Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Намерена или инсталирана? Спри wuauserv и изтрий c:\windows\softwaredistribution.
Рестартирай машината и сканирай с WInUpd Minitool

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 10 минути, DarkEdge написа:

Намерена или инсталирана

От картинката ясно се вижда, че е намерена, но не е инсталирана.

преди 5 минути, B3M2W0 написа:

От картинката ясно се вижда, че е намерена, но не е инсталирана.

И в Windows Update Minitool този ъпдейт не се вижда, да?
30-23334971491.png

Да.

преди 6 минути, DarkEdge написа:

И в Windows Update Minitool този ъпдейт не се вижда, да?
30-23334971491.png

Виждат се само тези-

22.jpg

23.jpg

преди 1 минута, B3M2W0 написа:

Виждат се само тези

Коя от двете снимки, все пак?

Това са двете единствени снимки-горната я пущам , за да се види, че има информация само за инсталираните (Update History).

Ся с ченгела - втората картинка ли е реалната или първата(празната)

За да се отърва от проблемите при кумулативните актуализации при лаптопа си купих от EBay за 6 долара продуктов ключ за LTSC и от тяхен линк изтеглих инсталатор. Инсталацията и активирането минаха без проблеми и сега и на лаптопа имам такава ОС. Всичко работи ок, но след няколкото актуализации (и тяхното приключване) версията е 1809  17763.775 . На другия десктоп компютър, дето също имам LTSC, при положение, че няма актуализации, версията е 17763.737 . Моля колегите с такъв Уиндоус да видят тяхната версия, за да се опитам да разбера на какво се дължи тази разлика.

Работата се разреши от само себе си-тази сутрин дойде актуализация и сега и двата уиндоуса са с версия 17763.775.

По принцип ползвам Linux и съм скаран с windows, но отдавна съм на дуал буут (с ntfs storage дялове) като прозореца не го бях зареждал от много отдавна, не знам къде и как се е лепнала гадината, но ми излязоха някакви ъпдейти и докато се осъзная - файловете ми критирани с окончание .reco (при проверка излиза, че е STOP (Djvu) ) съответно трябва да се декриптират или възстановят по някакъв начин файловете ми..... уж изчистих всичкия майлуеър с програми и ровичкане в регистрите (по уроци в интернет), но не мога по никакъв начин на декрипна файловете.... за жалост гадината е онлайн, а не офлайн. Пробвах с различни файлови декриптъри, които препоръчват за конкретния случай, но без никакъв успех. Краен вариант е да пробвам да възстановя файловете с Recuva, но имам страшно голям обем от информация и ще е мъка. Ако някой има идея как да действам и какво мога да направя за максимално трезва и правилна реакция ще съм ви много благодарен. Трябва да ги преборим някак гадовете....... благодаря предварително на включилите се!

За момента май няма начин да ги декриптираш. Освен ако нямаш архив, пиеш една студена вода и се мъчиш да изчистиш поне вируса или да преинсталираш с форматиране на дяла. Пробвай в антивирусния отдел.

преди 15 минути, Камен Тодоров написа:

файловете ми критирани с окончание .reco

Утиде коня У ряката... Ще ти е обеца на ухото, как да си съхраняваш важните неща в бъдеще.

преди 14 минути, Joss Bomon написа:

Утиде коня У ряката... Ще ти е обеца на ухото, как да си съхраняваш важните неща в бъдеще.

Аз ги имам повечето на сторидж и на лаптопа, с малки изключения, не е чак толкова фатално, но..... не ми се нравеше да прехвърлям толкова информация на нова сметка, да инсталирам и конфигурирам linux и windows на ново, ама явно като няма друг начин, това ще е. Изчистих зловредните бактерии де що има, но не мога да се преборя с криптираните файлове. Ще се размина с някоя - друга безвъзвратна загуба, за което ще съжалявам.... но здраве да е. Още малко ще го помъча и ако не стане чудо и не намеря някакво решение се връщам в първи клас, форматирам дисковете и вадя стария добър лан кабел...... ако някой все пак има някакви идеи за проба да ги дава, ще се поинатя още малко.

преди 52 минути, Камен Тодоров написа:

По принцип ползвам Linux и съм скаран с windows, но отдавна съм на дуал буут (с ntfs storage дялове) като прозореца не го бях зареждал от много отдавна, не знам къде и как се е лепнала гадината, но ми излязоха някакви ъпдейти и докато се осъзная - файловете ми критирани с окончание .reco (при проверка излиза, че е STOP (Djvu) ) съответно трябва да се декриптират или възстановят по някакъв начин файловете ми..... уж изчистих всичкия майлуеър с програми и ровичкане в регистрите (по уроци в интернет), но не мога по никакъв начин на декрипна файловете.... за жалост гадината е онлайн, а не офлайн. Пробвах с различни файлови декриптъри, които препоръчват за конкретния случай, но без никакъв успех. Краен вариант е да пробвам да възстановя файловете с Recuva, но имам страшно голям обем от информация и ще е мъка. Ако някой има идея как да действам и какво мога да направя за максимално трезва и правилна реакция ще съм ви много благодарен. Трябва да ги преборим някак гадовете....... благодаря предварително на включилите се!

Едно бързо търсене в Мухъл за ".reco":

spacer.png

https://geeksadvice.com/remove-reco-ransomware-virus/

Тия ме убиха:

Цитат

Cumulative Update for Windows 10 Version Next (10.0.19002.1002) (KB4526447)

преди 40 минути, DarkEdge написа:

И след статията, най отдолу - нито един коментар по въпроса, бил той положителен или отрицателен. Сигурно, защото последните вече са забранени!

преди 4 минути, Колев60 написа:

нито един коментар

Бъди първият.

Microsoft пусна KB4522355 (OS Build 18362.449) за Windows 10 версия 1903 с много корекци

Натъкнах се на команда за задаване на лимит на процесора за Windows Defender по време на сканиране:
В PowerShell с админски права:
Set-MpPreference -ScanAvgCPULoadFactor <проценти>
пример за 40% изпоолзване на CPU от Win Def.:
Set-MpPreference -ScanAvgCPULoadFactor 40

Момчета, имам един въпрос. Извинявам се ако вече е задаван по-назад в темата.

Имам лиценз за Windows 10 Enterprise. Има ли възможност да изтегля image файл с последните актуализации и да инсталирам, използвайки този image файл. Ако няма ще трябва да инсталирам от image файла, който имам и след това да чакам да се свалят всички налични обновления.

преди 3 минути, DarkEdge написа:

Благодаря. Като приключи създаването на backup-а ще изтегля и започвам с инсталацията. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.