Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

на 13.09.2019 г. в 18:39, B3M2W0 написа:

Голям майтап!

Дай боже такъв майтап всекиму.
Надявам се да ти е харесала разликата и да не съжаляваш за инвестицията.
Пусни си и pagefile - виж си препоръчителната стойност и я задай и на двете места за стойност.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 2 часа, DarkEdge написа:

да не съжаляваш за инвестицията.

Откровено казано, този лаптоп се използваше доста рядко, защото си беше мудничък, но от как му смених харда със ССД и те послушах да добавя още 4ГБ РАМ, направо не мога да го позная! Сега е любимата ми занимавка и при всяко включване си мисля с благодарност за твоята помощ. Сега ще чакам следващата кумулативна актуализация , да видя дали няма да изчезне пак драйвера на ЛАН картата, имам запис на всички драйвери с Driver Magician ( пак от тебе). Pagefile съм я оставил по подразбиране, но ако мислиш , че е добре нещо друго, като имаш време , напиши .

Стартирай systempropertiesadvanced > [Setings...] > раздел Advanced > [Change...] > Custom size > в двете полета въвеждаш стойността от показаната по-долу в реда Recommended:

преди 2 часа, DarkEdge написа:

в двете полета въвеждаш стойността от показаната по-долу в реда Recommended:

Последно ?!

Една стойност в двете полета или за мин.1,5 и за макс. 2*RAM ? Двете предложения касаят едно и също питане, а отговорите ти са различни...

Тоя файл върши работа при компютри с до 4GB RAM. При 8 и нагоре няма никакъв смисъл, освен ако някое "много специално" приложение не реши, че няма да работи без виртуална памет /до сега такова не съм видял/.

Нали си списялист? Що питаш?
Ааа - разбрах - не можеш да си отговориш - дребнавостта ти е толкова видна - инспектор Дюдю е копал 1000 дни назад...хм, що ли?...злобарлък!
Сега да отговоря, това се е отнасяло до онзи момент, който е преди 3, повтарям ТРИ ГОДИНИ.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 10 минути, DarkEdge написа:

който е преди 3, повтарям ТРИ ГОДИНИ

Нищо не съм "копал" - това е втория резултат в гугъл -> https://www.google.com/search?q=настройки+на+виртуална+памет&oq=настройки+на+виртуална+памет&aqs=chrome..69i57j69i60&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Променил си съвета след ТРИ ГОДИНИ, и евентуално ще ти трябват още ТРИ ГОДИНИ да стигнеш до написаното от мен за виртуалната памет.

Няма да те питам какво се е променило за този огромен период, та да препоръчваш друга настройка.

Ти не показа в този форум 3 твои поста, решили нечий проблем. Ама не ми излизай с разни постчета за намиране на фърчило за баба ми! Не се брои!
Ти явно си тъп - дали преди ТРИ години софтуерът не е имал други потребности?
Поласкан съм - търсиш ме в Google...мистър душко дребнаводушков

преди 3 минути, DarkEdge написа:

дали преди ТРИ години софтуерът не е имал други потребности?

Глупости! Признай си като мъж и не обиждай ненужно!

Давай, затривай ми компрометиращите постове или направо си реши проблема с перманентен бан !

Глушостите са в твоята мижава душица и от тук нататък не очаквай отговор от мен на твоите мижави писанияв! И отново заобикаляш въпроса ми за коефициента ти на полезност в тази тема. Май щот е нулев, а? К'во шкайш? Не би трябвало да кажеш нищо ако си мъШ. А ако си си нещо рядко...срещано ще отговориш с поредния кух пост.
Не се обиждам - дразня се от тъпи спорове.

преди 5 минути, DarkEdge написа:

от тук нататък не очаквай отговор от мен на твоите мижави писанияв!

Питането беше риторично.

Цитат

Реторичният въпрос (пише се и риторичен) е фигура в реториката, изразена под формата на въпрос, който не предполага отговор, а привлича вниманието на читателя и го навежда към размисъл. Казано с други думи, риторичният въпрос е въпрос, който съдържа в себе си отговора.

преди 8 часа, B3M2W0 написа:

Pagefile съм я оставил по подразбиране, но ако мислиш , че е добре нещо друго, като имаш време , напиши .

При 8 гб рам и при начина ти на ползване на лаптопа и 50мб и 20гб да сложиш е все тая-този фаил е излишен и няма нужда от него!Освен излишно стъргане по диска друго няма да видиш!

https://www.kaldata.com/хардуер/12-мита-за-ssd-които-е-време-да-забравим-318424.html

Освен всичко това, хайде да не разбереш каква е причината при срив на системата - просто няма да се създаде дъмп файл и няма да има от къде да направиш анализ.

преди 6 минути, DarkEdge написа:

https://www.kaldata.com/хардуер/12-мита-за-ssd-които-е-време-да-забравим-318424.html

Освен всичко това, хайде да не разбереш каква е причината при срив на системата - просто няма да се създаде дъмп файл и няма да има от къде да направиш анализ.

Никъде нищо не съм споменал за това да пази диска си,така че препратката е неуместна!Споменах само за излишно чегъртане по диска-без значение какъв е той.Човек дето макар и малко е запознат с това как и какво прави на компютъра си,както и с хардуера си е несериозно да ползва и разчита на този фаил,а тук предполагам всички имат минимални такива знания!

преди 5 минути, Слави Маринов написа:

несериозно да ползва и разчита на този фаил

Верно ли? Ама ти по-голем експерт от Марк Русиновицх ще дойдеш май, а?
https://blogs.technet.microsoft.com/markrussinovich/2008/11/17/pushing-the-limits-of-windows-virtual-memory/

https://sec.ch9.ms/teched/na/2011/wmv/WCL405.wmv

преди 19 минути, DarkEdge написа:

Верно ли? Ама ти по-голем експерт от Марк Русиновицх ще дойдеш май, а?
https://blogs.technet.microsoft.com/markrussinovich/2008/11/17/pushing-the-limits-of-windows-virtual-memory/

https://sec.ch9.ms/teched/na/2011/wmv/WCL405.wmv

Оффффф,мислиш ли,че не съм чел достатъчно по въпроса?Мога да ти дам и 50 линка на специалисти с обратното мнение!Всичко се свежа до това,че имаш ли достатъчно рам според нуждите си,то този фаил е напълно излишен,пък ти ми давай още примери от специалисти,дето говорят за граници и недостиг на рам-все ми е тая!

Не каза нищо за създаването на дъмп при проблем или услужливо го подминаваш този момент?
Освен това "достатъчно" е много относително понятие.
Освен това механизмът на Windows  за управление

преди 1 час, Слави Маринов написа:

пък ти ми давай още примери от специалисти,дето говорят за граници и недостиг на рам-все ми е тая!

Ако не си наясно точно този автор е един от архитектите на Windows. Ама к'во ли ти обяснявам - каквото и да напиша, на теб ще ти е все тая.
С твоята машина прави каквото си искаш, но не подвеждай хората, които не са толкова наясно с материята.
Много ми се ще да видя как ще отвориш 8-10GB tiff файл във фотошоп на машина с 8-16GB RAM без суап файл.

преди 7 часа, Слави Маринов написа:

имаш ли достатъчно рам според нуждите си

По този въпрос се замислих още след инсталирането на втората плочка РАМ, но като погледнах ССДто с ОС-та то е почти празно, от 111ГБ 92 са свободни, и за това реших, че 1.43ГБ за този файл , и с тях и без тях, и го оставих така, както се беше конфигурирало само.

Минал съм през годините и с, и без суап файл, като "без" беше за доста кратко, колкото да видя, че плюсове нямаше, но потенциални негативи бол. Докато има свободна памет, "писането" в суап файла е никакво, Windows не е толкова глупав да прави излишни суап операции. Ако такива се наблюдават чрез някой софтуер, те са или виртуални (заделянето на голямо количество памет извън наличната физическа изобщо не е задължително да е свързано с физическо "чегъртане" по самия файл на диска), или супер нищожни. Аз личнос ъм оставил 4ГБ суап да има, но знам, че изключително рядко достигам близо до тях. Примерно лесно се стига освен с виртуални машини, и с нещо като 7zip/Winrar ако човек избере голям речник, 10+ГБ РАМ се заемат набързо. Тъпо е да следя паметта постоянно да не стигне/мине 16ГБ (или около 15.3 преди да почне суап), но ако се случи, ще разбера по бавната работа на машината, но ПОНЕ ще си свърша работата, която съм започнал.

А колко да е обема на суапа, всеки сам си решава как да си ползва собствената машина в това отношение. Аз съм избрал статичен като размер суап, макар че и динамичен да беше, все едно при SSD, а при HDD едно време си беше по-добре да е статичен (еднакви долна и горна граници).

преди 25 минути, teglicha написа:

Минал съм през годините и с, и без суап файл, като "без" беше за доста кратко, колкото да видя, че плюсове нямаше, но потенциални негативи бол. Докато има свободна памет, "писането" в суап файла е никакво, Windows не е толкова глупав да прави излишни суап операции. Ако такива се наблюдават чрез някой софтуер, те са или виртуални (заделянето на голямо количество памет извън наличната физическа изобщо не е задължително да е свързано с физическо "чегъртане" по самия файл на диска), или супер нищожни. Аз личнос ъм оставил 4ГБ суап да има, но знам, че изключително рядко достигам близо до тях. Примерно лесно се стига освен с виртуални машини, и с нещо като 7zip/Winrar ако човек избере голям речник, 10+ГБ РАМ се заемат набързо. Тъпо е да следя паметта постоянно да не стигне/мине 16ГБ (или около 15.3 преди да почне суап), но ако се случи, ще разбера по бавната работа на машината, но ПОНЕ ще си свърша работата, която съм започнал.

А колко да е обема на суапа, всеки сам си решава как да си ползва собствената машина в това отношение. Аз съм избрал статичен като размер суап, макар че и динамичен да беше, все едно при SSD, а при HDD едно време си беше по-добре да е статичен (еднакви долна и горна граници).

Така си е, всеки си решава как да настрой виртуалната памет спрямо начина на работа с компютъра. По-важното е, че въобще я има за разлика от смотания Android, който затваря приложенията и игрите като се напълни RAM-а. Дори не мога да си представя колко неприятно ще ми бъде да пусна видеообработка и Windows-ът да претрепе (затвори) програмата като реша да пусна някоя игра през това време.

Така е :) , но при андроид все пак има някаква "защита" от този недостатък - повечето програми все пак си запазват състоянието преди да бъдат претрепани, и после само чакаш повече за да го възстановят. Предимно го наблюдавам с браузъра и табовете, след някакво време чакам бая да се отвори Opera (ползвам нея), но състоянието на нещата си е същото. За съжаление някои апп-ове не го правят, но при повечето от тях не държа на запазено състояние. То и затова не ползвам телефона или таблета (нямам такъв) за някаква важна работа извън GPS или да видя нещо в някой сайт, и разбира се voip разговори.

преди 1 час, rado84 написа:

Също като твоята простащина, особено в изказа ти!

преди 10 минути, DarkEdge написа:

Също като твоята простащина, особено в изказа ти!

Това обида ли трябва да е? :D Fool!

на 12.09.2019 г. в 18:49, B3M2W0 написа:

Направих проверка с sfc /scannow и излезе това (от картинката)-като отворих ЛОГ файловете , разбрах, че не е за мен-не можах да разбера какво и къде е повредено, за това пуснах командата Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth, която работи доста време и на края каза, че поправката е успешна. Сега остава да чакам следващата кумулативна актуализация и да видя какво ще стане. А за изчезването на драйвера няма майтап-никакви удивителни няма и системата изобщо не вижда устройството.

Повредени файлове.jpg

Проблемът с изчезването на Лан-драйвера май ще се окаже с друга причина. От публикация на друг колега става ясно, че е виновна една кумулативна актуализация-КВ 4515384. Как бих могъл да я разкарам, като е кумулативна и съм изтрил старите записи (почистване на диска) , пък и версията на Уиндоуса на този лаптоп е Хоум и не може да се спират?

21.PNG

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.