Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 18 часа, Eclipse2G написа:

Баце, ама ти Enterprise ли си? Или си домошарка с настолна щайга и два лаптоп-а? Язък, че законите не важат в България.

да, LTSC
казват в нета че IoT версиите, по нищо не се различавали от Enterprise, само дето били по-бързи щот били в двоичен код и дори тук там се изсилиха да кажат, че можели да работят на процесор с 400 мегахерца, което ми се стори шега
и тъй като не съм инсталирал до сега такава версия, не мога да кажа как се държи
настолната щайга съм я фърлил в мазето, а от трите лаптопа, ползвам само този, другият е в някаквъв шкаф и не го ползвам, а третия е разбичкан и счупен екран, ама дъното е пробвано и бачка
имам намерение за друг, ама мойта меца вика да откажа цигарите и "тогас кът щеш, на всяко полугодие си купувай лаптоп"
ногуй лоша тая мойта меца

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 12 минути, дръндю написа:

и тъй като не съм инсталирал до сега такава версия, не мога да кажа как се държи

В безименния клуб има вече качена някаква предварителна чудесия, но не съм я теглил -> Windows Server 2022 LTSC Preview, Version 21H2 Build 20348.1 - Оригинальные образы от Microsoft MSDN [Ru/En]

преди 7 минути, цър-вул написа:

Напрау мъ умря! Туй не е бисер, напрауй диамант.

нали!!!
и на мен ми се видя смешно

преди 5 часа, дръндю написа:

да, LTSC
казват в нета че IoT версиите, по нищо не се различавали от Enterprise, само дето били по-бързи щот били в двоичен код и дори тук там се изсилиха да кажат, че можели да работят на процесор с 400 мегахерца, което ми се стори шега
настолната щайга съм я фърлил в мазето, а от трите лаптопа, ползвам само този, другият е в някаквъв шкаф и не го ползвам, а третия е разбичкан и счупен екран, ама дъното е пробвано и бачка
имам намерение за друг, ама мойта меца вика да откажа цигарите и "тогас кът щеш, на всяко полугодие си купувай лаптоп"
ногуй лоша тая мойта меца

Викаш, с един лаптоп си и се пишеш ентърпрайс?  Искам да видя фактура за лиценз.

преди 1 час, Eclipse2G написа:

Искам да видя фактура за лиценз.

лична карта и снимка не искаш ли?

С година се отлага промяната в системата за издаване на ...
Защо няма цигани в Рая - Lifestyle.bg

преди 20 часа, Eclipse2G написа:

Викаш, с един лаптоп си и се пишеш ентърпрайс?  Искам да видя фактура за лиценз.

Не виждам защо да не е с каквато си предпочита версия!

Единствено собственика на правата за софтуера може да има претенции, и то ако изобщо му мине през акъла да се занимава с някакви си "пишманпирати", които го ползват за собствени нужди и не печелят от него, а същевременно дават обратна информация за корекции на бъговете им. Яд ли те е, че при него всичко върви, а ти толкова години менкаш всякакви уиндоуси и линукси и така и не си седна на д*то.

на 26.05.2021 г. в 20:07, B-boy/StyLe/ написа:

Да не би компютъра на който си го ползвал да е бил имунизиран с програма от сорта на Panda USB VAccine, USBFix и т.н. Често имунизацията защитава дяла от от Autorun червеи, но пречат на преименуването на дяла. Има ли Autorun.inf файл или папка в свободната директория на дяла?

Да, ползвам Panda USB VAccine. Деинсталирах я, докато пробвам, но пак без резултат.

Не виждам autorun.inf файл.

преди 3 часа, moli1 написа:

Да, ползвам Panda USB VAccine. Деинсталирах я, докато пробвам, но пак без резултат.

Не виждам autorun.inf файл.

Файла е скрит. За да се види трябва системните файлове и скритите файлов да са показани от Folder Options. Като цяло имунизацията на Panda USB Vaccine се премахва малко смотано:

https://www.trishtech.com/2013/03/removing-panda-usb-vaccination-without-formatting-usb-disk/

По-лесно е да видиш дали с този инструмент няма да стане номера с опцията Supprimer la vaccination (демек втория бутон).

Vacciner.png

https://www.sosvirus.net/telecharger/mkv/

преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Като цяло имунизацията на Panda USB Vaccine се премахва малко смотано:

Дали няма да се получи с указване на директория и команда attrib-h-s autorun.inf от конзолата?

преди 57 минути, Joss Bomon написа:

Дали няма да се получи с указване на директория и команда attrib-h-s autorun.inf от конзолата?

Може да се пробва, но специално ваксинацията на PANDA е малко на по-дълбоко ниво.

https://rmprepusb.blogspot.com/2016/01/remove-panda-vaccine-protection-from.html

https://rmprepusb.blogspot.com/2016/01/remove-panda-vaccine-protection-from_28.html

https://community.spiceworks.com/topic/330145-windows-7-explorer-shows-local-disk-instead-of-real-drive-label?page=1#entry-2159166

Допълнено: Нали говорим ако искаме да запазим данните. Иначе ако ги копира и освободи диска и го форматира пак ще се нормализират нещата.

на 31.05.2021 г. в 10:52, B-boy/StyLe/ написа:

Файла е скрит. За да се види трябва системните файлове и скритите файлов да са показани от Folder Options. Като цяло имунизацията на Panda USB Vaccine се премахва малко смотано:

https://www.trishtech.com/2013/03/removing-panda-usb-vaccination-without-formatting-usb-disk/

По-лесно е да видиш дали с този инструмент няма да стане номера с опцията Supprimer la vaccination (демек втория бутон).

Vacciner.png

https://www.sosvirus.net/telecharger/mkv/

error.jpg.b3ae25ad1ea32c378355ae549fc49252.jpg

Аз деинсталирах USB ваксината.

Всъщност искам да открия inf файла или да видя, че го няма на външния харддиск?

на 31.05.2021 г. в 14:05, B-boy/StyLe/ написа:

Може да се пробва, но специално ваксинацията на PANDA е малко на по-дълбоко ниво.

https://rmprepusb.blogspot.com/2016/01/remove-panda-vaccine-protection-from.html

https://rmprepusb.blogspot.com/2016/01/remove-panda-vaccine-protection-from_28.html

https://community.spiceworks.com/topic/330145-windows-7-explorer-shows-local-disk-instead-of-real-drive-label?page=1#entry-2159166

Допълнено: Нали говорим ако искаме да запазим данните. Иначе ако ги копира и освободи диска и го форматира пак ще се нормализират нещата.

Изведе грешка при инсталиране на програмата, която ми пратихте.

А формат на диска не искам. Само името му да се върне. Имам много дискове и ме ориентираше. Сега е ужасно.

Вътрешните дискове преименувам без проблем.

Какво се случва в Windows explorer като осветиш диска и натиснеш F2?
Виж и какви етиикети има зададени:
Десен клик по Старт бутона и избери Powershell (Admin). В синия прозорец напиши:
diskpart
и натисни [Enter]
lis vol
и натисни [Enter]

преди 1 час, цър-вул написа:

Какво се случва в Windows explorer като осветиш диска и натиснеш F2?
Виж и какви етиикети има зададени:
Десен клик по Старт бутона и избери Powershell (Admin). В синия прозорец напиши:
diskpart
и натисни [Enter]
lis vol
и натисни [Enter]

Влизам в редакторски режим, пиша, но после не го запаметява. Връща си local disc без съобщение за грешка.

С десен бутон на старт бутона нямам Powershell. Имам инсталиран  Classic Shell меню бутон, ако има значение.

[Winkey]+[R] > пишеш cmd и натискаш [Ctrl]+[Shift]+[Enter]
В черния прозорец пишеш

преди 1 час, цър-вул написа:

diskpart
и натисни [Enter]
lis vol
и натисни [Enter]

на 2.06.2021 г. в 19:04, цър-вул написа:

[Winkey]+[R] > пишеш cmd и натискаш [Ctrl]+[Shift]+[Enter]
В черния прозорец пишеш

Изпълних го, но преименуването на диска отново не се запазва 😪

преди 6 минути, moli1 написа:

Изпълних го, но преименуването на диска отново не се запазва 😪

Нормално, защото тази команда само показва списък на дяловете с информация за тях.

Колкото до това, че вече Panda USB Vaccine е деинсталирана, това не решава проблема на вече имунизиран дял. Според мен най-лесно ще е да прехвърлиш информацията от диска на друг, да форматираш този и след това да я върнеш обратно. Иначе трябва да следваш стъпките от линковете, които не са особено лесни за начинаещи потребители и дори има риск от загуба на данни, ако са изпълнени некоректно.

преди 7 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Нормално, защото тази команда само показва списък на дяловете с информация за тях.

Колкото до това, че вече Panda USB Vaccine е деинсталирана, това не решава проблема на вече имунизиран дял. Според мен най-лесно ще е да прехвърлиш информацията от диска на друг, да форматираш този и след това да я върнеш обратно. Иначе трябва да следваш стъпките от линковете, които не са особено лесни за начинаещи потребители и дори има риск от загуба на данни, ако са изпълнени некоректно.

1,2 TB са. Нямам толкова свободно място на другите дискове.

преди 46 минути, moli1 написа:

1,2 TB са. Нямам толкова свободно място на другите дискове.

Тогава може би ще се наложи по трудния начин или да дадете отдалечен достъп на някой да опита вместо вас.

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Колкото до това, че вече Panda USB Vaccine е деинсталирана, това не решава проблема на вече имунизиран дял.

До колкото си спомням, нямаше проблем да се прави и да се премахва ваксинация на дисковете монтирани в компютъра, когато програмата е инсталирана. Проблема е с външните устройства на USB, за които липсваше опция за премахване на ваксинацията.

panda.jpg?w=584

преди 26 минути, Joss Bomon написа:

До колкото си спомням, нямаше проблем да се прави и да се премахва ваксинация на дисковете монтирани в компютъра, когато програмата е инсталирана. Проблема е с външните устройства на USB, за които липсваше опция за премахване на ваксинацията.

Да, само че диска в случая е точно външен и това няма да помогне. Мисля, че само Pro версията на Panda имаше възможност да бъде премахната ваксинацията и от външните дискове през интерфейса на самата програма. Аз затова и спрях да я препоръчвам преди време (а и бях голям фен в раздела ни).

Удобно ли е да тролвам Линдолзъ 10 .........не ,че нещо ама така за спорта :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.