Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

преди 11 часа, S197 написа:

Що ги дробите тия дискове, не мога да разбера. Само усложения си правите. При мен е C:\ за джама и програмите, а D:\ e за игрите и всичко останало. Във втория диск вече си имам папки..

Ползата от дробенето е, че като делнеш един диск на две парчета, инсталираш игрите в първото и по този начин гарантираш, че последните ще се наместят в по-бързата част от харддиска. В противен случай рискуваш да отидат към края му, където четенето на файловете е с доста по-ниска скорост и игрите ще зареждат по-бавно.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

pros and cons of disk partitioning - Google (Ползи и недостатъци от разделянето на диска)

преди 17 часа, tarlyo написа:

Аз и иконите им сменям. Така съм свикнал още от 7-цата. Ориентирам се повече визуално, отколкото по буквите.

Я и аз да се включа с моите папки - в случая това е папката ми с видеозаписи на външния ми хард, който не разнасям никъде, само ON/OFF и е винаги вързан към PC-то.

2021-07-15-140348.png

По принцип съм ги групирал по дата на промяна, ама става дълго и нещо не успях да направя нормален скролващ скрийншот, та го махнах.

Тези с хиксовете са от устройства които не са мои ;) То не че всички останали са били де...

Привет. Някой има ли идея как да си остана на последната 10-ка от Dev клона (21390), но да продължа да получавам останалите обновления, и то без занимавката да инсталирам на чисто последния стабилен билд? В момента съм на пауза, което спира 11-ката, но спира и останалите нови неща.

преди 2 минути, killchain написа:

11-ката, но спира и останалите нови неща.

Мисля, че няма нови неща в DEV канала.
Скрий ъпдейта с помощта на Windows Update MiniTool 
Или с помощта на WindowsUpdate.diagcab

на 18.07.2021 г. в 13:18, цър-вул написа:

Преди 2 дни е излязъл билд 22000.100, чакаме го у четвъртък вечер ...

Ауу, да. Моя грешка - коментарът е за другата тема, sry

на 18.07.2021 г. в 13:18, цър-вул написа:

Скрий ъпдейта с помощта на Windows Update MiniTool 
Или с помощта на WindowsUpdate.diagcab

Тук-таме се обновяват я драйвери, я разни други неща. Просто се чудех как да спра само новите билдове на Windows, без да спирам останалото.

преди 13 минути, killchain написа:

Просто се чудех как да спра само новите билдове на Windows

Не знам за такъв метод - да спира едно, а да пуска друго.
Вариант е да работи в режим само на проверка. Като се появи нов билд, го скриваш и инсталираш останалото

Здравейте, Момчета!

Компа ми забива много често!

В таск мениджъра се вижда, че хард дискът се товари на 100% и не мога да разбера причината за това!

Включвам компа, и като се зареди ОС активирам браузъра, но трябва да изчакам малко, защото замръзва и не реагира.

Прилагам скрийншот

Някой има ли представа защо винаги хардът се товари на 100%?

Екранна снимка (1).png

И как се предполага да се разчете картинката?
Стартирай cmd as admin и в черния прозорец напиши
sfc /scannow
Като завърши проверката копирай съдържанието на резултата и го покажи тук

преди 2 часа, C.O.M.O.D.O написа:

Някой има ли представа защо винаги хардът се товари на 100%?

Евентуални причини, поне няколко:

- гледам имаш изчакващ рестарт от ъпдейтите и може да продължава да тегли нещо

- Възможно е да ти е заразена системата

- Възможен проблем с лоши/бавни сектори по диска

- Омазана ОС...

Цъкни там дето пише 100% на харда, за да се подредят процесите по ресурс и виж, кой товари най-много

на 22.07.2021 г. в 11:05, C.O.M.O.D.O написа:

Компа ми забива много често!

Стартирай Command prompt(Admin) и постави:

net stop WaaSMedicSvc
reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WaaSMedicSvc" /f /v "Start" /t REG_DWORD /d 4

Компютърът ми с Уиндоус 10 LTSC не беше включван няколко дни (нали сега се занимаваме с 11) и тази сутрин, при актуализиране, показа нереална дата и време. В същото време, долу ,в дясно, си показваше истинското време и дата. При проверка на файловата система няма открити аномалии. Регистрираната грешка препоръчва оправяне на системното време-та то различно ли е от това, което се вижда на екрана? След извършване на описаните проверки, проверих отново за актуализации-времето вече се беше оправило. Дали нещо батерията не е за сменяне, каква може да е причината за три дни компа да загуби времето си?

123.JPG

124.JPG

122.JPG

преди 2 часа, NEVADA написа:

Дали нещо батерията не е за сменяне, каква може да е причината за три дни компа да загуби времето си?

Ако компютърът е бил изключен и от тока, то е много вероятно батерията да е свършила. Следи го. Тая вечер като го изключиш (включително и от тока) и ако утре часовникът пак се е разместил, значи е батерията. Най-добре провери часа още в BIOS-а пред да зареди Windows.

преди 2 часа, NEVADA написа:

Дали нещо батерията не е за сменяне, каква може да е причината за три дни компа да загуби времето си?

Нали ти беше любителя на изключването на всички консуматори за икономия... ? Замери си батерията или направо я смени с нещо качествено.

Сега ,при включване, проблемът остава. При натискане на бутона за стартиране нищо не става-трябва да го изключа от мрежата за десетина секунди и като го включа отново, тръгва, но изписва на екрана следната картина:

Иначе уиндоуса се зарежда нормално и работи нормално. Ще видя утре как е батерията.Благодаря за отзивите.

55.jpg

Вече е сменена-старата имаше само 0.5в. Конфигурирах биоса и сега всичко е ОК. 

• 2 седмици по-късно...

здравейте кажете една външна програма за формат на usb защото експлоера не вижда флашката

Екранна снимка (1).png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.