - точно както правиш и на телефона с Мухъл Плей.
И ще стане - точно както Микрошит се самоубиха при смартфоните, така ще се самоубият и при десктопите. Въпрос на време е.

Отделно и Мухъл, и Valve не ги оставят да дишат изобщо. Броят на игрите в Стийм, които вървят прекрасно под линукс расте непрекъснато, а Мухъл пък работи по своя разработка, наречена Stadia, която ще ти позволи срещу минимален абонамент да цъкаш каквато искаш игра на каквато искаш платформа с каквато искаш ОС (вкл. и линукс) директно в браузъра.

spacer.png

@rado84, нищо от последния ти пост не е свързано с Windows 10!!!(и не е единствен)
Много моля - бъди така добър да спреш да с*реш в темата!
ТЕМАТА:"Windows 10 Впечатления и проблеми (2)", а ти нямаш един пост, съдържащ впечатления и/или проблем.
Само льоскаш разни хорски писания!

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

на 29.08.2019 г. в 8:24, DarkEdge написа:

Ами, забрани актуализирането на драйвърите.

Winkey+R>SystemPropertiesAdvanced > Hardware > [Device Installation Settings]
================
gpedit.msc
Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Update
Do not include drivers with Windows Update > двоен клик > Yes
regedit-windows-update-dont-include-drivers.jpg?itok=SF8zy1cQ

при мен "yes", е само коментар на функцията "enabled", който може да бъде всякакъв
например "дръндю не ще драйвъри"
а може и да греша, не знам
199453028_.PNG.d577baab3d064659d4b3c5a1073f7e29.PNG

пп

и както винаги, забравяме да благодарим
Благодаря!
пий ено виртуално от мен
:drunk:

преди 57 минути, дръндю написа:

при мен "yes", е само коментар на функцията "enabled", който може да бъде всякакъв
например "дръндю не ще драйвъри"
а може и да греша, не знам

да, грешка е
коментарът няма нищо общо
и е много лошо, че не мога да си редактирам предишния пост
оказва се, че Yes/No, се явяват флаг на enabled/disabled

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.