Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Значи го натискаш и пускаш по няколко пъти в секунда, докато се получи - "помпиш", ако ще ти е по-ясно.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 44 минути, B3M2W0 написа:

това е предостатъчно.

С добавянето на 4GB (~<40лв) просто няма да познаеш системата.

преди 1 минута, Raze написа:

Значи го натискаш и пускаш по няколко пъти в секунда, докато се получи - "помпиш", ако ще ти е по-ясно.

Много благодаря за всички опити да ми се помогне, дано да се намери начин за влизане в биос и при лаптопа.

Винаги има начини. Изборили сме ти достатъчно, според ситуацията. Вече пробваш и което стане, както казах, в краен случай нулираш BIOS.

преди 4 минути, DarkEdge написа:

С добавянето на 4GB (~<40лв) просто няма да познаеш системата.

При това положение дали има смисъл?

21.jpg

преди 18 минути, Raze написа:

трябва да спамиш клавиша за влизане

Ти сериозно ли? За мен това е несериозно описание...
От изключена машина с натиснат клавиш F2 се натиска бутонът за включване.

преди 6 минути, B3M2W0 написа:

дано да се намери начин за влизане в биос и при лаптопа.

преди 3 минути, B3M2W0 написа:

При това положение дали има смисъл?

Допускам, че системата е с изключена виртуална памет.
Запали един браузър и отвори няколко раздела. Пусни още една-две програми и тогава виж какво е положението. Системата ще изпищи за недостатъчно памет.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Защо да е несериозно? Понякога това е единствения начин, не винаги става със задържан клавиш. Писано е на много места според ситуацията из интернет.

преди 1 минута, Raze написа:

Защо да е несериозно? Понякога това е единствения начин, не винаги става със задържан клавиш. Писано е на много места според ситуацията из интернет.

Преди доста време, като го бях направил, се видях в чудо да го върна. Каквото и да правех, упорито се зареждаше Уиндоуса и сам не знам как в един момент се закачи и биос се отвори, та го сложих на нормал. Нужен е подход с гарантиран резултат.Възможно е да не може с този хардуер.

Нужен е човек, който да знае как да го направи, дори ако трябва да се нулира BIOS. Така и не разбрахме на въпросния лаптоп дали през windows влизаш в BIOS?

преди 9 минути, Raze написа:

Защо да е несериозно?

Защото НЯМА такава терминология:

Цитат

трябва да спамиш клавиша

преди 11 минути, Raze написа:

Понякога това е единствения начин, не винаги става със задържан клавиш.

При машините думата "понякога" казва, че техниката не се ползва по указания от производител.

преди 12 минути, Raze написа:

Писано е на много места според ситуацията из интернет.

99% от които са фейк (грешни)

преди 1 час, DarkEdge написа:

Два въпроса:
1. Защо се мъчиш само с 4GB RAM
2. Защо ползваш Win 10 Home?

За рама съм съгласен, малко е...

Но защо не ти харесва Win 10 Home??  И аз съм със същия, и затова ми е любопитно да не съм пропуснал нещо във връзка с тази версия? 

преди 48 минути, Sinbad_ написа:

Но защо не ти харесва Win 10 Home??  И аз съм със същия, и затова ми е любопитно да не съм пропуснал нещо във връзка с тази версия? 

1. Липсват групови политики

преди 35 минути, Raze написа:

много терминологии ги няма, но се ползват

От световно неизвестни Тоя и Оня...

Така е, и ние не сме световно известни, но ползваме разговорно много неща! Относно домашния уиндоус 10, политиките могат да се добавят:

https://www.ghacks.net/2019/01/07/how-to-enable-gpedit-msc-group-policy-on-windows-10-home-devices/

преди 18 минути, DarkEdge написа:

1. Липсват групови политики

От световно неизвестни Тоя и Оня...

Ясно... на мен те не ми липсват,значи всичко е наред .... все пак не обичам групови изпълнения с личния ми комп :giggle1: :wub:

П.С Последното шегичка ...

преди 18 минути, Sinbad_ написа:

Ясно... на мен те не ми лиспват,значи всичко е наред .... все пак не обичам групови изпълнения с личния ми комп :giggle1: :wub:

П.С Последното шегичка ...

Не са само GP.

https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_10_editions

Поддръжка до:

https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_10_version_history

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Благодаря за загриженоста, но знам какви са разликите официални м/у двата релийза, просто се чудех да няма нещо още , скрито като разлики.... по съществени отколкото някакви си бит локер, ремот достъп и сие...

И си избрах Home  едишъна .Pro не ми е нужна изобщо... 

преди 1 минута, Sinbad_ написа:

Благодаря за загриженоста, но знам какви са разликите официални м/у двата релийза, просто се чудех да няма нещо още , скрито като разлики.... по съществени отколкото някакви си бит локер, ремот достъп и сие...

И си избрах Home  едишъна .Pro не ми е нужна изобщо... 

Първо - не са "2 релийза".

Второ - щом знаеш какви са разликите, защо задаваш ненужни въпроси ?! Кой ще се занимава да крие нещо, и то точно от тебе ?!

Трето - това, което за тебе е "някакви си", за други е е важно и необходимо.

Четвърто - продължителността на поддръжка на различните версии е доста различна.

Пето - да гледаш единствено от твоята си камбанарийка е некоректно.

преди 43 минути, Raze написа:

политиките могат да се добавят:

Ти да видиш...не знаех...😎

преди 1 час, Sinbad_ написа:

Е, също така потребителите на *НЕ* Pro издания пропускате възможността да добавите до 2 ТераБайта Random Access Memory (RAM памет) към машината си...  :lol6:

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

Първо - не са "2 релийза".

Второ - щом знаеш какви са разликите, защо задаваш ненужни въпроси ?! Кой ще се занимава да крие нещо, и то точно от тебе ?!

Трето - това, което за тебе е "някакви си", за други е е важно и необходимо.

Четвърто - продължителността на поддръжка на различните версии е доста различна.

Пето - да гледаш единствено от твоята си камбанарийка е некоректно.

Споко де , не гълтай бастуна веднага....

Разликите са несъществени за повечето хора, дори бих казал огромната част потребители.... 

Същото е и с потдръжката, никаква разлика за огромната част потребители....

И пето, аз май не съм единствен дето гледа от своята камбанария, как мислиш?  Ти от чия гледаш, съседската ли.... :D

P.S Сори за спама...

преди 2 часа, Raze написа:

Така и не разбрахме на въпросния лаптоп дали през windows влизаш в BIOS?

преди 3 часа, B3M2W0 написа:

даже и с включена хибернация (което сега направих), не може да се използва рецептата за през уиндоуса

преди 7 минути, Raze написа:

Дори съм го

Аре,вземи да мислиш, че от висотата на собственото си величие. По въпроса за добавянето на групови политики съм писал преди поне 3 години някъде тук във форума.
Така, че поеми въздух и се научи да четеш иронията.
Освен това не си пътеводната светлина на форума и ползващите помощ тук да изпълняват ЗАДЪЛЖИТЕЛНО твоите предложения!

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Добре, господин БОГ, щом така си решил!

преди 20 минути, B3M2W0 написа:

Като гледам изобщо не разбираш какво ти пишем и как да го направиш, толкова ли е трудно?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.