Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 4 часа, Sinbad_ написа:

Разликите са несъществени за повечето хора, дори бих казал огромната част потребители.... 

Сега пък го подкара от името на "повечето хора, дори бих казал огромната част потребители.... "

Ползвай си опосканата версия , въпреки че за твоите нужди и ОС за телевизор ще ти е предостатъчна, но поне не се изказвай от името на "повечето хора"!

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

До днес бях с драйвъра по подразбиране, сложен от джама за WIFI, но след последния ъп, започна да ми прекъсва.
Опитвах всякакви неща, но не се получи
Омръзна ми да си играйкам и ъпдейтнах драйвъра от папката ми с експортнати драйвъри
За сега няма проблем

Ами, забрани актуализирането на драйвърите.

Winkey+R>SystemPropertiesAdvanced > Hardware > [Device Installation Settings]
================
gpedit.msc
Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Update
Do not include drivers with Windows Update > двоен клик > Yes
regedit-windows-update-dont-include-drivers.jpg?itok=SF8zy1cQ

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

на 25.08.2019 г. в 20:46, Joss Bomon написа:

Сега пък го подкара от името на "повечето хора, дори бих казал огромната част потребители.... "

Ползвай си опосканата версия , въпреки че за твоите нужди и ОС за телевизор ще ти е предостатъчна, но поне не се изказвай от името на "повечето хора"!

Ох боже, големия спец се изказа :D  с "неопосканата " си версия ... 

Предполагам това те прави толкова горд, и вдига самочуствието с 10 точки , а home потребителите лаици спрямо теб :wub: ..

преди 1 час, Sinbad_ написа:

Ох боже, големия спец се изказа :D  с "неопосканата " си версия ... 

Погледна ли изобщо линка с характеристиките на едното /Home/ и другото /Enterprise/ издание /голямата таблица/, или ще продължаваш да се излагаш г-н Незнайко ?

преди 4 часа, DarkEdge написа:

Ами, забрани актуализирането на драйвърите.

Прав си
Просто дадох инфо за което си мислех, че ще е от полза
Много пъти срещам оплаквания за прекъсване на WIFI и давам насоки за настройка,
а никога до сега не съм се сетил, че причината може да е в драйвъра

@DarkEdge 18970 успя ли да сложиш

Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk

Не, днес ще направя чиста инсталация. Нещо не се разбира инсталаторът със структурата на моя Виндолз.
В, вече съм с 18970.

Windows 10 Insider Preview Build 18970

преди 9 минути, killchain написа:

оправен проблемът със случайните рестарти

При мен не е имало такъв проблем.

преди 1 час, DarkEdge написа:

Windows 10 Insider Preview Build 18970

При мен не е имало такъв проблем.

• We fixed an issue impacting a small number of Insiders, involving a lsass.exe crash and resulting in a message saying, “Windows ran into a problem and needs to restart.”

Явно аз съм в този малък брой.

@DarkEdge защо не отворите тема Windows 10 Insider и да отихне темата Windows 10 Впечатления, така че хората лесно да научават какво се случва със системата на Майкрософт? Все пак помислете, че 99% използват стабилна версия, другите 1% се главоблъскат на безредиците, а хората не искат да ги четат, а да намерят отговор върху настоящите, касаещи тях, проблеми. Този флууд не води до никаква информативност, а напротив - отегчава и тези, които са с оскъдно време остават дезинформирани с обстоятелствата на масово ползваната система! :( 

Можем и изобщо да спрем да пишем...Същото се отнася и за обсъждането на LTSB/C тук. Инсайдърски постове има по по 3-4 месечно. Толкова много ли разводняват темата, а?

преди 11 минути, Бонбон с катран! написа:

Този флууд

Оппа, чак пък флуд...лееко нагло прозвуча.

преди 55 минути, DarkEdge написа:

Същото се отнася и за обсъждането на LTSB/C тук

То и без друго там няма нищо за обсъждане - всичко си работи безпроблемно със или без ъпдейти и обновявания на версиите. Няма по-скучна ОС - просто работи!

Същото мога да кажа и за "бъгавата" (според теб) инсайдърка версия. Само, че ти никога (или поне не скоро) няма да видиш някои от хубавините, които се появяват в нея.

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

всичко си работи безпроблемно

Свалих си инсталационен файл на Windows 10 LTSC , на който пише издание 2019г, купих си продуктов ключ от EBay и за моя радост се активира веднага. За два дни , освен конфигурирането, протекоха две кумулативни актуализации и такива за дефендера. Сега версията е 1809  ОС 17763.720. Рових из мрежата за повече информация, но да попитам и тук-какво още да очаквам от актуализациите, ще има ли надстройване до 1903, или ще си остане на това положение дълго време. Освен това не може да се свали нищо от магазина на Майкрософт, може би защото съм с локален акаунт, трябва ли да минавам на такъв от Майкрософт? Вие по-отдавна се занимавате с тази версия , кажете какво да очаквам. Иначе работи без грешка.

B3M2W0, LTSC версиите са така, ще си останеш на 1809 и ще получаваш само секюрити и подобни ъпдейти. Поне засега - завинаги. То нали това е и целта на тези версии, които максимално се доближават до предните версии на Windows (XP, Vista, 7...), които за да ъпдейтнеш, просто преинсталираш с по-новата. Имам инсталирани и Win2016 Server-и, те са също така, преди малко ъпдейтнах един, получи си многобройни ъпдейти и си остава 2016, няма да получава разни feature updates.

Който си цени времето и цени предвидимостта и ползва машината си за работа, LTSC са спасението. След няколко години просто ще инсталирам където трябва Win2019, който реално е 1809 и ще си остане 1809, докато Win2016 примерно си е 1607. Майкрософтския магазин (store) не е достъпен за Win2016/9 и предполагам в LTSC-тата. Не ми е и изтрябвал. За не-таблет машини тоя store е напълно излишен за мен, за всичко си слагам нормални и ползваеми десктоп версии.

Windows Update Blocker също е решение, при това гъвкаво.

преди 1 час, B3M2W0 написа:

Свалих си инсталационен файл на Windows 10 LTSC , на който пише издание 2019г, купих си продуктов ключ от EBay и за моя радост се активира веднага. За два дни , освен конфигурирането, протекоха две кумулативни актуализации и такива за дефендера. Сега версията е 1809  ОС 17763.720. Рових из мрежата за повече информация, но да попитам и тук-какво още да очаквам от актуализациите, ще има ли надстройване до 1903, или ще си остане на това положение дълго време. Освен това не може да се свали нищо от магазина на Майкрософт, може би защото съм с локален акаунт, трябва ли да минавам на такъв от Майкрософт? Вие по-отдавна се занимавате с тази версия , кажете какво да очаквам. Иначе работи без грешка.

Най накрая стигна до заключението, което бях ти подхвърлил. Аз също съм много доволен но съм със старата 1607 LTSB, единствено и само заради домашната мрежа, която използвам много активно. А ползването на това store не ми е ясно за какво ще го използваш. Аз дори не ползвам акаунт на Микрософт, а само Gmail и колкото и да не ти се вярва, ми върши прекрасна работа. Честито от мен! Версиите са много стабилни и работят отлично.

преди 19 минути, Колев60 написа:

това store не ми е ясно за какво ще го използваш

Благодаря за добрите пожелания, в пустото му сторе има едно приложение за правене на колажи-PhotoTastyc Colage, дето е много хубаво и не можах да го сваля от другаде.

преди 2 минути, B3M2W0 написа:

Благодаря за добрите пожелания, в пустото му сторе има едно приложение за правене на колажи-PhotoTastyc Colage, дето е много хубаво и не можах да го сваля от другаде.

Има много такива приложения. Не си мисли че щом е в store-то, , то е най истинското. Сега ще ти го проверя, но ако е платено, ти имаш думата.

преди 5 минути, B3M2W0 написа:

пустото му сторе

https://github.com/kkkgo/LTSC-Add-MicrosoftStore

преди 28 минути, Колев60 написа:

домашната мрежа

netsh advfirewall firewall set rule group="File and Printer Sharing" new enable=Yes
reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanWorkstation\Parameters /v AllowInsecureGuestAuth /t REG_DWORD /d 1 /f
sc config fdPHost start=auto
sc config FDResPub start=auto
netsh advfirewall firewall set rule group="Network Discovery" new enable=Yes

Благодаря!

Аз не правя експерименти с операционни системи. За мен, дали ще е 1607 или по нова е без значение. Поддържам я както пише по книгите, много съм доволен и това дето си ми написал - няма да го правя!

Не че се притеснявам. Имам едно златно правило от 50 години: Това, което ти работи безупречно - не го разваляй. Не си разбрал, че аз съм от тези хора!

И още веднаж благодаря за инфото - нека го ползва друг!

преди 21 минути, B3M2W0 написа:

Проверих поне на 10 места и го няма.Всички ме насочват към store на Микрософт.

преди 1 час, DarkEdge написа:

netsh advfirewall firewall set rule group="File and Printer Sharing" new enable=Yes
reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanWorkstation\Parameters /v AllowInsecureGuestAuth /t REG_DWORD /d 1 /f
sc config fdPHost start=auto
sc config FDResPub start=auto
netsh advfirewall firewall set rule group="Network Discovery" new enable=Yes

Значи като изпълня това цялото "на едно" в cmd ще имам добрата стара домашна мрежа която си е и в Windows 7 ?

Ако не е така, то поне ще мога да свързвам Windows 10 машини с Windows 7 машини, нали ? Доколкото си спомням в 1511 и преди нея си я имаше и на "десятката".

Всъщност аз използвах някакво заобиколно решение, но то е за споделяне на папките за всички в локалната мрежа или нещо такова...

Както и да е, домашната мрежа на мене лично ми харесваше.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.