Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 4 минути, DarkEdge написа:

И резултатът е?

преди 2 часа, ,.. написа:

няма проблеми за монтиране, при изключена хибернация
въпроса е, че  искам да я запазя, заради бързото стартиране и изключване на джама

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Как си направил инсталацията - на един или на различни дискове? Как ги стартираш? При рестарт не би трябвало да има проблем, ако си хибернирал windows тогава няма да ти даде достъп, евентуално и при shutdown и след това включване, ако fast startup ти е активен:

https://www.windowscentral.com/how-disable-windows-10-fast-startup

преди 17 минути, Raze написа:

Как си направил инсталацията - на един или на различни дискове?

wifislax на жива флашка и на харда, MBR инсталация на джама

изобщо не ми дава достъп до дяловете на харда при включена хибернация на джама
може ли някой да ми каже, как стоят нещата при него?
и как да направя така, че да имам достъп до харда, без да изключвам хибернацията на джама?

пп

имам предвид да имам достъп от жива флашка на wifislax
благодаря!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

от други живи флашки на линукс, този проблем го няма
пробвано с дебиан базираната slax
демек си е проблем на дистрибуцията
благодаря на всички
моля модератора в раздела, да изтрие всички постове
бях се заблудил, че е някакъв проблем в джама

Уиндоус 10 про е инсталиран на ССД  WD Green 120 GB . При включване зарежда, като че ли бавно-за 26 сек. В биоса времето за показване на бутоните съм го направил на 3 сек, няма нито една програма, дето да се зарежда със стартирането, ССДто е оптимизирано редовно.Таблиците са GPT. На същия комп имам на харддиска Уиндоус 10 хоум , който с хибернация, за срамотите се зарежда по-бързо (за 18сек). Едно време , на Уиндоус 7 имаше инструмент за атестиране на отделните съставни на хардуера, дали има нещо подобно, дето да се използва за Уиндоус 10? Иначе всичко работи съвсем добре, дали може нещо да се подобри?

11.jpg

22.jpg

33.jpg

Crystal Disk Mark какво казва за WD?
Спряно ли е бързото стартиране на машината?

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Пусни някой софтуер за измерване на времето на стартиране, виж дали не показват и какво точно се зарежда и за колко време. Може и процесора да идва слаб:

https://www.thewindowsclub.com/measure-boot-time-windows

преди 6 часа, DarkEdge написа:

Crystal Disk Mark какво казва за WD?
Спряно ли е бързото стартиране на машината?

Така и не можах да я подкарам тая програма. Под бързо стартиране Fast Boot ли се разбира-в биоса е на нормал.

44.jpg

Намерих една програма, Glary Utilties 5, която много ми хареса, много богата на възможности и ще опитам с нея да направя нещо.

55.jpg

Най-много да преинсталираш след това.... Направи си restore точка, преди да правиш промени.

Fast boot в BIOS ти съкращава единствено времето за POST, нищо друго не прави. Имай в предид, че ако го активираш и след това искаш да влезеш в BIOS, ще трябва да го правиш през windows.

Отскоро експериментирам с тази ОС и въпреки, че от начало ми беше леко казано ''противна'' след доста четене, настройки и най-вече привикване взе да ми допада.

За тези от вас, които все още се чудят, или поне искат да експериментират с нея, но не могат да си позволят да я закупят, или не знаят как да я получат безплатно ви давам линк към безплатно обновление до Windows 10 за потребители на Windows 7 SP1 и 8.1 (цък) . Важно е да е легална, защото иначе не могат да се изполват всичките и опции и функции.

Експериментирайте ако искате, а  може и на вас да ви допадне.

Директен достъп до асистента за надграждане:
https://download.microsoft.com/download/B/8/2/B8246627-1CFB-4F4E-BB77-E67B59EC63FE/Windows10Upgrade24074.exe
@skalata_73, добре дошъл в лоното на десептиконите..

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 3 минути, DarkEdge написа:

@skalata_73, добре дошъл в лоното на десептиконите..

Дoбре заварил. 

И...между другото да ти споделя, че ''оня'' проблем мисля се оправи след смяна на канала от рутера. Не бях предприел тази мярка, понеже четох мнения, че не било добра идея да е на 13-ти канал заради незнамсикакво, но след като само той беше свободен все пак реших да мина на него и засега мисля всичко е наред.

Да, много е възможно зашумяването да е било причина за разпадане на връзката.

преди 17 часа, skalata_73 написа:

давам линк към безплатно обновление до Windows 10 за потребители на Windows 7 SP1 и 8.1 (цък) .

Притежанието на 8.1 от ден на ден става все по-ценно, поне за мен. Независимо от рестрикциите, на които е подложена тази ОС от Майкрософт, тя остава последната , която е под наш контрол, а и приликите и с 10 я правят незаменима. Не бих я надградил до 10 за нищо.

преди 15 часа, Raze написа:

И какво толкова "контролираш" в windows 8, което не можеш в windows 10? Разлика никаква.

За НОМЕ версията тази разлика, поне за мен, е много съществена. 8.1 е изцяло под мой контрол, а 10 е точно обратното. При 10 можеш само да видиш какво става, но не и да го промениш. 

33.PNG

преди 5 часа, B3M2W0 написа:

8.1 е изцяло под мой контрол, а 10 е точно обратното.

Сложил си си най-куцата версия на 10 и недоволстваш... LTSC или Windows Server са друга бира.

Здравейте, имам съмнения за загуба на интернет пакети. С Windows 10 Pro съм/лаптоп с Wi-Fi/, но не намирам как да стигна да cmd за  проверка.

Благодаря за всяко едно съдействие.

ПП: Ако съм пропуснал още някаква информация, пишете и ще я добавя!

на ‎14‎.‎8‎.‎2019‎ г. в 14:07, B3M2W0 написа:

Притежанието на 8.1 от ден на ден става все по-ценно, поне за мен. Независимо от рестрикциите, на които е подложена тази ОС от Майкрософт, тя остава последната , която е под наш контрол

Вече втора година Windows 10 не ме бута за обновяване! Имам усещането, че Микрософт е скъсал с мен и по никакъв начин не ме отразяват за техен онлайн потребител. Нито ги чувам, нито ги виждам, нито ме питат за нещо! Машината работи като да няма интернет, но аз две години си го перкам из мрежата. :D Този пълен контрол става точно с един или максимум два клика с тази нищожно малка програмка, а ти се оплакваш, че се бориш с Windows 10. Смущава ме единствено да не би да съм ги обидил и да са ме отрязали перманентно за цял живот.... Корава програмка излезе, сбогуваш се с ъпдейти, ъпгрейди, асистенти и прочие шашми само с един клик, бог да ги прости.

Ако нямаш важни неща на машината, не те интересуват обновления за сигурност и не я ползваш за нищо сериозно, можеш и с windows xp да си я ползваш ако искаш. Но има софтуер, който не работи с по-стари версии на windows, както и някои игри, така че тази процедура си я прави на собствена отговорност.

преди 3 часа, Бонбон с катран! написа:

Вече втора година Windows 10 не ме бута за обновяване!

😄
Като си спрял телеметрията как да ти каже, че има актуализации...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.