Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 Впечатления и проблеми (2)

Featured Replies

Готово.

• Отговори 14,2k
  • Прегледи 1,3m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Относно "модата" да се инсталира най-новата ОС, без да се осмисля необходимостта, е следствие от действията на самите създатели на ОС. Дълго време "господстваше" ХР и относително дълъг период Майкросо

• Да ви разправя един майтап под Windows 10 днес. Трябваше ми да печатам, нооо...принтерът не го правеше. След 2 часа на диагностикка/ремонти/преинсталиране на драйвър,подмяна на win32spl.dll, минах под

• Това ви е проблема - вярвате на някакъв, който бил видял "руски хакер" да разбива криптирането на телеметрията и в пакета имало снимка на екрана. Пълни глупости, целящи медийно внимание. Пакетите на т

Публикувани изображения

Изникна нещо друго. Инсталирах Hard Disk Sentinel 5.40.1. Може ли да се направи така, че да не се стартира заедно с Уиндоуса? От диспечера на задачите, стартиране - не става. Не се показва. В CCleaner също не се показва и от там не мога да я спра.

имам към 10 гб в С, дето не ми е ясно къде са.

windows - 20 gb primerno

program files - 5-6

събират се 30 гб например така. а според уин-а са използвани 40.

преди 3 минути, Mapuku написа:

имам към 10 гб в С, дето не ми е ясно къде са.

windows - 20 gb primerno

program files - 5-6

събират се 30 гб например така. а според уин-а са използвани 40.

Пробвай с това: TreeSize Free | JAM Software (jam-software.com)

pagefile.sys ми взима 4-5 ГБ

AppData - 5 GB - вътре в local 1 ГБ mi dyrpa Chrome (доста).

ма тия май не се трият :(

Твоята работа е "Ти му думаш куме Иване..." - @Raze по-горе какво ти е написал? Искаш ли оценка на заетото и място и помощ или ще си разказвамеПриказки от Шехерезада?

преди 14 часа, Mapuku написа:

pagefile.sys ми взима 4-5 ГБ

AppData - 5 GB - вътре в local 1 ГБ mi dyrpa Chrome (доста).

ма тия май не се трият :(

Големият процент "загубено" пространство се заема от виртуалната памет /pagefile.sys/, която можеш да ограничиш като и зададеш минимален и максимален размер, или изобщо я спреш, ако имаш 8GB RAM или повече и не ползваш приложения, които реват за виртуална памет.

Имаш и друг скрит файл - хибернация /hiberfil.sys/ който също заема гигабайти и може да се премахне.

Ако ти е включена опцията за възстановяване, големият брой точки могат да заемат до зададения размер от пространството на диска.

Качи една снимка от програмата която ти даде колегата, да видим за какво иде реч и какво може да се намали.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Имаш и друг скрит файл

swapfile.sys
Има и друга възможност - някоя програма - например антивирусната да складира дъмпове. 1-2-3GB ...
Без конкретна информация просто чешем бърсалки/клавиатури.

преди 9 минути, цър-вул написа:

Има и друга възможност - някоя програма - например антивирусната да складира дъмпове. 1-2-3GB ...

Да, виждал съм това положение с инсталирана AVG...

Писна ми да чакам да дойде 21H1 и сложих следните стойности в регистъра и пристигна за секунди:

Цитат

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate]

“TargetReleaseVersion”=dword:00000001
“TargetReleaseVersionInfo”=”21H1”

и се инсталира за още по-кратко време...30 секунди с рестарта.

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

да чакам да дойде 21H1

Тази новина , ако беше преди една година, можеше да бъде разбрана, но днес, не си ли малко закъснял?

преди 3 часа, NEVADA написа:

Тази новина , ако беше преди една година, можеше да бъде разбрана, но днес, не си ли малко закъснял?

Ами не, защото имам чувството, че дори няколко месеца да бях с 20H2 пак скоро нямаше да ми даде 21H1.

И каква една година те гони като 21H1 излезе на 18 МАЙ 2021...?

А съм убеден, че има доста потребители на 20H2 все още. Дори един познат в Телеграма каза, че ключа и при него сработил и вече на 4-ти си машини минал на 21H1 та съм сметнал, че ключа може да е полезен и за други и може да влезе в кобура с TWEAKS.

И още нещо...като са вкарани тези стойности, това няма да позволи пък на Windows да премине на 21H2 като излезе през октомври ако потребителя не иска веднага да го инсталира докато не чуе как се държи от други.

преди 3 часа, цър-вул написа:

Ами, не е - той е на два петъка служба под Win 10...

На повече бре. :) Инсталирах го на 24.07.21. :biggrin:

явно трябва пълен преинстал. с тия 50 гб С няма как.

onedrive и некви други не ми трябват, ама без тях най-много 3 гб да се освободят, ако се махат въобще.

C Drive.jpg

преди 1 час, Mapuku написа:

явно трябва пълен преинстал. с тия 50 гб С няма как.

onedrive и некви други не ми трябват, ама без тях най-много 3 гб да се освободят, ако се махат въобще.

Я разклони онези 6 файла с размер 7,1GB да видим кои са. Разклони и папка Windows.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.