Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

аз съм го правил. толкова години за win7 нямах проблеми. 50GB ми се струваха ок. така си е от години диска, защото тия хватки не ги знам че може да се мести място. и винаги си спазвам това място като преинсталирам.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

преди 11 минути, vpvelev написа:

Прехвърляй всичко от D на E и целия D го добавяш към C.

На D има 70GB заети, на Е няма толкова свободно място.

Може да се направи следното: с EaseUS Partition Master от D се отделят 20-25GB откъм лявата страна, тази, която граничи с C. После C се разширява върху освободеното пространство.

Процедурата ще отнеме повече време и 1-2 рестарта, тъй като ще има преместване на файлове.

Като цяло бих препоръчал купуване на SSD за системен, а този диск да остане за данни.

преди 3 минути, Rudy M. написа:

Като цяло бих препоръчал купуване на SSD за системен, а този диск да остане за данни.

Така е най-добре. 

преди 3 минути, Rudy M. написа:

На D има 70GB заети, на Е няма толкова свободно място.

Така е. Да разчисти малко D и E и тогава да прехвърля.

Тези дялове са на един диск. Така ли е? Направи най добре предложението на vpvelev за да ти е най лесно.Става директно от менажера с който разполага самия Windows. Погледни си снимката , ориентирай се както ти е написал и след това ще ти остане само да разшириш дял С:  Предполагам, знаеш как се прави разширение. Маркираш дял С:  отваряш менюто и избираш разширение. Софтуера те води за правилни действия. От теб, мисленето! Ако направиш грешка, няма да те допусне да я изпълниш. Сега забелязах че нямаш толкова свободно място на  Е: Заради това, едно дискче само за операционната система и работните програми. 120 гига SSD e 40-50 лева

преди 6 часа, цър-вул написа:

И папка Users не е нормално да е 6,9ГБ
Разгърни двете папки в две отделни снимки. И ги покажи.

И моята е 6 GB, но все пак Adobe...

преди 5 часа, NEVADA написа:

Тази актуализация ми развали много добре работещата десятка. Като я направих онзи ден след обяд, нямаше никакви признаци за проблеми, но на другия ден, при включването на компа, при нормална икона за мрежата, се оказа, че няма интернет. След разни опити стана ясно, че е развален Уиндоус 10, никакви усилия за поправяне не дадоха резултат, по едно време отказа да се зарежда , опитах с бутон 8, без успех. Добре, че след преинсталацията е активиран, отвори ми много работа, сега пустата актуализация си стои, няма да я инсталирам.

И си сигурен, че е от кръпката? На мен нета ми спря, но определено си беше от доставчика (имаше липса на комуникация с Primary DNS-а на доставчика). За няколко часа го оправиха и всичко бе точно.

11980814865.png

преди 23 минути, vpvelev написа:

Цвета в бял кахър, ама кой ти е разделял диска и е оставил толкова малко за ОС?

A за boot дяла нищо ли няма да кажеш?

преди 4 часа, Joss Bomon написа:

Ако си с повече от 8GB RAM и не ползваш програми които се нуждаят от него, можеш да махнеш pagefile или да му зададеш минимален и максимален размер /примерно 1024МВ/.

По-добре винаги да се задава минимален размер пред това да се изключва напълно ако щеш и с 64GB RAM да си. При лошо написани програми ще има повече проблеми, отколкото ползи, а човек трудно би предвидил коя ще е лошо написана предварително от тези, които има инсталирани. Отделно без pagefile мисля, че няма и crash dmp файлове, които са полезни за анализ при сривове и сини екрани.

преди 9 минути, цър-вул написа:

A за boot дяла нищо ли няма да кажеш?

Моя е 100М, ама не зная колко е достатъчно. Дали при него 50М стигат.

Ама при мен е малко по-сложно, защото отделно имам boot от Linux на друг диск и отделно съм оставил да има и директно boot към Windows на C диска, ако някъде нещо се скапе.

преди 1 минута, саби написа:

Скромни хора.

y4mrHlY6Yyxbcmrvnrm1cyxhjPKHMkBGtu24dTJQ

Брей...с такива големи папки се чудя колко ще е голям после един IMAGE на системния дял. :biggrin:

преди 4 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Брей...с такива големи папки се чудя колко ще е голям после един IMAGE на системния дял. :biggrin:

Последният image, който правих беше на Windows 10 1909 От 22 юли е. Размерът е 73 GB. Използвам Macrium Reflect. Сега като прегледах съдържанието му папката потребители е била 44 GB. Явно лесно са се мачкали тия файлове. 15 GB от тях на сейвове на Skyrim. Тествах разни модове, та си правих копия на тях за тестове.

преди 9 часа, B-boy/StyLe/ написа:

сигурен, че е от кръпката

На същия суич е вързан другият компютър, изпробвах на него и си имаше интернет. 

Понеже преинсталирах десятката, при стартиране се показва една мътилка , която на времето имаше начин да се оправи, но съм пропуснал да си запиша. Ако някой се сеща, ще съм благодарен. Това май е екранът при заключване- снимката за него е силно разфокусирана и е дразнещо.

преди 21 часа, B-boy/StyLe/ написа:

И си сигурен, че е от кръпката? На мен нета ми спря, но определено си беше от доставчика (имаше липса на комуникация с Primary DNS-а на доставчика). За няколко часа го оправиха и всичко бе точно.

Пуснаха вчера булсата , че пак техен доставчик имал скъсани кабели , аз съм нямал никакви прекъсвания но имах леки задръствания при тест на скоростта .

преди 30 минути, adersa написа:

Пуснаха вчера булсата , че пак техен доставчик имал скъсани кабели , аз съм нямал никакви прекъсвания но имах леки задръствания при тест на скоростта .

Аз пък нямах нет въобще. Спря някъде по обяд (дори иконата го показваше), после се появи някаква имитация на връзка, която отваряше Google и Kaldata, но изобщо не можеше да отвори сайта на SpeedTest.net дори пък камо ли да пусна тест. Така беше няколко часа (проблем с Primary DNS-a) и чак вечерта вече тръгна на пълни обороти като скорост и нива на пинг.

За мой късмет си бачках имах трафик за сайтове и не върнах клиенти както писах само при тест леко забиваше и след 17 часа се оправи и имах малко по висок пинг от обичайното.

преди 2 часа, vpvelev написа:

Махането на размазването с груповите настройки работи и на 11-ката, като не е необходимо рестартиране на компютъра или излизане от акаунта.

преди 1 минута, саби написа:

Настройването с груповите настройки работи и на 11

Всички настройки за замазването от 10 работят и на 11.

преди 14 часа, цър-вул написа:

Settings>Personalisation>Colors
a-disable-blur-effect-win10.jpg

От тук нищо не става-при мен си бяха изключени, като ги включих(само за опит), се появиха разни кафяви оцветявания и стана още по-лошо. А в системния регистър не ми се пипа, така ще си остане, за две секунди ще гледам другаде.

Компания Microsoft объявила, что корпоративный инструмент для автоматизации рабочих процессов Power Automate Desktop стал бесплатным для всех пользователей Windows 10

https://www.comss.ru/page.php?id=8717

Здравейте, предстои ми покупка на нов лаптоп и отдавна не съм се занимавал с инсталиране на нов уиндоус (от 7цата насам), та искам да попитам дали има някакъв детайлен гайд как точно се процедира при записване на уиндоус на нова машина (от къде и коя версия да използвам и как да я кача на флашка, от къде да закупя ключа с , който да го активирам и т.н.)

По-бързо, лесно и практично ще е да си платиш на някой който разбира/добър сервиз, отколкото да започваш от 0-та. Цените варират от 20 до 50лв. с инсталирано всичко необходимо.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.