Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

И папка Users не е нормално да е 6,9ГБ
Разгърни двете папки в две отделни снимки. И ги покажи.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Да не ти показвам моята колко е, че ще ти стане лошо :)

Инсталирай някое IDE, компилирай няколко java проекта, качи андроид студио и SDK-тата и гледай какво става. Да не говорим колко игри и какви ли не приложения записват там. В момента тази папка ми е над 130 GB.

Не всички машини се ползват за офис работа, интернет и филми.

Тази актуализация ми развали много добре работещата десятка. Като я направих онзи ден след обяд, нямаше никакви признаци за проблеми, но на другия ден, при включването на компа, при нормална икона за мрежата, се оказа, че няма интернет. След разни опити стана ясно, че е развален Уиндоус 10, никакви усилия за поправяне не дадоха резултат, по едно време отказа да се зарежда , опитах с бутон 8, без успех. Добре, че след преинсталацията е активиран, отвори ми много работа, сега пустата актуализация си стои, няма да я инсталирам.

Моята е само 29GB.

2021-09-03-14-07.png

Pagefile зависи от това колко ти е системната памет и колко ти е нужна за виртуална. Ако не ползваш много отворени приложения едновременно, може да му оставиш ръчно някакъв размер и да се увеличава при нужда до определен максимум.

преди 1 минута, Mapuku написа:

pagefile е доста, но не бива да се трие май. а и после пак се напълва.

Ако си с повече от 8GB RAM и не ползваш програми които се нуждаят от него, можеш да махнеш pagefile или да му зададеш минимален и максимален размер /примерно 1024МВ/.

Ако си със SSD спокойно можеш да махнеш и хиберфайла -hiberfil.sys

Как става това има обяснено в гугъл -> Disabling Windows Pagefile & Hibernation To Reclaim SSD Space – Techgage

без ссд и с 4 гб рам.

това хиберфил май за мен е ненужно. при мен компа е на план нон-стоп бачкане.

току-що, Mapuku написа:

без ссд и с 4 гб рам.

това хиберфил май за мен е ненужно. при мен компа е на план нон-стоп бачкане.

С хиберфайла ще ти зарежда по-бързо Windows, но ако това не ти е приоритет, можеш да го спреш и премахнеш.

преди 2 часа, Mapuku написа:

с тия 50 гб С няма как.

Колко ти е целия диск? Не може ли да заделиш малко място за Windows?

имам място ама това май става с пълен преинстал, загуба на файловете и даване различни размери на дяловете.

махнах хиберфила!

преди 7 минути, Mapuku написа:

имам място ама това май става с пълен преинстал, загуба на файловете и даване различни размери на дяловете.

махнах хиберфила!

Не е задължително. Ако имаш достатъчно място на другия дял, можеш да му намалиш размера и да го присъединиш към основния. Реално винаги има риск за информацията, така че е добре да си имаш архив на важните неща на поне 1-2 отделни носителя. Утре ако ти се повреди диска или някой вирус ти криптира данните какво ще правиш?

направих 5 ГБ unallocated space. трябва ли да минавма стъпките да създам нов драйв F, пък после да изтривам тоя драйв. и после да го давам на C.

Или пропускам тия стъпки и направо отивам на c - extend?

Предполагам дяла си го направил до дяла на системния диск? Ако е така, просто увеличи размера на системния, като присъединиш празното място. Ако не - направи го така.

Въпреки че не знам тези 5 ГБ колко ще ти стигнат, по-добре да са поне към 20+ ГБ

всъщност не става. даде го пак на E това място. явно от D za C, ot E za D. има си последователност.

С disk management няма да успееш да разшириш системния дял. Неслучайно колегата ти е предложил програма. 

Ама ти си правиш каквото ти хрумне .. :( 

@Mapuku, покажи в Disk Management да го видим диска.

не съм сигурен дали цвета не беше зелен преди да пробвам. сега е като мръсно зелен

1.jpg

Цвета в бял кахър, ама кой ти е разделял диска и е оставил толкова малко за ОС?

Какво имаш на D диска? Прехвърляй всичко от D на E и целия D го добавяш към C.

Освен EaseUS Partition Master Free, може да се използва и AOMEI Partition Assistant Standard Edition. И двете са безплатни.

С втората програма е доста лесно. Кликваш с десния бутон на мишката върху D и избираш Resize/Move Partition. Хващаш левия край на дяла с мишката и го свиваш с толкова, колкото искаш да разшириш C и потвърждаваш с OK. Трябва да имаш достатъчно свободно място в D. Ще остане незаделено място между C и D. Кликваш с десния бутон на мишката върху C и избираш Resize/Move Partition. Хващаш десния край на дяла и го разширяваш до край. Потвърждаваш с OK.

Когато приключиш с операциите кликваш върху Apply в горния ляв ъгъл, за да се приложат промените. Тъй като ще се пипа по C, ще ти иска рестарт на компютъра. Рестартираш и си готов. Колкото повече място искаш да отпуснеш, толкова по-бавно ще стане, защото трябва файловете от мястото, което ще стане C, да се преместят.

С EaseUs е подобно, но не помня точно как се казваше операцията за промяна размера на дялове. Имам инсталира само AOMEI. Ползвал съм ги и двете и не са ми създавали проблеми.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.