Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 3 минути, DarkEdge написа:

Като си спрял телеметрията как да ти каже, че има актуализации...

Не съм спирал никаква телеметрия! Само му спрях кранчето за ъпдейти и не ме закача докато компютър съществува. :) 

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

И к'во? Машината ти е защитена на 100%? Ама, пък, всеки е свободен да се губи на акъл колкото си иска...
Незнанието за наличие на проблем го скрива, но не значи, че го няма.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 18 минути, DarkEdge написа:

И к'во? Машината ти е защитена на 100%?

Като имаш предвид, че и антивирусната ми е спряна през цялото това време, защото я спирам принудително на всяко пускане на компютъра, готов съм да поемам всякакви сериозни и аматьорски атаки. :) Като умре компютъра ще го хвърля през джама, че ми омръзнал, не ще да се разболее от 2007-ма година! Нервите ми не издържат да го търпя 12 години! Ритал съм го със злоба, изкъртих му фасона отпред, електрошокове е изтърпявал неволно, а най-лошото е, че няма никакви признаци да се смущава. Както и преди го казвах - той жив, аз умрел.

преди 2 часа, DarkEdge написа:

всеки е свободен да се губи на акъл колкото си иска...

Кое точно и защо. Иначе така взет гормият пост не звучи  добре.

на 8.08.2019 г. в 15:07, Raze написа:

Имай в предид, че ако го активираш и след това искаш да влезеш в BIOS, ще трябва да го правиш през windows.

Може ли да ми покажеш как се влиза в биос при зареден Уиндоус.

[Start]>[Shutdown]>Shift+[Shutdown]>[Troubleshoot]>[Advanced options]>[UEFI Firmware] 

Някой има ли представа какво е това?
Появява ми се съобщение (пропуснах да го снимам) с текст "Your PC ran into a problem and needs to restart" - като при планирано обновление, само че без избор какво да направя - и ми казва, че ще се рестартира след една минута (както и прави). Веднъж се случи пред мен (днес), вчера или миналия ден се беше случило пак (намерих компютъра рестартиран предполагам след същото изпълнение, с подобна грешка в eventvwr).

18963 е това.

image.png.4eec5f21dd1f2fe66d82e2f7eb738971.png

@killchain, виж тук

Цитат

Addresses issue where Windows Server 2016 Domain Controllers (DC) may periodically restart after a Local Security Authority Subsystem Service (LSASS) module faults with exception code 0xc0000005. This interrupts applications and services bound to the DC at that time. DCs may log the following events:

• Application Error event ID 1000; the faulty module is NTDSATQ.dll with exception code 0xc0000005.

• User32 event ID 1074 and Microsoft-Windows-Wininit event ID 1015, which indicates that lsass.exe failed with status code 255.

Аз, пък, се боря с Windows 10 Insider Preview Build 18965
Първата фаза на инсталиране ми зависва на 33%.

Точно с него и зависва на 33%. И така 4 пъти - без нищо по портовете, чиста машина. И ще пропусна този ъпдейт. А и няма нещо интересно в него.

явно е от билда, има и други оплаквания за трудно/бавно ъпдейтване през wu

Има, да, и на теб явно не ти се отдава да го разбереш. ;) 

преди 1 час, Aquaris написа:

през wu

Аз ъпдейтвам от iso.

преди 1 минута, DarkEdge написа:

Има, да, и на теб явно не ти се отдава да го разбереш. ;)

Не, защото нищо не зависи от тебе. Каквото ти пуснат- това инсталираш. Нямаш никакви възможности за корекции на проблемите, но пък гъдела да чакаш ремонт на ремонта, си е някакъв вид зависимост...

Колкото зависи и на LTSB/C

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Каквото ти пуснат- това инсталираш.

Ся кажи и че пишеш ядро на ОС... ;) 

преди 4 минути, DarkEdge написа:

Ся кажи и че пишеш ядро на ОС... ;) 

Не, но не мога да разбера защо трябва да си купуваш примерно счупена кола и да се ядосваш с нея, когато можеш да имаш здрава и безпроблемна и да използваш времето и парите си за други неща. 

на 23.08.2019 г. в 14:29, DarkEdge написа:

@killchain, виж тук

Аз, пък, се боря с Windows 10 Insider Preview Build 18965
Първата фаза на инсталиране ми зависва на 33%.

Аз реших да пробвам да надградя до 18965.1005 - и стана (май се е издънил на първия опит, но не съм го гледал).

А защо се получава така, че кръпка, която таргетира 1607, все още отсъства в 1903?

Не зная!

на 23.08.2019 г. в 21:17, Joss Bomon написа:

Не, но не мога да разбера защо трябва да си купуваш примерно счупена кола и да се ядосваш с нея, когато можеш да имаш здрава и безпроблемна и да използваш времето и парите си за други неща. 

По тази логика до сега още трябваше да си светим с борини и да се обличаме с кожи...
И чак счупена...Работи по-добре от откраднатия ти LTSC.

преди 9 часа, DarkEdge написа:

По тази логика до сега още трябваше да си светим с борини и да се обличаме с кожи...
И чак счупена...Работи по-добре от откраднатия ти LTSC.

Не се съмнявам, че работи по-добре, но има едно голямо "но".
Ти си специалист и може да си нагласиш системата.
Аз не съм спец а юзър, който знае само да цъка тук там и LTSC-то се явява най-доброто решение за обикновен потребител. 
През годините съм се пробвал с много версии и не можах да се спра на никоя, до като не попаднах на LTSC, заради което съм благодарен на този форум.
И по специално, именно на теб съм благодарен за това да се спра на тази версия и съм безкрайно доволен, че те има в този форум.

на 23.08.2019 г. в 8:56, DarkEdge написа:

[Start]>[Shutdown]>Shift+[Shutdown]>[Troubleshoot]>[Advanced options]>[UEFI Firmware] 

Много моля, като имаш време, напиши малко по-подробно какво и как се задейства.

1. Десен клик по Start бутона 
  2. Клик по [Shutdown or sign out]
    Windows-10-Win-X-Shutdown-restart.png
  3. Натисни клавиш [SHIFT] и кликни по [Restart]
  4. Изчакай да зареди опциите
  5. Клик по бутона [Troubleshoot]
  6. win10_safe_mode_13.png
  7. Клик по бутона [Advanced Options]
  8. win10_safe_mode_3.png
  9. Клик по бутона [UEFI Firmware Settings]

2183565ed5d8ed65e46f4ecfe8cbef36.png

1. Клик по бутона [Restart]
    aHR0cDovL3d3dy5sYXB0b3BtYWcuY29tL2ltYWdlcy93cC9wdXJjaC1hcGkvaW5jb250ZW50LzIwMTUvMTAvMTQ0NDk0OTc4NF82NzUyMTIuanBn

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.