Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 5 часа, Камен Петров написа:

Не е точно така, защото наистина могат да ти използват системата. Преди години имаше един активатор на DAZ, който мисля че в момента не може да се намери, който беше много добър. Но всяко пиратско копие потенциално ти е врата към компютъра.

А така, кажи си им го да си го знаят щастливите ползватели на .exe файлове.

преди 5 часа, acnekt написа:

Правиш си компютъра за 1000 лв, а после търсиш някакви боклуци после да ти развалят компа. Логика? Имаш 1000 лв за части(хардуер), а за софтуер нямаш. Каква е логиката?

Аз правя от стара щайга за 180 € да е с ново дъно, процесор и РАМ и е станал чисто нов компютър, правещ същото като тези за които ти даваш по 1000 лв.
Къде е логиката хардуера да ми е 180€ а софтуера да ми е 145€ ?

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Пичове, вижте ся ... Тук във форума има едни момчета, водят се HJT Team. Те са спецове по вируси, троянски коне, магарета, кейлогъри, пасстийлъри, миньори, копачи, извозвачи, и т.н. Ако някой от тях ми каже, че имам миньор в компютъра - ще му повярвам.

Ама вашето са само празни приказки, дето не заслужават и грам внимание. "Една жена казала, че братовчедката на нейна приятелка чула от мъжа си, че негов колега чел в някакъв форум, че ... "  

:getout:

преди 28 минути, Белгиеца написа:

А така, кажи си им го да си го знаят щастливите ползватели на .exe файлове.

Аз правя от стара щайга за 180 € да е с ново дъно, процесор и РАМ и е станал чисто нов компютър, правещ същото като тези за които ти даваш по 1000 лв.

Какъв е този компютър за 180 долара. С процесор Intel core 2 duo или amd athlon?  И по 30 долара да сложа всички части пак не ми се връзва компютър за 180 долара, малко ще ми е трудно кутия и захранва не за 30 долара да намеря, но да кажем. И искаш на таква машина да върви windows 10

https://en.wikipedia.org/wiki/Athlon

Ето нещо подобно 

преди 6 минути, acnekt написа:

Какъв е този компютър за 180 долара.

Колко са 180 долара по днешния курс? Над 322 лв. Как мислиш, на този компютър за 300 лв дали ще върви Windows 10? Аз мисля - да, безпроблемно.

преди 7 минути, RudeBoy написа:

Колко са 180 долара по днешния курс? Над 322 лв. Как мислиш, на този компютър за 300 лв дали ще върви Windows 10? Аз мисля - да, безпроблемно.

На мен ми се стори малко. Компютър за 150 евро. Но аз не бих го купил.  Добре,

тогава какъв е проблема? Гледам и 36 лв за система искат.

преди 45 минути, Белгиеца написа:

Това по принцип си е така. Пример - CAD  софтуер за $2-3к работи на машина за под $1К, добави и ОС, и Photoshop примерно...
Това, че твоята логика не е логика, си е твой проблем.

преди 45 минути, Белгиеца написа:

новото дъно, новият процесор и новата памет сигурно са на стойност 0€

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 18 часа, Белгиеца написа:

От времето на Милениум нали микромеките са ми промивали интензивно мозъка , че ако не свалям апдейтите съм щял да си изложа компютъра на риск от атаки от страна на лоши хора.

белгиец вземи и прочети какво е windows и за какво се ползва защото това ти е единят проблем в зку. а втория проблем е в лаптопа вземи го хвърли през прозореца така може да заработи по добре .аз на доста по стара машина подкарвах до преди 2 години windows 10 без никакви проблеми 

преди 4 минути, ninov написа:

а втория проблем е в лаптопа вземи го хвърли през прозореца

Толкова много време му е отнело да го намери по кофите, а ти сега го караш да го хвърля :D

току-що, Pig написа:

Толкова много време му е отнело да го намери по кофите, а ти сега го караш да го хвърля :D

ама може да заработи по добре

току-що, RudeBoy написа:

аз на компютър за 40 лева съм инсталирал windows 10 и върви въпрос е че става само за интернет и по леки програми

преди 48 минути, acnekt написа:

Какъв е този компютър за 180 долара

На машина за 100 ама лева си върви десетката без грешка

преди 2 часа, DarkEdge написа:

Спри дефрагментирането. То няма да промени ситуацията. Поне не за момента. Кликни на големия жълт файл да изясним кой е. Кликни и на двата червени файла в дясно (най-големите в групата)
Сподели получената информация

Ок. Големият жълт файл се води Unknown   и за него няма никакви атрибути освен, че е с големина 24.5 гб. 

Има три червени, които са съответно:

1.C:\hiberfil.sys 1.5 гб  

2.C:\pagefile.sys 896 мб

3.C:\swapfile.sys 256 мб

и трите имат атрибут HSA  каквото и да значи това? 

преди 2 минути, ivov написа:

Ок. Големият жълт файл

Десен клик по него, избери Explore here и кажи как се казва файлът.

преди 22 минути, ivov написа:

Има три червени, които са съответно:

1.C:\hiberfil.sys 1.5 гб  

2.C:\pagefile.sys 896 мб

3.C:\swapfile.sys 256 мб

и трите имат атрибут HSA  каквото и да значи това? 

(hidden) - скрит, S (system) - системен, (archive) - архивен. Първият е свързан с режим "Хибернация", другите два - с виртуалната памет.

преди 34 минути, DarkEdge написа:

Десен клик по него, избери Explore here и кажи как се казва файлът.

Светнах се за какво става дума. Това жълтото е областта от диска, която ми се пази за систем протекшън точките.  Дал съм му 40% или над 20 гб място. И то си ги пази. Нищо, че са почти празни. Намалих го на половина и веднага ми се освободиха 20 гб от С -то. То сигурно и 20% ( около 10 гб) е много за тая цел, но нека има. Вече ще зная как сам мога да се вкарам в беля. 🤪 

Благодаря за съветите и програмката! Живи здрави! :min06:

преди 1 час, ninov написа:

ама може да заработи по добре

аз на компютър за 40 лева съм инсталирал windows 10 и върви въпрос е че става само за интернет и по леки програми

Пробвай новия Windows 12, доста по-бърз е и особено на слаб хардуер се усеща значителна разлика.

преди 2 часа, DarkEdge написа:

новото дъно, новият процесор и новата памет сигурно са на стойност 0€

Eто ти потвържденията до и-мейла ми от германския и френския амазон, общо излиза 166 евро, като прибавим и 14 евро за един двърд диск и станаха точно 180 евро, чисто нови чарколяци.
Дъното даже има два слота за М2.
Видео 1080р върви без никакви проблеми , какво му трябва повече на човек ?

От 8 януари 2019г.
Delivery Information  
 Asus PRIME B250M-A Gaming Mainboard Sockel 1151 (mATX, Intel B250, Kabylake, 4x DDR4-Speicher, USB 3.0, M.2 Schnittstelle)
    Sold by: Amazon EU S.a.r.L.
EUR 65,12

Crucial CT4G4DFS824A 4GB Speicher (DDR4, 2400 MT/s, PC4-19200, SRx8, DIMM, 288-Pin)
    Sold by: Amazon EU S.a.r.L.
EUR 28,46

Item Subtotal:     EUR 77,34
Item Subtotal:     EUR 2,89
Gratis Lieferung:     -EUR 3,49
Aanpassing:     -EUR 1,87
Total before VAT:     EUR 74,87
VAT:     EUR 16,84
Total including VAT:     EUR 91,71

-------------------------------------------

Effectuée le 11 janvier 2019
    3 StarTech.com Cable Adaptateur d'Alimentation Molex Mâle (4 broches - LP4 ) vers SATA Femelle (15 broches) - Straight - 15 cm
Vendu par Amazon EU S.a.r.L.
            EUR 1,20
    Intel BX80677G4560 Processeur Intel Pentium 7ème génération
Intel
Vendu par Amazon EU S.a.r.L.
            EUR 70,59
Sous-total des articles :     EUR 61,31
Frais d'envoi :     EUR 4,96
Promotion appliquée :     -EUR 4,96

Total HT :     EUR 61,31
TVA :     EUR 12,88
Montant total de la commande :     EUR 74,19

А кутията е от 2002 г. със захранване от само 250 вата и си работи с преходинка без проблем.

И естествено Линукса и Бозата са за без пари.

преди 20 минути, Камен Петров написа:

Ай сиктир - кликнах на иконата за звука и ми изчезна клавишната комбинация контрол+2 за БГР, рофл.

Е, как при мен работи, а при теб не? Как при мен не се бъгна, а само при теб? Явно е от ЗКУ..

преди 12 часа, мадафака написа:

Пробвай новия Windows 12, доста по-бърз е и особено на слаб хардуер се усеща значителна разлика.

аз и сега съм с линукс а ти прочети че има и други операциони системи освен windows

Инсталирах новата 1909 и греда. Не работи Lenovo vantage.
Върнах 1803 и няма проблеми с програмата.

преди 16 минути, ivan_mz написа:

Не работи Lenovo vantage

Описано е решаването на проблема:
https://pcsupport.lenovo.com/us/en/solutions/ht509394

преди 14 часа, Камен Петров написа:

Ай сиктир - кликнах на иконата за звука и ми изчезна клавишната комбинация контрол+2 за БГР, рофл.

Преди не каза - ползваш ли двете бълг. клавиатури - БДС и фонетика. Ако не ги ползваш, не ти трябва активиране на това превключване.

преди 37 минути, ivan_mz написа:

Не работи Lenovo vantage

Изобщо ли не работи или има някакъв проблем в работата му? Има разни решения за vantage:
https://docs.microsoft.com/en-us/windows/release-information/resolved-issues-windows-10-1903

преди 2 минути, DarkEdge написа:

Изобщо ли не работи или има някакъв проблем в работата му? Има разни решения за vantage:
https://docs.microsoft.com/en-us/windows/release-information/resolved-issues-windows-10-1903

Не се стартира въобще.
И засега ще си остана с 1803 защото толкова години пазя батерията си и нямам намерения да я съсипя заради един скапан уиндос.
9 годишна батерия само с 2% износване.
Снимката е от 1803.

vantage.jpg

преди 10 минути, ivan_mz написа:

заради един скапан уиндос

Защо го ползваш тогава? 1803 също е "уиндос".

преди 14 часа, Камен Петров написа:

Много неточно е твърдението: "Едно нещо работи ли - не се пипа!".

Особено след като не е работило преди и е тръгнало "на косъм".

Едно нещо като проработи го удряш 3-4 пъти в земята, разтръсваш го яко и му пускаш 2-3 брутални стрес теста. След това пак го разваляш и пак го поправяш и трябва да тръгне. Тогава се твърди че е тръгнало и работи.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.